Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا سنگری در پنجاه و سومین شب شاعر خاطره‌ای را نقل کرد که نشان می‌دهد شاعر صاحب سبک معاصر درس حوزه خوانده است؟ - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پنجاه و سومین «شب شاعر» اختصاص به پاسداشت محمدحسین انصاری‌نژاد شاعر نام‌آشنای کشور داشت. در این مراسم که در سازمان هنری رسانه‌ای اوج برگزار شد، چهره‌هایی نظیر غلامعلی حدادعادل، محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدرضا سنگری، مرتضی امیری اسفندقه، رضا اسماعیلی، حسین قرایی‌، محمدمهدی سیار، محمود اکرامی، سیداحمد میرزاده، سیدعبدالله حسینی، آرش شفاعی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. حضور داشتند.

حسین قرایی دبیر شب شاعر در ابتدای این جلسه گفت:‌ اکنون زمان آن فرا رسیده است که به گفته استادم آقای سنگری نظریه ادبیات فارسی توسط پژوهشگاه‌ها ارائه شود. به نظرم اگر کارهای علمی و پژوهشی ادبیات انقلاب درست نوشته می‌شد، امروز به نظریات متعددی در این زمینه می‌رسیدیم و در دانشگاه‌ها صاحب نظر بودیم. متأسفانه امروز خیلی از اساتید در دانشگاه‌ها کار پژوهشی با موضوع و موضع ادبیات انقلاب اسلامی را برنمی‌تابند.

وی اضافه کرد: همه این حرف‌ها را زدم تا بگویم که با یک شب شاعر و سرزدن‌های گهگاه نمی‌توان حق افرادی نظیر مصطفی محدثی خراسانی، محمود اکرامی و امثالهم را به جای آورد. از شما می‌پرسم که آیا کسی می‌داند که قادر طهماسبی (فرید) کجاست؟ اگر امروز می‌خواهیم که فرهنگ و هنرمان رشد کند باید به احترام فرزانگان آن ایستاد و تشویق‌شان کرد. البته که آنها نیازی به تشویق ما ندارند.

او با اشاره به محمدحسین انصاری‌نژاد گفت: یکی از کسانی که محکم پای کار ادبیات انقلاب اسلامی بوده و به تعبیر من بسیجی‌ترین شاعر در این روزگار است، محمدحسین انصاری‌نژاد است. هیچ ابایی هم ندارد که موضع‌شان را بیان کند. همه ما به وجود چنین فردی افتخار می‌کنیم.

رضا اسماعیلی دیگر سخنران این جلسه بود. او گفت: آقای انصاری‌نژاد به شهادت آثاری که خلق کرده است، «استاد» است و حتی معتقدم که در ادبیات انقلاب، یک پدیده و یک برند است. یکی از ویژگی‌هایی که در مورد شعر ایشان قابل توجه و قابل تأمل است این است که شعر او از نظر مؤلفه‌های زیباشناختی، ساختار، تکنیک و محتوا چیزی کم ندارد. او با این که پرکار است اما هیچ وقت در اشعارش افت کیفیت نمی‌بینید. ویژگی مهم شعر او بیان وصفی روایی است. در حقیقت یک حکایت یا داستان را به شیوه‌ای شاعرانه بیان می‌کند.

وی با اشاره به شباهت اشعار انصاری‌نژاد به سروده‌های نیما گفت: به نظرم اشعار ایشان از جنبه‌های مختلف شباهت‌های زیادی به اشعار نیما دارد. می‌بینید که او در جز به جز طبیعت دقیق شده و با سروده‌های خود قاب زیبایی از طبیعت را ارائه می‌دهد. این ویژگی در اشعار نیما به چشم می‌خورد. ویژگی دیگر آقای انصاری‌نژاد که در اشعار نیما نیز به چشم می‌خورد رسالت‌مندی اوست. همانطور که می‌دانید نیما در اشعار خود بسیار متعهدانه عمل کرده و همواره در برابر استبداد ایستادگی کرده است. این ویژگی در اشعار آقای انصاری‌نژاد نیز دیده می‌شود.

محمدرضا سنگری دیگر سخنران این جلسه بود. او در سخنانی گفت: عمده شاعران ما در نسل‌های گذشته روحانی بودند و امروز هم بسیاری از شاعران موفق ما که قله‌های شعری کشور به حساب می‌آیند، از پرورش‌یافتگان در حوزه‌اند. به یاد دارم که در زمان کودکی در یکی از سفرها به استان سمنان همراه با پدرم به دیدار علامه محمدصالح مازندرانی رفتیم. ایشان می‌گفت که نیما نزد من درس خارج حوزوی خوانده است. بنده معتقدم که تنها روحانی که شعر نو را درک کرد و مرا به این حوزه برانگیخت، علامه محمدصالح مازندرانی بود.

وی با اشاره به ویژگی‌های اشعار محمدحسین انصاری‌نژاد گفت: یکی از ویژگی‌های قابل توجه در شعر او ایجاد پیوند میان حماسه و تغزل در اشعار انقلاب است. این موضوع همان حسرتی است که بنده بیش از یک دهه داشتم، چرا که در ابتدای انقلاب بسیاری از اشعار از این ویژگی بهره می‌بردند اما آرام آرام افول کرد، ولی آقای انصاری‌نژاد مجدداً به این فضا برگشت و ترکیبی هنرمندانه از غزل مثنوی را ارائه کرد. یکی از موضوعات مهمی که می‌تواند تبدیل به یک آفت برای شاعر شود، ‌پراکندگی و سر زدن به هر حوزه در شعرگویی است. بنده معتقدم که شاعر باید موسیقی روح خود را بشناسد و در آن مسیر، گام بردارد. آقای انصاری‌نژاد در اشعار خود پراکندگی نداشته و شعر او کاملاً درست است.

محمدمهدی سیار، شاعر در بخش دیگری از این نشست گفت: محمدحسین انصاری‌نژاد را از سال‌های انتهایی دهه 1380 می‌شناسم. خاطرم هست که تلفنی از من آدرس گرفت و چند مجموعه شعر برایم فرستاد. همراه با مهدی عابدی آن اشعار را خواندیم و واقعاً از ذوق هنری او لذت بردیم.

وی اضافه کرد: پختگی در شعر او زمانی به کمال رسید که با استفاده از 2 عنصر عاطفه را در شعرهای خود تضمین کرد؛ یکی بازگشت او به کودکی و بیان تجربه‌های فراوان این دوران در اشعار اوست و دیگری هم توجه ویژه به طبیعت است. به نظرم کودکی و طبیعت جان مایه‌ اشعار محمدحسین انصاری‌نژاد است و عاطفه شعر او را تقویت کرد. بنده معتقدم که باید به نگاه ویژه محمدحسین انصاری‌نژاد به موسیقی و زبان در شعر توجه داشت. این ویژگی در اشعار او در حال رسیدن به کمال است. امثال او به ما نشان می‌دهند که شعر انقلاب، شعر زنده و زندگی است. فردیت در این شعر کشته نشده و به همین دلیل است که شعر انقلاب غیرقابل پیش‌بینی است. دقت داشته باشید که شعر انقلاب پیش‌ساخته نیست و دلیل تأثیرگذاری  آن هم همین موضوع است.

غلامعلی حدادعادل دیگر مهمان این برنامه بود که سخنرانی کرد. او گفت: کار بسیار خوبی کردید که تا قبل از زمانی که موهای ایشان کاملاً سپید شود، به تقدیر از او روی آوردید.

وی ادامه داد: محمدحسین انصاری‌نژاد شاعر طلبه جنوبی است. شاعری تمام عیار از استان بوشهر. جالب است که در میان استان‌های جنوبی کشورمان، بوشهر شعر خیزتر است و انگار آب و هوایی دارد که شاعرپرور است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی بیان داشت: بنده چند سال پیش در مقاله‌ای اشعار ایشان را از دو جنبه بررسی کردم؛ یکی از حیث محتوا، مفهوم، دغدغه‌های شاعر و رسالت‌مندی و دیگری از جنبه زبان، بیان، واژگان، ضرباهنگ و موسیقی. بنده معتقدم که اشعار ایشان از هر دو حیث غنی، قابل بررسی و تحلیل است. از جنبه اول، او را شاعری دینی، انقلابی و ولایی می‌دانم. کمتر شعری از ایشان دیده‌ام که این ابعاد را نداشته باشد. او هم دوره گذشتگان است و هم معاصر هم عصران خودش است. او هم دیروز را می‌سراید و هم امروز را و دیروز را برای امروز می‌سراید.

وی خاطرنشان کرد: کمتر حادثه‌ای در انقلاب اسلامی وجود دارد که او بی اعتنا از کنارش گذشته باشد. واژگان شعر او شهروندان اقلیم دیانت است. شعر او صرفاً رمانتیک و عارفانه نیست بلکه ترکیبی از عشق، عرفان، حماسه، انقلاب و مسائل اجتماعی است. شعر او نمونه بارز و برهان قاطع بر تکامل شعر آیینی در روزگار ماست.

حدادعادل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نظر مثبت رهبر انقلاب درباره کتاب «باغتاج» گفت: امروز و در این جلسه می‌خواهم با نقل قولی از رهبر انقلاب به ایشان هدیه‌ای بدهم. اخیراً مجموعه کتاب 4 جلدی که یکی از عناوین آن «باغتاج» است نوشته آقای انصاری‌نژاد را از طریق بنده به رهبر انقلاب تقدیم کردیم. ایشان 4 جلد را دیدند و درباره این مجموعه پیامی را به بنده منتقل کردند. رهبر معظم انقلاب فرمودند که: «آقای انصاری‌نژاد شعر خوب می‌گوید و در آینده جای خوب‌تر شدن نیز دارد.»

در این مراسم چهره‌های دیگری نظیر مصطفی محدثی‌خراسانی، محمود اکرامی، محمدمهدی عبدالهی و ... نیز درباره حجت الاسلام انصاری نژاد صحبت کردند.

در پایان مراسم محمدحسین انصاری‌نژاد در سخنانی کوتاه گفت: باید از آقای قرایی که جوانمرد عرصه فرهنگ انقلاب است، تشکر کنم. خاطرم هست زمانی که ایشان در اداره ارشاد ورامین حضور داشتند بنده را برای رونمایی از یک کتاب دعوت کردند و بعد از این دوستی‌مان ادامه پیدا کرد. برای مراسم امروز هم به ایشان گفتم که این کارها به من نمی‌خورد اما ایشان گفت که برای جریان‌سازی در حوزه شعر انقلاب لازم است چنین مراسمی برگزار شود. من هم به آقای حدادعادل زنگ زدم و گفتم که شما بزرگتر ما هستید. اگر به این مراسم بیایید ما هم جرأت می‌کنیم که بیاییم و ایشان هم زحمت کشیدند و در این مراسم حاضر شدند.

وی با اشاره به پیام رهبر انقلاب به کتاب «باغتاج» گفت: جمله‌ای که آقای حدادعادل از زبان رهبر انقلاب فرمودند واقعاً خلعت و افتخار آخرت من است و بسیار خوشحال شدم.

"تکیه تسنیم"| 4 ویژگی مهم که قرآن کریم برای شاعر اهل‌بیت معین کرده است/ رهبر انقلاب فعالیت کدام مؤسسه فرهنگی را تحسین کردند؟!+ فیلمتکیه تسنیم| واکنش محمود کریمی به شعری که توبه "حضرت حر" را عاشقانه توصیف کرد!/ صرافان: عاشورا، بزرگترین تابلوی عاشقانه عالم است + فیلمگزارشی از دیدار شاعران با وزیر ارشاد/ بودجه‌های سینما کلان و شعر در کُنج/ اسماعیلی: "هنر ویترینی" را خواهیم شکست + گزارش تصویری

انتهای پیام/

سخنرانی غلامعلی حداد عادل در پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»حضور حجت الاسلام محمد قمی در پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»حضور حجت الاسلام محمد قمی در پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»سخنرانی محمد رضا سنگری در پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»سخنرانی مرتضی امیری‌اسفندقه در پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»سخنرانی پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»سخنرانی غلامعلی حداد عادل در پنجاه و سومین مراسم «شب شاعر» ویژه شاعر ارزشمند کشور «محمدحسین انصاری نژاد»

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رهبر شعر رهبر شعر پنجاه و سومین مراسم آقای انصاری نژاد بنده معتقدم ادبیات انقلاب رهبر انقلاب شعر انقلاب شب شاعر شعر او

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۵۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، طالب آذرخش شاعر ملی تاجیکستان (با تخلص آذرخش) و سردبیر نشریه «پیام سغد» است. تاکنون به قلم او کتاب‌های بسیاری به خط سیریلیک در تاجیکستان منتشر شده است. اثری هم به نام «دیوان عشق» به خط فارسی و سیریلیک دارد که گلچینی از آن توسط انتشارات خردگان در تهران با عنوان «چشم، جانم، چشم...» منتشر شده است.

او بسیار تاکید دارد که آثارش به خط سیریلیک و فارسی منتشر شوند تا کسانی که در تاجیکستان با خط فارسی آشنایی ندارند با آن آشنا شوند و فرصتی برای مقایسه پیدا کنند. همچنین برخی اشعارش نیز در چند نشریه در تهران منتشر شده است. در چندین کنگره و همایش در تهران، تبریز، اصفهان و شیراز شرکت کرده و به قول خودش این «شهرهای عزیز»‌ را دوست داشته است.

طالب آذرخش سابقه حضور در محافل ادبی بسیاری در ایران را دارد و کتاب شعر را بهترین سوغات از ایران می‌داند. آذرخش درباره سابقه حضورش در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: خوشبختانه تجربه حضور در نمایشگاه کتاب تهران را دارم که برایم بسیار جالب بود. همچنین در چندین محفل فرهنگی از جمله محفل جشنواره فضولی نیز شرکت داشته‌ام.

وی افزود: نمایشگاه کتاب تهران یک بازار بزرگ کتاب است. یکباری که حضور داشتم از صبح تا عصر نتوانستیم حتی نصف نمایشگاه را هم ببینیم. من از حضور در این نمایشگاه که به عنوان یک فروشگاه بزرگ کتاب به نظر می‌رسد بسیار شاد و مسرور شدم. کتاب‌های جالبی در این نمایشگاه دیدم.

آذرخش ادامه داد: در نمایشگاه کتاب تهران، کتاب‌های ادبیات کلاسیک را که سال‌ها آرزوی دست‌یابی و مطالعه‌شان را داشتم پیدا کردم. با ناشران گوناگونی که آثار شعرای بزرگ مثل حافظ، سعدی، فردوسی و ...را منتشر کرده‌اند، گفت‌وگو کردم. وقتی هم که به تاجیکستان بازگشتم کتاب‌های جیبی این شاعران را به عنوان سوغات برای دوستانم آوردم.

این شاعر فارسی‌سرا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این نکته که به ادبیات معاصر ایران بسیار علاقه‌مند است، گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، محل آشنایی من با آثار معاصر ادبیات ایران بود. من عاشق شعر و خصوصا شعر عالمگیر ایران هستم. با شعر معاصر ایران هم آشنایی دارم. آثار شاعرانی همچون شهریار، سهراب سپهری، فروغ فرخزاد، نادر نادرپور، هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه)، شاملو و ... در تاجیکستان شناخته شده است. از اینکه در نمایشگاه کتاب تهران بدون واسطه و به راحتی به این کتاب‌ها دسترسی داشتم موجب خشنودی‌ام بود.

آذرخش همچنین با اشاره به این نکته که گویش تاجیکستانی‌ها و ایرانی‌ها باهم تفاوتی ندارد، ادامه داد: ما یک زبان داریم. شعر معاصر ایران و شعر معاصر تاجیکستان یک زبان دارد که همان زبان رودکی، خیام و حکیم فردوسی است. ما همان چیزی را که شما می‌خوانید، می‌خوانیم. البته در حوزه شعر معاصر ایران شعرهایی هم هست که به لهجه تهرانی یا شیوه‌های متفاوت است. اما همه این‌ها به زبان فردوسی و حافظ است. ما امروز شعری که در شاهنامه می‌خوانیم در شعر معاصر تاجیک هم می‌بینیم.

وی اضافه کرد: وقتی از ادبیات ایران حرف می‌زنیم، تفاوتی بین ایران و تاجیکستان نمی‌بینیم. فقط یک ادبیات فارسی در میان است. حتی ادبیات معاصر ایران هم در تاجیکستان شناخته شده است. بسیاری از آثار رمان‌نویسان معاصر در تاجیکستان منتشر شده است. اما در تاجیکستان شاعران ایرانی بیشتر مورد اقبال عموم قرار گرفته‌اند. من در اخبار دیده بودم که یکی از کتاب‌های فاضل نظری در یک فروشگاه در تهران، فروش چند هزار جلدی داشته است. این کتاب در تاجیکستان هم به زبان سیریلیک برگردانده شده است و غزل‌های او علاقمندان خاص خودش را دارد. من سردبیر مجله «پیام سغد» در تاجیکستان هستم. ما در هر شماره از مجله شعری از هم‌زبانان ایرانی یا افغانستانی را چاپ می‌کنیم. من تاکید می‌کنم که شعر هم‌زبان خود را منتشر می‌کنیم نه شعر ادبیات ایران یا افغانستان را.

آذرخش در بخش دیگری از این گفت‌وگو به نقش نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در بهبود دیپلماسی فرهنگی میان دو کشور ایران و تاجیکستان اشاره کرد و ادامه داد: خیلی خوب می‌شد اگر نمایشگاهی مانند نمایشگاه کتاب تهران در کشورهای فارسی‌زبان یعنی افغانستان و تاجیکستان هم می‌داشتیم. چون در افغانستان و تاجیکستان نمایشگاه‌های صنعتی و اقتصادی مشترک و غیرمشترک بسیاری برگزار می‌شود، اما نمایشگاه کتاب نداریم. نکته دیگر این است که خیلی خوب می‌شد اگر در نمایشگاه کتاب تهران مکان معینی وجود داشت تا خوانندگان با ادیبان، نویسندگان و ناشران گفت‌وگو و دیدار داشته باشند. من خیلی علاقه‌مندم که آثار شاعران تاجیکستانی در نمایشگاه کتاب تهران معرفی شود و در معرض دید و خرید عموم قرار گیرد. ما می‌توانیم کتاب‌هایی منتشر کنیم که یک طرف آن خط فارسی و طرف دیگر آن خط سیریلیک باشد. این موضوع به آموزش زبان فارسی کمک خواهد کرد چون تاجیکستانی‌ها حتما باید خط فارسی را یاد بگیرند. آشنایی با خط فارسی باعث می‌شود که از گذشته خود آگاه شوند و آینده خود را ببینند. البته اگر خوانندگان ایرانی هم با خط سیریلیک آشنا شوند خیلی خوب می‌شود.

وی در پایان در پاسخ به این سوال که «چرا با وجود پیوندهای فرهنگی و زبان مشترک میان ایران و تاجیکستان، ارتباطات فرهنگی محدودی میان دو کشور وجود دارد؟» گفت: فکر می‌کنم سرحدات و مرزهای جغرافیایی دلیل این موضوع باشد. اخیرا قابلیتی ایجاد شد و در فضای مجازی صفحاتی پدید آمد که خوانندگان، ادیبان و شاعران ایرانی و تاجیکی با یکدیگر در تعامل باشند و مثلا یک شاعر تاجیکستانی بتواند با خواننده ایرانی طرف گفت‌وگو قرار گیرد. چون تاجیکستانی‌ها هم به زبان فارسی سخن می‌گویند. فقط لازم است که با زبان فارسی آشنایی داشته باشند تا بتوانند از آثار شاعران ایرانی استفاده کنند. اگر رفت‌وآمد این محافل ادبی بیشتر شود شاهد نتایج بهتری هم خواهیم بود. همچنین ارسال کتاب‌های تاجیکستانی به ایران و بالعکس می‌تواند عامل مهمی برای تقویت این پیوندها باشد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری برگزار می‌شود.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900156

دیگر خبرها

  • کدام تیم قهرمان یورو 2024 می شود؟ نتیجه 10 هزار شبیه سازی با کامپیوتر!
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • نوسروده حجت‌الاسلام انصاری‌نژاد در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • نوسروده حجت‌الاسلام انصاری‌نژاد در استقبال از غزل رهبر
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • مراسم سومین سالگرد شهادت سردار حجازی برگزار شد
  • «وعده صادق» از بزرگ‌ترین موفقیت‌های نظامی تاریخ معاصر ایران بود/ ایران چگونه نتانیاهو را کیش‌ومات کرد/ چرا آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد؟
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • مختومقلی فراغی از محور‌های وحدت در گلستان است