Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - عاطفه حسینی؛ بر اساس گزارش سازمان‌های هواشناسی و دانشمندانی که بر نتایج نگران کننده مطالعه اخیر سازمان ملل متحد تاکید می‌کنند، تا پیش از سال 2025 گرمایش جهانی  1.5 درجه سانتیگراد رخ خواهد داد. همچنین غلظت گازهای گلخانه‌ای در اتمسفر در سطح بی سابقه‌ای قرار دارد. انتشار این گزارش پس از گزارش ماه گذشته هیات بین دولتی سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا، که در آن به تمام کشورهای جهان هشدار داده بود برای محدود کردن گرمایش جهانی اقدام فوری کنند، بسیار حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

IPCC در گزارش ماه گذشته خود اعلام کرد که حتی در بهترین حالت، یعنی کاهش شدید انتشار گازهای گلخانه‌ای، میانگین افزایش دمای بلند مدت جهان به 1.5 درجه سانتی گراد در بیست سال آینده خواهد رسید. همچنین سازمان جهانی هواشناسی در آخرین گزارش خود احتمال افزایش متوسط دمای جهان حداقل تا 1.5 درجه سانتیگراد تا سال  2025 را چهل درصد تخمین زده است.

دانشمندان در مطالعات اخیر خود اعلام کردند که جهان در سال‌های اخیر کمی بیشتر از آنچه آن‌ها تصور می‌کردند، گرم شده است. تاکنون متوسط دمای هوای جهان حدود 1.1 درجه سانتیگراد افزایش یافته است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در این باره گفت: "اگر کشورها برای کاهش فوری، سریع و وسیع انتشار گازهای گلخانه‌ای اقدامی نکنند، محدود کردن گرمایش جهانی به 1.5 درجه سانتیگراد با پیامدهای فاجعه بار برای مردم و زمین غیرممکن است." برگزاری اجلاس آب و هوایی سازمان ملل در گلاسکو، فشارها بر رهبران جهانی برای عملی کردن تعهدات خود در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را تشدید کرده است.

بیش از 35 رهبر در این هفته در نیویورک و در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گرد هم می‌آیند تا درباره اهداف خود در زمینه تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی صحبت کنند. بوریس جانسون نخست وزیری بریتانیا، میزبان این مذاکرات با دبیرکل سازمان ملل متحد با تمرکز بر اهداف ملی کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و پیامدهای فاجعه بار انسانی و اقتصادی آن برای کشورها و به ویژه کشورهای درحال توسعه خواهد بود.

این درحالی است که یک خبرنگار شبکه بی بی سی انگلیسی  روز گذشته طی توییتی نوشت: بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس گفته است که فقط از هر ۱۰ شانس، شش شانس وجود دارد که دیگر کشورها نسبت به تعهدات مالی مربوط به مقابله با چالش‌های تغییرات آب و هوایی متعهد شوند.

ناامیدی جانسون نسبت به حصول موفقیت در این اجلاس در حالی مطرح شده است که درخواست اخیر سازمان‌های مردم نهاد مبنی بر به تعویق افتادن نشست گلاسکو ریشه در ناکامی جهان در مدیریت معضلات و بحران‌هایی همچون کرونا و افزایش موج بی عدالتی در توزیع واکسن و انحصارگرایی قدرت‌های بزرگ دارد.   

از سوی دیگر دانشمندان همچنین هشدار می‌دهند، علی‌رغم اینکه شیوع ویروس کرونا و به دنبال آن اعمال قرنطینه‌های سراسری و طولانی مدت در بسیاری از کشورها، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در کوتاه مدت را به دنبال داشته است، اما با این وجود غلظت گازهای گلخانه‌ای در جو دربالاترین حد خود نسبت به سال‌های گذشته قرار دارد.

برای مثال میزان انتشار کربن از سوخت‌های فسیلی در سال 2019 به اوج خود رسید، اما برآوردهای اولیه نشان می‌دهد که این میزان در هفت ماه نخست سال 2021 در مقایسه با مدت مشابه در سال 2019، در یک سطح و یا حتی بیشتر بوده است. اگرچه تعهدات اخیر کشورها برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و همچنین رسیدن به کربن صفر دلگرم کننده بود، اما محققان تاکید کردند که تعهدات کشورها برای کاهش انتشارات خود با هدف محدود کردن گرمایش جهانی به 1.5 درجه سانتی گراد کافی نیست.

به گفته محققان هواشناسی یافته‌های این گزارش تصویری تلخ و هشداردهنده از وضعیت جهان و تغییرات اقلیمی را به ما ارائه می‌دهد که خود انسان‌ها مسبب آن هستند و اقدامات کشورها تا به امروز برای جلوگیری از بدتر شدن وضعیت کافی نبوده است.

پربیننده ترین با ۱۴۰ میلیون « تارا » ایران خودرو بخرید +جزییات شغل‌ های پر درآمدی که به مدرک تحصیلی احتیاجی ندارد ساینا ۱۶۱میلیون شد/ قیمت کوییک، پراید و تیبا + جدول قیمت یخچال فریزر اسنوا /۲۷شهریورماه قیمت جدید دستگاه تست قند خون + جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: عاطفه حسینی افزایش دما عاطفه حسینی کاهش انتشار گازهای گلخانه ای سازمان ملل متحد درجه سانتیگراد گرمایش جهانی 1 5 درجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۵۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل

رحیم یوسفی با اشاره به صدور ۱۰۷ فقره مجوز بهره‌برداری برای تولیدات گلخانه‌ای در استان اردبیل گفت: هم اینک یک هزار و ۷۰۴ هکتار زمین در هفت شهرک فعال استان آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران این بخش است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و کشت در محیط بسته را از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل عنوان کرد و افزود: در این راستا، پارسال بیش از ۱۰۰ هکتار به مجموع گلخانه‌های فعال استان اضافه شد.

او تولید سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوجه فرنگی، سه هزار و ۲۰۰ تن قارچ خوراکی، ۵.۴ میلیون شاخه گل و گیاهان زینتی، ۲۶۰ تن توت فرنگی و ۲۵ هزار تن انواع سبزی و صیفی را از جمله تولیدات مهم گلخانه‌ای استان اردبیل اعلام کرد.

یوسفی با اشاره به صادرات بخش زیادی از این محصولات به مقصد بازارهای خارجی گفت: پارسال در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران کشاورزی بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران این بخش تسهیلات بانکی مورد نیاز پرداخت شد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین افزود: حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سرمایه‌گذاران در شهرک‌های گلخانه‌ای ادامه دارد به طوری که زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق، گاز، تلفن و خدمات دیگر از جمله راه دسترسی در این شهرک‌ها تامین شده و سرمایه‌گذاران پس از اجرای سازه، می توانند از تسهیلات بانکی نیز بهره‌مند شوند.

او با بیان این که استان اردبیل استعداد بالایی در ایجاد واحدهای گلخانه‌ای و تولیدات باغی دارد، تصریح کرد: شهرک گلخانه‌ای مغان با وسعت ۱۶۰۰ هکتار ظرفیت بزرگ تولید محصولات گلخانه‌ای محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان و کشور محسوب می‌شود.

یوسفی گفت: ۱۷۵ هکتار از این شهرک به زیر کشت و تولید محصولات رفته و هم‌اکنون بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار بوده و در حال استحصال ارقامی مانند فلفل دلمه‌ای، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، گل رز، گلهای زینتی و حتی موز هستند.

او اظهار کرد: عملیات ایجاد مجتمع گلخانه‌ای در ۴۰۰ هکتار از این شهرک نیز هم اینک با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا در حال تکمیل است که امسال با مرحله تولید محصول می رسد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: با پایان و اتمام این واحدهای در دست احداث، ظرفیت اشتغال در شهرک گلخانه‌ای مغان از ۱۷۰۰ نفر کنونی به ۲ برابر افزایش خواهد یافت.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • پاسخ سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک/ به نسل‌کشی واکنش نشان دهید
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • دمای کشور در ۵۰ سال اخیر روندی افزایشی داشته است
  • افزایش تدریجی دمای هوای تهران در پنج روز آینده
  • رگبار باران در تهران از چهارشنبه/ افزایش دما تا ۵ روز آینده
  • تهران دوباره بارانی می شود؟/ پیش‌بینی هوای تهران طی پنج روز آینده