Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمود حکمت نیا عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی و زهرا آیت اللهی عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی امشب ۲۹ شهریور ماه با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی سند ملی حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 آیت اللهی عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به قانون حمایت از اطفال و نوجوانان گفت: در این قانون فقط از کودکان بزه دیده حمایت می‌شد، اما در سند ملی حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان به صورت کلی به موضوع نگریسته شده است.

او با اشاره به اینکه سند ملی حقوق کودک و نوجوان ۱۴ ماده دارد، عنوان کرد: در ماده ۶ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان آمده است که وزارت آموزش و پرورش و صدا و سیما باید حقوق کودک و نوجوانان را به عنوان مردم آموزش دهند لذا آموزش عموم مردم به عنوان حق مطالبه شده است.

آیت اللهی با اشاره به اینکه در ماده ۲۷ جرم انگاری برای صدا و سیما و وزارت آموزش و پرورش لحاظ شده است، گفت: اگر این سند ابلاغ نمی‌شد ما مبنای بومی و مدرن نداشتیم، کنوانسیون حقوق کودک مشکلات عمده‌ای دارد، در برخی از مواد این کنوانسیون گفته شده است که مثلاً کودک حق آزادی در انتخاب دین را دارد و لذا کودک را رها از تربیت دینی می‌داند.

ابهام کنوانسیون حقوق کودک در تعیین نقش‌های خانواده 

عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه در کنوانسیون حقوق کودک مسائل دنیوی و اخروی دیده نشده است، گفت: این کنوانسیون میان دختر، پسر، پدر و مادر تفاوتی قائل نمی‌شود، در حالی که دختر و پسر ارزش جنسیتی خاص خود را دارند و پدر و مادر وظایف شان متفاوت است.

او با اشاره به اینکه مادر مکلف به تامین مخارج کودک نیست، گفت: در کنوانسیون کودک بیشتر خانواده هسته‌ای است، اما در سند ملی حمایت از حقوق کودک و نوجوان وظایف خانواده را به صورت گسترده دیده ایم، کودک در کانون خانواده اگر توجه نشود مورد پیگیری قرار می‌گیرد لذا در کنوانسیون حقوق کودک مشکلات عدیده‌ای وجود دارد.

 آیت اللهی عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه با توجه به منابع دینی خودمان گفته شده است که اگر پدر و مادر در حق کودک کوتاهی می‌کنند رفتار آن‌ها باید اصلاح شود، بیان کرد: در نهایت اگر رفتار آن‌ها اصلاح نشد، باید کودک به فامیل خوب و صالح سپرده شود، در غیر این صورت در نهایت کودک به پرورشگاه منتقل می‌شود.

او تاکید کرد: کودک حق با خانواده بودن را دارد، عمه، خاله و عمو اگر بچه را بخواهند نگهداری کند دولت مکلف است تا چنین فامیلی را حمایت کند اگر خانواده صالحی وجود دارد باید کودک را به آن‌ها سپرد، در سند ملی حقوق کودک و نوجوان به هویت ملی کودک توجه شده است، اما در کنوانسیون حقوق کودک هویت‌های ملی از سوی سازمان ملل حذف شده و آن‌ها می‌خواهند جهان را یکپارچه مطابق با آنچه که خودشان می‌خواهند کنند.

آیت اللهی تصریح کرد: کنوانسیون حقوق کودک به کشور‌ها فشار می‌آورد تا جامعه نابسامان شود لذا بین کودک‌ها نباید تبعیض قائل شد، کمیته حقوق کودک در سال ۲۰۱۶ به جمهوری اسلامی ایران اعتراض کرده است که چرا نوجوانان دانش دانش آموزی که هم جنس باز هستند سرزنش می‌شوند، یعنی می‌گویند که تبعیض بین پسر و دختر نباید باشد.

او  ادامه داد: در سال ۲۰۱۶ به جمهوری اسلامی ایران گفته شد که باید سلامت بلوغ را در میان کودکان رعایت کرد لذا گفته می‌شود افراد زیر ۱۸ سال ازدواج نکنند و علاوه بر این می‌گویند که باید زیر ۱۸ سال دسترسی به خدمات سقط جنین داشته باشند.

عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان در شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه قوانین گذشته ما در مورد حقوق کودکان و نوجوانان پراکنده بود، عنوان کرد: اخیرا برآن شدیم تا یک سند ملی برای احقاق حقوق این قشر آسیب پذیر داشته باشیم.

امتناع رئیس جمهور وقت از ابلاغ سند حقوق کودک

او با بیان اینکه رییس جمهور وقت، قانون مصوب حقوق کودکان و نوجوانان را ابلاغ نمی کرد افزود: دکتر مخبر دزفولی در فروردین سال ۹۷ گفته بود که این قانون مصوب نهایی شورای عالی انقلاب فرهنگی است اما متاسفانه رییس جمهور پیشین از ابلاغ امتناع می کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش حقوق کودک عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی انقلاب فرهنگی با اشاره حقوق کودکان و نوجوانان کنوانسیون حقوق کودک حقوق کودک آیت اللهی سند ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۸۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان با حضور گروه‌های نمایشی چهار شهرستان آغاز به کار کرد و طی روز‌های ۸ و ۹ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

زهرا آبسوران، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان غربی در حاشیه این مراسم به خبرنگار شبستان در ارومیه گفت: نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان با هدف نشان دادن عمومی سازی و مردم سازی نمایش در جامعه و فضا سازی و ارتقای ظرفیت نمایش به عنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی و نشان دادن توانمندی‌های این قشر در حال برگزاری است. 

وی با بیان اینکه رقابت سالم از محور‌های این جشنواره است، افزود: ۲۰ اثر به دبیرخانه جشنواره استانی هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان ارسال شده که پس از پایش، ۱۰ گروه نمایش منتخب که از این تعداد ۷ اثر مربوط به مراکز کانون و ۳ اثر نیز آزاد در روز‌های ۸ و ۹ اردیبهشت در سالن آمفی تئاتر مجتمع شهید فرخی ارومیه به رقابت خواهند پرداخت.

آب سوران با بیان اینکه «این صحنه خانه ماست» شعار این جشنواره است، گفت: توجه به نامداران، امید آفرینی، آئین‌های بومی، سنتی و مذهبی، طنز، محیط زیست و آزاد موضوعاتی هستند که در نمایش‌های جشنواره نوزدهم رعایت شده اند.

مدیر کل کانون پرورش فکری استان از برگزاری نمایشگاه با عروسک‌های نمایشی، پویش عکاسی و نشست آموزشی با هدف انتقال تجربه از برنامه‌های جنبی مرحله استانی این جشنواره خبر داد.

وی افزود: عباس پویان، فاطمه برمال، سمیه حسین نژاد داوران نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان استان هستند. 

گفتنی است؛ عباس پویان بازیگر، نمایشنامه نویس و کارگردان است که دارای لیسانس ادبیات نمایشی و فوق لیسانس زبان و ادبیات فارسی است، وی از سال ۷۰ و در استان فارس فعالیت هنری خود را آغاز کرده و بیش از ۴۰ اثر هنری در حوزه‌ی کودک و نوجوان کار کرده است و در سال‌ها فعالیت مقام‌های متعددی را در جشنواره‌های کشوری و استانی به دست آورده است. 

فاطمه برمال کارگردان، بازیگر و عروسک گردان دیگر داور این جشنواره از استان اردبیل است، فاطمه برمال در طی سال‌ها فعالیت خود عناوین متعددی را در جشنواره‌های مختلف عروسکی و نمایشی به دست آورده، آخرین نمایش وی نمایش «آی تک» بود در تیر ماه ۱۴۰۲ در مرکز تئاتر کانون به روی صحنه رفت.

سمیه حسین نژاد کارشناس سابق کانون استان عروسک ساز، عروسک گردان، کارگردان و طراح صحنه و دکور دارای لیسانس نقاشی با سابقه‌ی بیش از ۲۰ سال فعالیت و مدرس شاخه‌های مختلف هنری است که طی سال‌ها فعالیت موفق به کسب رتبه‌های برتر در هنر‌های نمایشی، چون جشنواره رضوی شده و بار‌ها آثار وی به رویداد‌های کشوری صعود کرده اند.

دیگر خبرها

  • اعزام ۳۰ هزار نفر از استان همدان به اردوی راهیان نور
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟
  • پیشگامی پلیس در استفاده ازظرفیت دانش‌آموزان درگسترش قانون‌
  • پلیس؛ پیشگام بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانون‌مداری
  • لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه
  • پلیس پیشگام در بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانونمندی
  • اساسنامه شورای عالی نوجوانان و جوانان تصویب شد
  • تصویب و تکمیل اساسنامه شورای عالی نوجوانان و جوانان