Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-06@13:07:06 GMT

عضویت ایران در شانگهای شکست سیاست‌های آمریکاست

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۴۹۹۱۳

سخنگوی وزیر امور خارجه، عضویت دایم ایران در سازمان همکاری شانگهای را نشانه‌ای از شکست سیاست‌های آمریکا خواند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آقای سعید خطیب زاده امروز (یکشنبه) در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، درباره عضویت دایم ایران در سازمان همکاری شانگ‌های گفت: سازوکار‌های درونی این سازمان برای ما مهم است، امیدوارم این سازوکار‌ها را هم اجرا کنیم هم ارتقا بدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضویت ایران در شانگ‌های نشانه‌ای از شکست خوردن سیاست‌های آمریکا است.

سخنگوی وزیر امور خارجه در خصوص بررسی موضوع FATF تصریح کرد: درباره اف‌ای تی اف اجازه بدهید در چارچوب خودش پیش برود و این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام در دست بررسی است.

وی در ادامه گفت: درباره ترکیب تیم مذاکره کننده (برجام) بعدا اطلاع رسانی خواهم کرد.

خطیب زاده درباره واردات واکسن کرونا خاطر نشان کرد: در ماه آتی ۶۰ میلیون دُز واکسن وارد کشور می‌شود، این به غیر از واردات بخش خصوصی است. هر واکسنی که مورد تایید وزارت بهداشت باشد وارد می‌شود، چه در هند، اروپا یا کشور‌های دیگر تولید شده باشد. همین واکسن بایو تک در آلمان در حال تولید است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تحولات لبنان تاکید کرد: صلح، ثبات و استقرار در لبنان برای ما از هر موضوعی مهم‌تر است و کمک می‌کنیم که دولت این کشور بتواند در این چارچوب موفق شود.

خطیب زاده درباره ارسال سوخت به کشور لبنان گفت: جمهوری اسلامی ایران به همکاری و کمک به دوستانش و دولت‌ها و کشور‌های دوست همواره متعهد بوده است. آنچه درباره این تجارت انجام شد درخواست تُجار لبنانی بود و مسیر خرید کاملا عادی و به طور معمول صورت گرفته و این محموله ارسال شده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: اینکه درباره مسائل داخلی لبنان اظهار نظر کنم صحبتی ندارم، اما می‌توانم اطمینان دهم که اگر همین فردا دولت لبنان برای رفع مشکلات مردم این کشور بخواهد باز هم از ما سوخت بخرد ما در اختیارشان قرار می‌دهیم.

آمریکا باید یکجانبه گرایی را کنار بگذارد

سخنگوی وزرات امور خارجه؛ آمریکا را ناقض برجام خواند و تاکید کرد: آمریکا باید در مقام اجرا و تفسیر یکجانبه گرایی را کنار بگذارد و به تحریم‌های ضد انسانی پایان بدهد

آقای خطیب زاده در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران درباره اعلام آمریکا مبنی بر لغو تحریم‌های ناسازگار با برجام گفت: اگر اقدامات آمریکا را راستی آزمایی کنیم و (آمریکا به تعهدات عمل کند) آن وقت فضای دیگری به وجود می‌آید. از برجام نه چیز بیشتر و نه چیز کمتری قابل قبول است.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه با تاکید بر اولویت ایران در روابط با کشور‌های همسایه گفت: با توجه به همکاری خوب ایران با ارمنستان تلاش می‌کنیم توافقات اجرا شود. توسعه کشور‌های همسایه را توسعه خودمان می‌دانیم. همه همسایگان باید بدانیم مسیر توسعه و صلح و ثبات مسیری دست جمعی است.

وی درباره اجلاس تهران در خصوص افغانستان گفت: افغانستان راه حل معجزه آسا ندارد. پیام ابتکار تهران و منطقه‌ای را روشن می‌دانم. این پیام واحد است که ما به مردم افغانستان فکر می‌کنیم و برایشان تلاش می‌کنیم. اینکه در تهران یا جای دیگری تلاش باشد فرقی ندارد. در تاجیکستان هم درباره افغانستان صحبت شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره برنامه ایران برای ملاقات با مقامات آمریکایی در روز‌های آینده گفت: خیر برنامه‌ای در دستور کار نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره بی توجهی دولت قبل درقبال قاره آفریقا گفت: سیاست خارجی دولت در چند مفهوم گفته شده است. یکی از مفاهیم سیاست خارجی متوازن است. هرچند همسایگان در اولویت هستند، اما رابطه با همه کشور‌ها در دستور کار است. طی هفته‌های آتی سفر آقای امیر عبدالهیان به این قاره برنامه ریزی شده است.

وی درباره عدم صدور روادید برای ورزشکاران دوچرخه سواری کشورمان از سوی سفارت بلژیک گفت: جزئیات این موضوع را نمی‌دانم، اما سفارت بلژیک در تهران همکاری خوب و عادی داشته، باید ببینیم موضوع چه بوده و اگر مشکلی بوده تذکر بدهیم.

خطیب زاده درباره ادعای یکی از مقامات کشور‌ها مبنی بر اینکه ایران از صفحه تاریخ محو می‌شود خندید و گفت: عاقلان دانند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره شورای حقوق بشر و اقداماتش دربرابر تحریم‌های ضد انسانی علیه ایران گفت: به موضوع مهمی اشاره کردید. نماینده ما در ژنو سخنرانی مبسوطی داشت. همه را دعوت می‌کنم آن سخنرانی را ببیند. آنجا انتظارات را گفتیم و اینکه آمریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر است و تمام اقداماتش بی کیفر مانده است. شما هفته گذشته شاهد بودید یک کاروان عادی مردم افغانستان مورد حمله قرار گرفت و بعد گفتند اشتباه کردیم. این وضعیت شرایط دردناکی را برای دنیا ایجاد کرده است. الان یک استثناگرایی در حقوق بین الملل هست که برخی کشور‌ها فکر می‌کنید برخی قوانین فقط برای بقیه است. ما به صورت فعال (اعتراض) به این موضوع را دنبال می‌کنیم و امروز صدا‌های بیشتری در این باره در کنار صدای جمهوری اسلامی می‌شنویم.

خطیب زاده درباره خبر‌های جدید و گزارش یک روزنامه غربی درباره ترور شهید فخری زاده اظهار داشت: نهاد‌های اطلاعاتی امنیتی ما جزئیات را بررسی کردند و جزئیات مشخص است. این موضوع از چند مسیر در حال پیگیری است. این یک ننگ است برای آن‌ها که به چاقوکشی افتخار می‌کنند. از مسیر حقوقی که این‌ها را بی کیفر نگذاریم در حال پیگیری هستیم. برچسب ها: سخنگوی وزارت خارجه ، خطیب زاده ، سازمان شانگهای ، شکست آمریکا ، برجام

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: سخنگوی وزارت خارجه خطیب زاده سازمان شانگهای شکست آمریکا برجام سخنگوی وزارت امور خارجه خطیب زاده درباره خطیب زاده کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۹۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودتخریبی در نظام های سیاسی

یکی از ویژگی‌های نظام‌های سیاسیِ هوشمند،"گشودگی به تجربه" است.

"گشودگی به تجربه"، دست کم واجد دو معناست:

۱. از تجربه‌ی جدید و نو استقبال می‌کند. امکان‌های مواجهه شدن با واقعیت‌ها را با شیوه‌ای جدید، از دست نمی‌دهد. جسارت آزمودن راه‌حل‌های جدید را دارد.
۲. به تجربه‌های زیسته‌ی خود، به منزله‌ی منبعی معرفت‌بخش توجه می‌کند و در هر گونه تصمیم‌گیری آتی از این منبع بهره می‌برد.

تجربه، حاصل مجموعه‌ی مواجهات با موقعیت‌های مختلف و نیز تصمیمات موفق و ناموفق است. از این رو تجربه‌ها می‌توانند شیرین و یا تلخ باشند زیرا شامل پیروزی و شکست می‌شوند. تجربه‌ی شکست، یعنی عدم وصول به نتیجه‌ی مورد انتظار. به عبارت دیگر، آن‌چه رخ داده با آن چه در ابتدا مورد انتظار بوده است، تطابق نداشته باشد. نظام هوشمند با تکیه بر تجربه‌های مکرر خود می‌تواند بن‌بست‌ها را شناسایی کند.

گشودگی به تجربه در دو گونه و دو سنخ قابل صورت بندی است:

ا. گشودگی به تجربه‌ی خود
۲. گشودگی به تجربه‌ی دیگران

شناسایی بن‌بست‌ها در سیستم‌های سیاسی هوشمند فرایند پیچیده‌ای دارد که طی آن، به نقد و بررسی عملکرد خود می‌پردازند و با تحلیل سیاست‌های مشابه در دیگر نظامها و ایجاد مکانیزم‌ها و فرصت‌ها برای شنیدن نظرات و ایده‌های منتقدین به تصحیح روش‌ها و تصمیمات خود اهتمام می‌ورزند این گونه نظام‌های سیاسی نه فقط به تجربه‌های زیسته‌ی خود اهمیت می‌دهند و راه‌های مسدود و بن‌بست را می‌فهمند که با مطالعه و تدقیق در سرنوست دیگران از تجربه‌های آنان می‌آموزند. برای آنان تجریه‌ی دیگران، به منزله‌ی معلمی است که دانایی و خردمندی را در آنان پرورش می‌دهد و سبب می‌شود عمر و سرمایه در راه بی حاصل هدر ندهند.

"تاریخ"، انباشت تجربه‌های پیشینیان است که به ما یاد می‌دهد مسیرهای منتهی به بن‌بست کدام است. تاریخ به ما نمی‌گوید چه باید بکنیم، اما به شیوه‌ی سلبی، دست کم به ما یاد می‌دهد از چه مسیرهایی نباید برویم و از چه روش‌هایی نباید استفاده نماییم. از این منظر، مطالعه‌ی تاریخ، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای "بن‌بست‌شناسی" است.

"بن‌بست‌شناسی" و "واقع‌نگری"، دو رکن اساسی نظام های هوشمند است. توجه به واقعیت‌ها و ثبت مسیرهای منتهی به بن‌بست در حافظه، لازمه‌ی کنش خردمندانه و عقلانی است. آدمیان و یا نظام‌های سیاسی که بن‌بست‌ها و راه‌های مسدود به هدف را تشخیص نمی‌دهند، عموما از دو بیماری رنج می‌برند و مردمان را با همین دو بیماری در فراز و نشیب درد و رنج می‌کشانند. سرمایه‌های‌شان را در مسیر شکست خورده هدر می‌دهند و دچار فرسودگی می‌شوند.

این گونه نظام‌ها "خودتخریب‌اند"، زیرا:

اولا، آرزواندیش‌اند یعنی واقعیت‌های موجود را نادیده می‌گیرند و به جای آن، آرزوهای خود را می‌نشانند.
ثانیا، فروبسته به تجربه‌اند. یعنی تجربه‌های پیشین خود و تجربه‌ی سایر نظامها و ساکنان دوره‌های تاریخی را نادیده می‌گیرند.

این دسته از نظام‌ها که بهره‌ی چندانی از عقلانیت ندارند مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف و اما بی‌حاصل می‌شوند و شکست‌ها و ناکامی‌های پی‌درپی را تجربه می‌کنند.

مبتنی بر آن چه به اختصار آمد، تصمیمات و سیاست‌های نظام سیاسی ایران را می‌توان ارزیابی کرد. مثلا می‌توان شیوه و سیاست نظام را در برابر مقوله‌ی بی‌حجابی، مورد ارزیابی واقع‌بینانه قرار داد. در چنین حالتی خواهیم دید که نظام سیاسی در ایران آرزواندیش و فروبسته به تجربه است و از گذشته‌ی خود و شکست‌هایش استفاده نمی‌کند. گویی فاقد حافظه‌ی لازم برای ثبت بن‌بست‌های تجربه شده است. و درست به همین علت است که به صورت تکراری یک سیاست شکست‌خورده را به تکرار اجرا می‌کند.

بیشتر بخوانید:

وقت شمردن جوجه های آخر پاییزه
فرمان به نقض حریم شخصی
نه به تحقیر
تغییرات اجتماعی پس از انقلاب
حجاب قانونی یا حجاب اجباری؟

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903175

دیگر خبرها

  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟
  • اولین سخنگوی وزارت خارجه؛ زاده هوش مصنوعی
  • خودتخریبی در نظام های سیاسی
  • رسانه‌های عبری‌زبان: ارتش اسرائیل کاملا وابسته به آمریکاست
  • چین، اتهامات دخالت در امور انتخاباتی کانادا را بی‌اساس خواند
  • اینجا آمریکاست و آنهایی که در سمت درست تاریخ ایستاده‌اند
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین آزادی بیان برافتاده است
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به برچسب «یهودستیزی» زدن به دانشجویان آمریکایی