Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@09:21:13 GMT

عصای روباتیک به کمک نابینایان می آید

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۱۰۲۸

عصای روباتیک به کمک نابینایان می آید

«عصای سفید» که بسیاری از نابینایان برای حرکت در جهان بر آن تکیه دارند در یک قرن اخیر ارتقا نیافته است، اما اکنون محققان از پیشرفت در زمینه ابداع «عصای روباتیکی» خبر می دهند که امیدوارند موجب ارتقای عصای سفید و کمک به جهت یابی نابینایان شود.

نمونه اولیه این عصای روباتیک مجهز به دوربین سه بعدی رنگی، چند حسگر و یک رایانه است که برای هدایت کاربر به مکان مورد نظر طراحی شده است و از برخورد با هرگونه مانع در طول راه جلوگیری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته «گانگ یه» استاد دانشکده مهندسی دانشگاه مشترک المنافع ویرجینیا، در ریچموند واقع در آمریکا هنوز مسائلی وجود دارد که قبل از آماده شدن این عصای رباتیک برای جهان واقعی باید حل شود. به عنوان مثال، دستگاه باید به اندازه کافی سبک باشد تا کاربر پسند شود. به محض اصلاح جزییات فنی، عصا برای پذیرش در میان افراد دارای نقص بینایی مورد آزمایش نهایی قرار خواهد گرفت.

یه خاطرنشان کرد: امید این است که افراد کم بینا با استفاده از این عصای روباتیک بتوانند در فضاهای داخلی بزرگ و ناآشنا آسان تر حرکت کنند.

وی افزود: در حال حاضر، افرادی که از عصای سفید استفاده می کنند، می توانند از فناوری به روش های خاصی استفاده کنند. برنامه های مبتنی بر تلفن همراه وجود دارد که به عنوان مثال به جهت یابی در خارج از منزل کمک می کند.

این محققان در نسخه های قبلی این عصای روباتیک تلاش کردند با استفاده از نقشه های طبقه ساختمان به مساله جهت یابی داخلی بپردازد. کاربران می توانند عصا را به هر کجا که می خواهند برسانند و عصا - از طریق نشانه های صوتی و نوک غلتکی موتوری - می تواند آنها را به مقصد راهنمایی کند.

اما یه گفت برای یک فرد نابینا دشوار است که به عنوان مثال، یک چرخش کاملاً دقیق انجام دهد و در فاصله ای طولانی، اشتباهات اندکی ایجاد می شود که در نهایت کاربر را در مکان اشتباه رها می کند.

اکنون محققان در نسخه اولیه این عصا یک دوربین سه بعدی رنگی اضافه کردند که نه تنها ویژگی هایی مانند درهای ورودی، پله ها و موانع بالقوه خطرناک را تشخیص می دهد، بلکه فاصله آنها را نیز تعیین می کند. با استفاده از این اطلاعات، همراه با داده های ناشی از یک سنسور خاص، رایانه روی عصا می تواند کاربر را به طور دقیق راهنمایی کند و او را از موانع موجود در راه مطلع سازد.

محققان معتقدند پروژه های تحقیقاتی مانند این عصای روباتیک فرصت هایی را برای زندگی بهتر افراد کم بینا فراهم می کند. هنوز مشخص نیست که این عصای رباتیک چه زمانی به صورت تجاری به بازار عرضه می شود. محققان خاطر نشان کردند که در نهایت، هر محصولی باید توسط سازمان غذا و داروی آمریکا به عنوان یک وسیله پزشکی تأیید شود.

به گفته محققان، اجزای الکترونیکی این عصای روباتیک باید با دوام باشند. نوک غلتک این عصا به احتمال زیاد فرسوده می شود، اما می توان آن را تعویض کرد./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۱۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی ادوبی ویدیو‌های تار را ۸ برابر واضح‌تر می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، محققان ادوبی از «ویدئو گیگا گان» (VideoGigaGAN)، یک مدل خلاقانه هوش مصنوعی که می‌تواند حوزه ویرایش ویدیو را متحول کند، رونمایی کردند. این فناوری جدید می‌تواند کیفیت و وضوح ویدیو‌های موجود، قدیمی و تار را تا ۸ برابر افزایش دهد.

وب سایت این پروژه همچنین ویدیو‌های نمایشی این مدل هوش مصنوعی را منتشر کرده است. این ویدیو‌ها قابلیت «ویدئو گیگا گان» را برای گرفتن ویدیو‌های تار و با وضوح پایین و تبدیل آنها به فیلم‌های بکر و با کیفیت بالا نشان می‌دهد.

از طریق این توسعه، ادوبی قصد دارد به طور بالقوه استاندارد جدیدی برای بازیابی و بهبود ویدیو ارائه دهد. تصور کنید که ویدیوی مورد علاقه خود را از یک فرم تار و پیکسلی (رزولوشن ۱۲۸×۱۲۸) به یک شاهکار واضح و با جزئیات ۱۰۲۴×۱۰۲۴ تبدیل کنید.

همچنین، این فناوری به سادگی وضوح را افزایش نمی‌دهد. در ویدیو‌هایی که موجودات زنده را به نمایش می‌گذارند، به جزئیات ظریف مانند بافت پوست، چین و چروک‌ها و تک تک رشته‌های مو توجه ویژه‌ای می‌کند.

طبق گفته محققان، «ویدئو گیگا گان» یک مدل جدید «وی اس آر» VSR (ویدئو با وضوح فوق العاده) است که می‌تواند ویدیو‌هایی با جزئیات فرکانس بالا و سازگاری زمانی تولید کند.

توجه به جزئیات

در حالی که مفهوم ارتقاء مقیاس ویدیو جدید نیست، چیزی که «ویدئو گیگا گان» را متمایز می‌کند توجه آن به جزئیات است.

محققان می‌گویند: آزمایش‌های ما نشان می‌دهد که برخلاف روش‌های قبلی «وی اس آر»، «ویدئو گیگا گان» ویدیو‌های سازگار زمانی با جزئیات ظاهری ظریف‌تر تولید می‌کند. ما کارایی «ویدئو گیگا گان» را با مقایسه آن با مدل‌های پیشرفته «وی اس آر» در مجموعه داده‌های عمومی و نمایش نتایج ویدیویی با وضوح فوق‌العاده ۸ برابر تأیید می‌کنیم.

اصطلاح «گان» (GAN) در «ویدئو گیگا گان» مخفف شبکه متخاصم مولد است، یک تکنیک هوش مصنوعی که برای ایجاد تصاویر واقعی شناخته شده است. مدل ادوبی مبتنی بر «گیگا گان» (GigaGAN) است، سیستمی که برای ارتقاء محتوای تصویر طراحی شده است.

اما ویدیو‌ها از چندین فریم به صورت متوالی پخش می‌شوند. حفظ ثبات بین این فریم ها، حذف اشکالات بصری، و حفظ جزئیات واضح در طول ویدیو چالش برانگیز است. محققان ادوبی با ترکیبی از نوآوری‌های فنی بر این چالش‌ها غلبه کرده اند.

در مقاله تحقیقاتی آمده است: مدل ما قادر به نمونه‌برداری ۸ برابری ویدیویی با ثبات زمانی خوب و کیفیت در هر فریم با جزئیات غنی است.

محدودیت‌ها و برنامه‌های آینده

با این حال، برخی از مشکلات با «ویدئو گیگا گان» نیز وجود دارد. در حال حاضر، مدل هوش مصنوعی با مشکلاتی برای ویدیو‌های بیش از ۲۰۰ فریم و رندر کردن اجسام کوچک در داخل فیلم مواجه است. هنگامی که این مسائل حل شود، این فناوری جدید می‌تواند آینده کار خلاقانه را شکل دهد.

در همین حال، ادوبی به طور فعال هوش مصنوعی را در نرم افزار خود ادغام کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان و معلولان تجهیز می شود
  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان تجهیز می شود
  • دور برگشت لیگ یک گلبال کشور در بابلسر
  • هوش مصنوعی ادوبی ویدیو‌های تار را ۸ برابر واضح‌تر می‌کند
  • برگزاری نهمین دوره مسابقات روباتیک دانش‌آموزی
  • اعزام ۱۰ تیم ورزش نابینایان البرز به مسابقات قهرمانی کشور
  • مقام نخست دو دانش آموز تویسرکانی در مسابقات روبوکاپ آزاد کشور
  • اولین پمپ بنزین رباتیک در امارات افتتاح شد
  • مرد شماره ۲ استقلال عصای دست نکونام در تبریز