Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-04-26@01:14:39 GMT

احیا و بازسازی قنات سنگلج و مهرگرد در قلب طهران

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۴۲۵۰

احیا و بازسازی قنات سنگلج و مهرگرد در قلب طهران

امتداد-شهردار منطقه 12 از برنامه‌ریزی برای احیا و بازسازی قنات سنگلج و مهرگرد با مقاصد گردشگری در این منطقه خبر داد. به گزارش  امتداد به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 12، علی‌محمد سعادتی، شهردار منطقه ضمن اعلام این خبر گفت: در کنار پرسنل پرتلاشی که حیات و زندگی را به قنات‌های تاریخی تهران هدیه […]

امتداد-شهردار منطقه 12 از برنامه‌ریزی برای احیا و بازسازی قنات سنگلج و مهرگرد با مقاصد گردشگری در این منطقه خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش  امتداد به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 12، علی‌محمد سعادتی، شهردار منطقه ضمن اعلام این خبر گفت: در کنار پرسنل پرتلاشی که حیات و زندگی را به قنات‌های تاریخی تهران هدیه خواهند کرد، بازدید از قنات سنگلج و مهرگرد به منظور برنامه‌ریزی و اجرای پروژه احیا و بازنمایی این آثار هویتی و تاریخی در قلب طهران در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: به همین سبب بناست بخشی از قنات سنگلج که در پارک شهر باقی مانده، مرمت شود که جمع‌آوری گل و لای کف قنات به منظور آماده‌سازی برای تردد بازدیدکنندگان و در مرحله بعد، تعبیه ورودی و خروجی‌ها از جمله اقداماتی است که در این زمینه انجام خواهد شد.
در این باره محمدرضا ندرلو، معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه نیز طی بازدید از قنات گفت: قنات سنگلج، قناتی بوده که آب را از محله بالادست به محله سنگلج می‌آورده و ویژگی‌های این قنات شامل قدمت و ارزش تاریخی قنات، موقعیت مکانی استراتژیک در مرکز پارک شهر، نزدیکی به اماکن تاریخی و گردشگری تهران تاریخی، دیواره آجرچینی‌شده و منحصربه‌فرد، امکان دسترسی به میله‌چاه‌ها، وجود فضای مورد نیاز برای ساخت مسیر دسترسی به قنات و امکان استفاده از فضای زیر و روی قنات به منظور گردشگری است.
گفتنی است قنات سنگلج که مادرچاه آن در پارک لاله قرار دارد، در خیابان حافظ، تقاطع سرهنگ سخائی وارد منطقه 12 شده و مظهر آن در جنوب پارک شهر در خیابان عدالت‌خواه و خیابان انصاری می‌باشد. این قنات فعلاً در محدوده منطقه 12 آب ندارد. طول مسیر این قنات در این منطقه حدود 1500 متر است و با هرنج سرپوشیده به 3000 متر نیز می‌رسد.
قنات، سازه‌ای بومی برای استحصال آب‌های زیرزمینی است که از حدود 3000 سال پیش در ایران کاربرد داشته است. کلانشهر تهران بیش از 600 رشته قنات دارد که قنات سنگلج، یکی از قدیمی‌ترین آنهاست.

برچسب ها : تقاطع سرهنگ سخائی , شهردار منطقه ۱۲ , علی‌محمد سعادتی , قنات سنگلج , مادرچاه - پارک لاله , محمدرضا ندرلو

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: شهردار منطقه ۱۲ علی محمد سعادتی شهردار منطقه منطقه 12

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۴۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مزایده بناهای تاریخی استان مرکزی در نیمه نخست سال جاری

به گزارش خبرنگار مهر، محمود مرادی نراقی صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نراقی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: با همکاری صندوق توسعه و احیا در حال طی مراحل قانونی و آماده‌سازی بسته مزایداتی بناهای استان مرکزی هستیم و امید است در نیمه اول سال جاری بناهای تاریخی استان را از طریق صندوق توسعه و احیا وارد مزایده کنیم.

وی افزود: کاروانسراهای مشهد میقان، ورده، کهک در دلیجان، خشکه رود در زرندیه، حمام تاریخی مامونیه، خانه تاریخی معتمدالایاله و آسیاب جفتی در آشتیان از بناهایی است که در حال آماده‌سازی و طی مراحل قانونی برای برگزاری مزایده و جذب مشارکت مردمی در مرمت و احیا است.

مرادی نراقی با بیان اینکه کاروانسرای دو دهک، موزه مفاخر، خانه حسن‌پور و عمارت امیر مفخم خمین به بخش خصوصی واگذار شده و هم اکنون در حال بهره‌برداری است، تصریح کرد: ۲ بنا هم که در سالیان گذشته به بخش خصوصی واگذار شده بود به علت عدم تحقق تعهدات از سوی سرمایه‌گذار به سرمایه‌گذار دیگری واگذار خواهیم کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی تصریح کرد: از گذشته بسیار دور، استان مرکزی در مسیر جاده ادویه و بعدها نیز در مسیر جاده ابریشم قرار داشته است و یکی از کریدورهای فعال تجارت در گذشته از غرب به شرق ایران از این استان عبور می‌کرد.

وی اضافه کرد: این امر باعث شده تا کاروانسراهای زیادی در این منطقه تأسیس شد.

حفاظت و احیای بناهای تاریخی، بزرگترین انتفاع دولت از واگذاری بناهاست

مرادی نراقی، حفاظت و احیای بنا را بزرگترین انتفاع دولت از واگذاری بناها به بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: رویکرد صندوق توسعه و احیا در واگذاری بناها آگاهانه و کارشناسی شده است و این امر باعث تسهیل فرآیند جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی و مرمت و احیای بناهای تاریخی می‌شود.

وی تاکید کرد: در سالیان گذشته تنها به بناهایی توجه شد که ایده‌آل بوده و به بخش خصوصی واگذار شدند در حالی که اکنون توجه به بناهایی که به حال خود رها شده و شرایط مساعد ندارند، مورد توجه ویژه است.

مرادی نراقی گفت: باید دورنمایی از سرمایه‌گذاری روی بناهای تاریخی و مدت بازگشت سرمایه و همچنین سود حاصل از سرمایه‌گذاری در هر بنا به صورت منطقی و کارشناسی شده تخمین زده شود و برای سرمایه‌گذاران ترسیم شود چرا که این امر، رغبت بیشتری از سوی سرمایه‌گذاران برای مشارکت در مرمت و احیای بناها شاهد خواهیم بود.

کد خبر 6088358

دیگر خبرها

  • احیا و بازسازی ۵۰ قنات قدیمی در شهر باشت
  • برگزاری مزایده بناهای تاریخی استان مرکزی در نیمه نخست سال جاری
  • «حق‌شناس» مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان شد
  • مرمت و بازسازی زورخانه ده‌ونک با قدمت بیش از یک قرن
  • آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • درخواست شهروندان منطقه ۱۴ تهران برای بازسازی یک خانه قدیمی + فیلم و تصاویر
  • تکیه تاریخی سادات اخوی بازسازی می‌شود
  • تکیه سادات اخوی نونوار می‌شود
  • تکیه تاریخی سادات اخوی احیا و بازسازی می‌شود