Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یک تحقیق بیانگر این است که سالیانه بیش از یک درصد مبتلایان به دیابت، آسیب شدید به شبکیه را تجربه و نیاز به درمان با لیزر پیدا می‌کنند.

به گزارش ایسنا، شبکیه محل تشکیل تصویر چشم و انتقال داده‌ها به مغز است که از این طریق ما میتوانیم تصویر اشیاء را تشخیص دهیم و آسیب به این قسمت چشم که تحت عنوان "رتینوپاتی" نامیده می‌شود، می‌تواند درجاتی از اختلال بینایی از تاری دید تا کوری را ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عوامل مختلف در بروز رتینوپاتی دخیل هستند؛ یکی از این عوامل ابتلا به بیماری دیابت است که طی آن  به دلیل تغییرات ایجاد شده در رگ‌های خونی باعث نشت مایع یا خون و نهایتا تخریب شبکیه به درجات مختلف می‌شود و هرچه طول عمر بیماری دیابت بیشتر باشد احتمال ایجاد این عارضه بیشتر می‌شود.

کنترل فشار خون، قند و قطع سیگار از جمله عواملی هستند که میتوانند از بروز رتینوپاتی پیشگیری و یا بروز آن را به تعویق بیندازند و از شدت آن بکاهند.

اخیرا مطالعه ای در مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان بیماریهای متابولیک در بستر مطالعه قند و لیپید تهران انجام شده که طی یک بررسی 10 ساله نشان میدهد سالیانه بیش از یک درصد از مبتلایان دیابت دچار انواع شدید رتینوپاتی شده و نیاز به درمان با لیزر پیدا می‌کنند.

دکتر فرزاد حدائق، رئیس این مرکز تحقیقاتی میگوید: عدد یک درصد شاید در ابتدا ناچیز به نظر برسد ولی با توجه به میزان بالای شیوع دیابت در کشور و با در نظر گرفتن بی‌خبری بسیاری از مبتلایان به دیابت از بیمار خود و نیز شیوع روزافزون این بیماری، میتواند بار سنگینی بر دوش مراکز چشم پزشکی و اقتصاد سلامت کشور و صندوق‌های بیمه‌ای وارد کند.

وی با ذکر عوامل خطر مختلف بررسی شده در این مطالعه مانند فشارخون بالا، استعمال دخانیات و قند خون کنترل نشده از آنها به عنوان عوامل اصلی خطر پیدایش این عارضه یاد کرد.

این استاد دانشگاه با توجه به اهمیت موضوع و نیز بار سنگین آن بر غربالگری منظم در مبتلایان به دیابت جهت تشخیص این عارضه توسط کارگزاران نظام سلامت در کشور تاکید کرد.

بنا بر اعلام پژوهشکده غدد درون‌ریز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نتایج این تحقیق مورد توجه مجامع علمی بین المللی قرار گرفته و نشریه Diabetes Investigation  در شماره اخیر خود این مقاله را درج کرده است./ ایسنا 

۶ میلیون ایرانی دیابت دارند تاثیر کرونا در مبتلایانِ دیابت نوزادان هم به دیابت نوع یک مبتلا می‌شوند ۱۲ روش ساده برای پیشگیری از دیابت/ اینفوگرافیک  

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۵۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی

سخنگوی سازمان اورژانس کشور، از مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی در سه استان کشور خبر داد و نسبت به افزایش مسمومیت با این نوع از قارچ هشدار داد.

به گزارش ایسنا، بابک یکتاپرست با اشاره به آمار مسومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعیت افزایش یافته است و متاسفانه از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند. درحال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند. همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: خوشبختانه این مسومیت تاکنون کشته برجای نگذاشته اما لازم است که مردم و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند.

وی افزود:متاسفانه میزان مسمومیت ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته بنابراین مسئله باید بیشتر مورد توجه مردم و مسئولان مربوطه قرار بگیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است. 

دیگر خبرها

  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • جای خالی نام تراکتور در لیست قربانیان روزبه
  • آسیب‌ها و مشکلات لرستان باید به‌تدریج رفع شوند
  • مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی
  • عوامل تاثیرگذار بر کپک زدن فرش
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مهمترین عامل سقط جنین در کشور عوامل فرهنگی است
  • فوت مرد ۳۹ ساله بر اثر سقوط از کوه در مرودشت
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان