Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@15:02:52 GMT

تیغ ورشکستگی بر گلوی مهدکودک‌ها

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۶۲۸۰۴

تیغ ورشکستگی بر گلوی مهدکودک‌ها

ایسنا/خراسان رضوی در ماه‌های پایانی سال ۹۸ با شیوع ویروس کرونا بسیاری از مشاغل و کارفرمایان متضرر شدند. در این میان از اولین مکان‌هایی که با شیوع کرونا تعطیل شد مهدهای کودک، مدارس و دانشگاه‌ها بودند، البته آموزش مجازی در مدارس و دانشگاه‌ها، جایگزین کلاس‌های حضوری شد، اما در این میان مدیران مهدهای کودک با مشکلات دوچندان روبه‌رو بودند؛ چراکه نه خبری از کلاس‌های مجازی بود و نه از تسهیلات ویژه؛ حتی اعلام شد باید شهریه دریافتی هم بازگردانده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدهای کودک استیجاری با هزینه‌های بالای آب، برق و گاز ملک وقتی مجبور به تعطیلی شدند کسی آن‌ها را ندید و فقط مسئولان مدعی شدند شهریه‌های اخذ شده باید به خانواده‌ها بازگردانده شوند این مشکلات موجب شد تا شاغلان این حرفه به دلیل مشکلات مالی در ورطه ورشکستگی بیفتند و مربیان زیادی هم بیکار شوند.

مدیر یکی از مهدهای کودک کاشمر در این خصوص در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: اگر چه از گذشته مهدهای کودک با مشکلات بسیاری مواجه بودند اما شیوع ویروس کرونا موجب شد زخم‌های کهنه سرباز کنند و مشکلات چندین برابر شوند.

فهیمه توصیفیان افزود: ویروس کرونا، ما را به این نتیجه رساند مدیران و مربیان مهدهای کودک امنیت شغلی ندارند، زیرا اولین ضربه و خسارتی که بر اثر شیوع ویروس به جامعه وارد شده مهدهای کودک را تحت تأثیر قرار داده است.

وی تصریح کرد: در شرایط فعلی از بین تمامی مهدهای کودک شاید فقط سه یا چهار مهد آن‌ هم با شرایط خاص باز باشند، زیرا شیوع کرونا موجب شد مربی مهد با ۱۵ سال سابقه کار خانه‌نشینی اختیار کند و یا در مغازه‌ای مشغول به کار شود و یا به نگهداری کودک در خانه بپردازد.

این فعال حوزه کودک با اشاره به استیجاری بودن مکان بسیاری از مهدها و اجبار به تغییر مکان، عنوان کرد: از زمانی که مهدها زیر نظر آموزش‌ و پرورش قرار گرفته‌اند بهزیستی دیگر هیچ دخالتی ندارد و پای خود را کنار کشیده و از سویی آموزش‌ و پرورش هم قبل از این‏که اساسنامه‌ای داشته باشد شورایی به نام تعلیم و تربیت تشکیل داده و فقط اعلام نموده به فکر استخدامی نباشید.

توصیفیان اظهار کرد: در حال حاضر همه ما ترس داریم که باوجود همه مشکلات و هزینه‌های انجام شده در بازدید آموزش ‌و پرورش از مهدها مکان راه‌اندازی مهد تأیید نشود که اگر این‌گونه باشد بدون‏ شک بسیاری از مهدها نمی‌توانند به فعالیت ادامه دهند.

فقط ۶ مهدکودک شهری فعال است

بسیاری از مهدهای کودک کاشمر یکی پس از دیگری با مشکل مالی مواجه شده و بعد از مرخص کردن مربیان مجبور به فروختن میز و صندلی‌ها و وسایل بازی و در نهایت تخلیه ساختمان‌ شدند، متأسفانه گزارش‌ها حاکی از آن است که تاکنون حدود ۱۲ مهد بر اثر چالش‌های مالی ناشی از کرونا در کاشمر ورشکست و برای همیشه تعطیل شده‌اند.

نماینده کانون توسعه و هماهنگی مهدهای کودک کاشمر در همین خصوص به ایسنا، گفت: باوجود این‏که فعالیت در مهدکودک‌ها یک شغل سخت، پراسترس و کم‌درآمد است اما مسئولان اصلاً به آن‌ها توجهی ندارند.

محمد طاهری با بیان این‏که تا قبل از شیوع ویروس کرونا ۴۵ مهد شهری و ۲۴ مهد روستایی در شهرستان کاشمر مشغول به فعالیت بودند، افزود: اکنون فقط ۶مهدکودک شهری فعال است و باقی همه تعطیل و یا ورشکسته شده و برای همیشه جمع کرده‌اند.

وی عنوان کرد: باوجود این‏که با تغییر شرایط تمامی مشاغل فعال شدند اما مهدکودک‌ها با شیوع ویروس کرونا از اسفند ۹۸ تاکنون اصلاً باز نشده‌اند.

نماینده کانون توسعه و هماهنگی مهدهای کودک کاشمر بیان کرد: اگر چه دولت اعلام نمود؛ به مهدکودک‌ها به ازای هر نفر بیمه ‌شده‌ای که داشته باشند و در صورتی‌ که آن‌ها را حفظ کنند ۱۶ میلیون تومان تسهیلات با بازپرداخت دو ساله داده می‌شود اما چون باید در کنار پرداخت حقوق ماهانه برای هر مربی ۸۰۰ هزار تومان بیمه پرداخت کنند و از سویی کودکی هم پذیرش نداشته‌اند مهدها از این طرح استقبال نکردند.

وی با بیان این‏که ۱۰ تا ۱۲ مهدکودک در کاشمر به‌طور کامل ورشکست شده و جمع کرده‌اند، بیان کرد: باوجود این‏که این مهدکودک‌ها وسایل خود را به حراج گذاشته‌اند اما کسی نیست آن‌ها را بخرد.

طاهری ادامه داد: هر چند از مدتی قبل مهدکودک‌ها زیر نظر آموزش‌ و پرورش قرار گرفتند اما تاکنون در این خصوص هیچ ابلاغیه‌ای برای آموزش‌ و پرورش نیامده تا آن‌ها را تحت پوشش قرار دهد در واقع نمی‌دانند که باید چه‌ کاری انجام دهند و یا حتی ساماندهی مهدها چگونه می‌خواهد باشد از سویی ابلاغیه‌ای برای بهزیستی آمده که دیگر هیچ نظارتی بر مهد کودک‌ها نباید داشته باشند.

وی تصریح کرد: هر چند تمامی پیش‌دبستانی‌های زیر نظر آموزش ‌و پرورش کار ثبت‌نام را انجام می‌دهند ولی مهدکودک‌ها هنوز نمی‌دانند بر اساس کدام آیین‌نامه باید فعالیت داشته باشند.

بعد از ۱۵ سال تلاش، حق ما اعلام ورشکستگی نیست

همچنین نماینده روستا مهدهای کاشمر در گفت‌وگو با ایسنا مطرح کرد: بسیاری از روستا مهدها به دلیل افزایش اجاره مکان از سوی صاحب ‌ملک و ادامه‌دار شدن تعطیلی‌ها مجبور به تخلیه مکان شده‌اند.

نرگس شوقی با بیان این‏که تا قبل از شیوع ویروس کرونا ۲۴ مهدکودک روستایی در کاشمر و کوهسرخ با ۲۵۰۰ کودکی که هر روز به آن‌ها ناهار گرم داده می‌شد مشغول به فعالیت بودند، عنوان کرد: روستا مهدها فقط مجاز به پذیرش کودکان بالای سه سال هستند و تأمین تمامی امکانات نیز با خود مهدها است.

وی مطرح کرد: مهد کودک‌ها دغدغه خانواده‌ها را برای نگهداری فرزندان کم می‌کردند، اما با تعطیلی آن‌ها مادران شاغل دغدغه نگهداری فرزندان خود را دارند به ‌طوری ‌که بسیاری از مادران با ما تماس می‌گیرند و می‌پرسند چه زمانی می‌توانند کودک‏شان را به مهد بیاورند، لذا مجبورند فرزندان خود را به‌ ناچار به افراد نابلد یا بستگان خود برای نگهداری بسپارند و نگرانی‌های آن‌ها برای سلامت جسمانی و روانی و نیز آموزشی و تربیتی بیشتر شده است.

شوقی تصریح کرد: اگر چه مدارس غیرانتفاعی شهریه را همان ابتدا می‌گیرند و دیگر شهریه را هم برنمی‌گردانند، اما مهدکودک اگر هم‌ کلاس‌هایشان را به‌صورت مجازی برگزار کنند مجاز به گرفتن شهریه نیستند.

نماینده روستا مهدهای کاشمر گفت: متأسفانه برخی مهدهای حاشیه شهر به میزان همان شهریه روستا مهدها کودکان را ثبت‌نام می‌کنند و این موجب شده برخی از خانواده‌های روستایی که وضعیت درآمدی بهتری دارند فرزندان خود را به این مهدها ببرند.

وی در پایان از ثبت‌نام رایگان دانش آموزان روستایی در پیش‌دبستانی‌های مدارس خبر داد و گفت: اگر پیش‌دبستانی‌ها باز شوند و شروع به فعالیت کنند تمامی ۲۴ مهد روستایی باوجود تمامی هزینه‌های انجام شده مجبور به تعطیلی هستند.

تاکنون هیچ دستورالعملی دریافت نکرده‌‎ایم

در همین خصوص معاونت آموزش و پرورش کاشمر به ایسنا گفت: اگر چه در سطح استان تصمیماتی برای مهدهای کودک گرفته شده، اما تا کنون هیچ گونه دستورالعملی برای چگونگی ساماندهی مهدهای کودک به شهرستان واصل نشده است.

علیرضا رئوفی افزود: تا زمانی که دستورالعمل‎‌های اجرایی دریافت نشود نمی‎توان درباره نحوه خدمات‌دهی و ساماندهی آن‌ها اظهار نظر نمود.

بی‌تردید تعطیلی مهدهای کودک با توجه به پیک پنجم کرونا، به نفع سلامت کودکان است، اما در ازای این تعطیلی شاهد حذف مهدکودک‌ها از چرخه آموزشی و رشد مراکز آموزشی و نگهداری غیرمجاز کودکان هستیم و سهم مسئولان مهدها تنها بار مالی خواهد بود که هیچ‌گاه حمایت نشدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها مهدكودك کروناویروس کاشمر خبرهای شهرستان کاشمر شیوع ویروس کرونا روستا مهدها مهدکودک ها موجب شد کودک ها اگر چه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۲۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات دانشجوی ناهی از منکر از روز حادثه/ برای دفاع از ۳ دختر تذکر لسانی دادم و اوباش با چاقو حمله‌ور شدند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمدجواد موسوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر به اتفاق معاونین، روابط عمومی، رئیس مجمع بسیجیان دانشگاه‌های کاشمر، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان کاشمر با حضور در منزل علی علیزاده اول دانشجوی رشته تربیت‌بدنی این دانشگاه که در دفاع از ۳ دختر توسط اراذل مجروح شده بود از وی عیادت و تجلیل کردند.

دانشجوی ۲۸ ساله رشته تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر هنگامی که دو نفر از اراذل و اوباش در یکی از خیابان‌های شلوغ کاشمر قصد ایجاد مزاحمت برای سه دختر نوجوان را داشتند برای دفاع از آنان به اراذل تذکر لسانی داد، اما این اراذل با دانشجوی ناهی از منکر درگیر شده و او را با ضربه چاقو از ناحیه گردن مجروح کردند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر ضمن احوالپرسی و تبریک به پدر و مادر این دانشجو به‌دلیل تربیت جوانی مؤمن، غیرتمند، مسئولیت‌پذیر، نوعدوست و فداکار از خانواده این دانشجو تقدیر کرد.

موسوی متذکر شد: حامل سلام گرم دانشجویان، کارکنان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر هستم و ضمن افتخار به غیرت‌مردی و فداکاری علی علیزاده برای سلامتی و شفای وی دست بر دعا برمی‌داریم.

وی، تقارن این حادثه با سالگرد شهادت شهید غیرت شهرستان سبزوار (شهید الداغی) را نماد و یادآور زایش‌ها و رویش مداوم، حق‌طلبی و عدالتخواهی، غیرت‌مردی و فداکاری جوانان انقلابی این مرز بوم در پرتوی تعالیم الهی و تربیت اسلامی در مکتب حسینی عنوان کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر ضمن قدردانی از تلاش‌ها و رسیدگی خوب و اقدام به‌موقع مسئولان و کادر درمان شهرستان کاشمر از روند بهبودی و سلامتی حال دانشجوی ناهی از منکر ابراز رضایت کرد و به این دانشجوی مؤمن و غیرتمند اطمینان داد که تا چند روز آینده می‌تواند در کلاس‌های درس به‌صورت حضوری شرکت کند.

موسوی همچنین از اقدامات جدی و به‌موقع مسئولان شهرستان کاشمر و دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر این شهرستان در حادثه رخ‌داده و نحوه برخورد قاطع با مسببان این حادثه قدردانی کرد و لوح تقدیر و ایثار را به پاس فداکاری و غیرت‌مردی به علیزاده دانشجوی ناهی از منکر اهدا کرد.

علیزاده اول دانشجوی ناهی از منکر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر هم در این نشست درباره روز حادثه گفت: سر شب در خیابان تردد می‌کردم که مشاهده کردم دو جوان پسر قصد مزاحمت برای سه عابر دختر را داشتند و برای حمایت و دفاع از ایشان به اراذل و اوباش تذکر لسانی دادم که به من حمله‌ور شدند و توسط یکی از آنان که سلاح سرد چاقو همراه داشت از ناحیه گردن مجروح شدم و خونریزی زیادی داشتم که بلافاصله همسایه‌ها به اورژانس بیمارستان منتقلم کردند.

ستاد امر به معروف حامی شهروندان است

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان کاشمر هم بیان کرد: به محض اطلاع از اتفاق رخ‌داده مراتب به استان خراسان‌رضوی گزارش و بلافاصله مسئولان استانی و شهرستان وارد عمل شده و با توصیه‌های فرماندار کاشمر به جد پیگیر درمان دانشجوی ناهی از منکر شدیم و خوشبختانه چون ضربه چاقو به شریان اصلی نرسیده بود خطر رفع شد.

سید مصطفی قریشی یزدی افزود: دو جوان مزاحم در همان دقایق اولیه توسط مردم دستگیر شده و تحویل نیروی انتظامی شدند و اکنون با قرار قضائی در زندان بازداشت هستند و یکی از این دو نفر که جزء اوباش یکی از روستا‌های کاشمر است در حال حاضر پرونده‌های باز دیگری نیز دارد.

وی یادآور شد: اگر همکاری و اقدامات غیورانه شهروندان و دانشجوی ناهی از منکر در کنار دستگاه‌های ذیربط نباشد بانوان نمی‌توانند از امنیت لازم برخوردار بوده و آزادانه در خیابان‌ها تردد و رفت و آمد داشته باشند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر تشریح کرد: ستاد امر به معروف و نهی از منکر به‌عنوان حامی آمران به معروف و ناهیان از منکر هر شهروندی را (عضو ستاد باشند یا خیر) به شرطی که به‌طور صحیح وارد تذکر لسانی شوند مورد حمایت خود قرار خواهد داد.

در پایان به پاس فداکاری و غیرت‌مردی دانشجو علی علیزاده اول توسط رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر به این دانشجو لوح سپاس، ایثار و هدیه‌ای تقدیم شد.

به گزارش آنا، حادثه حمله‌ور شدن اراذل و اوباش به علیزاده اول دانشجوی ناهی از منکر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر شب ۸ اردیبهشت مصادف با سالروز شهادت شهید حمیدرضا الداغی (شهید غیرت) اتفاق افتاد، او نیز هنگامی که اراذل و اوباش در یکی از خیابان‌های سبزوار برای دو دختر جوان ایجاد مزاحمت کرده بودند برای دفاع از آنان با اراذل درگیر شد و به شهادت رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشکیل پرونده قضایی برای ضاربان آمر به معروف در کاشمر
  • پرونده قضایی برای ضاربان یک آمر به معروف در کاشمر تشکیل شد
  • تشکیل پرونده قضایی برای ضاربان شهید الداغی در کاشمر
  • رئال مادرید اجازه نداد آب خوش از گلوی بایرن مونیخ پایین برود
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • خیّران سلامت یک میلیارد ریال به حوزه سلامت شهرستان کاشمر کمک کردند
  • واژگونی مینی بوس در جاده کاشمر ۹ مصدوم بر جا گذاشت
  • تمامی مصدومان حادثه واژگونی مینی‌بوس کارگران کاشمر از بیمارستان مرخص شدند
  • امداد رسانی به مصدومان واژگونی مینی بوس در جاده کاشمر به شادمهر
  • اظهارات دانشجوی ناهی از منکر از روز حادثه/ برای دفاع از ۳ دختر تذکر لسانی دادم و اوباش با چاقو حمله‌ور شدند