Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@03:16:21 GMT

صادرات محصولات گلخانه‌ای دهاقان به کشورهای خاورمیانه

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۴۵۱۹۷

صادرات محصولات گلخانه‌ای دهاقان به کشورهای خاورمیانه

به گزارش خبرنگار مهر، احمد تیموری عصر شنبه در جلسه کارگروه جهاد کشاورزی دهاقان اظهار داشت: شهرستان دهاقان از گذشته تا کنون در تولید محصولات گلخانه‌ای ممتاز و موفق بوده است.

وی با بیان اینکه دهاقان قطب گلخانه‌های استان اصفهان است، افزود: شهرستان دهاقان قطب گلخانه‌های استان اصفهان و حتی شاید کشور است زیرا در این زمینه بسیار مستعد و به روز پیشرفت نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهاقان مطرح کرد: افت و خیز و نوسانات قیمت محصولات گلخانه‌ای سبب بالا و پایین شدن قیمت‌ها می‌شود و در طی سه قبل تا کنون قیمت فلفل دلمه‌ای از ۱۰ هزار تومان به ۳۵ هزار تومان رسیده است.

وی از صادرات محصولات گلخانه‌ای دهاقان خبر داد و عنوان کرد: خوشبختانه محصولات گلخانه‌ای دهاقان به سبب کیفیت مناسب به کشورهای خاورمیانه صادر می‌شود و در کشور حرف نخست را در این زمینه می‌زند.

تیموری با بیان اینکه فلفل گلخانه‌ای دهاقان، چشم روسیه را گرفته است، گفت: کشور روسیه هم به سبب این‌که در فضای باز کشت انبوه فلفل دارند و در فصل سرما نمی‌توانند کشت داشته باشند به ناچار فلفل وارد می‌کنند که شهرستان دهاقان یکی از بازارهای مورد پسند روسیه واقع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهاقان عنوان کرد: در حال حاضر در دهاقان ۲۴۵ هکتار گلخانه زیر کشت وجود دارد و ۱۵۰ نفر هم متقاضی با کسب پروانه بهره‌برداری داریم که منتظر تسهیلات مربوطه هستند.

وی افزود: نخستین گلخانه استان اصفهان در دهاقان راه اندازی شد البته گلخانه‌ها در دهاقان از ۴۰ سال قبل وجود داشته و توسعه یافته اند.

تیموری با اشاره به گلخانه‌های هیدروپونیک در دهاقان اظهار داشت: هر جریب گلخانه ۵۰۰ میلیون تومان هزینه و هر هکتار گلخانه نیز پنج میلیارد تومان هزینه اجرا در بر دارد البته گلخانه‌های هیدروپونیک نیز با ۶ میلیارد تومان هزینه به مرحله بهره برداری می رسند.

وی افزود: متأسفانه در سال جاری گلخانه داران با مشکل کم آبی مواجه هستند و به سبب خشکی قنات اقدام به حفر چاه‌های غیر مجاز می‌کنند که در صورت صدور حکم از سوی دادستان چاه‌های غیرمجاز مسدود خواهند شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهاقان کم آبی را مانع صدور مجوز گلخانه دانست و تصریح کرد: در صورتی‌که اداره امور آب، منبع آب مورد نیاز گلخانه را تأیید نماید مجوز صادر می‌شود تا از حفر چاه‌های غیرمجاز پیشگیری و منابع آب‌های زیر زمینی هم حفظ شود.

وی جهاد کشاورزی را متولی تولید دانست و عنوان کرد: جهاد کشاورزی محافظ سفره‌های آب زیر زمینی است و باید متولی تولید نیز باش، اداره امور آب باید فقط در حوزه وظایف خود نظر دهد و در امور مربوط به جهاد دخالت ننماید.

تیموری با بیان اینکه امور آب به فکر سرمایه چند میلیاردی گلخانه داران باشد، گفت: در سال‌های گذشته بدون توجه به منابع آبی مجوز گلخانه صادر می‌کردند پس در حال حاضر هم باید به فکر سرمایه چند میلیاردی گلخانه داران باشند و حداقل به آنان اجازه برداشت محصولات را بدهند و سپس اقدام به مسدود شدن چاه‌های آب غیر مجاز نمایند.

کد خبر 5307841

منبع: مهر

کلیدواژه: کشت گلخانه ای صادرات محصولات کشاورزی خاورمیانه ویروس کرونا واکسن کرونا بوشهر آمار کرونا هفته دفاع مقدس خطبه های نماز جمعه اردبیل واکسیناسیون کرونا اربعین حسینی کرمانشاه گرگان ایلام مجلس شورای اسلامی ستاد ملی مقابله با کرونا محصولات گلخانه ای گلخانه ای دهاقان شهرستان دهاقان جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۵۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید

صادرات محصولات کشاورزی ایران در پایان سال گذشته به ۶.۲ میلیارد دلار رسید که عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول واردات از ایران و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته افزایش ۸.۳ درصدی در وزن و رشد ۱۹.۴ درصدی در ارزش داشت‌، این در حالی است که واردات محصولات کشاورزی از لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۱.۱ و ۵.۶ درصد کاهش یافته است.

تراز وزنی تجارت بخش کشاورزی نیز ۵.۳ درصد بهتر شده و تراز تجاری ارزشی از منفی ۱۳.۲ میلیارد دلار به منفی ۱۱.۱ میلیارد دلار رسیده است. تراز تجاری وزنی در دوره مذکور از منفی ۱۷.۴ میلیون تن به منفی ۱۶.۵ میلیون تن رسیده است.

موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در گزارش خود اعلام کرده است که به طور میانگین ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی بخش کشاورزی با رشد ۱۰.۳ درصدی از ۶۷ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۴ سنت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، در حالی که ارزش هر کیلوگرم کالای وارداتی بخش کشاورزی با کاهش ۴.۵ درصدی از ۷۳ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۰ سنت در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

هندوانه، سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، سیر و پیاز ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ وزنی، و پسته، سیب، خرما، گوجه‌فرنگی و شیرخشک ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ ارزشی در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

همچنین ذرت دامی، دانه سویا، گندم، جو و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی و ذرت دامی، دانه سویا، روغن نباتی، برنج و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی به لحاظ ارزشی در این دوره هستند. نکته قابل توجه این گزارش، کاهش واردات وزنی و ارزشی گندم به میزان ۴۳.۳ و ۵۰.۲ درصد، برنج ۳۷.۲ و ۳۸.۲ درصد و شکر به میزان ۴۲.۶ و ۳۰.۳ درصد بوده است که حکایت از کاهش وابستگی به این اقلام اساسی است.

در این گزارش تاکید شده است که در سال ۱۴۰۲ عراق با سهم ۳۸.۶ درصدی، نخستین مقصد صادراتی کالاهای کشاورزی ایران بوده و امارات با سهم ۱۴.۵ درصدی در رتبه دوم و ۸ کشور باقیمانده هر کدام با سهم‌های کمتر از ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی ۱۰ کشور اول قرار داشتند. به عبارت دیگر از نظر مقداری بیش از ۸۸ درصد صادرات کالاهای کشاورزی به کشورهای عراق، امارات، روسیه، افغانستان، پاکستان، ترکیه، هند، ترکمنستان، عمان و آذربایجان انجام شده و سهم سایر کشورها تنها ۱۱.۹ درصد بوده است.

بر اساس این آمار، از نظر ارزشی نیز عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

همچنین کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، چین، ترکیه، ترکمنستان و آذربایجان در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند و در مجموع بیش از ۸۳ درصد کالاهای صادراتی ایران از نظر ارزشی به مقصد این ۱۰ کشور بوده است.

در سال ۱۴۰۲، از لحاظ وزنی امارات متحده عربی ۳۶.۷ درصد، ترکیه ۱۴.۳ درصد، روسیه ۱۱.۶ درصد، انگلستان ۷.۸ درصد و هلند ۵.۴ درصد در واردات بخش کشاورزی ایران سهم داشته‌اند.

همچنین از لحاظ ارزشی امارات ۳۲.۹ درصد واردات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است، پس از آن کشورهای ترکیه با ۱۴.۸ درصد، هند ۷.۴ درصد، روسیه ۷ درصد و انگلستان با ۵.۷ درصد سهم از واردات کشاورزی ایران در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار گرفتند.

کد خبر 749641

دیگر خبرها

  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • ترجیح ترانزیت کالا بر صادرات محصولات کشاورزی توسط راه آهن ملی قزاقستان
  • ساینا اس اتوماتیک روانه عراق می شود / صادرات چندین هزار ساینا و کوئیک به ونزوئلا
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه