Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، براساس آمار وزارت بهداشت، مجموع بیماران کرونایی در کشور به مرز 6میلیون نفر و مجموع جانباختگان به 117 هزار و 526 نفر  رسیده است؛ آماری که بنا به‌گفته برخی مسئولان بسیار بیشتر از این است!

اظهارنظر جدید در زمینه آمار جانباختگان کرونا از مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است که گفته: تعداد واقعی جانباختگان کرونا روزانه 1500نفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه مورد وفاق همه کارشناسان و متخصصان است این است که آمار مرگ‌ومیر و مبتلایان کرونا کاهش واضحی نداشته و ورود سویه‌های جدید بیماری به کشور در فصل پاییز بسیار محتمل است.

با توجه به شیوع سویه لاندا در ترکیه، پاکستان، قطر و هندوستان که در همسایگی ایران قرار دارند، احتمال ورود این نوع از ویروس کرونا به کشور بسیار بالاست و احتمال دارد موج دلتا به موج لاندا وصل شود. در گزارش پیش رو در صحبت با دکتر مسعود یونسیان، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، احتمال ورود سویه‌های جدید کرونا به کشور را بررسی کرده‌ایم.

پاییز و خطر سویه‌های جدید کرونا

سویه لاندا نخستین‌بار در سال۲۰۲۰ در کشور پرو شناسایی شد و به‌سرعت به دیگر کشورهای آمریکای جنوبی سرایت کرد. این نوع از ویروس کرونا کشنده‌تر و در برابر انواع واکسن‌ها نیز مقاوم‌تر است؛ حتی واکسن‌های فایزر و مدرنا نیز ۲.۳ و ۳.۳ برابر کاهش اثربخشی روی سویه لاندا را نشان داده‌اند. ویژگی دیگر این گونه، ایجاد مرگ‌ومیر زیاد، به‌ویژه در گروه سنی ۱۰ تا ۲۰سال، یعنی نوجوانان و حتی کودکان است. لاندا البته آخرین سویه از جهش ویروس کرونا نیست. سازمان جهانی بهداشت از سویه دیگری به نام «مو» خبر داده که بیشترین ابتلا را در کلمبیا دارد؛ در سطح جهانی اما گسترش آن کمتر از یک درصد است.

دکتر یونسیان درخصوص امکان شیوع سویه‌های جدید کرونا در پاییز می‌گوید: «نمی‌توان ادعا کرد که حتما در پاییز با موج‌های جدید کرونا مواجه خواهیم شد اما آنچه مسلم است اهمیت تداوم و تسریع روند واکسیناسیون در پیشگیری از گرفتارشدن در موج‌های جدید است.

واکسیناسیونی که ما تا الان انجام داده‌ایم، در کنترل موج پنجم نقشی نداشته و تأثیر آن فقط در کاهش مرگ‌ومیر سالمندانی است که قبل از اوج‌گیری موج پنجم واکسن دریافت کرده بودند. فروکش‌‌کردن موج پنجم نیز نتیجه‌ای طبیعی است که در هر موج وجود دارد. درصورتی ‌که سرعت واکسیناسیون به همین شکل تداوم داشته باشد و جمعیت بالغ کشور طی یک تا دو‌ماه آینده واکسینه شوند، اگر موج جدیدی در راه باشد که اصلا دور از انتظار نیست و ما فقط زمان دقیق آن را نمی‌دانیم، در آن صورت، این واکسیناسیون گسترده و به‌‌موقع می‌تواند مانع وخامت اوضاع در مرگ‌ومیر و بستری‌های کرونایی شود.

تجربه نشان داده که اگرچه کارایی واکسن‌ها در برابر سویه‌های جدید کرونا کاهش می‌یابد اما درنهایت واکسن‌ها حتی در برابر نوع آفریقایی و مقاوم به واکسن کرونا نیز موفق عمل می‌کنند. بنابراین، اگر روند ورود واکسن ادامه یابد و بتوانیم حدود 100میلیون دوز واکسن دریافت کنیم و حداقل 50میلیون نفر از جمعیت کشور را واکسینه کنیم، این امکان را داریم که موج بعدی را به سهولت پشت سر بگذاریم.»

نگاهی به روند واکسیناسیون در ایران

کارشناسان بر این باورند که علت مرگ‌ومیر بالا و آمار نگران‌کننده مبتلایان به کرونا در کشور، آغاز دیرهنگام واکسیناسیون عمومی و کندی این روند است. برنامه واکسیناسیون عمومی از اسفند ۹۹ با واکسیناسیون کادر درمان آغاز شد. مسئولان وزارت بهداشت گفته‌اند تا‌کنون بیش از ۳۰میلیون نفر در ایران دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و جمعیتی بیشتر از 13میلیون نفر دو دوز واکسن گرفته‌اند. فاصله 17میلیون نفری بین دوز اولی‌ها و دوز دومی‌ها نشان می‌دهد که برنامه واکسیناسیون کشوری به کُندی پیش می‌رود.

این در حالی است که برای ایمنی جامعه در مقابل بیماری کرونا باید دست‌کم ۶۰میلیون نفر در کشور واکسینه شوند. به‌عبارت دیگر، حداقل ۱۲۰میلیون دوز واکسن کرونا نیاز است. در زمینه واردات واکسن، مسئولان اعلام کرده‌اند که مشکلات رفع شده است. وزیر بهداشت در این رابطه از آمدن سیل واکسن‌های خارجی خبر داده و گفته: «با آمدن محموله‌های واکسن، روند واکسیناسیون شتاب می‌گیرد.» با وجود روند واردات میلیونی واکسن در روزهای اخیر، تنها درصورتی که 75درصد از جمعیت کشور واکسینه شوند، نگرانی درخصوص شیوع گونه‌های جدید بیماری در پاییز و زمستان تا حد زیادی مرتفع خواهد شد. این مهم، مستلزم مداومت در رسیدن واکسن‌های خارجی و ورود واکسن‌های داخلی به بازار است.

در یک برآورد کلی، تا‌کنون بیش از 50میلیون دوز واکسن کرونا از کشورهای چین، ژاپن، ایتالیا، روسیه، کره‌جنوبی، اتریش و هند وارد کشور شده است. گفتنی است که ایران قرارداد تامین 20میلیون دوز واکسن اسپوتنیک با روسیه را در اختیار دارد که تا‌کنون کمتر از 10درصد آن اجرایی شده است.

مسئولان همچنین از شروع مذاکرات برای خرید واکسن فایزر تولید آلمان خبر داده‌اند. درخصوص اقدامات جدید دیگر در حوزه واکسیناسیون، رییس سازمان غذا و دارو از تأیید واکسن «جانسون و جانسون» در ایران خبر داده و گفته است که روند واکسیناسیون با تأیید واکسن جانسون و جانسون و همچنین صدور مجوز تک‌دوزی مصرف اضطراری واکسن «اسپوتنیک لایت» تسریع خواهد شد. درخصوص تسریع روند واکسیناسیون، دستیار وزیر خارجه نیز گفته است: دولت امیدوار است بتواند تا پایان مهر، روزانه 2میلیون دوز واکسن تزریق کند.

وزیر بهداشت هم اعلام کرده است که ایران در واکسیناسیون هفتگی رتبه دوم جهان را کسب کرده و کسب رتبه اول دور از ذهن نیست. درخصوص واکسن‌های داخلی نیز معاون وزارت بهداشت با تأکید بر این نکته که فقط در تهران 20میلیون دوز واکسن نیاز است، گفته است که یک‌ماه دیگر 4واکسن فخرا، نورا، اسپایکوژن و پاستور وارد سبد واکسیناسیون کشور می‌شود. در این میان وزارت دفاع اعلام کرده که مجوز تزریق اضطراری واکسن فخرا را دریافت کرده است.

