Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از nature، یک آنالیز ابتدایی از ژنوم ویروسی حاکی از آن است پاندمی ویروس کرونا ممکن است ریشه چندباره حیوانی داشته باشد اما یافته ها هنوز به نمونه مشابهی از شواهد به دست آمده نیاز دارد.

سارس-کوو-2 ، ویرسی که سبب بیماری کووید19 می شود احتمالا چندین بار از یک حیوان به انسان رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نظریه بر اساس تجزیه و تحلیل اولیه ژنوم های ویروسی نمونه گیری شده از افراد آلوده در چین و نقاط دیگر در اوایل همه گیری به دست آمده است.

برخی از محققان می گویند که اگر با تجزیه و تحلیل های بیشتر این موضوع تأیید شود آنگاه فرضیه دیگری به منشأ همه گیری در بازارهای متعدد در ووهان چین اضافه می شود و این فرضیه که کرونا از آزمایشگاه فرار کرده است ، به مرور مدام کمرنگ و کمرنگ تر می شود.

اولین توالی ویروسی که از افراد آلوده در اواخر سال 2019 و اوایل سال 2020 گرفته شده است ، به دو نسب وسیع معروف به A و B تقسیم می شود که دارای تفاوت های ژنتیکی کلیدی هستند.

تبار B به نسب غالب در جهان تبدیل شده است و شامل نمونه هایی است که از افرادی که از بازار غذاهای دریایی هوانان در ووهان دیدن کرده اند گرفته شده است.

 تبار A در چین گسترش یافت و شامل نمونه هایی از افراد مرتبط با سایر بازارهای ووهان است.

یک سوال مهم این است که این دو نوع ویروسی چگونه به هم مرتبط هستند. اگر ویروس های دودمان A از ویروس B و یا برعکس تکامل یافته باشند، این نشان می دهد که عامل ویروس فقط یکبار از حیوانات به سمت افراد دیگر جهش پیدا کرده است.

روبرت گری ، ویروس شناس در دانشگاه تولان در نیواورلئان لوئیزیانا ، می گوید: «این یافته می تواند "خنجری در قلب" این فرضیه باشد که سارس-کوو-2 از آزمایشگاه فرار کرده است.»

گری می گوید: «این یک مطالعه بسیار مهم است. اگر بتوانید نشان دهید که A و B دو نسب جداگانه هستند آنگاه تمام فرضیات مربوط به آزمایشگاهی بودن ویروس کرونا زیر سوال می رود.»

تبار A و B با دو تفاوت نوکلئوتیدی کلیدی تعریف می شوند. اما برخی از ژنوم های اولیه ترکیبی از این تفاوت ها را دارند. محققان قبلاً تصور می کردند که این ژنوم ها می توانند از ویروس ها در مراحل میانی تکامل باشند که این دو نسب را به هم مرتبط می کند.

اما محققان پشت آخرین تجزیه و تحلیل آنها را با جزئیات بررسی کردند و متوجه برخی مشکلات شدند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که جهش ویروس کرونا از حیوان به انسان بر خلاف تصور در واقع دو بار رخ داده است هر چند این نظریه هنوز تایید نشده است.

این مطالعه حاکی از آن است سگ و راکون هم می توانند حیواناتی باشند که همانند خفاش و پانگولین باعث انتقال ویروس به انسان شده اند. حتی در این میان نظریه هایی جدی در رابطه با راسو وجود دارد.

این تیم تحقیقاتی برای جمع آوری شواهد بیشتر ، قصد دارد شبیه سازی های کامپیوتری را انجام بدهد تا میزان نشت چندگانه  کرونا را با تنوع ژنوم های شناخته شده مطابقت دهد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کووید راکون ویروس ژنوم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۷۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون

به گزارش خبرآنلاین، آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌ ایجاد کند.

تسنیم در خبری نوشت: آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901644

دیگر خبرها

  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها که احتمالا نمی دانستید
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • نمایش زجر به قیمت لایک!
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • مقصر جریمه شدن اشتباهی رانندگان کیست؟