Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@16:04:45 GMT

بهترین مکان استقرار پارکینگ‌ها در شهر

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۸۸۶۴

بهترین مکان استقرار پارکینگ‌ها در شهر

جانمایی پارکینگ‌ها در شهرهای متراکم ما امروزه تبدیل به چالشی برای مدیریت شهری شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، از مهمترین دغذغه‌های مدیریت شهری کنترل ترافیک و کاهش ترددهای غیر ضرور است و در این زمینه اقدامات مختلفی با رویکردهای متفاوت مدنظر قرار گرفته است. ساخت پارکینگ در مراکز و نقاط پر جمعیت شهر به عنوان راه‌حلی برای کاهش بار ترافیکی در نظر می‌شود اما این نقاط معمولاً پر تراکم هستند و بافت این نواحی از شهر نیز بعضاً دارای ارزش تاریخی است لذا یافتن مکانی برای ساخت پارکینگ مدیریت شهری و برنامه ریزان را با چالش‌هایی مواجه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گفت‌وگو با «حسن سجادزاده»، دکترای طراحی شهری، این موضوع را بررسی کردیم. مشروح گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

پارکینگ‌ها در کدام بخش از شهر باید جانمایی شوند؟

مکان یابی پارکینگ‌ها یکی از مباحث بسیار مهم در رویکردهای انسانی به فضاهای شهری و مسائل ترافیکی است. قانون مشخص و ثابتی برای مکان یابی پارکینگ‌ها در بافت‌های مختلف شهری وجود ندارد زیرا هرگونه بافت ویژگی‌های خاص خودش را دارد، لذا مولفه‌هایی نظیر سطح اشغال، تراکم یا جانمایی باید در هرکدام از بافت‌های شهری از جمله بافت فرسوده، بافت جدید یا بافت حاشیه‌ای، به طور مجزا مورد بررسی قرار بگیرد. عرض معابر، نوع معابر و شریان‌های شهر نیز در جانمایی متناسب پارکینگ‌های شهری دخیل است اما به طور کلی می‌توان گفت جانمایی نامناسب پارکینگ‌ها امروزه یه یک چالش شهری تبدیل شده است. جانمایی پارکینگ‌ها در لبه‌های خیابان و در جداره اصلی شهر باید حتماً مورد توجه باشد در حالی که این مسئله معمولاً در طراحی مکان محل پارک نادیده گرفته می‌شود.

چرا این جانمایی به درستی انجام نمی‌شود؟

شهرداری‌ها و سازمان‌های مختلف دخیل در جانمایی پارکینگ‌های شهری به دنبال زمین ارزان می‌گردند لذا در پاره‌ای موارد پارکینگ‌های طبقاتی در دل محلات مسکونی ساخته می‌شود که در نهایت منجر به مهاجرت افراد محله خواهد شد زیرا این محلات حالت غریب گز و امن بودن خودش را از دست می‌دهد و دیگر آن آرامش قبلی را ندارد لذا پارکینگ‌ها باید در لبه، و نه در بطن بافت ساخته شود. مشکل این است که الگوی منسجمی در حوزه حمل و نقل عمومی در شهرهای ما وجود ندارد و نیاز است سند حمل و نقل عمومی برای هر شهر تنظیم شود.

کدام مولفه‌ها بر جانمایی پارکینگ در بافت‌های تاریخی مؤثر است؟

بافت‌های تاریخی و ارزشمند شهر به نحوی طراحی شده که توسعه دهنده پیاده مداری است اما به منظور بازآفرینی بافت و احداث پارکینگ در محدوده این بافت‌ها می‌توان از تکنولوژی‌های جدید مثل پارکینگ‌های پرتابل در لبه‌های شهری استفاده کرد زیرا این نوع از پارکینگ‌ها کم حجم‌تر است و فضای چندانی را اشغال نمی‌کند اما باید ملاحظاتی نظیر تراکم، نوع مصالح و سیستم و الگوی پارکینگ نیز مورد توجه باشد. متأسفانه امروزه اندازه و مقیاس خودروها در کشور ما چندان متناسب با این بافت‌ها نیست در حالی که در کشورهای توسعه یافته اگر خودرویی از اندازه مشخصی بزرگ‌تر باشد، اجازه ورود به داخل بافت را نخواهد داشت. پارکینگ‌ها باید حتماً در لبه ساخته شود و برحسب ماهیت بافت، نوع و مکان قرارگیری آنها مورد توجه قرار بگیرد.

از نظر شما ساخت پارکینگ، خط بطلانی بر پیاده سازی رویکرد شهر انسان محور است؟

با توجه به اینکه شهر موجودی زنده بوده و نظامی پویا دارد، نمی‌توان در این خصوص جواب قطعی داد اما باید توجه داشت کدام رویکرد در اولویت است؛ می‌توان به سمت کاهش حضور خودروها در شهرها رفت یا شهر را به جولانگاهی برای خودروها تبدیل کرد. اگر غلبه نظام شهرسازی بر الگوی انسان محور باشد، باید مدیریت شهری سعی کند با تدابیر و اندیشه‌های مختلف نظیر حمل و نقل سبز، حمل و نقل عمومی، شهر سبز و رویکردهایی از این دست، حضور و غلبه خودرو را به حداقل برسانیم. در چنین رویکردی بافت‌های تاریخی و بافت‌های طبیعی ارزش دو چندان دارد اما امروزه ایجاد موازنه میان خودرو و انسان در فضاهای شهری به چالشی تبدیل شده که گریبان شهرهای ما را گرفته است. مشکل این است که الگو، سازمان و نظام منسجمی در حوزه حمل و نقل عمومی در شهرهای ما وجود ندارد و طرح جامع حمل و نقل انسان محور هنوز هنوز هم در اولویت نظام شهرسازی ما قرار نیست؛ هر شهری را مورد بررسی قرار بدهیم، متوجه می‌شویم سند راهبردی حمل و نقل تدوین شده مورد استفاده قرار نگرفته است. ساخت پارکینگ‌ها و رویکردهای مختلف نسبت به آن همگی در جلسات کارشناسی و بدون مطالعات دقیق انجام می‌شود و تنها کیفیت دسترسی و حرکت خودرو مدنظر است، بدون اینکه پیامدهای اقتصادی و اجتماعی جانمایی این کاربری شهری مورد توجه قرار بگیرد. زمانی که این پارکینگ‌ها بدون انجام مطالعات دقیق ساخته می‌شود، مدیریت شهری پی خواهد برد که تا چه اندازه ساخت آنها تبعاتی از منظر اجتماعی و اقتصادی داشته است. بنابراین ضروری است سند حمل و نقل عمومی شهری برای هر شهر تنظیم شود.

کد خبر 523311

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر مدیریت شهری شهرداری پارکینگ پارکینگ طبقاتی پارکینگ هوشمند بافت شهری طرح شهری حمل و نقل عمومي حمل و نقل شهر انسان محور شهر سبز شهر سازی بافت تاریخی بافت تاریخی شهر ترافيک مطالعات شهری محلات شهر حمل و نقل شهري حمل و نقل پاک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جانمایی پارکینگ حمل و نقل عمومی پارکینگ ها ساخت پارکینگ مدیریت شهری مورد توجه بافت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۸۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانمایی ۵۹ صندوق الکترونیکی برای انتخابات در سوادکوه

فرماندار سوادکوه از جانمایی ۵۹ صندوق الکترونیکی برای اخذ رای در دور دوم انتخابات خبر داد و گفت: البته در برخی محل‌های اخذ رای مثل مسجد بر اساس تعداد آرای دوره قبل می‌توانیم صندوق الکترونیکی را به دو یا سه صندوق افزایش دهیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سوادکوه، رمضان غلامی اِواتی؛ فرماندار شهرستان سوادکوه در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه ما تمام الکترونیک برگزار می‌شود، گفت: در حوزه انتخابیه ما انتخابات دور دوم مجلس در نقاط شهری و روستایی تمام الکترونیک برگزار خواهد شد، دستگاه احراز هویت مثل دوره قبل خواهد بود اما صندوق‌ها الکترونیکی است، به این صورت که روش لمسی بوده و عکس کاندیداها به صورت لمسی انتخاب و کلید سبز تائید نیز بعد آن انتخاب و رای داده می‌شود.

وی افزود: آموزش‌های لازم و مهم برای نمایندگان فرماندار و کاربران داده شد حتی کاربران انفرادی آموزش دیده‌اند، در نماز جمعه، مسجد و روستاها نیز آموزش دادیم و به صورت آزمایشی نیز انجام شد تا مشکلی برای روز انتخابات نداشته باشیم.

غلامی اواتی داشتن یکی از چهار موارد کارت ملی، پاسپورت، گواهی نامه و شناسنامه را برای روز انتخابات لازم دانسته و بیان کرد: یکی از این چهار مورد حتما برای احراز هویت به همراه داشته باشند، بعد احراز هویت و اسکن مدرک کارتی به فرد داده می‌شود که کد او محسوب شده و با آن کد در صندوق الکترونیکی مجاز به رای دادن است و بعد رای کارت را تحویل کاربر داده و کارت ملی خود را تحویل می‌گیرند.

نماینده عالی دولت در شهرستان سوادکوه تعداد صندوق‌های الکترونیک در سوادکوه را همانند دوره قبل عنوان کرد و افزود: تعداد صندوق‌ها همانند دوره قبل 59 صندوق است همچنین بنا به تشخیص ما در برخی محل‌های اخذ رای مثل مسجد بر اساس تعداد آرای دوره قبل می‌توانیم صندوق الکترونیکی را افزایش دهیم البته دستگاه احراز هویت افزایش نمی‌یابد اما صندوق الکترونیکی را می‌توان در مکان‌ها باتوجه به جمعیت و تعداد آرای دوره قبل به دو یا سه صندوق افزایش داد.

غلامی اواتی از آمادگی کامل شهرستان برای برگزاری دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد و یادآور شد: بعد 13 فروردین جلسات هیئت اجرایی و هماهنگی نظارت برگزار، آموزش‌های لازم داده و آمادگی لازم برای برگزاری انتخابات را داریم، تبلیغات هم شروع شده و بحث نظارتی هم انجام می‌شود تا بتوانیم روز جمعه یک انتخابات خوب و سالم را رقم بزنیم.

فرماندار سوادکوه سلامت انتخابات را مهم برشمرد و تصریح کرد: سلامت انتخابات برای ما مهم است و طی جلسه‌ای که با نمایندگان فرمانداری برگزار کردیم تاکید داشتیم صیانت از آرای مردم و سلامت انتخابات مهم است و بی‌طرفی در انتخابات به عنوان یک اصل باید سرلوحه همه نمایندگان فرمانداری و عوامل اجرایی باشد کسی هم که انتخاب می‌شود به عنوان منتخب مردم برای ما قابل احترام است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • جانمایی ۵۹ صندوق الکترونیکی برای انتخابات در سوادکوه
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • دسترسی به بافت تاریخی و حرم‌های مطهر با پروژه تقاطع غیرهمسطح قائم-رحمت-احمدی
  • بررسی ویژگی های انواع گیت کنترل تردد
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • خسارت بارش‌های شدید به زیر ساخت‌های شهری جنت مکان گتوند
  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!