Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@22:37:00 GMT

تاییدیه نمای ساختمان‌ها با نظام مهندسی است

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۶۲۴۴۵

تاییدیه نمای ساختمان‌ها با نظام مهندسی است

معاون شهرسازی و معماری شهرداری اهواز گفت: کمیته تاییدیه نما به سازمان نظام مهندسی واگذار شده است از این رو کنترل شهرداری بر نماسازی ساختمان‌ها کاهش یافته است.

علیرضا مرغایی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در سنوات قبل لوایحی در مورد سیما و منظر شهری به تصویب رسیده و دفترچه راهنمای قوانین و انواع مدل‌های مختلف نماها، مصالح، ارتفاع و سایر موارد به صورت دقیق مشخص شده است، اما مشکلاتی در اجرا وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در گذشته کمیته‌ای به نام منظر یا همان تاییدیه نما در شهرداری تشکیل می‌شد و نمایندگانی از سازمان نظام مهندسی، دانشگاه، اداره کل راه و شهرسازی و یک نماینده هم از شهرداری و در جلسات هفتگی به صورت مداوم نماهای شهری را کنترل می‌کرد، اما به دلایلی از شهرداری گرفته و اکنون در نظام مهندسی تشکیل می‌شود.

مرغایی زاده تصریح کرد: با انتقال کمیته تاییدیه نما به سازمان نظام مهندسی، ترکیب کمیته تغییری نکرده است، اما کنترل و نظارت شهرداری که در گذشته بسیار زیاد بود، کم شده است.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری اهواز اضافه کرد: نماهای کلاسیک یا به اصلاح محاوره نماهای رومی که سال‌هاست در دنیا از رده خارج شده مخالف دستورالعمل موجود است؛ اجرای این طرح‌ها در اهواز به این گونه است که در کمیته نقشه‌های متفاوتی تصویب و در اجرا به شکل دیگری انجام می‌شود.

وی افزود: بحث نظارت و کنترل اجرای نماها بر عهده‌ی سازمان نظام مهندسی است و باید در صورت تخلف سازنده از دستورالعمل مصوب به شهرداری گزارش دهد تا پیگیری شود، اما از آنجایی که این گزارشات عموماً خیلی دیر و پس از تکمیل اعلام می‌شود باید از طریق کمیسیون ماده ۱۰۰ پیگیری و رأی تخریب گرفت، اما امکان تخریب نما با توجه به مسائل و مشکلاتی که پیش می‌آید تبعات اجتماعی دارد به همین دلیل است که باید گزارش تخلف به سرعت به شهرداری اعلام تا از اجرای نماهای خارج از دستورالعمل جلوگیری شود.

کد خبر 523141

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اهواز شهرداري اهواز کلانشهر اهواز نمای ساختمان کمیته نمای ساختمان نمای ساختمان ها نظام مهندسی نظام مهندسی و کنترل ساختمان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان نظام مهندسی تاییدیه نما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۲۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند

رشته‌های پروتئینی مهندسی‌شده که در ابتدا توسط باکتری‌ها تولید می‌شدند توسط دانشمندان برای بهبود رسانایی الکتریسیته اصلاح شده‌اند. در مقاله‌ای که به تازگی در مجله Small منتشر شده است، محققان نشان دادند نانوسیم‌های پروتئینی که با افزودن یک ترکیب زیستی به نام «هِم» اصلاح شده‌اند، می‌توانند الکتریسیته را در فواصل کوتاه هدایت کنند و انرژی را از رطوبت موجود در هوا دریافت کنند.

رشته‌های پروتئینی مهندسی‌شده که در ابتدا توسط باکتری‌ها تولید می‌شدند توسط دانشمندان برای بهبود رسانایی الکتریسیته اصلاح شده‌اند. در مقاله‌ای که به تازگی در مجله Small منتشر شده است، محققان نشان دادند نانوسیم‌های پروتئینی که با افزودن یک ترکیب زیستی به نام «هِم» اصلاح شده‌اند، می‌توانند الکتریسیته را در فواصل کوتاه هدایت کنند و انرژی را از رطوبت موجود در هوا دریافت کنند.

دکتر لورنزو تراواگلینی، نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: یافته‌های ما فرصت‌های تازه‌ای در بخش رشته‌های سیم رسانا باز می‌کند، رشته‌هایی که مبتنی بر پروتئین بوده و برای توسعه قطعات و دستگاه‌های الکتریکی پایدار و سازگار با محیط‌زیست، قابل استفاده هستند. این نانوسیم‌های مهندسی شده در آینده می‌توانند به نوآوری‌هایی در برداشت انرژی، کاربردهای زیست‌پزشکی و حسگری محیطی منجر شوند.

پیشرفت‌ها در زمینه‌های میان رشته‌ای که ترکیبی از مهندسی پروتئین و نانوالکترونیک است، نویدبخش توسعه فناوری‌های پیشرفته بوده که شکاف بین سیستم‌های بیولوژیکی و دستگاه‌های الکترونیکی را پر می‌کند.

دکتر تراواگلینی می‌گوید: هدف ما اصلاح مواد تولید شده توسط باکتری‌ها برای ایجاد قطعات الکترونیکی است. این دستاوردها می‌تواند به عصر جدیدی از الکترونیک سبز منجر شود و به شکل‌گیری آینده‌ای پایدارتر کمک کند.

وی می‌افزاید: بسیاری از رویدادها در طبیعت به حرکت الکترون‌ها نیاز دارند و این منبع الهام‌بخش روش‌های جدید دریافت الکتریسیته هستند. به عنوان مثال، کلروفیل در گیاهان برای فتوسنتز نیاز به حرکت الکترون‌ها بین پروتئین‌های مختلف دارد.

باکتری‌های طبیعی نیز از رشته‌های رسانا موسوم به نانوسیم برای انتقال الکترون‌ها در غشاهای خود استفاده می‌کنند. نکته مهم این است که نانوسیم‌های باکتریایی که رسانای الکتریسیته هستند، پتانسیل تعامل با سیستم‌های بیولوژیکی مانند سلول‌های زنده را دارند و می‌توانند در حسگر زیستی برای نظارت بر سیگنال‌های داخلی بدن استفاده شوند. البته هنگامی که به طور مستقیم از باکتری استخراج می‌شود، این نانوسیم‌های طبیعی به سختی اصلاح می‌شوند و عملکرد محدودی دارند.

دکتر تراواگلینی می‌گوید: برای غلبه بر این محدودیت‌ها، ما یک فیبر را با استفاده از باکتری E. coli مهندسی ژنتیکی کردیم. ما DNA باکتری E. coli را اصلاح کردیم تا باکتری‌ها نه تنها پروتئین‌های مورد نیاز خود را برای زنده ماندن تولید کنند، بلکه پروتئین خاصی را که طراحی کرده بودیم، ساخته و سپس آن را مهندسی کند. ما در آزمایشگاه آن‌ها را به نانوسیم تبدیل کردیم.

این تیم می‌دانست که پروتئین تولید شده توسط باکتری‌ها به خودی خود رسانایی بالایی نخواهد داشت، آنها باید ماده‌ای را به آن اضافه کنند.

هِم (Heme) یک ساختار حلقوی دارد که به حلقه پورفیرین معروف است و یک اتم آهن نیز در وسط آن قرار دارد. این ترکیب وظیفه حمل اکسیژن در گلبول‌های قرمز از ریه‌ها به بقیه بدن را بر عهده دارد.

به نقل از ستاد نانو، تحقیقات اخیر نشان داده است که وقتی مولکول‌های هِم نزدیک به هم چیده می‌شوند، انتقال الکترون را امکان‌پذیر می‌کنند. بنابراین، دکتر تراواگلینی و تیمش هِم را در رشته‌های تولید شده توسط باکتری‌ها ادغام کردند. دکتر تراواگلینی می‌گوید: همانطور که انتظار داشتیم، با افزودن هِم به این رشته، پروتئین رسانا می‌شود، در حالی که رشته بدون هِم هیچ جریانی را نشان نمی‌داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست
  • ‌۱۷۰ میلیارد ریال، هزینه کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد بر دوش شهرداری گرگان
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت
  • طلافروشان حتما بخوانند/ جزییات ثبت صورت‌حساب در سامانه مودیان و تجارت
  • میزگرد بهره وری در حمل و نقل ریلی
  • لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE
  • صهیونیست‌ها ناچارند تسلیم شوند