Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:32:13 GMT

شرایط بازدید از آثار تاریخی اصفهان فراهم شد

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۸۴۲۰

شرایط بازدید از آثار تاریخی اصفهان فراهم شد

مدیر امور فرهنگی و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: بناها و محوطه‌های تاریخی و گردشگری زیر پوشش این اداره کل در حدود ۲ ماه گذشته و به‌دلیل شرایط قرمز کرونایی تعطیل بودند اما در این هفته امکان بازگشایی آنها با نارنجی شدن وضعیت استان، فراهم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرام امیری با بیان اینکه بازگشایی اماکن تاریخی و گردشگری در وضعیت نارنجی شهرها بر اساس مصوبات و دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا صورت می‌گیرد، افزود: آثار تاریخی اصفهان در ایام نوروز امسال فعال بودند اما پس از آن در موج چهارم تعطیل شدند.

وی با بیان اینکه در مدت کوتاهی قبل از موج پنجم کرونا نیز اماکن تاریخی و گردشگری اصفهان فعال بودند، خاطرنشان کرد: با شدت گرفتن موج پنجم کرونا و قرمز شدن وضعیت استان، فعالیت این اماکن نیز از اواسط تیر امسال  متوقف شد.

امیری با اشاره به اینکه حدود ۵۰۰ بنا و مکان تاریخی و گردشگری زیر پوشش اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان قرار دارد، تصریح کرد: تعطیلی این اماکن به درآمدهای این اداره خسارت زیادی وارد کرد.

وی با بیان اینکه واحدهای خدمات رسان مانند هتل ها در این مدت با ۵۰ درصد ظرفیت فعال بود، گفت: بناهای تاریخی و محوطه‌های گردشگری زیر نظر این اداره کل از ۲۸ شهریور بازگشایی شد.

استان اصفهان با پنج میلیون نفر جمعیت به‌عنوان قطب گردشگری جهان و ایران، بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی شناسایی شده دارد که از میان آنها افزون بر یک‌هزار و ۸۰۰ اثر ثبت ملی شدند.

هفت اثر از آثار تاریخی اصفهان به نام‌های میدان امام(نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات به نام‌های وزوان، مزدآباد و مون به ثبت جهانی رسیده و کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.

 با عبور بیشتر مناطق کشور از قله موج پنجم و کاهشی شدن روند بستری، اصفهان از ۲۷ شهریور از وضعیت قرمز کرونا خارج شد و در وضعیت نارنجی (پر خطر) یا زرد (خطر متوسط) قرار گرفت.

بر اساس آخرین رنگ‌بندی همه‌گیری کووید-۱۹ در زمان حاضر هیچ شهری در استان اصفهان در وضعیت قرمز قرار ندارد و از ۲۸ شهرستان، فقط ۲ شهرستان خور و بیابانک و بویین میاندشت در وضعیت زرد (خطر متوسط) و سایر مناطق در وضعیت نارنجی ( پر خطر) قرار دارند.

برچسب‌ها ویروس کرونا اصفهان میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اصفهان میراث فرهنگی ویروس کرونا اصفهان میراث فرهنگی تاریخی و گردشگری استان اصفهان اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۸۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سید محمد رستگاری در حاشیه بازدید اصحاب رسانه استان با اشاره به بهسازی و آماده‌سازی بافت تاریخی روستای تاریخی فهرج افزود: آنچه روستای تاریخی فهرج را منحصربه‌فرد کرده، وجود مسجد کهن و قدیمی‌ترین مسجد کشور، بافت تاریخی ارزشمند و بسیاری از ویژگی‌های دیگری است که از حیث میراث‌فرهنگی آن را ارزشمند کرده است.


وی ادامه داد: به‌عنوان یکی از هشت روستای منتخب کشور برای قرارگرفتن در لیست برترین دهکده‌های گردشگری دنیا، این روستا نیز مطرح است و این انتخاب از سوی سازمان گردشگری جهانی اتفاق خواهد افتاد و پرونده تهیه‌شده برای انتخاب این روستای تاریخی به‌عنوان بهترین دهکده گردشگری به وزارت میراث‌فرهنگی آماده و این پرونده تا دوشنبه آینده برای ارائه به سازمان جهانی گردشگری باید نهایی شود.


مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد خاطرنشان کرد: باتوجه‌به اعلامی که انجام شده است عزمی در روستا شکل گرفت و اهالی روستا، استانداری و مجموعه دستگاه‌های ذی‌ربط در راستای بازسازی و نوسازی بافت تاریخی روستای تاریخی فهرج تلاش کردند و این اقدام ارزشمند انجام شد.


وی تصریح کرد: زمینه دسترس‌پذیری آسان برای افراد دارای معلولیت، مرمت بنا‌های تاریخی، کاه‌گل معابر، احداث سرویس‌های بهداشتی استاندارد و نصب تابلو‌های بین‌المللی در روستا از جمله اقدامات عمرانی است که در فهرج در حال انجام است.


مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد اضافه کرد: ۲۵۰ متر طول مسیر گردشگری روستا با اضافه‌کردن کف‌سازی و بدنه‌سازی در قالب مشارکت نهاد‌های مختلف در حال انجام است و دستگاه‌های مختلفی دست‌به‌دست هم داده‌اند تا بتوانیم در یک بازه زمانی فشرده اقداماتی که شاید سال‌ها خلأ آن در روستای فهرج وجود داشته را انجام دهیم.


رستگاری با اشاره به اینکه رویداد‌ها و آداب‌ورسوم فهرج نیز باید معرفی شود، افزود: امیدواریم با شاخصه‌هایی که معرفی‌شده، همتی که انجام شده و محتوایی که تهیه می‌شود، روستای فهرج بتواند امتیازات لازم را کسب کند تا این اتفاق مهم برای کشور با معرفی فهرج به‌عنوان یکی از روستا‌های برتر گردشگری دنیا رخ دهد.


وی اظهار کرد: خوشبختانه همه ظرفیت‌های لازم برای انتخاب روستای تاریخی فهرج وجود دارد و از بین دو هزار روستا به‌عنوان دومین روستا در کشور توسط میراث‌فرهنگی مورد موافقت قرار گرفت تا اقدامات لازم انجام‌شده و پرونده این روستا به سازمان جهانی گردشگری ارسال شود.

دیگر خبرها

  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • شهرداری ایروان مایل به همکاری با اصفهان در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت