Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مهارجرت یا سفر به کشور‌های دیگر برای هر منظوری نیاز به دریافت پاسپورت یا همان گذرنامه دارد مگر این که توافق‌های بین‌المللی میان کشورها، باعث شود که شهروندان برای رفتن به کشور‌های دیگر، ضرورتی برای گرفتن پاسپورت نداشته باشند.

اگر افراد قوانین بین‌المللی کشور‌ها را رعایت نکنند و به صورت قاچاق و غیرقانونی از مرز‌ها عبور کنند، مجرم شناخته می شوند؛ در بعضی مواقع که هدف از عبور مرز‌ها  امری خرابکارنه و نظایر آن باشد، مرتکب مستوجب مجازات‌های سنگین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس قوانینی تحت عنوان ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران، به تصویب رسیده است؛ بر اساس ماده ۱ این قانون، هر یک از اتباع خارجه برای ورود، اقامت و خروج از ایران باید اجازه ماموران مربوطه را دریافت کنند.

طبق ماده ۲ قانون گذرنامه، اتباع ایران برای خروج از کشور، اقامت در خارج و مسافرت از خارج به ایران باید گذرنامه داشته باشند، صدور گذرنامه منوط به ارائه اسنادی است که هویت و تابعیت ایرانی تقاضا کننده را ثابت کند؛ این اسناد را آیین‌نامه اجرایی این قانون تعیین کرده و به موجب ماده ۳، خروج از کشور بدون ارائه گذرنامه یا مدارک مسافرت مذکور در این قانون ممنوع است.

آیا می‌توان در هر نقطه‌ مرزی از کشور ورود و خروج کرد؟

 کشور ایران که از مرز‌های آبی و خاکی زیادی با همسایگان برخوردار است اما نمی توان از هر نقطه ای از مرز تردد کرد، به موجب ماده ۴ قانون گذرنامه، ورود به کشور و خروج از آن، فقط از نقاطی که بنا به پیشنهاد وزارت کشور و تصویب هیأت وزیران تعیین و آگهی خواهد شد مجاز است.

شرایط دریافت ویزا برای افراد زیر ۱۸ سال

‌یکی از محدودیت‌هایی که برای افراد در خصوص ورود و خروج از مرز‌های کشور در نظر گرفته شده، شرایط سنی است؛ بر اساس ماده ۱۸ قانون گذرنامه، برای اشخاص زیر با رعایت شرایط مندرج در این ماده گذرنامه صادر می‌شود.

گذرنامه اشخاصی که کمتر از ۱۸ سال تمام دارند و کسانی که تحت ولایت یا قیمومیت هستند، با اجازه کتبی ولی یا قیم آنان، مشمولان وظیفه عمومی با اجازه کتبی اداره وظیفه عمومی، زنان شوهردار ولو کمتر از ۱۸ سال با موافقت کتبی شوهر و در موارد اضطراری با اجازه دادستان شهرستان صادر می شود، زنانی که با شوهر خود مقیم خارج هستند و زنانی‌که شوهر غیرایرانی اختیار کرده و به تابعیت ایرانی باقی مانده‌اند از شرط این بند مستثنی هستند.

جعل گذرنامه و جواز عبور چه مجازاتی دارد؟

بر اساس ماده ۶ قانون اصلاح ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران، برای جعل گذرنامه، جواز اقامت، جواز عبور و همچنین استفاده و تحصیل آن‌ها برای شخص دیگری و استفاده از گذرنامه یا اوراق هویت فرد دیگر، مجازات ۱ تا ۳ سال حبس و جزای نقدی از ۵۰۰ هزار تا ۳ میلیون ریال پیش‌بینی شده است مگر این که مجرم  مشمول قانونی شود که مجازات سنگین تری را مقرر کرده باشد.

این موضوع مختص ایران نیست و کشور‌های زیادی به آن پرداخته‌اند، در مواد ۵۸ و ۵۹ قانون جزاء کانادا آمده است، برای هر کس که گذرنامه‌ای را جعل و با علم به جعلی بودن آن را مورد استفاده قرار دهد، ۱۴ سال حبس و برای هر کس که با هدف گرفتن گذرنامه برای خود و دیگری اظهارات نادرست کتبی و شفاهی دهد، ۲ سال حبس تعیین شده است.

بیشتر بخوانید

عملی فسادزا و کاری تخریبی به نام رشوه برخورد قانونی با جعل ‌کنندگان گواهی پزشکی جای دیگری امتحان دهید مجرم می‌شويد
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پاسپورت ایرانی قانون گذرنامه دانستنی های حقوقی کشور ها مرز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۷۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاندوزی: سهمیه سوخت خودر‌وهای فاقد بیمه قطع شود

خاندوزی وزیر اقتصاد در نامه‌ای به وزیر راه و شهرسازی خواستار عدم‌تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای بنزینی و موتورسیکلت‌های فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث با جدیت و قوت بیشتر شده است.

خاندوزی در این نامه به بذرپاش نوشته است:

ضمن تشکر و قدردانی از تلاش مستمر همکاران آن وزارتخانه شاغل در ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت در اجرایی نمودن مفاد ماده ۴۸ قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه و غیرفعال نمودن کارت سوخت خودرو‌های گازسوز فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث در فاز اول اجرای ماده قانونی یادشده، با توجه به نتایج مثبت حاصله از اجرای این ماده قانونی که منجر به افزایش پوشش بیمه‌ای وسایل نقلیه و همچنین صرفه‌جویی در مصرف روزانه میلیون‌ها لیتر نفت و گاز شده است خواهشمند است دستور فرمایید در گام بعدی اجرای طرح عدم‌تخصیص سهمیه سوخت به خودرو‌های بنزینی و موتورسیکلت‌های فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث با جدیت و قوت بیشتری در دستور کار قرار گیرد تا در آینده شاهد تداوم اثرات مثبت اجرای این ماده قانونی باشیم.

در پایان خاطرنشان می‌سازد همکاران این وزارت در بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران آماده هرگونه همکاری و مساعدت می‌باشند تا این مرحله از اجرای قانون نیز با شایستگی عملیاتی گردد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سهمیه سوخت این خودروها قطع می شود
  • سهمیه سوخت این خودرو‌ها قطع می شود
  • خاندوزی: سهمیه سوخت خودر‌وهای فاقد بیمه قطع شود
  • در دادرسی کودکان به‌دنبال عدالت ترمیمی  هستیم
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • آشنایی با قانون مدنی؛ مقدمه
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • اولین نشست رسالت اندیشی دفتر بانوان جبهه فرهنگی گیلان برگزار شد
  • آیا لغو فرمان رشد در ایتالیا باعث سقوط فوتبال این کشور می‌شود؟ (زیرنویس فارسی)