Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، حجت الاسلام حسن شعبانی دوشنبه در نشست خبری هفتمین کنگره ملی شعر اربعین اظهار داشت: اربعین تلاقی و هم پیمانی مریدان اهل بیت به ویژه سیدالشهداست و امروز نه تنها مناسبتی مذهبی بلکه جلوه ای از شکوه وحدت مسلمانان از اقوام و کشورهای مختلف، قدرت نمایی حسینیان، نمودی از خودگذشتگی محبان و مریدان اهل بیت است و ریشه و سرآغاز تمدن نوین اسلامی مراسم میلیونی اربعین است و اگر دیروز کسی مرعوب هجمونی و هجمه رسانه ای استکبار بود، امروز مطمئناً با تکیه بر شکوه اربعین می تواند در مقابل این هجمه بایستد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تشکر از همت و تلاش ملت و دولت کشور دوست و همسایه، عراق در برگزاری مراسم اربعین افزود: برپایی موکب های متعدد از کشور های مختلف به ویژه از جمهوری اسلامی ایران نیز در پویایی و عظمت این مراسم میلیونی قابل توجه است که البته موضوع کرونا امسال بسیاری از محبان و دوستداران اهل بیت را از زیارت و سعادت حضور در این همایش میلیونی محروم کرده است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی با بیان اینکه مصادف با ایام اربعین هفتمین کنگره ملی شعر را برگزار می کنیم، افزود: مهلت ارسال آثار به این جشنواره تا ۳۱ شهریور خواهد بود و تا کنون ۶۰۰ اثر فاخر به دبیرخانه واصل شده و آثار ۲۹۴ شاعر به زبان های فارسی و ترکی در این کنگره حضور خواهند داشت و اختتامیه کنگره نیز دوم مهر در پردیس سینمایی قدس تبریز برگزار و آثار منتخب در قالب یک ویژه نامه منتشر شده و در اختیار مداحان و دوست داران این حوزه از ادبیات قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به حضور شاعران بنام ملی همچون استاد اصغر شاهینی از اردبیل، استاد علی حنیفه از زنجان، استاد مجید تال از قم و استاد وحید قاسمی از تهران خاطر نشان کرد:  اساتیدی چون قاسم صرافان، سعید بیابانکی و جمشید علیزاده نیز داوری آثار این کنگره را بر عهده دارند و تلاش شده در محورهای این کنگره به موضوعاتی توجه شود که معطوف به شکل گیری اجماع حسینی باشند.

شعبانی تصریح کرد: بر همین اساس موضوعاتی چون مرثیه در مدح حسین (ع) و یاران ایشان، اربعین نماد استکبار ستیزی، پیاده روی اربعین و نقش آن در حمایت از مکتب نبوی و علوی، نقش امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در تبیین پیام عاشورا، حضرت عباس (ع) و تبعیت از مقام ولی و نقش نوجوانان در عاشورای حسینی از محورهای این کنگره ادبی ملی با موضوعیت شعر اربعین خواهد بود.

وی در خصوص جوایز هفتمین کنگره ملی شعر اربعین نیز گفت: هریک از نفرات اول در دو بخش فارسی و ترکی پنج میلیون، نفرات دوم سه میلیون، و نفرات سوم دو میلیون تومان به عنوان جایزه دریافت خواهند کرد و  دو جایزه یک میلیونی نیز در بخش برگزیدگان به نفرات منتخب هر بخش اعطا می شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی گفت: ادبیات دینی مناطق ترک نشین دارای عمق بسیاری است و پرداخت به این حوزه می تواند موجب غنابخشی به ادبیات آئینی و عاشورای نه تنها در مناطق ترک زبان ایران بلکه کشورهای هم زبان همسایه نیز شود و مرکزیت تبریز در این حوزه می تواند بسیار ارزشمند و ضروری است و تلاش می کنیم با توجه به تجارب مؤفق برگزاری ادوار مختلف کنگره در تبریز ، سال آینده کنگره شعر اربعین را بصورت بین المللی برگزار کنیم.

شعبانی به موضوع تجلیل از چهره های شاخص ادبیات آئینی چون حاج فیروز زیرک کار نیز اشاره کرد و گفت: هر چند هجدهمین مراسم تجلیل از پیرغلامان حسینی در تبریز برگزار شد، اما چنین مراسمی برای تجلیل از افراد بنام این حوزه در شهری مانند تبریز با بیش از 4 هزار هیأت حسینی بسیار محدود است و درصدد هستیم سال آینده مراسم پیرغلامان استانی را برای تجلیل از این چهره ها برگزار کنیم.

انتهای پیام/60015

منبع: فارس

کلیدواژه: شعر آذربایجان شرقی تمدن مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی حسن شعبانی فارس تبریز زبان ترکی ادبیات ترکی حاج فیروز زیرک پردیس سینمایی قدس پیاده روی اربعین تبیین پیام عاشورا حضرت عباس س عاشورا حسینی ترک استاد شهریار قاسم صرافان سعید بیابانکی شعر اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۴۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب، نشست ویدئو کنفرانسی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در استان ها با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، حجت الاسلام و المسلمین احمدی رئیس این کمیته و مسئولان کمیته فرهنگی در استان ها روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت در تهران برگزار شد.   در این نشست که با محوریت سیاست ها و برنامه های فرهنگی اربعین ۱۴۰۳ و آخرین تحولات در خصوص مراسم پیاده روی اربعین برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین نواب در سخنانی بر لزوم تثبیت معارف دین در اربعین تاکید کرد و بهره گیری از محورهای بیانیه گام دوم انقلاب را در برنامه ریزی های آینده ضروری خواند.   نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، شور و شوق مردم برای حضور در پیاده روی اربعین حسینی را گسترده و وصف ناشدنی توصیف و تصریح کرد: این شور و هیجان باید با معنویت و معارف دینی کامل گردد تا نشاط و لذت همراهی در این مراسم عظیم همچنان در میان مشتاقان حفظ و تقویت شود.   وی در ادامه به تشریح دلایل حضور افراد با دیدگاه‌های مختلف در مراسم اربعین پرداخت و در عین حال تصریح کرد: این همایش عظیم بایستی در جهت خالص سازی انگیزه ها پیش برود و کلاس درسی برای اربعینی ها باشد.   سرپرست حجاج ایرانی افزود: شماری از افرادی که در اربعین حضور می یابند در طول سال به این اندازه وقت برای شرکت در اجتماعات دینی نمی گذارند و این بهترین فرصت است که آنها با معارف و مسایل دینی آشنا شوند و در راستای اهداف امام حسین (ع) محتواهایی که برای اربعین و اربعینیان مفید است به آنها منتقل شود.   نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه به محورهای هفت گانه بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و برخی از آنها از جمله اخلاق و معنویت، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی و سبک زندگی را از محورهایی دانست که می تواند در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های آینده اربعین مورد توجه قرار گیرد.   وی افزود: به عنوان خادم فرهنگی اربعین پیشنهاد می کنیم هر یک از این محورها در یک سال در اولویت فعالیت های ستاد مرکزی اربعین قرار گیرد و برجسته شود.   نواب خطاب به حاضران گفت: شما به‌عنوان پرچمدار فعالیت های فرهنگی اربعین در سراسر کشور خدمت و فعالانه در این عرصه ها تلاش کنید، امام حسین (ع) هم افرادی را که در این مسیر گام بر می‌دارند در دنیا دستشان را می‌گیرد و در آخرت هم مورد توجه سیدالشهداء و فرزندانش خواهد بود.   بر پایه این گزارش، در این جلسه، حجت السلام والمسلمین حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی آموزشی اربعین گزارشی از برنامه ها و سیاست های فرهنگی اربعین ۱۴۰۳ ارائه کرد و افزود: پیشنهادها و توصیه های نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در برنامه ریزی ها مورد توجه و استفاده قرار خواهد گرفت.   در پایان این جلسه، آخرین اقدامات، برنامه ها و سیاست های فرهنگی اربعین پیش رو ارائه و بحث و بررسی شد و حاضران نقطه نظرات و دیدگاه خود را در خصوص نکات مطرح شده بیان کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجالس شهدا میدان مقدس و اطهر حضرت فاطمه(س) است
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • تردد اتباع خارجی در مراسم اربعین از چذابه خواهد بود
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد
  • تجلیل از استادان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در سال ۱۴۰۳
  • کنگره بین المللی ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مسئله غزه برگزار می شود
  • کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای برگزار شد
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد