Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - گرانی میهمان ناخوانده‌ای است که در طول ماه‌های اخیر افسار‌گسیخته با زندگی مردم عجین شده و گویی قصد رام شدن نیز ندارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، متاسفانه در هشت سال گذشته مردم با فراز و نشیب و بالا رفتن قیمت کالا و خدمات، ارز و سکه، خودروهای داخلی و خارجی و همچنین تعرفه‌های دولتی و مالیات و در نتیجه رشد افسارگسیخته تورم، مواجه شدند و همچنان آثار کم‌کاری‌های مسئولان در هشت سال گذشته خود را در بازار امروز نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین با این بی‌پروایی قیمت‌ها، اقلام اساسی همانند گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات، حبوبات و بسیاری از اجناس دیگر یکی پس از دیگری از سفره مردم پر می‌کشد و سفره کوچک هر روز حقیرتر و تهی‌تر نسبت به دیروز می‌شود با این شرایط سرعت افزایش قیمت‌ها به قدری بالا رفته که نظارت‌ها را جا گذاشته و گویی دوربین‌های نظارت مسئولان نیز به پای سرعت این گرانی‌ها نمی‌رسد با این وجود در حال حاضر باز هم وضعیت بازار حکایت از گرانی چند کالای مهم از جمله برنج، تخم‌مرغ و لبنیات در سبد خانوار دارد و علت این گرانی بازهم دقیقا مشخص نیست.

به طوری که سید ناصر موسوی، رئیس اتحادیه مرغ و تخم‌مرغ فروشان استان زنجان با بیان اینکه قیمت مرغ گرم تغییری نکرده و هر کیلوگرم معادل 26 هزار تومان است گفت: اما قیمت تخم‌مرغ با روند رو به رشدی مواجه بوده و به بیش از 50 هزار تومان در هر شانه رسیده است.

محمد علی صادقی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به این‌که 18 ‌واحد مرغ تخم‌گذار در استان وجود دارد که 14 ‌واحد در حال حاضر فعال است، گفت: نیاز تخم‌مرغ استان روزانه 35 تا 40 تن برای مصرف خانوار و صنعت است اما تنها 20 تن از حجم مورد نیاز تخم‌مرغ در استان تولید شده و مابقی از استان‌های دیگر وارد می‌شود.

وی افزود: افزایش قیمت نهاده و کمبود آن از دلایل اصلی افزایش قیمت تخم‌مرغ در استان است اما سعی جهاد کشاورزی استان این است تا نهاده را تامین کند و در اختیار واحد‌های پرورشی قرار دهد.

از سوی دیگر هم جواد تاراسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در رابطه با کمبود تخم‌مرغ در زنجان به خبرنگار تسنیم گفت: متاسفانه استان زنجان با کمبود تولید تخم‌مرغ مواجه است و باید در آینده برای این کمبود تدبیری اندیشیده شود.

افزایش دوباره قیمت ها در بازار/ هر عدد تخم مرغ 1700 تومان شدتخم‌مرغ در آذربایجان‌ غربی گران شد؛ مردم قدرت خرید ندارندواردات هفتگی 3 تا 5 میلیون تخم‌مرغ نطفه‌دار گوشتی/ مرغ مهرماه ارزان می‌شود

در این راستا سید محمود موسوی، رئیس اتاق اصناف استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به اینکه افزایش قیمت در برخی اقلام وجود دارد اظهار داشت: بخشی از افزایش قیمت از مبدا تولید رخ داده است، حال اگر در صنفی قیمت کالایی مغایر با فاکتور خرید و سودی که تعریف شده بیشتر باشد پرونده تشکیل شده و به تعزیرات معرفی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در طول هفته‌های اخیر قیمت برنج رو به افزایش گذاشته است افزود: خشکسالی سبب شده تا در برداشت برنج نسبت به سال‌های گذشته با 18 درصد کمبود مواجه باشیم. اما دولت برای گذر از بحران کمبود برنج، تمهیداتی مانند توزیع برنج پاکستانی و سایر برنج‌های وارداتی که در انبار موجود است را اندیشیده است. 

رئیس اتاق اصناف استان زنجان با بیان اینکه افزایش قیمت تخم‌مرغ نیز چشمگیر است گفت: این افزایش قیمت در مرغداری رخ داده و مربوط به فروشگاه و بازار که آخرین مرحله عرضه کالا به مصرف‌ کننده است، نیست.

وی عنوان کرد: متاسفانه در زمان خرید از صنف این گرانی به پای مغازه‌دار تلقی می‌شود در حالی که اگر فاکتور خرید بررسی شود مشخص می‌شود که با همان قیمت خرید و سود متعارف در حال عرضه است.

با تمام این‌ها، پایین آمدن سطح درآمدی بسیاری از خانواده‌ها به دلیل وجود بیماری کرونا شرایط بسیار سختی را به زندگی مردم تحمیل می‌کند اما در کنار این شرایط بغرنج، افزایش روزانه قیمت‌ها نیز زندگی را بیش از هر زمان دیگر به تنگنا کشیده ولی حل این مسائل تنها همت راسخ مسئولان در کنترل و سرشکنی قیمت‌ها را می‌طلبد‌ تا بلکه با ممانعت از روند تصاعدی و رو به رشد قیمت اقلام؛ اندکی وضعیت معیشتی مردم بهبود بیابد.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قیمت تخم مرغ تورم قیمت تخم مرغ تورم استان زنجان افزایش قیمت تخم مرغ قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۱۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است

ایمان زنگنه، استاد دانشگاه و عضو انجمن اقتصاددانان کشور در خصوص بدهی گازی پتروشیمی ها به دولت و لزوم تسویه آن تصریح کرد: با توجه به شرایط تحریمی که در آن به سر می بریم و اینکه دولت به لحاظ منابع مالی در مضیقه است، اهمیت دارد که درآمدهای دولت تأمین شود تا بتواند به تعهداتش برای اداره کشور عمل کند.

وی ادامه داد: دولت همواره تلاش کرده است که خوراک را با قیمت مناسب در اختیار پتروشیمی ها قرار دهد. در حالی که پتروشیمی ها گاز را با قیمت یارانه ای در اختیار می گیرند، انتظار می رود که همراهی لازم را با دولت داشته باشند و تسویه بدهی خود را انجام دهند.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی هلدینگ های بزرگ پتروشیمی نسبت به پرداخت بدهی گازی خود به دولت بی اعتنا هستند. این موضوع دولت را در انجام وظایفش با مشکل مواجه می کند.

زنگنه گفت: انجام تعهدات دولت از جمله پرداخت یارانه نقدی، یارانه نان و توسعه صنعت نفت در گروی تأمین درآمدهای دولت است. اگر دولت نتواند این درآمدها را در اختیار داشته باشد، با کسری بودجه مواجه می شود.

وی ادامه داد: کسری بودجه به معنای روی آوردن دولت به استقراض از بانک مرکزی است. تمامی این روندها در نهایت به ضرر مردم است. زیرا مردم عادی باید تورم را تحمل کنند. در حالی که پتروشیمی های بزرگ که گاز یارانه ای دریافت می کنند و محصولات شان را در بازارهای بین المللی به فروش می رسانند، حاضر نیستند بدهی گازی خود را بپردازند.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: این اصلاً قابل قبول نیست که پتروشیمی ها به قیمت بالا بردن تورم و اعمال فشار بر مردم از دادن بدهی گازی خود به دولت اجتناب کنند.

زنگنه گفت: لازم است موضوع بدهی پتروشیمی ها به دولت به نحوی حل و فصل شود تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری به عمل آید. در غیر این صورت، دولت نمی تواند به تعهداتش عمل کند و با کسری بودجه روبرو می شود.

وی ادامه داد: کسری بودجه دولت، فقط موضوع دولت نیست. اثرات آن بر تمام کشور خواهد بود و مردم از آن متضرر می شوند. دولت نگاه ویژه ای به صنعت پتروشیمی کشور دارد. به دلیل اینکه محصولات این بخش قابلیت تحریم پذیری کمتری دارد و صادراتش آسان است. در این شرایط، لازم است پتروشیمی ها نیز به تعهدات مالی شان به درستی عمل کنند و با دولت همراهی لازم را داشته باشند.

زنگنه تأکید کرد: شاید یکی از دلایلی که پتروشیمی ها دیون گازی خود را به دولت پرداخت نمی کنند، این است که به لحاظ مدیریتی ضعف دارند و نمی توانند آنقدر سودآور باشند که به تعهداتشان عمل کنند. همچنین ممکن است شفاف نبودن مسائل مالی آنها شرایطی به وجود آورده است که هزینه هایشان بالا رفته و نمی توانند تعهداتشان را بپردازند. به هر ترتیب، نیاز است که پتروشیمی ها دیون گازی خود را به دولت پرداخت کنند تا دولت نیز بتواند به وظایفش عمل کند.

روابط مالی دولت با پتروشیمی ها همواره مورد انتقادات بسیاری بوده است. برخی کارشناسان به ارائه گاز با قیمت کمینه به پتروشیمی ها انتقاد دارند. آن ها معتقدند، اگرچه دولت نهایت همکاری را با پتروشیمی ها دارد و به آن ها خدمات می دهد، این صنایع به وظایف خود در مقابل دولت، مردم و کشور عمل نمی کنند.

شاهد ادعای این دسته از کارشناسان، همین بدهی 60 هزار میلیارد تومانی پتروشیمی ها به دولت است. این صنایع با امتناع از تسویه بدهی گازی خود به دولت مشکل ساز شده اند. به نحوی که دولت برای انجام وظایفش با محدودیت مالی روبرو شده است.

به زعم کارشناسان، عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها به این معناست که مشکلات ناشی از کم کاری هلدینگ های ثروتمند و بزرگ کشور در پرداخت بدهی هایشان به دولت بر دوش مردم گذاشته است.

به زعم آنان، عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها به منزله دامن زدن به کسری بودجه دولت است که استقراض از بانک مرکزی و تورم را به دنبال خواهد داشت. 

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • هر شانه تخم مرغ چند؟
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • مصیبت جدید مستاجران؛ قیمت نجومی کارتن موز!
  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • چرا این ماده غذایی کالا‌ی مورد علاقه سارقان است؟
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته