Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@08:14:13 GMT

صنعاء قدیم؛ موزه‌ زنده زخم خورده از متجاوزان سعودی/ گزارش اختصاصی

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۶۶۳۶۸

صنعاء قدیم؛ موزه‌ زنده زخم خورده از متجاوزان سعودی/ گزارش اختصاصی

‍‍‍‍‍‍

صنعا قدیم یکی از مهمترین شهرهای تاریخی و گردشگری در یمن است. شهری که به هفت دروازه معروف است و در رأس آن دروازه یمن قرار دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم از یمن، صنعا قدیم با میراث تاریخی کهن و معماری منحصر به فردش و مساجد اسلامی و بازارهای قدیمی آن متمایز می‌شود که میراث‌های مردمی را در خود جای داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینها میراثی هستند که این شهر را به یکی از مهمترین شهرهای باستانی جهان در فهرست یونسکو تبدیل کرده است.

 

 

هنر معماری در صنعا قدیم منحصر به فرد است و در حالی که کشورهای علاقمند به میراث بشری خود، ساختمان یا برجی را از خرابی نجات می دهند، متاسفانه اقدامی در خصوص موزه ی زنده، شهری که ساکنانش هنوز در آنجا هستند و زندگی هنوز در آن جریان دارد و طی جنگ علیه یمن به وحشیانه ترین شکل بمباران و نابود شد، اقدامی نمی‌کنند.

این در حالی است که می بایست، صنعای قدیم از درگیری‌ها به دور باشد و این بنا بر قوانین حاکم بر اماکن باستانی و گردشگری، یک خواسته جهانی است.

صنعا برای قرن ها از میراث تاریخی خود محافظت کرد، اما ائتلاف متجاوز به یمن به رهبری عربستان سعودی با بمباران دیوارنه وار ساختمان‌های قدیمی که قوانین بین المللی آسیب زدن به آنها و تغییر هویت باستانی و تاریخی آن را ممنوع کرده، به آثار تاریخی این شهر آسیب زد، چه رسد به حملاتی که هویت و آثار این شهر را نابود کرد و ساکنین بی‌گناه آن را به قتل رساند.

سکوت مخوف جامعه بین الملل و خرابی و ویرانی که جنگنده‌های متجاوز بر جا گذاشتند، باعث شد که صنعا در آستانه حذف از فهرست میراث جهانی یونسکو باشد.

یکی از بازتاب‌های منفی هدف گیری هدفمند کشورهای متجاوز و سکوت جامعه بین المللی در برابر این بمباران، أثر منفی مستقیم وارد شده بر شهر قدیمی صنعاست که این شهر را در آستانه خروج از فهرست میراث جهانی قرار داده است.

همچنین بخش سیاحت و گردشگری را تهدید کرده، بخشی که به طور کامل فلج شده و وجود خارجی ندارد و این تأثیر بسزایی به طور کامل بر مسئله اقتصاد گذاشته و هویت و تمدن و اصالت یمن را هدف گرفته است.

مسئولین امر در یمن از جامعه بین المللی و شورای امنیت سازمان ملل می خواهند، برای توقف آنچه کشورهای متجاوز از تخریب و نابودی هدفمند میراث و تاریخ یمن دست به آن می زنند، قاطع‌تر و جدی‌تر باشند.

با وجود بمباران و ویرانی هدفمندی که صنعا قدیم از سوی ائتلاف متجاوز به یمن به رهبری عربستان سعودی در معرض آن قرار گرفت و آن را در آستانه حذف از فهرست میراث جهانی قرار داد، با این حال این شهر با آثار تاریخی و ایستادگی و مقاومت مردم سرافراز یمن که به هویت ایمانی و اعتقادی خود پایبند هستند، چون کوه ایستاده است.

انتهای پیام/ 

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۶۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، عزت‌الله ضرغامی صبح امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیأت دولت، گفت: جا دارد از سازمان صداوسیما به‌خاطر انعکاس خوب در حوزه صنایع دستی و سنت‌های بومی مردم در سریال نون خ تشکر کنم. در نمایش دادن سبک زندگی مردم و برنامه‌های محلی و سنتی و ترویج این زندگی پاک خیلی موفق بودند. تصور من این است که اگر اینها به صورت فیلم‌های کوتاه دربیاید، در حوزه تولید شادی و روحیه برای مردم، می‌تواند خیلی موثر باشد.

بیشتر بخوانید: ضرغامی: کتیبه همدان ترمیم شد

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره مقایسه موزه ملی با موزه لوور گفت: از من در مورد قیمت بلیط‌ها سوال شده بود و من گفتم رقم ۳۰ هزار تومان که سالها تغییر نکرده بود، رقمی بسیار پایین و از همه دنیا ارزان‌تر است. حتی من گفتم که نمی‌خواهیم خودمان را با موزه لوور مقایسه کنیم که ۲۲ یورو و معادل ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

وی ادامه داد: خدمات خاصی در موزه لوور داده نمی‌شود و تقریبا همه موزه‌ها شبیه هم هستند و ما کارشناسان خیلی خوبی داریم.

کد خبر: 1228302 برچسب‌ها میراث فرهنگی و گردشگری

دیگر خبرها

  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • افتضاح تاریخی؛ رکورد بی‌سابقه چلسی در لیگ برتر انگلیس!
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد