Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک بانوی کارآفرین گفت: به‌رغم این‌که تولید فرش هنری است که می‌توان با صرف کمترین هزینه و کار در منزل با بهره‌برداری از آن درآمد خوبی برای خانوارها کسب کرد، متأسفانه به دلیل عدم‌حمایت درست دولت و به دلیل کم‌لطفی‌هایی که در چندین سال اخیر شده، این هنر فاخر ایرانی در حال نابودی است و نمی‌دانم چرا مسئولین نگاه ویژه‌ای به این هنر ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزاده نظامی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص نحوه فعالیت‌اش در رشته فرش‌بافی گفت: هنر فرش‌بافی را در هنرستان کار و دانش آموختم و برخلاف تصور خیلی‌ها که نظر خوبی نسبت به رشته‌های کار و دانش ندارند، من با میل خود و با معدل بالا وارد این رشته شدم و تابه‌حال هم مراحل مختلف آموزشی را در این رشته طی کرده‌ام.   وی افزود: حدود ۲۰ سال است در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، دانشگاه‌ها و مدارس تدریس می‌کنم و در کنار آموزش علاوه بر تولید فرش، فروشگاه، آموزشگاه و نمایشگاه دایر فرش دارم. و در حال حاضر هم بیش از ۵۰ بافنده به‌صورت پراکنده  و به‌صورت مشاغل خانگی در تولید فرش دستباف با من همکاری می‌کنند.   نظامی یا بیان این‌که  از سال ۱۳۷۹ تابه‌حال در آموزش‌وپرورش، سازمان فنی و حرفه ای و دانشگاه‌ها  اولین و تخصصی‌ترین کارم آموزش بوده است گفت: بدون اغراق می‌توانم بگویم تابه‌حال ۱۰۰ هزار نفر را آموزش داده‌ام اما متأسفانه رشته قالیبافی در هنرستان‌ها به دلیل کمبود متقاضی در حال رکود است و در دانشگاه‌ها نیز به دلیل تعداد کم دانشجو بعضی از دانشگاه‌ها اقدام به حذف این رشته کرده‌اند.   این بانوی کارآفرین افزود: من همزمان از سال ۸۹ در اکثر شبکه‌های تلویزیونی صداوسیما  فقط به‌صرف اینکه صدایم را به کسانی که در روستاها هستند و دسترسی به آموزش درست ندارند برسانم برنامه آموزشی اجرا می‌کنم و سعی کرده‌ام که به ریزترین نکته‌های آموزشی در برنامه‌ها اشاره‌کنم تا بتوانم دین خود را به این هنر ادا کرده باشم. حیف است که این هنر از بین رفته یا کمرنگ شود.
این مدرس دانشگاه گفت: یکی از اصلی‌ترین و عمده‌ترین مشکلات بافندگان فرش در عرضه محصولات تولیدی به بازار است و بافندگان فرش مکان مناسبی جهت عرضه مستقل و مستقیم  تولیدات خود به بازار ندارند تا چند سال پیش تولیدات فرش را  به‌صورت مستقیم صادر می‌کردیم اما  باوجود تحریم و مشکلاتی که برای صادرات فرش به وجود آمده حتی تاجران فرش هم خرید آن‌چنانی از ما ندارند.   وی گفت: خوشبختانه چند سالی است که ما مشاغل خانگی را داریم و فعالیت در این حوزه به‌صورتی است که وقتی فردی دوره تخصصی در رشته‌ای  می‌بیند و موفق به اخذ مدرک معتبر که مهم‌ترین و معتبرترین آن‌ها مدرک سازمان فنی و حرفه‌ای با  اعتبار بین‌المللی است می‌شود، می‌تواند با معرفی خود به وزارت صنعت و معدن و تجارت به‌عنوان یک شاغل بخش خانگی برای تولید مجوز دریافت کند و همزمان برای دریافت تسهیلات هم اقدام کند. البته چندین سال است که دولت خیلی بی‌وفایی و بی‌رحمی در این زمینه کرده است و بودجه تخصیص داده‌شده برای پرداخت تسهیلات به کارآفرینان خیلی کم است.
نظامی در خصوص چگونگی بیمه قالیبافان گفت: در حال حاضر بیمه عشایر و روستاییان برای تمام کسانی که مدرک فرش‌بافی دارند در نظر گرفته‌شده است و این بیمه به بافندگان شهری هم تعلق می‌گیرد.   به گفتهٔ این بانوی کارآفرین برای شروع فعالیت فرش‌بافی بسته به نوع فعالیت، بازار هدف و فروش؛ سرمایه اولیه متفاوت است، اما حداقل سرمایه لازم برای برپا کردن یک دار قالی و بافت فرش حدوداً ۵ میلیون تومان است.    نظامی گفت: فرش‌بافی تنها رشته هنری است که محصول آن‌وقتی فرسوده می‌شود هم قابل‌استفاده است، یعنی فرش مستعمل را (وینیج) می‌کنند و یا به تکه‌های کوچک تقسیم می‌کنند و پس از سایش و رنگ‌آمیزی از آن برای تزئین وسایل استفاده می‌کنند که قیمت نهایی این محصول نیز خیلی خوب است.   وی اظهار کرد: برخلاف این‌که تولید فرش  بعد از فروش نفت برای کشور بیشترین ارزآوری را داشته است و هنری است که می‌توان با صرف کمترین هزینه و  کار در منزل با  بهره‌برداری از آن درآمد خوبی را  برای خانوارها کسب کرد، اما متأسفانه به دلیل عدم‌حمایت درست دولت و به دلیل کم‌لطفی‌هایی که به این رشته و کلاً هنر در چندین سال اخیر شده این هنر فاخر ایرانی در حال نابودی است و نمی‌دانم چرا مسئولین نگاه ویژه‌ای به این هنر ندارند.
  بیشتر بخوانید: نابودی صادرات فرش با تحریم داخلی/ ظرفیت ایجاد ۱۰۰ هزار شغل فرش‌بافی در کارگاه‌های شهری و روستایی   انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار اقتصادی فزش تولید

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی تولید دانشگاه ها تولید فرش چندین سال فرش بافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۸۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت شهردار مرند با اتهامات مالی

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان مرند از بازداشت شهردار مرند و چند نفر از کارکنان شهرداری با اتهامات مالی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی و به نقل از روابط عمومی دادگستری استان آذربایجان شرقی، یوسف ضیامهر اظهار کرد: موضوع تخلفات شهرداری مرند از چندین ماه قبل تحت رصد مراجع اطلاعاتی و امنیتی بود که با صدور دستورات قضائی لازم و با جمع‌آوری اسناد و مدارک و پیرو این دستورات بیش از ۱۰ نفر از جمله شهردار و معاون وی و چندین نفر از کارکنان شهرداری به اتهامات ارتشا و تضییع اموال دولتی و تبانی در معاملات دولتی و مشارکت و معاونت در این اتهامات، بازداشت و با صدور قرار تأمین مناسب روانه زندان شدند.

وی افزود: در بین متهمان از افراد عادی که با عوامل شهرداری همکاری و مساعدت داشتند نیز بازداشت شدند و تحقیقات از همه افراد در دادسرای مرکز استان و شهرستان مرند با جدیت ادامه دارد.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان مرند خاطرنشان کرد: نتایج رسیدگی‌ها اطلاع‌رسانی خواهد شد.

کد خبر 751455

دیگر خبرها

  • حسینی: والیبال ایران باید از جایگاه جهانی خود دفاع کند
  • بازداشت شهردار مرند با اتهامات مالی
  • ۷۰۰ نفر بیمه شده قالی بافی در سرپل ذهاب فعالیت دارد
  • ۲۵۰ کلاس درس در اسلامشهر در دست ساخت است
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • ۲ دوپینگ جدید در کشتی پهلوانی!
  • راهکار دولت برای پایان بلاتکلیفی ۳۲ ساله مالکان هفت‌آسیاب
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس
  • آرزوی سه ساله تامین زمین در طرح نهضت ملی مسکن شیراز