Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@18:02:19 GMT

از«تیر مشقی» تا قتل عام پرندگان میانکاله

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۴۴۳۷۷

تولید انیمیشن «تیر مشقی» و تدارک به نمایش در آمدن فیلمی محیط زیستی با محوریت قتل عام پرندگان میانکاله در جشنواره حقیقت از جمله خبرهای تولید است.

کاوه سیستانی این روزها مشغول ساخت انیمیشنی با عنوان «تیر مشقی» با سرمایه گذاری مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است. 
به گزارش ایسنا به نقل از ارتباطات و اطلاع‌رسانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، «تیر مشقی» انیمیشنی 6 دقیقه‌ای است که داستان یک سرباز را روایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او پس از دیدن یک خواب با حالت پریشان از خواب می‌پرد و تصمیم می‌گیرد که گلوله جنگی را با مشقی عوض کند.
کاوه سیستانی درباره تولید این انیمیشن گفت: «تیر مشقی» با استفاده از تکنیک آب رنگ روی کاغذ و به صورت تک نفره تولید شده و در حال حاضر با پایان مرحله انیمیت در انتظار تایید شورای انیمیشن مرکز است تا وارد مرحله موسیقی و صداگذاری شود.
وی با بیان این که ایده این انیمیشن براساس یک اتفاق واقعی در قرن نوزدهم میلادی شکل گرفته است، تصریح کرد: زمانی که این داستان را خواندم ذهنم را مشغول کرد و با کمی تغییر به داستان «تیر مشقی» رسیدم.
سیستانی که تجربه ساخت بیش از 40 انیمیشن را در کارنامه کاری خود دارد، پیرامون همکاری با مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اظهار کرد:  اولین تجربه همکاری با مرکز گسترش تجربه خوبی بود و از این تجربه راضی هستم. مسلما هر فرد با هر میزان تجربه همچنان نیازمند به مشاوره است و هیچ کس نیست که بی نیاز از یادگیری باشد. به همین دلیل استفاده از مشاوره‌های شورای انیمیشن برای من باعث افتخار بود و از مجموعه مرکز گسترش به خاطر حمایت از هنر انیمیشن مستقل تشکر می‌کنم.
 

«پرواز بی بازگشت» در مسیر سینماحقیقت پانزدهم/ عامل قتل عام پرندگان میانکاله چه بود؟

مستند زیست محیطی و کاوشگر «پرواز بی بازگشت» به کارگردانی مسعود دهنوی با محوریت کشف راز فاجعه زیست محیطی مرگ پرندگان تالاب میانکاله، با اتمام مراحل فنی آماده نمایش شد.

سال 98 و پس از وقوع فاجعه محیط زیستی تلف شدن بیش از ۳۰ هزار پرنده مهاجر در تالاب میانکاله شهرستان بهشهر که اخبار ضد و نقیضی از علت این تلفات به گوش ‌رسید، گروهی از مستندسازان با حضور در محل، سعی در کشف حقایق پنهان این موضوع در قالب مستند کردند که همزمان با تکرار این فاجعه زیست محیطی برای دومین سال پیاپی، مستند «پرواز بی بازگشت» آماده نمایش شد.

موضوع فاجعه محیط زیستی میانکاله از جایی حائز اهمیت است که گروه‌های مختلف از جمله مسئولین سازمان محیط زیست، نیروهای مردمی فعال محیط زیست، مردم محلی و حتی شکارچیان، هرکدام روایت متفاوتی را از علل وقوع این حادثه بیان می‌کنند و به همین دلیل مسعود دهنوی از مستندسازان خانه مستند، اسفندماه سال ۹۸ به همراه تیمش راهی منطقه میانکاله شد تا با تحقیق میدانی به کشف علت مرگ این پرندگان دست پیدا کنند.

تصویربرداری مستند «پرواز بی بازگشت» در دو فاز انجام شده است که فاز اول این پروژه محیط زیستی سال گذشته به پایان رسید و فاز دوم آن نیز در سال ۹۹ تصویربرداری شد تا عوامل وقوع این فاجعه زیست محیطی به شکل کامل بررسی شود و اکنون پس از دو سال با اتمام مراحل فنی، این مستند کاوشگر متقاضی حضور در پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت شده است.

براساس این گزارش، سم بوتالیسم همان سمی است که در تن ماهی نیز وجود دارد و برای فاسد نشدن تن ماهی بکار می‌برند و برای مصرف حتما باید آن را جوشاند تا اکسیژن موجود در آن آزاد و قابل خوردن شود. به واسطه آلوده بودن محیط تالاب میانکاله و اینکه این تالاب، دیگر توانایی اکسیژن سازی را ندارد، بدن جانوران و ریزمغذی‌های موجود در تالاب میانکاله، سرشار از سم بوتالیسم شده است که فلامینگوها و سایر گونه‎ های پرنده ساکن این زیست بوم، پس از تغدیه از ریز مغذی‌ها دچار فلج شده و در آب خفه می‌شوند.

مستند زیست محیطی و کاوشگر «پرواز بی بازگشت» به کارگردانی مسعود دهنوی و تهیه‌کنندگی احمد شفیعی جدیدترین مستند تولید شده در خانه مستند است.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تیر مشقی پرواز بی بازگشت تالاب میانکاله محیط زیستی مرکز گسترش زیست محیطی محیط زیست تیر مشقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۴۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه پایدار در گرو حفظ محیط زیست است

به گزارش خبرنگار مهر، عباس علی آبادی پیش از ظهر سه شنبه در نشست ستاد تسهیل استان مرکزی اظهار کرد: واحدهای تولیدی باید بر اساس مسؤولیت اجتماعی خود، در حوزه محیط زیست و به‌ویژه در حوزه آب، تعامل و هم افزایی لازم را در خصوص بازچرخانی پساب داشته باشند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در این نشست با تأکید بر لزوم توجه به محیط زیست در توسعه صنعتی، گفت: چنانچه به دنبال توسعه پایدار هستیم باید ابتدا به حفظ محیط زیست توجه ویژه داشته باشیم.

علی آبادی شهر اراک را یکی از شهرهای استراتژیک کشور عنوان کرد و افزود: مردم اراک در دوران دفاع مقدس هم ثابت کردند پشتیبان کشور هستند از این رو تمام ظرفیت‌ها برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان به کار گرفته می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه رفع مشکل آلودگی هوای شهر اراک نیازمند مساعدت صنایع است، گفت: برای شهر اراک باید ۲ اقدام بزرگ، نخست تلاش برای از بین بردن منابع آلودگی و سپس عدم توسعه صنایع آلاینده با محوریت واحدهای تولیدی مدنظر ویژه قرار گیرد.

بررسی طرح‌های توسعه برخی واحدهای صنعتی، تأمین مواد اولیه، مسائل گمرکی، محیط زیست و منابع طبیعی، ضمانت‌های بانکی، امهال تسهیلات و بحث سرمایه در گردش بخشی از موضوعات مطرح شده در این نشست بود که وزیر صمت دستوراتی در جهت رفع موانع و حل مشکلات این واحدها و پیگیری موضوعات در ستاد ملی صادر کرد.

کد خبر 6099011

دیگر خبرها

  • «آوای ابرها» راهی ایتالیا می‌شود 
  • توسعه پایدار در گرو حفظ محیط زیست است
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد