Web Analytics Made Easy - Statcounter

معصومه صالحی گفت: جوانان نباید نگران ابتلا به بیماری آلزایمر باشد چرا که این بیماری بیشتر برای سنین سالمندی است اما افراد می توانند با چکاپ های سالانه از سلامتی خودشان مطمئن باشند همچنین ممکن است دیابت و با فشار خون نهفته باعث شود مغز درگیر شود و فرد در گروه حساسی در معرض بیماری آلزایمر قرار گیرد.

معصومه صالحی، مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی برنا گفت: در حال حاضر 52 میلیون نفر در سراسر دنیا مبتلا به آلزایمر (دمانس) هستند و بنا بر آمار جهانی در این ایران تا دو سال  پیش بیش از 700 هزار نفر مبتلا به آلزایمر وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه با توجه به روند رو به رشد سالمندی در ایران با توجه به اینکه سوم کشور جهان در این موضوع هستیم، پیش بینی می شود این آمار در ایران تا  20 سال آینده به سه میلیون نفر افزایش پیدا کند، افزود: بیماری آلزایمر بیشتر برای سنین سالمندی است اما ما انواع دمانس داریم که 60 تا 70 دمانس های غیر قابل برگشت و 20 تا 30 درصد شامل دمانس های قابل برگشت است.

صالحی ادامه داد: دمانس های قابل برگشت ممکن است بر اثر کم کاری یا پرکاری ترویید، بیماری های عفونی، افسردگی، تومورهای بدخیم، شغل های در سطح بالای استرس، عمل های جراحی طولانی و... ایجاد شود. همچنین علامت های دمانس مانند از دست دادن حافظه، اختلالات عملکردی است که اگر زود تشخیص داده شوند، دمانس ایجاد شده قابل برگشت است و فرد می تواند به زندگی عادی خود برگردد.

مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران با اشاره به اینکه اگر دمانس درمان نشود منجر به بروز بسیاری از مشکلات در آینده می شود، افزود: بیش از 70 درصد دمانس که بیماری آلزایمر تشخیص داده می شود جز دمانس های غیرقابل برگشت است که متاسفانه درمان خاصی هم ندارد و تنها درمان نگهدارنده دارد.

صالحی ادامه داد: هر 5 سال تشخیص زودهنگام بیماری دمانس می تواند 5 سال معلولیت ناشی از بیماری را به تعویق بیاندازد و فرد می تواند در صورت ابتلا زندگی با کیفیت تری داشته باشد.

او با بیان اینکه همانطور که افراد هر ساله چکاپ سالانه انجام می دهند بهتر است از سن 50 سالگی افراد هرساله تست تشخیصی بیماری دمانس را انجام دهند، تصریح کرد: افسردگی بالاترین ریسک  خطر به بیماری آلزایمر است و اگر درمان نشود می توان عامل مهم این بیماری باشد.

مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران گفت: اگر در حین تست های تشخیصی مشکلی در حال شکل گیری باشد، می توان آن را کنترل کرد و مقداری می تواند خانواده و جامعه را از مشکلات آن دور کند.

او درباره فراموشی جوانان و احتمال خطر ابتلا افراد جوان به دمانس گفت: جوانان به دلیل مشغله ها، استرس های ناشی از مشکلاتشان، مصرف دخانیات و دارو های خاص ممکن است به فراموشی مبتلا شود اما نمی توان گفت آن ها دمانس و یا فراموشی دائم دارند  و ممکن  افراد به دلیل عدم تمرکز مواردی را فراموش کنند.

صالحی گفت: جوانان نباید نگران ابتلا به بیماری آلزایمر باشد چرا که این بیماری بیشتر برای سنین سالمندی است اما افراد می توانند با چکاپ های سالانه از سلامتی خودشان مطمئن باشند همچنین ممکن است دیابت و با فشار خون نهفته باعث شود مغز درگیر شود و فرد در گروه حساسی در معرض بیماری آلزایمر قرار گیرد.

مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران با بیان اینکه خانم ها به دلایل مختلفی حدود 5 تا 6 درصد بیشتر به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند، گفت: امید به زندگی در خانم ها 4 تا 5 سال بیشتر از مردان است. از دلایل ابتلا خانم ها به آلزایمر می توان به عدم ازدواج مجدد خانم ها بعد از فوت همسرشان اشاره کرد چرا که تنهایی و سن بالا می تواند دلیل ابتلا باشد همچنین به دلیل اینکه مدیریت خانواده و بیشتر استرس ها برای خانم هاست میزان ابتلا این افراد نیز بیشتر خواهد بود. شغل های پر استرس مانند خلبان بودن همسر یک خانم می تواند دلیلی باشد که این جنس بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر قرار گیرند چرا که شغل های پر خطر و دارای استرس شدید می تواند عاملی برای ابتلا به این بیماری باشد.

انتهای پیام/4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران برنا آلزایمر رشد جهان جراحی درمان مشکلات جامعه استرس دارو ابتلا به بیماری فشار خون مغز مردان ازدواج خانواده خطر ابتلا به بیماری آلزایمر سالمندان ابتلا به بیماری آلزایمر قابل برگشت خانم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۸۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

کد خبر 6088226

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است