Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-07@12:28:34 GMT

دلیل دلخوری رضا عطاران از تلوزیون چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۳۳۹۴

دلیل دلخوری رضا عطاران از تلوزیون چیست؟

به گزارش صدای ایران، روزنامه «شهروند» در ادامه نوشت: حضور رضا عطاران در تلویزیون البته در تمام این سال‌های دوری، کم‌رنگ نبوده است. اگر کنداکتور شبکه‌های تلویزیون را تنها در سه چهار ماه اخیر مروری گذرا کنیم، می‌بینیم که عطاران در این مدت بارها و بارها در شبکه‌های مختلف حضور داشته است: در آغاز تابستان شاهد نمایش سریال «ترش و شیرین» در شبکه تماشا بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شبکه یک ماه قبل از آن نیز سریال «متهم گریخت» را روی آنتن فرستاده بود، و بعد از آن هم «بزنگاه» را پخش کرد. شبکه آی‌فیلم نیز در این فاصله سریال‌های رضا عطاران از جمله «کوچه اقاقیا» و «خانه به دوش» را بارها به نمایش گذاشته است. بگذریم از انواع و اقسام شبکه‌های استانی و البته ماهواره‌ای که در هر بازه زمانی حداقل یک سریال از عطاران روی آنتن دارند. این یعنی عطاران در این سال‌ها مدام پیش چشم مخاطبان تلویزیون بوده و شیرینی حضورش در تمام این مدت برای بینندگان آثارش کاسته نشده است، اما با این اوصاف این کمدین محبوب چرا کار جدیدی در تلویزیون جلوی دوربین نمی‌برد؟!
خداحافظی طولانی
عطاران که پس از استقبال نسبی مخاطبان از سریال «کوچه اقاقیا» تبدیل به برگ برنده تلویزیون شد؛ در تمام سال‌های بعد از آن در تلویزیون در اوج بوده است. این کمدی‌ساز محبوب پس از آن سریال «خانه به دوش» را در ماه رمضان ۸۳ روی آنتن داشت که محبوبیتی عجیب یافت و در سال‌های بعد هم به عنوان پرتکرارترین سریال تاریخ تلویزیون رسید.
«متهم گریخت» نیز که کمتر از یک سال بعد حاصل حضور رضا عطاران و رفقایش در تلویزیون بود، سریال غافلگیرکننده دیگری شد که تقریبا تمام موفقیت‌های «خانه به دوش» را تکرار کرد و حتی گام‌ها نیز از آن فراتر رفت.
عطاران بعد از آن در ماه رمضان سال ۸۵ سراغ سریال «ترش و شیرین» رفت. گام دیگری در ادامه مسیر آشنای این چهره محبوب در سریال‌سازی که به نحوی عجیب باز هم موفق شد. انگار عطاران کلید صندوق موفقیت را یافته بود.
سریال «بزنگاه» اما با همان فرمان پیش نرفت. این سریال که به عنوان جنجالی‌ترین تجربه رضا عطاران در تلویزیون شناخته می‌شود، اگرچه از نظر کیفی کار موفقی بود و حتی منتقدان آن را بهترین سریال کارنامه عطاران می‌دانند، ولی ماجراهای نمایش آن به حواشی و جنجال‌های مختلفی منجر شد که همین هم باعث ممیزی فراوان سریال شد. اتفاقی که ریشه دلخوری شدید رضا عطاران از تلویزیون را در آن می‌دانند و در نهایت هم باعث شد این سریال‌ساز که تا همان چند ماه پیش برگ برنده تلویزیون نامیده می‌شد، وادار به خداحافظی از جام جم شود. یک خداحافظی طولانی که در تمام این سال‌ها زمزمه‌هایی درباره پایانش مطرح شده، اما این شایعات هیچ‌گاه عملی نشده‌اند.
تلاش برای پایان دوری
در تمام این سال‌ها، تلاش‌های زیادی برای پایان دادن به دوری رضا عطاران از تلویزیون به انجام رسیده و بسیاری در خود شبکه‌های تلویزیون هم درباره لزوم بازگشت این چهره محبوب سخن گفته‌اند.
یکی از کسانی که بیشترین تلاش‌ها را برای بازگشت رضا عطاران انجام داد، مهران مهام بود. این تهیه‌کننده که تاکنون بیشترین همکاری را با رضا عطاران داشته، در مورد غیبت عطاران در تلویزیون، در خود تلویزیون به صراحت گفت که «بی‌محلی تلویزیون بود که به دوری رضا عطاران منجر شد»!
مهام البته در این مسیر تنها نبود. بسیاری دیگر از دوستان و همکاران عطاران و البته حتی برخی از مدیران تلویزیون هم در این مدت نسبت به تبعات و آسیب‌های این دوری طولانی هشدار داده‌اند. از جمله بیژن بنفشه‌خواه که درباره کمبود سریال‌های موفق و محبوب کمدی در تلویزیون به خبرگزاری مهر گفته که تقصیر این کمبود بر عهده خود تلویزیون است و در واقع این تلویزیون بوده که کمدی‌سازانی مانند رضا عطاران یا مهران مدیری را فراری داده است. بنفشه‌خواه در آن گفت‌وگو درباره کیفیت کار عطاران و مدیری گفته بود که اینها افرادی هستند که بدون فیلمنامه هم می‌توان بهشان اعتماد کرد و قرارداد بست.
این تلاش‌ها ولی هیچ‌کدام در این سال‌ها به نتیجه نرسیده‌اند و بازگشت عطاران به تلویزیون ممکن نشده است. جالب- و البته ناراحت‌کننده- اینکه حتی رایزنی‌های مدیریتی مدیران گروه‌ها و شبکه‌های مختلف هم به جایی نرسیده‌اند و آن گونه که مهران مهام گفته «بارها عطاران را تا دم در تلویزیون آورده‌اند اما ممکن نشده است.» انگار پای طلسم دیگری در کار است.
دلگیری رضا عطاران
اما اینکه چرا بازگشت رضا عطاران به تلویزیون ممکن نمی‌شود، دلایل زیادی می‌تواند داشته باشد که از جمله مهم‌ترین دلایل این امر می‌توان به دلخوری شدید رضا عطاران از تلویزیون اشاره کرد.
عطاران که هنوز هم به‌رغم ده‌ها کار موفق سینمایی بیشتر با سریال‌هایش در میان مخاطبان عادی تلویزیون شناخته می‌شود، بارها گفته که آخرین سریالش «بزنگاه» را با نهایت انگیزه‌هایش ساخته و در این میان حواشی و البته تعبیرها و تفسیرهای عجیب و به تبع آن ممیزی و سانسور این سریال او را بسیار آزار داده است. تا جایی که بارها گفته که آن زمان چنان دلخور بوده که ترجیح می‌داده بیکار بماند، اما دیگر با تلویزیون همکاری نکند.
دلایل دیگر دوری
اما از نظر کارشناسان طولانی شدن دوری رضا عطاران از تلویزیون دلایل دیگری نیز دارد. از جمله ترس‌های شخصی خود رضا عطاران. به هر حال عطاران به عنوان سریال‌سازی که در زمینه کاری خود به حد اعلای موفقیت رسیده، قطعا برای بازگشت تردیدهایی خواهد داشت که آیا آثار جدیدش آن موفقیت‌های سابق را تکرار خواهند کرد؟ آیا خاطره آن کارهای موفق سابق را پیش مخاطبان کم‌رنگ نخواهند کرد؟
عامل دیگری که اتفاقا این عامل قبل را تشدید هم می‌کند، بازگشت دیگر چهره‌های موفق سریال‌سازی کمدی به این عرصه و البته شکست آنهاست. به هر حال عطاران نمی‌تواند چشم بر شکست مهران مدیری در سریال «در حاشیه» و البته شکست جواد رضویان در سریال «۰۲۱» ببندد. موضوعی ترسناک برای کارگردانی که به‌واسطه دوری طولانی‌مدت از کار، به خودی خود نیز کار دشواری برای تصمیم‌گیری دارد.
از نگاه کارشناسان مسایلی مانند موفقیت و پول‌سازی عطاران در سینما، کم شدن قدرت شبکه‌های تلویزیون و مدیران شبکه‌ها، تجمیع قدرت در سیمافیلم و البته پروسه طولانی و دشوار آماده کردن شرایط ساخت یک سریال را نیز می‌توان دیگر فاکتورهای موثر در دوری طولانی عطاران از تلویزیون دانست.
حالا در شرایطی که مدت‌هاست زمزمه‌های ساخت سریالی در شبکه نمایش خانگی توسط رضا عطاران شنیده می‌شود، ظاهرا مدیران تلویزیون یک بار دیگر به فکر بازگرداندن رضا عطاران افتاده‌اند. تصمیمی که البته این بار هم بعید است به نتیجه برسد!



منبع: صدای ایران

کلیدواژه: رضا عطاران رضا عطاران از تلویزیون سال ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۳۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش تهیه کننده نون خ به دستمزد نجومی سعید آقاخانی

به گزارش همشهری آنلاین، اخیراً بحث درباره ساختِ گران سریال در شبکه نمایش‌خانگی به سمتِ تلویزیون هم آمده است. یکی از تهیه‌کنندگان این‌طور گفته که هر قسمت ۲ میلیارد تومان آب می‌خورد.

او کف برآورد یک سریال رده الف تلویزیون را بین ۲ و ۲.۵ میلیارد تومان می‌داند؛ با وجود اینکه ممکن است برخی از سریال‌ها حتی با برآورد اولیه یک یا ۱.۵ میلیارد تومانی به ازای هر قسمت آغاز شوند، اما سالانه بسیاری از مجموعه‌ها در میانه تصویربرداری به الحاقیه بودجه می‌رسند و در ادامه به ارقام ۲ تا ۲.۵ میلیارد تومانی به ازای هر قسمت می‌رسند.

حتی یکی از تهیه‌کنندگان سیما پرده از نرخ پایه تولید سریال الف در سال ۱۴۰۲ دقیقه‌ای ۳۰ میلیون تومان برداشت. این گمانه‌زنی‌ها به سمتِ‌سریال‌های زیرخاکی و نون‌خ آمد. حتی برخی این‌طور اعلام کردند که سعید آقاخانی با دستمزد نجومی دوباره به تلویزیون آمده و حواشی‌ای خاص را به جان خریده است.

مهدی فرجی در واکنش به این گمانه‌زنی‌ها، بودجه عجیب و غریب و دستمزد نجومی سعید آقاخانی به خبرنگار تسنیم گفت: واقعاً بودجه این سریال به مانند بودجه‌های دیگر سریال‌های معمولی تلویزیون است. حتی یک ریال از میراث فرهنگی دریافت نکردیم. با بودجه صداوسیما که بسیار بودجه معمولی بود مثل دیگر سریال‌هایش این کار را ساختیم.

وی افزود: می‌گویند سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ این نکته را از همان «نون‌خ» اول هم می‌گفتند او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است برای هرکدام یک دستمزد می‌گیرد. اما آن موقع گفتم و الان هم می‌گویم دستمزد سعید آقاخانی مثل دستمزدهایی است که صداوسیما به همه پرداخت می‌کند. او برای «نون‌خ» که از نویسندگی تا مونتاژ حدوداً یک سریال درگیر کار بود رقمی که دریافت کرد حتی به مراتب از سریال «راز بقا» نمایش‌خانگی به مراتب کمتر بود. شاید برخی بپرسند چرا؟ چون آقاخانی به شاد کردن مردم علاقه‌مند است و این باور را دارد صداوسیما همچنان رسانه فراگیری است و مردم آن را می‌بینند.

فرجی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا سعید آقاخانی نسبت به اظهارنظر مجازی که داشته، «نون‌خ‌۵» پایان مجموعه‌های «نون‌خ» است تجدیدنظری خواهد داشت، گفت:‌ نمی‌دانم واقعاً؛ یک مقدار باید جلو برویم و ببینیم ظرفیت‌های داستانی برای «نون‌خ۶» پیدا می‌شود.

فرجی همچنین در خصوص احیای نهضت ساخت سریال‌های دنباله‌دار تلویزیون توسط سیمافیلم، خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع در سریال‌هایی که چند فصله‌اند و به صورت سری ساخته می‌شوند، قصه است. حتماً باید به قصه به طور خاص و ویژه توجه کنیم، زیرا توجه به قصه و فیلمنامه، این ظرفیت را ایجاد می‌کند که مردم آن سریال را دوباره ببینند و دنبالش کنند. به هر حال این نوع سریال‌ها برای مردم یک نوع وابستگی ایجاد کرده که قصه و فیلمنامه خوب می‌تواند این خاطرات خوش و نوستالژی زیبا را برایشان تکرار کند.

او در پاسخ به این سؤال که نظرسنجی‌های تلویزیون را باور دارد که ۷۰ درصدِ مردم تلویزیون می‌بینند، افزود: من گاهی احساس می‌کنم بینندگان ما بیشتر از این آمارها و ارقام‌اند. صداوسیما شاید در این خصوص خیلی سختگیرانه اظهارنظر می‌کند. در ارتباطاتی که با مردم داریم می‌بینیم مخاطبان ما را به واسطه «نون‌خ» می‌شناسند و چقدر این سریال را دنبال کرده‌اند؛ به این باور می‌رسیم شاید بیش از این درصدها مردم مخاطب تلویزیون و سریال‌هایش هستند.

فرجی که گفته می‌شود قرار است یک سریال در نمایش‌خانگی را پیگیری کند به «کندو» احمدرضا درویش اشاره کرد که خیلی جدّی امسال این سریال را دنبال می‌کند که به جایی برسد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «۸۷ متر» دوباره به تلویزیون بازگشت/خبر جدید کیانوش عیاری از سریال
  • سریال طنز «بدل» جایگزین «هفت سر اژدها» می‌شود
  • سریال «بدل» به تلویزیون می‌رسد
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • رخنه به قلب دشمن
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • واکنش تهیه کننده نون خ به دستمزد نجومی سعید آقاخانی
  • چرا پخش یک سریال از تلویزیون با بازی پژمان جمشیدی متوقف شد؟
  • نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد
  • بازیگر پایتخت در سن ۷۱ سالگی |‌ عکس