Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،مختاری معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی در ارتباط با اجرای طرح شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور در آذربایجان شرقی گفت: این طرح در آذرماه سال ۱۳۹۴ با هدف گذاری اجرای شبکه‌های آبیاری و زهکشی ۱۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان برای بازه زمانی پنج ساله از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در قالب سه طرح آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او زیربخش‌های اجرایی این طرح را به ترتیب شامل طرح توسعه و بهره برداری از رودخانه ارس در محدوده آذربایجان شرقی به وسعت ۹ هزار و ۷۱۰ هکتار متشکل از طرح گلفرج به مساحت۶ هزار و ۳۵۰ هکتار، طرح یکانات به مساحت ۲ هزار و ۳۶۰ هکتار و پایاب سد خداآفرین به مساحت ۹ هزار و ۲۹۰ هکتار برشمرد.

او توضیح داد: البته خود پایبان سد خداآفرین در این طرح شامل واحد عمرانی اول به مساحت پنج هزار و ۲۹۰ هکتار، طرح بهبود لاریجان به مساحت چهار هزار هکتار و پایاب سد حاجیلرچای به مساحت حدود یک هزار هکتار است.

او افزود: سرعت اجرای طرح آبیاری و زهکشی اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی مذکور تا پایان سال ۹۷ مناسب بود و از پایان آن سال با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی، به دلیل عدم تخصیص اعتبار با رکود مواجه شده و در این مدت تنها ۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.

مختاری با بیان اینکه در صورت تأمین آب، ۱۲ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی پایان یافته طرح آبیاری و زهکشی قابل بهره برداری است، اضافه کرد: تاکنون از این میزان ۶ هزار و ۷۳۲ هکتار از این مقدار زیر کشت رفته و در حال بهره برداری است.

او گفت: تا آخر شهریور ماه امسال مبلغ سه هزار و ۷۳۴ میلیارد ریال اختصاص یافته و برای اتمام کامل و بهره برداری از طرح ۱۳۰۰میلیارد ریال دیگر مورد نیاز است.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی، پش بینی میزان افزایش تولیدات محصولات کشاورزی بعد از اتمام طرح آبیاری و زهکشی اراضای کشاورزی استان را سالانه به میزان ۱۱۸ هزار و ۳۸۷ تن بیان کرد.

او افزود: با اتمام این طرح پیش بینی می‌شود سالانه مبلغ ۲ هزار و ۶۱۰ میلیارد ریال به سبد معیشتی کشاورزان و خانوار‌های بهره بردار از طرح اضافه شود.

او ادامه داد: تعداد اشتغال پیش بینی شده حاصل از اجرای این طرح نیز ۱۵ هزار و ۴۸۲ نفر فرصت شغلی مستقیم و ۲۶ هزار و ۶۸۳ نفر فرصت شغلی غیرمستقیم خواهد بود.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اراضی کشاورزی آبیاری و زهکشی کشاورزی آذربایجان شرقی آبیاری و زهکشی بهره برداری هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۲۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری و زهکشی مغان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، سیدعباس مینایی روز شنبه در بازدید از کانال‌های شبکه بهره برداری آب مغان اظهار کرد: در سال جدید نیز عملیات لایروبی زهکشی باکس یک به طول ۱۶ کیلومتر با بر آورد هزینه تقریبی ۱۵۰ میلیارد ریال شروع شده و هم اکنون در حال اجرا می‌باشد.
وی افزود: با توجه به مشکلاتی که ممکن بود در آینده در برداشت آب و هدایت آب به کانال مغان مواجه شویم شرکت بهره برداری و زهکشی مغان فرایند رسوب برداری را آغاز کرد.
مدیر امور منابع آب مغان گف: همچنین به اقداماتی نظیر جاده سازی و شن ریزی (جاده سرویس) به طول ۳۳ کیلومتر، گریدر زنی به طول ۲۵ کیلومتر و همچنین عملیات خاکی از قبیل کانال انحرافی رگلاتور ۲، زهکش زیرزمینی پمپاژ سه، کالورت ۱۵ کیلومتر ۱۹ به مساحت ۳۸۰ هزار مترمکعب اشاره کرد و گفت: برنامه‌ها و طرح‌های در دست اجرا با هدف اصلاح شبکه و در راستای رضایتمندی بهره برداران و کشاورزان اجرا می‌شود.
مینایی با اشاره به کمبود آب در منطقه مغان از کشاورزان خواست در راستای بهبود وضعیت توزیع و تحویل آب نهایت همکاری و همیاری را با عوامل شبکه داشته باشند.
وی افزود: امیدواریم امسال تنش آبی سال‌های قبل تکرار نشود و تمام توان خود را به کار خواهیم بست تا آبیاری را به نفع زارعین مدیریت نماییم.
مدیر امور منابع آب مغان با اشاره به همکاری تنگاتنگ امور منابع آب مغان با سایر دستگاه‌های متولی گفت: در راستای رعایت الگوی کشت و جلوگیری از کشت محصولات پرآب بر، هرگونه قرارداد آبیاری و توزیع آب به زارعین منوط به معرفی‌نامه کتبی جهادکشاورزی با درج عنوان نوع کشت خواهد بود.

دیگر خبرها

  • قابل احیا بودن ۱۴ درصد مساحت محوطه ربع رشیدی تبریز
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • ۴ سازه‌ تاریخی آب ایران در انتظار ثبت جهانی
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری و زهکشی مغان
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید