Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر یونان با اعلام اینکه کشورهای حاشیه مدیترانه باید پیشگام راهی در زمینه توجه به تغییرات اقلیمی باشند، هشدار داد که هزینه منفعل بودن در این زمینه، غیرقابل تصور است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «کریاکوس میتسوتاکیس» در مصاحبه ای به خبرگزاری رویترز گفت: دیگر نمی خواهم در مورد تغییرات اقلیمی صحبت کنم، بلکه می خواهم در مورد بحران آب و هوایی صحبت کنم که اکنون گریبان ما را گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برای پرداختن به این مساله، ما به سیاست های همترازی نیاز داریم که اساسا در همه جنبه های اقتصادی و زندگی اجتماعی ما نفوذ کرده باشد.

یونان، ترکیه، قبرس و اسپانیا در تابستان سال جاری با آتش سوزی های شدید و گرمای بالا دست به گریبان بودند و دانشمندان هشدار دادند که این منطقه به کانون آتش سوزی تبدیل شده است. آلمان، ترکیه و چین نیز به تازگی سیل های ویرانگری را تجربه کردند.

در همین حال، یک گروه آب و هوایی سازمان ملل هشدار داده است که موج گرمای مرگبار، طوفان های شدید و دیگر حوادث آب و هوایی، سخت تر خواهد شد.

براساس این گزارش، نخست وزیر یونان اقدام آب و هوایی را به کانون توجه دولت خود تبدیل کرده است. وی بلافاصله پس از انتخاب شدن در ژوئیه ۲۰۱۹ از ممنوعیت ادامه فعالیت نیروگاه های سوخت زغال سنگ از سال ۲۰۲۸ خبر داد و به تازگی نیز به یک وزارتخانه مسئولیت رسیدگی به بحران های اقلیمی را واگذار کرد.

میتسوتاکیس روز جمعه در آتن میزبان رهبران ۹ کشور جنوب اروپا برای بررسی تغییرات اقلیمی بود. شرکت کنندگان در این نشست خواستار اقدام فوری جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی در قالب بیانیه آتن شدند.

از سویی، بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی سازمان ملل که ۳۱ اکتبر (۹ آبان) در شهر گلاسکو اسکاتلند آغاز می کند، درصدد جلب حمایت بیشتر از اقدامات آب و هوایی و وجوهات مالی لازم برای مقابله با تغییرات اقلیمی است.

نخست وزیر یونان در ادامه این مصاحبه به رویترز گفت: در بدترین سناریوی بالقوه، بحران آب و هوایی، معرف نابودی تمدن بشری به شکلی که می شناسیم است.

وی افزود: باید بسیار شفاف باشیم. اگر این بدترین سناریو عملی شود، این سیاره تا پایان این قرن، میهمان نواز گونه های بشری نخواهد بود.

وی ادامه داد، اینجا در مدیترانه ما از تمدن تقریبا ۶ هزار ساله برخورداریم، اما وظیفه ما این است که نسل ما تضمین کند که نسل های آینده به زندگی، پیشرفت و شکوفایی ادامه خواهند داد.

سازمان جهانی هواشناسی ملل متحد ارزیابی کرده است که شمار بلایای ناشی از تغییرات اقلیمی طی ۵۰ سال گذشته، پنج برابر شده و بیش از ۲ میلیون نفر را به کشتن داده و ۳.۶۴ تریلیون دلار هزینه به بار آورده است.

نخست وزیر یونان یادآور شد که سال گذشته سیلاب ها در یونان نیم میلیارد یورو هزینه در برداشت و هر محصول زیان دیده از شرایط جوی می تواند صدها میلیون خسارت وارد کند. همچنین فرسایش ساحلی ناشی از افزایش سطح آب دریاها، چالش دیگری بود که تهدیدی مستقیم را متوجه گردشگری یونان می کند، مقوله ای که از اهمیت ویژه ای برای این کشور برخوردار است.

نخست وزیر یونان گفت که این کشور با فاصله گرفتن از سوخت زغال سنگ، میزان انتشار گازهای گلخانه ای را از اواخر سال ۲۰۱۹ به میزان ۱۱ میلیون تن کاهش داده است.

وی در عین حال به دلیل نحوه پاسخگویی دولت به آتش سوزی های تابستان سال جاری در یونان با انتقادهای روبه رو شد، حادثه ای که هزاران نفر را مجبور به ترک خانه هایشان کرد.

به گزارش ایرنا،  ۹ کشور اروپایی حاشیه مدیترانه روز جمعه در نشستی در آتن پایتخت یونان برای انجام اقدامی جهانی در برابر تغییرات اقلیمی و حفظ محیط زیست طبیعی این دریا به توافق دست یافتند.

کشورهای شرکت کننده در این اجلاس با صدور بیانیه ای متعهد شدند توافق آب و هوایی پاریس را برای جلوگیری از تغییرات اقلیمی به اجرا گذارند. سران یاد شده همچنین در مورد بحران جاری در افغانستان و موضوعات مهاجرتی بحث و تبادل نظر کردند.

بیانیه مشترک این نشست بر مساله تغییرات اقلیمی، تنوع زیستی، مدیریت جنگل ها، محیط زیست دریایی و حفاظت از شهروندان، پیشگیری و آمادگی متمرکز بود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نخست وزیر یونان تغییرات اقلیمی آب و هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۵۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد

تین نیوز

تحریم هوایی ایران یکی از بزرگترین مشکلات صنعت هوانوردی ایران است. مشکلی که قدمتی بیش از چهار دهه دارد و با طولانی بودنش این صنعت را به شدت تضعیف کرده است.

به گزارش تین نیوز، این تحریم ها خرید هواپیمای مسافربری نو را به آرزویی دست نیافتنی برای شرکت های هواپیمایی ایران تبدیل کرده و نیجه آن نیز کمبود ناوگان هوایی و  بازار کساد  و گران حمل و نقل هوایی و صنعت هوانوردی ایران بوده است.

در کنار کمبود هواپیما به دلیل ناتوانی در امکان خرید هواپیمای نو ، تعداد زیادی از هواپیمای موجود نیز  به دلیل مشکلات تامین قطعه و ... غیر فعال شده و همین امر موازنه عرضه و تقاضا را برهم زده و موجب شده همان اندک امکانات موجود در بخش حمل و نقل هوایی نیز بازار سیاه پیدا کرده و از دسترس بخشی زیادی از اقشار جامعه خارج شود.

در این بین اصرار غیرمنطقی برای ساخت فرودگاه طی سال های گذشته و حتی اکنون، با وجود کمبود ناوگان و ناتوانی بخش زیادی از مردم از پرداخت هزینه های پرواز، فرودگاه های زیاندهی روی دست کشور به جا گذشته که جز هزینه نگهداری و باری بر دوش بیت المال،  ثمر دیگری ندارد تا جایی که برخی کارشناسان صنعت فرودگاهی این فرودگاه ها را به مکانی برای لانه سازی پرندگان به جای پرواز هواپیما تشبیه کرده و می گویند میلیاردها دلار برای ساخت و توسعه زیرساخت های فرودگاهی هزینه شده که به لانه پرندگان تبدیل شده اند.

این کارشناسان با تاکید بر این که سیاست گذاری ها باید بر مقاومت بر عطش شدید سیاستمداران به خصوص نمایندگان مجلس و استانداران بر ساخت فرودگاه های بدون بازده در استان ها مبتنی باشد، می گویند : عقل و منطق حکم می کند در جایی سرمایه گذاری شود که محل فرار از تحریم ها باشد و نه محلی که به برگه تحریم ها قوت می دهد.

به گفته آنان، لازم است میلیاردها دلاری که با اصرار نمایندگان و دیگر مقامات سیاسی  برای ساخت مکانی امن و زیبا برای لانه سازی پرندگان هزینه شود را می توان در طرح های پربازده و اقتصادی هزینه کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ببینید | ادعای عجیب وزیر ارتباطات برای گرفتن تماس تصویری بدون اینترنت
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • تحلیلگر اسرائیلی: جنگ پایان یافته، حمله به رفح توهمی بیش نیست
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • جنجال سفر‌های هوایی لوکس دیوید کامرون