وعده‌های پاییزی مسئولان برای واکسیناسیون عمومی

وضعیت امیدبخش استان سیستان‌وبلوچستان نشان می‌دهد که تسریع روند واکسیناسیون می‌تواند گام مهم و مؤثری در کاهش مرگ‌ومیرهای پاییز و زمستان باشد. این استان در کمتر از یک‌ماه و نیم پیش شاهد شرایط بسیار اسفناکی از حیث ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از شیوع کرونا بود. تسریع واکسیناسیون بدون درنظرگرفتن محدودیت سنی در این استان اما مرگ‌ومیر را به صفر رسانده است. یکی از دغدغه‌های مردم درخصوص واکسن، دریافت آن در نسبت با گروه‌بندی سنی یا شغلی است. وزارت بهداشت درخصوص گروه‌هایی که مقرر است در پاییز واکسن دریافت کنند گفته: برای گروه سنی 6 تا 18سال و کنکوری‌ها واکسن‌های مخصوصی در دسترس است و کار تزریق از ابتدای مهر آغاز می‌شود. وزیر علوم نیز اعلام کرده است که تزریق واکسن به دانشجویان در حال انجام است و اگر این گروه واکسینه شوند، کلاس‌های دانشگاه به شکل حضوری برگزار خواهد شد. همین مسئله یعنی ضرورت اتمام واکسیناسیون دانش‌آموزان و معلمان درخصوص بازگشایی مدارس نیز صادق است. دولت در توضیح ضرورت واکسیناسیون عمومی برای تمام گروه‌ها اعلام کرده که در آینده‌ای نزدیک ارائه خدمات شهری و شغلی با ارائه کارت واکسیناسیون انجام می‌شود. به‌عنوان مثال، دولت به رانندگان تاکسی هشدار داد که درصورت خودداری از تزریق واکسن، نمی‌توانند به کارشان ادامه دهند. علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران، نیز وعده داده است که کسانی که تا اواخر مهر موفق به دریافت دوز دوم واکسن شوند، می‌توانند در ورزشگاه‌ها برای تماشای فوتبال حاضر شوند.

مصونیت و شکل مطلوب واکسیناسیون

یک پرسش جدی درخصوص واکسیناسیون این است که روند مطلوبی که بیشترین مصونیت در برابر بیماری را ایجاد می‌کند چیست و آیا تزریق دوزهای دوم و سوم ضرورت دارد؟ مطلوب‌ترین شکل واکسیناسیون این است که ظرف 3‌ماه کل جمعیت واکسینه شوند زیرا کسانی که برای مثال دی‌ماه سال گذشته واکسن زده‌اند ممکن است نسبت به کسانی که فروردین امسال واکسن تزریق کرده‌اند مصونیت کمتری داشته باشند.

سرعت‌گرفتن روند واکسیناسیون جای امیدواری دارد اما همچنان به اقدامات بسیار بیشتری در این زمینه نیاز است تا ایمنی جمعی به دست آید. مصطفی قانعی، عضو کمیته ملی واکسن کرونا در این رابطه گفته: اگر روند واکسیناسیون کند باشد، ایران تا ۱۴۰۲ همچنان با همه‌گیری ویروس کرونا درگیر خواهد بود. درخصوص دریافت دوزهای یادآور واکسن، کارشناسان بر این باورند با توجه به اینکه میلیون‌ها نفر در کشور دوز اول را دریافت نکرده‌اند، گروه‌هایی مانند کادر درمان، افراد دارای بیماری‌های خاص و سالمندان باید در اولویت دریافت دوزهای دوم و سوم باشند. نکته دیگر در این خصوص این است که دوزهای دوم و سوم واکسن با توجه به شرایط پیشروی ویروس درنظر گرفته می‌شود و تزریق آن فقط زمانی که بالای 70درصد جمعیت دوز اول را دریافت کرده باشند ضروری است و کارایی دارد.

پربیننده ترین چه افرادی نباید سینوفارم تزریق کنند؟ آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۶/۲۸) احتمال ابتلای مردان به التهاب قلب با تزریق این واکسن کرونا آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۶/۲۹) مبتلایان به تیروئید این خوراکی‌ ها را مصرف کنند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: موج کرونا سویه های جدید کرونا واکسیناسیون عمومی روند واکسیناسیون واکسینه شوند وزارت بهداشت دریافت کرده ویروس کرونا واکسن کرونا اعلام کرده دوز واکسن خبر داده واکسن ها مرگ ومیر دوز اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۸۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد

رئیس سازمان غذا و دارو درباره روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب‌العلاج توضیح داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی غذا و دارو، سید حیدر محمدی در خصوص تأمین داروی بیماران تالاسمی اظهار کرد: چند سالی است که با مشارکت انجمن تالاسمی و متخصصین خون و آنکولوژی روند تأمین داروی این بیماران با استفاده از داروهای تولید داخل بهبود یافته است.

وی با اشاره به اینکه تمامی داروهای بیماران تالاسمی در کشور تولید می‌شود، افزود: با توجه به تقاضای برخی بیماران و تفاوت اثربخشی روی آنها، بخشی از سهمیه تأمین داروی این بیماران از مسیر واردات صورت می‌گیرد.

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ میزان داروهای وارداتی بیماران تالاسمی افزایش چشمگیری داشت که با تلاش بانک مرکزی و تأمین ارز، تأمین دارو نیز انجام شد؛ امسال نیز امیدواریم که با کمک بانک مرکزی و تأمین ارز مورد نیاز، داروی این بیماران را تأمین کنیم.

وی با اشاره به اینکه میزان تولید و واردات داروی بیماران تالاسمی رشد خوبی داشته است، گفت: بخشی از هزینه‌های داروی این بیماران توسط بیمه سلامت و صندوق بیماران صعب‌العلاج تقبل می‌شود تا بیماران دغدغه‌ای برای تأمین دارو نداشته باشند.

محمدی با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود، اضافه کرد: برخی از شرکت‌های خارجی به بهانه تحریم، از فروش دارو به ایران ممانعت می‌کنند، که دلیل برخی کمبودهای مقطعی همین محدودیت‌های بین‌المللی است. در سازمان غذا و دارو به صورت مستمر هر مسیری را برای تأمین داروی بیماران سپری کرده و تلاش می‌کنیم در حد نیاز افرادی که نسبت به داروی داخلی حساسیت دارند به داروی وارداتی نیز دسترسی داشته باشند.

وی در خصوص تأمین داروی بیماران خاص اظهار کرد: داروی بیماران خاص به صورت مستمر تأمین می‌شود، اما داروی بیماران نادر داروهایی هستند که بعضاً هزینه‌اثربخشی آنها به اثبات نرسیده است و ممکن است خود کشور تولیدکننده نیز در حال بررسی هزینه اثربخشی آن باشد؛ بنابراین هزینه اثربخشی دارو قبل از ورود به کشور باید بررسی شود. عمده داروی بیماران خاص در کشور تولید می‌شود، اما ممکن است در مورد برخی کمبودها بحث تولید داخل و نمونه خارجی مطرح باشد که طبیعتاً مکلف هستیم داروهایی که دارای مشابه تولید داخل هستند و اثربخشی آنها به اثبات رسیده را مورد حمایت قرار دهیم، اما در صورتی که اثبات شود نمونه داخلی روی بیمار اثرگذار نیست سهم کمی از بازار از طریق واردات تأمین می‌شود.

کد خبر 751461

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • مهمترین اخبار ۱۹ اردیبهشت/احتمال عرضه داروی ایرانی SMA
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته