Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@11:58:43 GMT

چرا باید ساعت‌هایمان را یک ساعت به عقب بکشیم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۶۹۱۸۵

چرا باید ساعت‌هایمان را یک ساعت به عقب بکشیم؟

کشور ایران در عرض‌های جغرافیایی میانی واقع شده و تغییرات طول شبانه‌روز در طول سال قابل توجه است؛ به همین دلیل و برای استفاده بیشتر از روشنایی روز در فصل‌های پائیز و زمستان ساعت رسمی را یک ساعت به عقب کشیده‌ می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، تغییر ساعت تابستانی که در بیشتر کشورها با نام ساعت تابستانی نامیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر ساعت در منطقه‌های زمانی موجب طولانی‌تر شدن عصر و کوتاه‌تر شدن صبحگاه خواهد شد. این تغییر معمولاً در آغاز بهار هر سال انجام و در انتهای تابستان به حالت عادی باز می‌گردد. در همین رابطه با اسماً باقریه، کارشناس علمی رصدخانه لارستان گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

چرا در فصل تابستان هوا گرم است؟

با توجه به اینکه زمین در محور عمودی خود ۲۳.۵ درجه انحراف دارد؛ در تابستان نیم‌کره‌شمالی به سمت خورشید متمایل می‌شود به همین دلیل ساعات روز طولانی‌تر است. در این فصل زاویه خورشید نسبت به سایر زمان‌های سال عمودتر است و سایه‌های کوتاه‌تری بوجود می‌آورد. قرار گرفتن طولانی زمین در معرض نور خورشید باعث بالارفتن درجه‌حرارت و دمای هوا می‌شود.

چرا همزمان با تابستان نیم کره شمالی شاهد زمستان در نیم کره جنوبی هستیم؟

در زمستان نیم‌کره شمالی زمین از خورشید دور است و نور را به صورت مایل به دریافت می‌کند؛ همزمان با این اتفاق در نیم کره جنوبی پرتوها به صورت عمود می‌تابد، بنابراین تابستان نیم‌کره جنوبی همزمان با زمستان نیم‌کره شمالی رخ می‌دهد.

علت کوتاه‌تر بودن طول روز در زمستان نسبت به تابستان چیست؟

در فصل زمستان نور خورشید مانند تابستان به صورت عمود نمی‌تابد؛ بلکه به صورت مایل است. ساعات کمتر روز باعث پایین آمدن دما نیز می‌شود؛ برخلاف تصور برخی افراد نزدیکی خورشید به زمین در زمستان نسبت به تابستان بیشتر است و البته زمین با حداکثر سرعت حرکت می‌کند زیرا مدار چرخش زمین به دور خورشید بیضی است. علت کوتاه‌تر بودن طول روز در زمستان نسبت به تابستان سرعت متفاوت چرخش زمین به دور خورشید است.

طول ساعت روز در فصول بهار و پاییز چگونه است؟

در طول بهار و پاییز زمین به سمت خورشید متمایل نیست و تقریباً ساعات روز و شب برابر و دمای هوا نیز معتدل است.

طول شب و روز در نقاط جغرافیایی متفاوت چگونه است؟

در برخی از نقاط با عرض‌های جغرافیایی بالا مانند نروژ، روزهای بسیار طولانی در تابستان و روزهای بسیار کوتاه در زمستان خواهیم داشت؛ در حالی که مکان‌های نزدیک به خط استوا که در عرض جغرافی پایین‌تری هستند (مانند سنگاپور و مالزی) ساعات روز در طول سال تغییر چندانی نمی‌کند زیرا در مناطق نزدیک استوا ساعات شب و روز تقریباً در تمامی طول سال یکسان است.

چرا ایده "تغییر ساعت" مطرح شده است؟

ایده ساعت تابستانی صرفاً برای صرفه جویی در مصرف انرژی مطرح شده است. در برخی از کشورهای دنیا از جمله آمریکای شمالی، اروپا، نیوزلند و چند منطقه در خاورمیانه ساعت در ابتدای بهار یک ساعت جلو کشیده می‌شود و در انتهای تابستان به حالت عادی باز می‌گردد؛ به این کار تغییر ساعت تابستانی یا صرفه جویی در زمان نور روز (Daylight saving time به اختصار DST) گفته می‌شود.

برای نخستین بار ایده "تغییر ساعت" چه زمانی عملی شد؟

حدود یک قرن پیش افراد مختلفی پیشنهاد جلو کشیدن ساعت در ابتدای بهار را برای استفاده بیشتر از نور خورشید دادند، ولی این اتفاق برای اولین بار در طول جنگ جهانی اول و توسط آلمانی‌ها عملی شد.

تغییر ساعت چه تأثیری دارد؟

در نخستین روز بهار با جلو کشیدن ساعت‌ها، یک ساعت از نور روز صبحگاهی را به سمت عصر جلو می‌بریم با این کار صبح‌ها کوتاه‌تر و عصرها طولانی‌تر می‌شود؛ سپس در ابتدای پاییز با عقب کشیدن ساعت‌ها به زمان استاندارد و اولیه برمی‌گردیم.

چه کشورهایی از ایده تغییر ساعت استفاده می‌کنند؟

در حال حاضر بیش از ۷۰ کشور دنیا ساعت‌های خود را تغییر می‌دهند که بازه زمانی آن در مناطق مختلف و کشورهای مختلف متفاوت است؛ البته کشورهای استوایی زمان تابستانی را تجربه نمی‌کنند.

کد خبر 523576

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تغییر ساعت کار تغییر ساعت رسمی کشور علت تغییر ساعت رسمی کشور تغییر ساعت امشب ساعت قدیم و جدید تغییر ساعت اول مهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ساعت تابستانی نیم کره شمالی تغییر ساعت کوتاه تر یک ساعت ساعت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۹۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل نیکوکار معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: با راه اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در ۱۵ استان کشور و پیگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران شاهد کاهش ۲۳.۱ درصدی ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها در شهر تهران بوده‌ایم.

وی افزود: پیرو دغدغه‌های مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۳ پیرامون پدیده زمین خواری و لزوم ساماندهی و حفاظت از اراضی حساس و آسیب پذیر کشور، در اواخر سال ۱۴۰۱ سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به عنوان یکی از ۲۳ پروژه اولویت دار دولت الکترونیک در استان تهران رونمایی شد.

نیکوکار خاطر نشان کرد: کاهش پرونده‌های قضائی، پیشگیری از وقوع مفاسد در حوزه اراضی و املاک کشور، مدیریت یکپارچه اراضی کشور از طریق نظارت ماهواره‌ای، حل معضلات نظام الکترونیکی اراضی و املاک در حوزه مجوزها، جلوگیری از جعل استعلامات و مجوزها از مزیت‌های این سامانه محسوب شده و با بهره برداری کامل از آن می‌توان به این نتایج رسید.

کد خبر 6087229

دیگر خبرها

  • ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • بحران در کاتالان
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۰:۳۰
  • تصاویری زیبا و خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان + تصاویر
  • خودنمایی زمستان در بهار سمیرم
  • سه هزار مورد تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در شهر تهران
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران
  • تعطیلات مدارس در تابستان باشد یا بین دو نیمسال تحصیلی؟
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید