Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@12:09:45 GMT

سه مولفه امنیت غذایی در نظام اجتماعی کشور

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۶۶۹۸۳

سه مولفه امنیت غذایی در نظام اجتماعی کشور

معاون حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی موجودیت مواد غذایی، دسترسی به غذا و پایداری در نوع توزیع و دریافت غذا را سه مساله اصلی در امنیت غذایی برشمرد.

به گزارش ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حجت الاسلام و المسلمین روح الله شاهمرادیان امنیت غذایی در معنای کلی را دسترسی آحاد جامعه به غذای کافی برای داشتن زندگی سالم با اتکا بر درآمد خانواده دانست و اظهار کرد: موجودیت مواد غذایی، دسترسی به غذا و پایداری در نوع توزیع و دریافت غذا سه مساله اصلی در امنیت غذایی است که برای تهیه و تأمین آن در نظام اجتماعی یک کشور، همه سازمان‌ها و نهادها باید با هم تعامل و همکاری داشته باشند که این امر مهم می‌تواند در سلامت جامعه نقش مهمی ایفا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مساله تولید را امنیت، عزت و اقتدار و قدرت کشور ارزیابی کرد و گفت: خاستگاه تولید محصولات غذایی کشور در بحث امنیت غذایی، روستاییان ما هستند که در تأمین غذا نقش اصلی را دارند و عمده کار و تلاش آنان تولید محصولات کشاورزی و دامپروری است؛ روستاییان با حمایت دولت و نهادهای متولی می‌توانند نیاز اساسی کشور را در مساله تغذیه سالم؛ تأمین و خدمات ارزنده‌ای را به جامعه دهند.

معاون حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جهاد سازندگی حامی اصلی روستاییان بود که با حمایت همه جانبه و درایت نیروهای انقلابی و دلسوز در جهت ایجاد شغل، فقرزدایی و تولیدات کشاورزی و محصولات گوشت و لبنی گام برداشت و همکاری کرد و توسعه و رونق اقتصادی روستا را فراهم کرد.

شاهمرادیان گفت: در حال حاضر تولید محصولات کشاورزی در روستا به دلیل نبود امکانات صنایع تبدیلی، حمل و نقل، فروش مستقیم محصولات و بسته بندی توجیه اقتصادی ندارد و دلالان زمام امور را در عرصه تقاضا و عرضه در دست دارند و این مساله، انگیزه مردم روستا را برای تولید بهینه نشانه رفته است و آسیب‌های جدی را وارد کرده است که جهت برون رفت از وضع موجود، متولیان امر راهی پیش بگیرند تا دست سوداگران کوتاه شود و دوباره اقتصاد روستا رونق پیدا کند.

وی با بیان اینکه تولید بهینه محصولات کشاورزی بدون حمایت مستقیم دولت هرگز اتفاق نمی‌افتد، تاکید کرد: توجه ویژه و تعامل وزارت جهاد کشاورزی با سازمان‌های مرتبط، لزوم مشارکت سرمایه گذاری در بخش خدمات دهی روستایی، آموزش و توانمندسازی، مهارت افزایی، تغییر نگرش مردم و بهره گیری از توان و ظرفیت نیروهای دلسوز نظام به عنوان مروجین امر کشاورزی در روستاها راهگشاست.

معاون فرهنگی و آموزشی حوزه ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در پایان گفت: تعامل فرهنگ در علمی شدن بخش کشاورزی، همبستگی و ایجاد انسجام در جهت رونق تولید (کاشت، داشت و برداشت) توسعه اقتصادی روستا را در بر دارد و همه عوامل باید برای رفع مشکلات و موانع تولید همگام و همسو باشیم که این امر خطیر و مهم می‌تواند در تسهیل گری اجتماعی و فرهنگی و امنیت غذایی کشور نقش مهمی داشته باشد و در بعد کلی لزوم بررسی سند امنیت غذایی در شورای عالی امنیت ملی به عنوان یک سند کاربردی و راهبردی حائز اهمیت است و این بحث مهم باید با مشارکت همه دستگاه‌ها در شورای امنیت ملی پیگیری و در راستای گام دوم انقلاب در روند توسعه و پیشرفت کشور اثرگذار باشد.

کد خبر 523522

منبع: ایمنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی امنیت غذایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی شاهمرادیان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق وزارت جهاد کشاورزی امنیت غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۶۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵ هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان

سید صمد ضیائی در خصوص نظام کنترل کیفیت کود‌های وارداتی و تولید داخل توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور گفت: علاوه بر آنکه ثبت کود توسط مؤسسه تحقیقات آب و خاک انجام می‌شود، طرحی در کل کشور ازسوی دفتر مرکزی این شرکت به اجرا گذاشته می‌شود تا کل فرآیند را تحت کنترل درآورد.

وی افزود: پارسال از ۱۹۲ پارت، درمجموع ۳۵ هزار و ۷۲۵ تُن انواع کود‌های ازته، فسفاته و پتاسه توسط تیم نمونه برداری انجام و نمونه پس از پلمپ به مرکز تحقیقات کاربردی نهاده‌های کشاورزی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور ارسال شد.

ضیائی به بیان اهمیت نظام کنترل کیفی نهاده‌های کشاورزی در این شرکت تاکید کرد: با این روش خواهیم فهمید که کودشیمیایی در کجا تولید، توزیع و به چه ترتیبی حمل می‌شود، تا اثرات مثبت آن بتواند به همه بهره‌برداران تعمیم داده شود.

وی گفت: این نظام همچون گواهی‌های ایزو که کاملاً استاندارد هستند، کمک می‌کند تا محموله‌های کودی، در صحت و سلامت تولید شود و سپس به دست بهره‌برداران برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵ هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند