Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اقتصاددان ضمن اشاره به آثار مثبت عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای، خاطرنشان کرد: با گسترش تعاملات اقتصادی ایران با کشور‌های عضو این سازمان، درآمد‌های ارزی کشور افزایش چشمگیری خواهد داشت و نتیجه این مسئله تغیییرات نرخ ارز در میان مدت خواهد بود.

گروه بورس، بانک و بیمه- سعید ترکاشوند؛ «وحید شقاقی شهری» اقتصاددان و عضو هئیت علمی دانشگاه خوارزمی در گفتگو با بازارنیوز، پیرامون عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگ‌های و آثار این اتفاق بر نوسانات بازار ارز کشور توضیح داد: هر گونه نوسانات و ریزش قیمت ارز به دلیل عضویت جمهوری اسلامی ایران در این سازمان در کوتاه مدت محقق نخواهد شد و اگر ایران بتواند پس از عضویت، یک برنامه روشن و بلند مدتی داشته باشد، می‌تواند از منافع این سازمان استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقتصاددان تشریح کرد: درحال حاضر کشور‌های روسیه، چین، هندوستان از جمله اعضای مهم این سازمان هستند چرا که هر یک از این کشور‌ها، جزو اقتصاد‌های نوظهور نظام بین الملل محسوب می‌شوند و به همین دلیل ارتباط مضاعف و همزمان ایران با این کشور‌هامی‌تواند برای اقتصاد ایران موثر واقع شود.
وی ادامه داد: درحال حاضر کشور‌های اصلی این پیمان، یعنی چین، هندوستان و روسیه به ترتیب هر که از تولید ناخالص داخلی ۲۴، ۲ و ۸ تریلیون دلاری برخوردار هستند که همین موضع باعث شده است که سلطه اقتصادی ایالات متحده آمریکا در جهان با حضور موثر این کشور‌ها کمرنگ‌تر شود.
شقاقی شهری خاطرنشان کرد: اکنون اکثر اعضای عضو این سازمان، کشور‌هایی هستند که بیشترین واردات انرژی را دارند و در راس این ها، چین و هند بیشترین مصرف انرژی به ویژه نفت را به نام خود ثبت کرده‌اند؛ با توجه به نیاز این کشور‌ها به انرژی، جمهوری اسلامی ایران و روسیه می‌توانند تقاضای دو کشور مذکور را به طور پاسخ دهند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: اکنون با توجه به اهمیت این مسئله، اولویت نخست این است که جمهوری اسلامی ایران بتواند یک برنامه میان مدت و بلند مدتی را برای حضور و تعاملات خود با این کشور‌ها را تهیه و تدوین کند.
ایران باید یک موازنه تجاری ایجاد کند
شقاقی شهری در ادامه به مسئله افزایش درآمد‌های ارزی و رونق صادرات ایران، به کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های شانگ‌های اشاره و تشریح کرد: افزایش درآمد‌های ارزی بستگی به این دارد که جمهوری اسلامی ایران بتواند صادرات نفتی و غیر نفتی خود به این کشور‌ها را افزایش دهد. مسائل مرتبط با بازار ارز وابستگی قابل توجه‌ای به موضوع صادرات دارد.
این اقتصاددان تاکید کرد: افزایش صادرات و به دنبال آن افزایش قیمت ارز هم در کوتاه مدت میسر نخواهد شد چرا که هر کشوری در حوزه واردات از اصولی پیروی می‌کند و نمی‌توان انتظار داشت که در همان ابتدای عضویت ایران در این سازمان، همه کشور‌ها پذیرای کالا‌های ایرانی باشند؛ زمانی می‌توانیم صادرات خود را افزایش دهیم که کیفیت و رقابت پذیری را در محصولات خود را در حد قابل توجهی افزایش داده باشیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه نکات مذکور، اکنون جمهوری اسلامی ایران باید یک موازنه تجاری را به کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های شانگ‌های را ایجاد کند چرا که بعضا شاهد بوده ایم که در یک پیمان چند جانبه ایران نتوانسته است از ظرفیت‌های اقتصادی خود استفاده کنند، اما از سوی دیگر کشوری مانند ترکیه در چنین شرایطی توانستع است به خوبی از پس چنین کاری بر آمده است.
نرخ ارز در میان مدت تغییر می‌کند
شاقی شهری در پاسخ به سوال خبرنگار بازارنیوز مبنی این که با در نظر گرفتن تمامی مولفه‌ها، ریزش و یا نوسات بازار ارز چه زمانی محقق می‌شود گفت: همان گونه که ذکر شد، تغییرات در نرخ نوسانات ارز در کوتاه مدت محقق نخواهد شد و با توجه به مولفه‌های مذکور، هر گونه تغییرات در نرخ ارز آن هم به طور واقعی در میان مدت و در بازه زمانی ۵ تا ۱۰ ساله انجام می‌شود؛ به بیان دیگر ایجاد بستر‌های لازم برای منتفع شدن ایران از منافع اقتصادی این سازمان نیازمند یک برهه زمانی ۵ تا ۱۰ سال است و ایران پس از گذشت ۵ سال می‌تواند از آثار مثبت این عضویت استفاده کند.
این استاد دانشگاه در پایان خاظر نشان کرد: درحال حاضر لازم است که دولت تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشور را بسیج به تعامل و همکاری بیشتر با فعالان خصوصی کشور‌های عضو این پیمان کند؛ یقینا با افزایش مبادلات اقتصادی ایران با کشور‌های عضو این سازمان، درآمد ارزی جمهوری اسلامی ایران هم افرایش یافته و این موضوع در میان مدت آثار خود را بر روی بازار ارز کشور خواهد گذاشت.     پایان پیام// برچسب ها: نرزخ ارز ، دلار ، صادرات نفت ، صادرات غیر نفتی ، تبادلات تجاری لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000P7Y

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: دلار صادرات نفت صادرات غیر نفتی تبادلات تجاری سازمان همکاری های شانگ جمهوری اسلامی ایران کشور های عضو کشور ها میان مدت بازار ارز نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۱۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد دریا در مازندران مورتوجه قرار نگرفته است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«کمال علیپورخنکداری» از حوزه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

وی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تقسیم‌بندی مجلس آینده (دوازدهم) به‌نظر همان مجلس انقلابی خواهد بود و فراکسیون بزرگ انقلاب اسلامی با ائتلاف اصولگرایان و مجموعه جریان انقلاب تشکیل می‌شود، به وجود فراکسیون مستقلین نیز در این مجلس اشاره کرد.

آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی در مجلس آینده

کاندیدای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی با اشاره به تعداد کم نیروهای اصلاح‌طلب در مجلس دوازدهم، گفت: به نظر می‌رسد که همچون مجلس یازدهم شاهد ادغام نیروهای اصلاح‌طلب با فراکسیون مستقلین باشیم.

وی فراکسیون انقلاب اسلامی در مجلس یازدهم را بسیار فعال دانست و با پیش‌بینی وجود این فراکسیون در مجلس دوازدهم، افزود: در حال حاضر، جریان مختلفی وارد جریان نیروی انقلاب شده که باید تشکیل فراکسیون بدهند تا امورات کشور خوب پیش برود.

مهمترین موضوعاتی که با توجه به حوزه تخصصی باید در مجلس مورد توجه قرار گیرد

علیپور از جمله اقدامات مهم مجلس آینده با توجه به حوزه تخصصی‌اش را پیگیری لایحه مشارکت خصوصی و عمومی برشمرد و آن را نجات‌دهنده کشور دانست و توضیح داد: معمولاً در مناقصات خصولتی‌ها ورود پیدا کرده و کارهای بزرگ کشور را سازمان‌های دولتی و خصولتی‌ها می‌گرفتند و شرکت‌های بزرگ خصوصی و سرمایه‌گذارن خصوصی از این مسئله نگران بودند و ما در این لایحه پیشنهاد دادیم تا در دو مرحله مناقصات فقط سرمایه‌گذاران بزرگ خصوصی شرکت کنند و اگر آنها نتوانستند در مناقصات برنده شوند یا در سرمایه‌گذاری ورود پیدا کنند، آن‌وقت خصولتی‌ها را در مناقصات سوم شرکت دهیم.

وی در ادامه با بیان اینکه تحقق این امر موجب می‌شود تا بسیاری از سرمایه‌گذاران، حتی سرمایه‌گذارانی که وضعیت خوبی در کشورهای دیگر دارند، آورده، پول و اعتبارشان را به کشور بیاورند، این لایحه را بسیار مهم و آن را موجب رشد و توسعه کشور دانست و افزود: تاکنون نگرانیِ بسیاری از سرمایه‌گذاران بر این بود که چرا در مناقصات شرکت کنند وقتی که خصولتی‌ها مستقیم آمده و در مناقصات برنده می‌شوند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم موضوع مهم دیگر را مسئله مسکن دانست و با اشاره به کمرشکن شدن ساخت و اجاره بهای مسکن، بر لزوم پیگیری این مسئله با جدیت تأکید کرد و گفت: باید اصلاحاتی در آژانس‌ها و املاک انجام شود و همچنین قانون تملک و اجاره‌داری حرفه‌ای را استارت بزنیم چراکه اگر رشد مسکن در کشور رونق پیدا کند، صنعت کشور نیز در همه رشته‌ها رشد یافته و اشتغال هم ایجاد می‌شود.

اولویت حضور در کمیسیون

وی که در حال حاضر نیز عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم است؛ اولویت خود در مجلس آینده را نیز کمیسیون عمران عنوان کرد و با بیان اینکه بواسطه آن می‌توان کارهای بزرگی را در کشور پیگیری کرد، افزود: چالش‌های بزرگی در زمینه زیرساخت‌های کشور داریم که می‌توان آن را در کمیسیون عمران پیگیری کرد.

مهمترین چالش‌های مازندران

علیپور با بیان اینکه چندین چالش جدی در استان مازندران وجود دارد، به ظرفیت دریای مازندران و همسایگان این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: اما به اقتصاد دریای محور در کشور ما، در استان‌های شمالی و خصوصاً در مازندران توجه نشده است؛ یک راهکار در این زمینه پیگیری و توجه به سه منطقه آزاد استان و بنادر بهشهر، چپکرود و نوشهر است که با این مهم و تبدیل مبنای اقتصاد استان بر پایه دریا می‌توان شاهد رشد جدی استان بود.

وی با ابراز تأسف از اینکه تاکنون در رابطه با برون‌رفت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی پایین دست در استان مازندران کاری انجام نشده، به پیگیری جدی در این زمینه اشاره کرد و گفت: این مهم را تقریباً به نتیجه رساندیم و باید در مجلس آینده نیز پیگیری کنیم تا سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در منطقه استارت بخورد.

این کاندیدای مجلس دوازدهم چالش دیگر استان را مسئله راه‌ها دانست و از جمله آنها به انتقال خط راه اهن استان مازندران به خراسان شمالی و خراسان رضوی، انتقال خط راه آهن آمل به قائم‌شهر اشاره کرد و گفت: در بودجه امسال مطالعات این خط انتقال را گذاشته‌ایم که باید پیگیری کنیم.

وی به آزادراه‌های تعطیل در استان اشاره و بر لزوم پیگیری آزادراه قائم‌شهر به متان کلاً و دشت ناز سازی و فوریت انجام آن تأکید کرد و گفت: بعلاوه آزاد راه شمال کشور و همچنین محور هراز که مدت‌ها بر زمین مانده و باید کار جدی در این زمینه انجام شود هرچند در طی این چند سال اعتبارات خوبی برای آن گذاشته شده است.

این مسئول به کریدور شرق به غرب از تنکابن به انتهای گلوگاه اشاره کرد و اقزود: در کنار ساحل تقریباً زمین‌ها آزاد شده و در دوره فاز مطالعاتی و سرمایه‌گذاری خارجی قرار داریم که باید این مهم را نیز در مجلس آینده پیگیری کنیم.

علیپور با اشاره به اینکه انتقال راه آهن قائم‌شهر از کیاکلا به بندر چپکرود نیز در بودجه امسال گذاشته شده‌است، ابراز امیدواری کرد تا بتوانند این مهم را نیز پیگیری تا این زیرساخت نیز انجام شود.

وی یکی از موارد بسیار مهم در زمینه راه‌ها را انتقال خط جاده اصلی بندر امیرآباد به آزادراه سمسکنده و متان‌کلا و وصل شدن به مجموعه دانست و افزود: باید تلاش شود تا این مهم را در دستور کار دولت قرار دهیم.

کاندیدای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی با اشاره به مشکل تردد ماشین‌های سنگین در مسیر، بر لزوم اصلاح مسیر تأکید کرد و گفت: اگر قرار است استان مازندران سه بندر داشته باشد با این راه‌ها و کریدور ریلی اصلاً امکان‌پذیر نیست و این یک چالش جدی است.

وی مهم‌ترین چالش بعدی را در حوزه کشاورزی عنوان کرد و بر ضرورت دستور کار قرار گرفتن تسطیح اراضی، لاینیگ کردن و سد لاستیکی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر برای کنترل آب کشاورزی، پیگیر پنج سد لاستیکی هستیم تا بتوانیم آب برای کشاورزان را در فصل غیرزراعی جمع‌آوری و در فصل زراعی و خشکسالی استفاده کنیم.

علیپور با اشاره به استارت پنج شهرک صنعتی، ابراز امیدواری کرد تا طی چهار سال آینده این پنج شهرک صنعتی خصوصاً سه مورد آنکه در حوزه انتخابیه شهرستان‌های قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی تعریف شده، استارت بخورد تا بتوانند به اشتغال و تولید جدی‌تر بپردازند.

کد خبر 6094820

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • اقتصاد دریا در مازندران مورتوجه قرار نگرفته است
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار
  • پیش‌بینی افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار افزایش می یابد
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت