Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، شیوع ویروس کرونا که در ابتدا راه‌های درمان شناخته شده‌ای نداشت، موجب سکه شدن بازار عطاری‌ها، فروشندگان گیاهان دارویی و گاه حتی رمال‌های سودجو شد و اکنون کارشناسان حوزه پزشکی می‌گویند که رجوع و توسل مردم به این گروه‌ها برای درمان، آسیب‌های پیدا و پنهان بسیاری برجای گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انکار نمی‌توان کرد که اکثر کارشناسان حوزه بهداشت و درمان به تاثیر دارو‌های گیاهی در پیشگیری و نیز درمان برخی بیماری‌ها ایمان دارند و این امر در دوران زیست هزاران ساله بشر ثابت شده است، اما آنچه که بیشتر پس از بروز بیماری کووید ۱۹ موجب بروز صدمات فراوان به جامعه شد، ورود افراد ناباب و کم‌سواد به این میدان به انگیزه سودجویی و یا کسب شهرت بود که از آشفته بازار درماندگی مردم در برابر این بیماری مهلک نهایت بهره برداری مادی را کردند.

بسیاری از این افراد بدون هیچ دانش و تجربه‌ای، در قامت یک منجی ظاهر شده و با ادعای رها ساختن گریبان مردم از چنگال این بیماری نوظهور، گاه برای غلبه بر این بیماری دارو‌هایی تجویز کردند که در طبله هیچ عطاری نمی‌گنجید که از آن جمله توصیه به کشیدن سیگار و مواد مخدر، استنشاق دود عنبر نسارا (فضولات چهارپایان)، استعمال روغن بنفشه و نوشیدن ادرار شتر بود.

اکنون کارشناسان و مسئولان دست‌اندرکار مبارزه با بیماری کووید ۱۹، پا به پای شتاب‌بخشی در انجام واکسیناسیون گروه‌های مختلف جامعه و پیروزی میدانی بر این بیماری چموش، تصمیم گرفته‌اند با اجرای ضوابط جدی قانونی از مداخلات غیرمسئولانه افراد کم‌سواد و ناآگاه در این زمینه، که در زیر پوشش عرضه دارو‌های گیاهی ضد کرونا صورت می‌گیرد، پیشگیری کنند که این اقدام، اگرچه دیرهنگام، هنوز می‌تواند بر بسیاری از عواقب ناخوشایند و مخاطرات شایع در این بخش، نقطه پایانی باشد.

برخورد با عطاری‌های متخلف

 سیدجواد مجتبوی مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انتقاد از فعالیت برخی افراد سودجو در حوزه پزشکی، برای آنان خط و نشان کشیده و گفت: با عطاری‌های متخلف که اقدام به فروش گیاهان دارویی و یا انجام کار‌هایی نظیر حجامت کرده و مدعی هستند می‌توانند بیماری کووید ۱۹ را با این روش‌ها درمان کنند، برخورد قانونی می‌شود.

بیشتر بخوانید

طب سنتی در حال حاضر هیچ دارویی برای درمان قطعی کرونا ندارد

او با اشاره به اینکه در دوران پاندمی کرونا برخی از عطاری‌ها که اقدام به فروش و یا معرفی برخی گیاهان دارویی و یا دارو‌های دست ساز به نام درمان کرونا می‌کردند، مورد بررسی کارشناسان طب سنتی و برخورد قانونی قرار گرفتند، افزود: برخی از افراد نیز اقدام به اقداماتی مانند حجامت افراد کرده و مدعی بودند می‌توانند این بیماری را از این طریق درمان کنند که بعد از دریافت گزارش‌های مردمی با این افراد نیز برخورد شد.

 مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه شهروندان در صورت مواجهه با مداخله گران درمان که به نام درمان کرونا قصد فریب و سودجویی دارند، مورد را با حوزه طب سنتی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی در میان بگذارند تا در اولین فرصت به شکایت آن‌ها رسیدگی شود، خاطرنشان کرد: مردم اگر می‌خواهند از شیوه‌های طب سنتی در کنار روش‌های نوین پزشکی برای درمان کرونا استفاده کنند، باید به مراکز معتبر زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کنند.

مجتبوی با اشاره به اینکه "سلامتکده حکمت" دانشگاه علوم پزشکی مشهد برخی توصیه‌های تغذیه‌ای و کمکی را برای بیماران مبتلا به کرونا به شکل علمی و مفید در اختیار افراد قرار می‌دهد، بیان کرد: بیماری‌های نوپدید و صعب العلاج عموما شرایط خوبی را برای افرد سودجو فراهم می‌کنند تا با استفاده از ناآگاهی افراد جامعه، از این طریق از آنان اخاذی کنند، اما باید توجه داشت که هر اقدام درمانی باید با تکیه بر منابع علمی انجام شود در غیر این صورت می‌تواند باعث مخاطرات و عواقب وخیم و گاه مرگباری شود.

بررسی سالانه ۲۰۰ پرونده مرتبط با گیاهان دارویی

سیدعلیرضا خراسانی رئیس اداره نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: سالانه ۲۰۰ پرونده در استان با موضوع گیاهان دارویی مورد بررسی قرار می‌گیرد که از این تعداد ۱۰ مورد آن با موضوع ایجاد کارخانه و یا خط تولید جدید است.

او در خصوص صدور مجوز‌های تولید دارو‌های گیاهی مرتبط با درمان بیماری کرونا افزود: در طول ۱۹ ماهه سپرسی شده از آغاز پیدایش ویروس کرونا، موارد متعددی از نمونه‌های دریافتی در خصوص دارو‌های گیاهی کرونایی بررسی شده که ۳ مورد آن جدی‌تر از سایر موارد بوده و تاکنون یک محصول نهایی شده که این مورد تأیید شده داروی ضدکرونای "کووکسیر پارس" دکتر مهرداد ایرانشاهی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است.

استفاده از طب سنتی در درمان بیماران سرپایی

مهدی یوسفی رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با بیان اینکه اکنون از روش‌های طب ایرانی در درمان سرپایی بیماران کرونایی استفاده می‌شود، گفت: در حال حاضر سرگرم تدوین شیوه نامه ارائه خدمات این حوزه به بیماران بستری هستیم و در صورت فراهم شدن مقدمات آن، این روش به صورت نمونه در دانشگاه اجرایی خواهد شد.

او افزود: با حضور صاحبنظران و اعضای هیات علمی، راهکار‌های استفاده از روش‌های سنتی طب ایرانی در درمان بیماران بستری مبتلا به کرونا مورد ارزیابی قرار گرفته است تا بتوان به بهترین شکل ممکن از ظرفیت طب سنتی ایرانی و مکمل برای خدمات رسانی به بیماران کرونایی در کنار علم نوین پزشکی استفاده شود.

رئیس کارگروه طب سنتی و کرونا در کمیته علمی مبارزه با کرونای خراسان رضوی با بیان اینکه با ارائه گفتمان صحیح علمی و مبتنی بر دانش در زمینه طب سنتی ایرانی و مکمل می‌توان در کنار پزشکی مدرن رایج به بیماران به شکل مطلوب خدمات ارائه داد،ادامه داد: در حال حاضر دیدگاه کلی که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در میان اعضای هیات علمی این دانشگاه حاکم است بر پایه گفتمان علمی است و باید با هم‌فکری و استفاده از نظرات صاحبنظران، بهترین روش‌های درمانی را در زمینه طب سنتی ایرانی استخراج و برای خدمت به بیماران به کار گرفت.

یوسفی با اشاره به اینکه در حوزه خدمات رسانی به بیماران سرپایی، بعضا روزانه تا بیش از ۲۰۰ بیمار کرونایی نیز در سلامتکده‌ها خدمات رسانی شده اند که این خدمات با مشارکت بسیج جامعه پزشکی به بیماران ارائه می‌شود، بیان کرد: بیمارانی که تحت درمان با استفاده از روش‌های طب سنتی ایرانی قرار می‌گیرند به صورت مستمر (سه روز، یک هفته و دو هفته بعد از مراجعه) مورد پایش قرار می‌گیرند که نتایج حاصل شده از آن به ثبت می‌رسد تا بتوان بر اساس داده‌های آماری، نظرات و تصمیم گیری‌های علمی موثری را ارائه داد.

او با بیان اینکه تمامی اقدامات درمانی بر روی بیماران مبتلا به کرونا مستندسازی و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، تصریح کرد: در حال حاضر بیش‌تر واکنش‌ها در برابر گزافه گویی‌ها و ادعا‌های واهی و بزرگ نمایی‌هایی است که توسط افراد غیرعالم ارائه می‌شود و این در حالی است که در صورت ارائه مستند‌های علمی توسط متخصصان این حوزه می‌توان به بیماران به شکل مناسبی خدمات ارائه داد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام//ف.ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری کرونا داروهای کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارو های گیاهی طب سنتی ایرانی گیاهان دارویی ایرانی و مکمل حال حاضر طب ایرانی عطاری ها روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۹۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گفت: مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد مظلومی مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص بیماران مبتلا به سلیاک از جمله گروه‌های ویژه عنوان کرد به دلیل نیاز به دریافت مواد غذایی بدون گلوتن، همواره دچار چالش هایی در این زمینه بوده اند و همین امر موجب شد تا در سال گذشته، حمایت از این بیماران و کمک به رفع مشکلات آنان، با اولویت ویژه در مجموعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز دنبال شود.

مظلومی گفت: در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هر ایرانی، ماهیانه هفت و نیم کیلوگرم سهمیه آرد گندم دارد که دولت با قیمت یارانه ای آن را در اختیار نانوایی ها قرار می دهد و مردم با قیمت یارانه ای و مصوب خریداری می کنند، اما مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

وی افزود: سهمیه آرد یارانه ای بیماران مبتلا به سلیاک شناسایی شده، با هماهنگی اداره کل غله استان فارس به صورت کالابرگ خرید کالا به بیماران مبتلا به سلیاک، تحویل داده شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه از راه اندازی نخستین و تنها نانوایی سنگک بدون گلوتن ایران در شهر صدرا خبر داد که در حال حاضر محصولات خود را به استان های دیگر نیز عرضه می کند و قابلیت صادرات به کشورهای همسایه را نیز دارد.

او با اشاره به فعالیت چندین واحد تولیدی آرد بدون گلوتن در فارس که از سال گذشته، مجوز تولید پودر کیک بدون گلوتن ویژه بیماران سلیاک نیز به آنان داده شده است، افزود: همچنین برای نخستین بار در کشور، با ارائه مجوز تولید انواع شیرینی، نان و کیک بدون گلوتن ویژه بیماران مبتلا به سلیاک به یکی از کارخانه های استان، فارس در این زمینه نیز پیشتاز خدمت به این بیماران شده است.

به گفته مظلومی تا پیش از این تعداد بیماران شناسایی شده مبتلا به سلیاک در فارس، بیش از ۴۰۰ بیمار بود که با تلاش برای شناسایی و گسترش خدمت رسانی به این بیماران، در حال حاضر هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به سلیاک در فارس شناسایی شده اند.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل کمیته دانشگاهی سلیاک و برگزاری جلسات آن به صورت مستمر و ماهانه را از دیگر برنامه های مجموعه سلامت استان در این زمینه برشمرد و ادامه داد: همچنین با پیگیری های انجام شده در زمینه راه اندازی انجمن سلیاک استان فارس، این انجمن از سال جاری، به صورت عملیاتی فعالیت خود را آغاز کرده است.

مظلومی ادامه داد: با برنامه ریزی های انجام شده در این زمینه تلاش شد تا در کنار فازهای اجرایی خدمات مجموعه سلامت استان به بیماران مبتلا به سلیاک، گام های علمی و تحقیقاتی نیز در این زمینه برداشته شد که از جمله می توان به انجام پژوهش در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در خصوص نوع حمایت سایر کشورها از بیماران مبتلا به سلیاک و تولید محصولات جدید برای این بیماران اشاره کرد که نتایج این تحقیق، از طریق استانداری فارس، به وزیر بهداشت و معاون اول رییس جمهور ارایه شده است.

او گسترش فعالیت های کلینیک سلیاک و تشکیل کمیته قطب پنج بیماران سلیاک را نیز دیگر گام های عملیاتی در برنامه حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به سلیاک عنوان کرد و ادامه داد: این اقدامات به صورت گروهی و با حمایت های ویژه دکتر «محمدهادی ایمانیه» استاندار فارس و همکاری مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، مدیرکل غله استان، دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، واحدهای تولید کننده، یکی از مراکز خیریه استان و صدا و سیمای مرکز فارس انجام شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه، از خیرین استان خواست در تقویت این برنامه حمایتی، مجموعه دانشگاه را بیش از بیش همراهی کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • رایگان شدن درمان کودکان تا ۷ سال سرمایه‌گذاری برای آینده است
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد