Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک رسانه معتبر و شناخته شده چین در یادداشتی به قلم شورای سردبیری خود مداخلات آمریکا و مواضع جنگ طلبانه این کشور در امور دیگر کشورهای جهان تاخت.

یادداشت شورای سردبیری خبرگزاری دولتی «شینهوا» با این عنوان منتشر شده است: «ایالات متحده، به تمام معنا برهم زننده صلح جهانی است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر آنها، ایالات متحده با سابقه طولانی از جنگ‌ها و مداخلات غیرقابل توجیه، «اخلالگر واقعی قوانین بین‌المللی و نظم جهانی است.»

اعضای شورای سردبیری شینهوا نوشتند، ارتش آمریکا به کشتن ۱۰ غیرنظامی افغانستانی شامل هفت کودک در حمله پهپادی ماه گذشته اعتراف کرد؛ حمله‌ای که قبلاً ادعا کرده بود تروریست‌های عامل بمبگذاری‌های انتحاری فرودگاه کابل را هدف قرار داده است.

در این یادداشت آمده است: «زمره احمدی، امدادگر چهل و سه ساله درصدد گرفتن روادید آمریکا برای خروج خانواده‌اش بود که خانه‌اش در افغانستان بمباران و او و ۹ نفر از اعضای خانواده‌اش کشته شدند. پنتاگون این حمله را به عنوان "اشتباه غم انگیز" خواند اما این اذعان یک هفته پس از آن صورت گرفت که تحقیقات رسانه‌های آمریکایی نشان داد احمدی گناهی مرتکب نشده بود».

به نوشته سردبیری شینهوا، این (حمله پهپادی به غیرنظامیان افغانستانی) یک نمونه دیگر از شیوه‌های بی‌ملاحظه است که در آن واشنگتن با جان انسان‌ها صرفاً به عنوان آسیب‌های جانبی در عملیات نظامی خود رفتار می‌کند.

در مطلب این خبرگزاری دولتی چین تصریح شد: «"اقدامات نظامی بی پایان" ایالات متحده باعث فجایع انسانی بزرگ در سراسر جهان شده و این کشور را به بزرگترین خرابکار صلح و ثبات جهانی تبدیل کرده است».

در ادامه یادداشت آمده است: «پل آتوود مورخ آمریکایی می‌گوید: "جنگ شیوه زندگی آمریکایی‌هاست". جیمی کارتر رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در یک اظهارنظر مشهور گفته بود که ایالات متحده از زمان اعلام استقلال خود در ۴ ژوئیه ۱۷۷۶، تنها در ۱۶ سال از بیش از ۲۴۰ سال تاریخ خود در جنگ نبود».

طبق این یادداشت، «جنگ‌های تحت رهبری ایالات متحده در مرگ و میر بی شماری نقش داشته است. به گفته بنیاد امور بین‌المللی و روابط عمومی واتسون دانشگاه براون، تنها در عراق بین ۱۸۴۳۸۲ تا ۲۰۷۱۵۶ غیرنظامی در خشونت‌های ناشی از جنگ کشته شده‌اند».

 

 

شینهوا ادامه داد: «در حالی که شواهد معتبری مبنی بر وجود "سلاح‌های کشتار جمعی" (در عراق) برای توجیه حمله ارائه نشد، ارتش ایالات متحده سلاح‌هایی مانند بمب‌های اورانیوم ضعیف شده و بمب‌های فسفر سفید را در طول جنگ به کار گرفت؛ بمب‌هایی که تهدید جدی برای محیط زیست محلی و سلامت عمومی محسوب می‌شود».

طبق سرمقاله شورای سردبیری این خبرگزاری، «به گفته مقامات عراقی، موارد سرطان در این کشور از ۴۰ نفر در مجموع ۱۰۰ هزار نفر قبل از جنگ اول خلیج فارس در سال ۱۹۹۱، به حداقل ۱۶۰۰ نفر از ۱۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۰۵ افزایش یافته است».

آنها در یادداشت خود تاکید کردند، بر اساس مطالعه «مجله اسمیتسونیان» (Smithsonian Magazine) در سال ۲۰۱۹، پس از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱  جنگ‌ها و عملیات نظامی ایالات متحده به بهانه مبارزه با تروریسم، در بیش از ۴۰ درصد کشورهای جهان گسترش یافته است».

به نوشته شینهوا، «آخرین داده‌های پروژه "هزینه‌های جنگ" دانشگاه براون نشان داد که بیش از ۹۲۹ هزار نفر در خشونت‌های جنگ‌های پس از ۱۱ سپتامبر در افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه، یمن و جاهای دیگر کشته و ۳۸ میلیون نفر طی دو دهه اخیر آواره شده‌اند».

در ادامه این مطلب آمده است: «استفان ام والت، استاد دانشگاه هاروارد در مقاله‌ای برای مجله فارن پالیسی نوشت که "مبارزات بی پایان در خارج از کشور" باعث آزادسازی نیروهای خطرناکی مانند نظامی‌گری، محرمانه نگه داشتن مسائل، افزایش قدرت قوه مجریه، بیگانه‌هراسی، میهن‌پرستی ساختگی و عوام‌فریبی شده است».

پروفسور «لی هایدونگ» در انستیتوی روابط بین الملل دانشگاه روابط خارجی چین به شینهوا در این باره گفت: «روش‌های متهورانه‌ای که ایالات متحده از جنگ‌ها برای رسیدن به هدف خود استفاده می‌کند، با نقطه نظراتش درباره امنیت ارتباط تنگاتنگی دارد».

لی هایدونگ تحلیلگر ارشد چینی افزود: «منطق اساسی پشت این سیاست خارجی توسعه طلب ذاتی، این اعتقاد است که امنیت آمریکا اساسا به تلاش برای آمریکایی شدن بقیه جهان بستگی دارد».

سردبیران شینهوا در مطلب خود به اظهارات «ویلیام بلوم» نویسنده آمریکایی در کتاب خود با عنوان «مرگبارترین صادرات آمریکا: دموکراسی» اشاره کردند و نوشتند: (ویلیام بلوم در این کتاب) خاطرنشان کرد که ایالات متحده از پایان جنگ جهانی دوم بیش از ۵۰ دولت خارجی را سرنگون کرده است، در انتخابات در حداقل ۳۰ کشور مداخله کرده و اقدام به ترور بیش از ۵۰ رهبر خارجی کرده است».

در بخش پایانی سرمقاله شورای سردبیری این رسانه چین آمده است: «ایالات متحده نه تنها یک جنگجوی بدنام است بلکه دارای "دست‌های کثیف" است که سایر کشورها را به هم ریخته است. این (آمریکا) "منبع عدم قطعیت‌های فزاینده در سراسر جهان و همچنین مانع اصلی در تلاش برای حصول به صلح و توسعه" است».

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عراق شورای سردبیری ایالات متحده جنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۱۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟

روزنامه کی‌یف پست در گزارشی مدعی شده که ایالات متحده ۸۱ فروند هواپیمای جنگی قدیمی و از رده خارج دوران شوروی را از قزاقستان خریداری کرده است.

به گزارش روزیاتو، قزاقستان که در حال ارتقای ناوگان هوایی خود است، ۱۱۷ هواپیمای جنگنده و بمب افکن متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، جنگنده بمب افکن‌های میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب افکن‌های سو-۲۴ مربوط به دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ را به حراج گذاشته است.

به گفته این روزنامه اوکراینی، ارزش فروش اعلام شده یک میلیارد تنگه (واحد پول قزاقستان) قزاقستانی یا ۲.۲۶ میلیون دلار بوده است که بر اساس آن، معادل میانگین ارزش هر هواپیما ۱۹،۳۰۰ دلار برآورد می‌شود. به نقل از کی‌یف پست، کانال تلگرامی اوکراینی Insider UA تایید کرده است که ایالات متحده ۸۱ فروند از این هواپیما‌های جنگی قدیمی و از رده خارج را خریداری کرده است.

MiG-۳۱

به گزارش این روزنامه، انگیزه پشت خرید این جنگنده‌های ساخت شوروی توسط ایالات متحده فاش نشده است، اما احتمال استفاده از آن‌ها در اوکراین، جایی که هواپیما‌های مشابه در حال خدمت هستند، افزایش یافته است. ریپورتر، یک سایت خبری انگلیسی زبان روسی گفته که این فروش از طریق شرکت‌های خارج از کشور انجام شده است. به گفته کی‌یف پست، با توجه به اتکای مداوم اوکراین به سلاح‌های دوران شوروی، این هواپیما‌ها می‌توانند به عنوان منبع قطعات یدکی یا به صورت استراتژیک به عنوان طعمه در فرودگاه‌ها مستقر شوند.

Mig-۲۹

بر اساس گزارش مجله Airforce Technology، جنگنده Mikoyan MiG-۳۱ یک رهگیر مافوق صوت است که برای دفاع از حریم هوایی شوروی طراحی شده و در دوران جنگ سرد نقش مهمی ایفا کرد. میگ-۲۷ که از میگ-۲۳ گرفته شده است، یک هواپیمای با تخصص در حمله به اهداف زمینی بوده و در درگیری‌هایی مانند جنگ شوروی و افغانستان به کار گرفته شد. میگ-۲۹ در نبرد‌های هوا به هوا تبحر داشت، به طور گسترده صادر شد و همچنان در خدمت برخی از نیرو‌های هوایی در سراسر جهان قرار دارد. با وجود قدمت بالایش، Su-۲۴ – یک بمب افکن تاکتیکی مناسب عملیات در تمام شرایط آب و هوایی – همچنان در خدمت چندین نیروی هوایی، از جمله نیرو‌های هوافضای روسیه و نیروی هوایی اوکراین قرار دارد.

sukhoi su-۲۴

قزاقستان که قبلاً بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود، روابط نزدیکی با روسیه داشته و از نظر تاریخی یکی از قوی‌ترین متحدان این کشور بوده است. اما این رابطه پس از حمله روسیه به اوکراین تغییر کرده، قزاقستان بیشتر با غرب همسو شد که خشم برخی‌ها در روسیه را برانگیخت. بر اساس تحلیل کی‌یف پست، تلاش‌های این کشور آسیای مرکزی برای ارتقای قابلیت‌های نظامی‌اش همزمان با تعامل فزاینده آن با کشور‌های غربی، نشان‌دهنده دور شدن قزاقستان از روابط تاریخی با مسکو است.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در مارس ۲۰۲۳ از قزاقستان دیدن کرد و تصریح کرد که ایالات متحده قویا از “استقلال و تمامیت ارضی آن” حمایت می‌کند. برخی از طرفداران پرسروصدای روسیه پیشنهاد کرده اند که روسیه پس از حمله به اوکراین باید به سراغ قزاقستان برود. یکی از مفسران تلویزیون روسی، ولادیمیر سولوویوف، تصریح کرده که کشورش «باید به این واقعیت توجه کند که مشکل بعدی قزاقستان است، زیرا فرآیند‌های نازیستی مشابه می‌تواند مانند اوکراین در آنجا رخ دهند». توافق‌نامه‌های متعدد در زمینه تجارت، آموزش، محیط‌زیست و ذخایر معدنی نشان‌دهنده تعمیق روابط بین قزاقستان و کشور‌های غربی است، در حالی که این کشور در حال مدیریت چالش‌های ژئوپلیتیکی ناشی از رقابت کشور‌های همسایه مانند روسیه، چین و افغانستان است.

دیگر خبرها

  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • آپشن جدید خودرو‌های آمریکا
  • آپشن جدید خودروهای آمریکا
  • استدلال‌های مضحک نهادهای اطلاعاتی آمریکا از اوضاع جهان
  • (تصاویر) A-۱۰ Thunderbolt II؛ «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا
  • نقشه جهانی اعتراضات دانشجویی ضداسرائیلی (+عکس)