Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، اخیرا برخی تحرکات آمریکا در منطقه به ویژه بعد از خروج از افغانستان موجب شده تا اخباری درباره بروز اختلافات و حتی تهدیدهای غیرمستقیم میان ریاض و واشنگتن منتشر شود.

خروج سامانه‌های پاتریوت آمریکا از عربستان و انتشار تصاویر ماهواره‌ای از پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در شرق ریاض که از این سامانه‌ها تخلیه شده بود موجب نارضایتی سعودی‌ها از جمله «ترکی الفیصل» رئیس اسبق دستگاه اطلاعات عربستان بود که خواستار پایبندی واشنگتن به تعهدات نظامی خود در برابر ریاض شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موج تند تنش‌های به وجود آمده میان آمریکا و عربستان را می‌توان در توییت «سطام بن خالد آل سعود» از شاهزادگان سعودی دید که گفت، هیچ کس نمی توان دیکته های خود را به عربستان بزرگ تحمیل کند. وی همچنین با اشاره به لغو سفر «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا به ایالات متحده تاکید کرد که این موضوع یک تصمیم سعودی بوده و هم زمان با آن ریاض از رئیس امور بین‌الملل پارلمان روسیه (دوما) استقبال کرده است.

شاید این شاهزاده سعودی با شیطنت قصد داشت به آمریکایی‌ها بگوید که عربستان در صورت ادامه تحرکات آمریکا ضد آن حاضر است روسیه را جایگزین ایالات متحده کند. برخی کارشناسان نیز معتقدند که قراردادهای تسلیحاتی اخیر میان ریاض و مسکو نیز در چارچوب همین تهدیدها قرار می‌گیرد.

اما واقعیت آن است که با وجود همه این موارد و اختلافات به وجود آمده، آمریکا همچنان به دلارهای نفتی سعودی و عربستان به حمایت همه جانبه ایالات متحده در خاورمیانه نیاز دارد و ریاض مهم ترین هم‌پیمان واشنگتن در منطقه عربی محسوب می‌گردد. در مرحله فعلی عمده نگرانی عربستان خروج سامانه‌های پاتریوت واشنگتن از این کشور است؛ آن هم در شرایطی که جنبش انصارالله یمن حملات موشکی و پهپادی خود را ضد تاسیسات نفتی آرامکو که قلب نفتی عربستان محسوب می‌شود را تشدید کرده است.

بر این اساس برخی درباره روی آوردن عربستان به روسیه و خرید سامانه اس۴۰۰ که بسیار موثرتر از سامانه‌های آمریکایی عمل می‌کند صحبت می‌کنند واقعیت آن است که سعودی‌ها از چندین سال قبل به فکر خرید این سامانه از مسکو بودند؛ اما می‌دانند که این سامانه خط قرمز آمریکاست.

به همین دلیل عربستان تاکنون جرات انجام اقدام جدی برای خرید این سامانه روسی را نداشته است و شاخص‌ها نشان می‌دهد که در مرحله کنونی نیز این اتفاق نخواهد افتاد؛ زیرا ریاض همچنان چشم به واشنگتن دوخته و قصد ندارد ائتلاف خود را با آن به پایان برساند.

عربستان بلافاصله بعد از خروج سامانه‌های پاتریوت اقدام به تشکیل یک کمیته توسعه فناوری و سیستم‌های دفاعی کرده و در صدد بهبود وضعیت دفاعی خود است. اما سعودی‌ها در زمینه بومی‌سازی تجهیزات نظامی خود هرگز موفق نبوده‌اند و در هرصورت برای سیستم‌های دفاعی پیشرفته همچون سامانه‌های پدافند هوایی نیاز به خارجی‌ها دارند.

در همین زمینه اخیرا اخباری منتشر شده مبنی بر اینکه عربستان بار دیگر بحث خرید سامانه گنبد آهنین از رژیم صهیونیستی را پیش کشیده است. البته فروش گنبد آهنین به کشورهای عربی بحثی بود که طی ۲ سال گذشته به شکل علنی مطرح شد و ابتدای سال جاری میلادی بود که یک رسانه صهیونیستی گزارش داد که رژیم اسرائیل با استقرار سامانه گنبد آهنین در شماری از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و خاورمیانه موافقت کرده است.

در سپتامبر ۲۰۱۸ یک روزنامه سعودی گزارش داده بود که عربستان توافق خرید باتری گنبد آهنین از اسرائیل را با میانجیگری آمریکا امضا کرده است. اما وزارت دفاع عربستان درحالی که امضای چنین قراردادی را تکذیب کرد، انکار نکرد که سعودی ها درخواست خرید این سامانه را داده اند.

اکنون نیز بار دیگر بعد از خروج سامانه‌های پاتریوت از عربستان بحث خرید سامانه گنبد آهنین به میان آمده است؛ به ویژه اینکه ریاض قبلا چراغ سبز خرید گنبد آهنین اسرائیل را از آمریکا دریافت کرده و همانند سامانه روسی اس ۴۰۰ نگران عواقب آن نیست. البته سامانه گنبد آهنین در جنگ اخیر غزه ناتوانی خود در رهگیری ساده‌ترین موشک‌ها را ثابت کرد؛ اما با این حل محتمل ترین گزینه مقابل عربستان همین است.

 خرید گنبد آهنین و استفاده از آن در عربستان به شکل مخفیانه ممکن است و از طرف دیگر لازمه انعقاد چنین قراردادی برقراری روابط علنی میان ریاض و تل‌آویو است. تمایل بالای آمریکا به عادی‌سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی و تلاش‌های واشنگتن در این راستا از دوره «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق ایالات متحده از جمله عواملی است که می‌تواند خرید سامانه گنبد آهنین را پیش‌قراول رابطه علنی سعودی‌ها و صهیونیست‌ها قرار دهد. 

البته موانع قبلی عادی‌سازی با اسرائیل هنوز هم در برابر عربستان وجود دارد و تحولات آینده منطقه نیز می‌تواند بر آن تاثیرگذار باشد و باید دید سعودی‌ها کدام گزینه را انتخاب می‌کنند.

منبع: الف

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اسرائیل آمریکا رژیم صهیونیستی عربستان پاتریوت الف عادی سازی با اسرائیل خروج سامانه های پاتریوت سامانه گنبد آهنین ایالات متحده خرید سامانه سعودی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۴۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین، رسانه‌های رژیم صهیونیستی از گفت‌وگوهای مخفیانه بین عربستان و اسرائیل در طول جنگ غزه خبر داده و آن را فاش کردند.

کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی در گزارش خود آورده است: در جریان جنگ غزه، تماس‌های ویژه‌ای به‌صورت مخفیانه برای عادی‌سازی روابط و انعقاد یک توافق تاریخی بین اسرائیل با عربستان سعودی صورت گرفته است.

پیش‌تر «میدل ایست نیوز» به نقل از یک مقام آگاه، جزئیات توافق امنیتی و نظامی و سیاسی آمریکا و عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی را که به عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو ختم می‌شود، فاش کرد.

به‌گفته این مقام آگاه، توافق امنیتی دیپلماتیک آمریکا و عربستان سعودی و اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین به مراحل نهایی خود رسیده است و دولت آمریکا درباره آن با ولیعهد عربستان به توافق رسیده است.

به‌گفته این مقام، محور دوم توافق تسهیل دستیابی عربستان به سلاح‌های پیشرفته آمریکاست.

همچنین در محور سوم، دو کشور درباره برنامه هسته‌ای غیرنظامی تابع نظارت شدیدی توافق کرده‌اند که به‌موجب آن عربستان می‌تواند از منابع اورانیوم خود برای رآکتورهای هسته‌ای استفاده کند.

این مقام در ادامه تأکید کرد که در برابر، عربستان متعهد شده است که سرمایه‌گذاری‌های چین در خاک عربستان و نیز روابط نظامی خود با چین را محدود کند و سامانه‌های پدافندی جدید خود را کاملاً با تسلیحات آمریکایی نوسازی کند، تعهدی که منافع بسیاری برای تولیدکنندگان سلاح آمریکایی خواهد داشت و به ارتش‌های دو کشور امکان همکاری متقابل را می‌دهد.

این مقام آگاه تأکید کرد: عربستان به‌ازای همه این توافقات روابط خود را با رژیم صهیونیستی برقرار خواهد کرد با این شرط که «بنیامین نتانیاهو» متعهد به همکاری برای برقراری راه‌حل دودولتی با همکاری تشکیلات خودگردان فلسطینی پس از اصلاح آن باشد.

کد خبر 848565 منبع: تسنیم برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه عربستان فلسطین

دیگر خبرها

  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند