Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@18:09:37 GMT

آمریکا غرب آسیا را پس از افغانستان ترک می‎کند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۷۱۲۳۳

آمریکا غرب آسیا را پس از افغانستان ترک می‎کند؟

آمریکا خروجی تلخ با تبعات سنگین از افغانستان داشت، اما آیا این اقدام پایانی بر مداخلات نظامی این کشور در دیگر نقاط جهان است به ویژه منطقه غرب آسیاست؟

به گزارش مشرق، مقام‎های آمریکا از هزینه‌های سنگین در افغانستان ناله می‌کنند و ادعا دارند که روزانه ۳۰۰ میلیون دلار هزینه اشغال و تجاوز به خاک این کشور بوده که واشنگتن در طول ۲۰ سال آن را تقبل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر این اصل هزینه‌های سنگین نظامی گری آمریکا را جدی بنگریم باید در انتظار خروج کامل نیروهای آمریکایی از دیگر کشورهای تحت اشغال باشیم چرا که آمریکا با آن ادعا دیگر توان پرداخت هزینه نظامی گری خود را ندارد.

آمریکا شکست مفتضحانه خود را در افغانستان در جای دیگر می‌خواهد جبران کند.

بیشتر بخوانید: بیش از ۴۵۰ کودک در افغانستان گذشته کشته شدند

رژیمی که خود را ناجی و الگوی دیگر جوامع می‌داند تحمل شکست سنگین در افغانستان را ندارد.

آمریکایی‌ها در سوریه و عراق نیز حضور دارند و با وجود فشارهایی که برای خروج آن‌ها در این دو کشور وارد می‌شود، اما تصمیمی برای این امر نگرفته‌اند بلکه با سماجت هر چه بیشتر بر اشغالگری خود پا فشاری می‌کنند.

نیروها و تجهیزات نظامی باقی مانده از اشغال افغانستان، آن‌هایی که کارآیی دارد به هزاران کیلومتر تا خاک آمریکا حمل نمی‌شود، بلکه به پایگاه‌های منطقه‌ای ارتش آمریکا انتقال پیدا می‌کند.

آمریکا در عراق و سوریه مشغول حمایت از تروریست‌هاست و آن‌ها نیاز به تدارکات و تجهیزات نظامی دارند.

اگر برای آمریکا هزینه‌های سنگین حضور نظامی در دیگر کشورها به ویژه کشورهای منطقه غرب آسیا مهم است باید پس از خروج از افغانستان، سوریه و عراق را نیز ترک کند.

اما سود ماندن نیروهای نظامی آمریکا برای واشنگتن بیشتر از خروج آن‌هاست، اگر از افغانستان با فضاحت خارج شدند نخست به خاطر شکستی بود که در سیاست‌های خود پذیرفتند و سپس برای آن بود که تاراج این کشور به پایان رسید و منابع آن به غارت رفت.

اکنون منابع سوریه و عراق همچنان باقی است و آمریکا نمی‌تواند چشم طمع خود را از آن‌ها بردارد.

برای همین است که «آوریل هاینز» مدیر اطلاعات ملی آمریکا ادعا کرده که بزرگترین تهدید ناشی از تروریسم بین المللی برای کشورش، از کشورهایی نظیر یمن، سومالی، سوریه و عراق نشات می‌گیرد نه افغانستان.

چنین تفکر و دیدگاهی نشان دهنده این مسئله است که آمریکایی‌ها همچنان برای غرب آسیا برنامه دارند و حتی در اندیشه ادامه و افزایش اقدامات اشغالگرانه خود در منطقه هستند.

آمریکایی‌ها اگر هم از سوریه و عراق خارج شوند، جای پای خود را باقی می‌گذارند و این دو کشور همچنان باید با تروریست‌های دست پرورده محور غربی عبری و عربی در جنگ باشند.

نیروهای نیابتی در صورت خروج آمریکا از منطقه، حضور خواهند داشت و با این سیاست هزینه‌های نظامی آمریکا چه در تلفات جانی و چه در هزینه‌های تسلیحاتی کاهش خواهد یافت.

سیاست آمریکا این است که پس از چپاول منابع کشورهای تحت اشغال از منطقه خارج شود، اما سعی خواهد کرد تا همچنان ناامنی در کشورهایی، چون سوریه، عراق، افغانستان و یمن باقی بماند.

برای همین است که واشنگتن تمرکز خود را به سوی دیگر کشورهای درگیر شیفت کرده و سعی دارد آن‌ها را با دقت بیشتری زیر نظر داشته و تحت سیاست‌های خود قرار دهد.

مدیر اطلاعات ملی آمریکا در ادامه سخنان خود در کنفرانسی درباره امنیت ملی گفته؛ علیرغم اینکه مقامات اطلاعاتی آمریکا از نزدیک، احتمال ظهور گروه‌های تروریستی در افغانستان را زیر نظر دارند، اما این کشور از نظر پناه دادن به تروریست‌هایی که می‌توانند حملات خود را در داخل آمریکا انجام دهند، دیگر نگران کننده نیست.

وی افزود «ما افغانستان را در صدر فهرست اولویت‌ها قرار نمی‌دهیم بلکه نگاه ما به یمن، سومالی، سوریه و عراق است؛ تهدیدهای خطرناکتر را آنجا می‌بینیم.»

اما موضع آمریکا درباره یمن که هم اکنون در حال دفاع مقابل حملات سعودی‌هاست به نظر متفاوت است.

سعودی‌ها به نیابت از سوی آمریکایی‌ها به یمن حمله کردند و اکنون نزدیک به ۶ سال است که مردم این کشور مقاومت کرده و معادلاتی که ترسیم شده بود، از بین رفته است.

یمن هیچگاه ظرفیت و زمینه پرورش تروریسم را نداشته و ندارد همانگونه که سوریه، عراق و افغانستان نداشته و ندارند.

هر آنچه که به نام تروریست و تروریسم در این کشورها وجود دارند، زاییده سیاست‌های آمریکا، صهیونیست‌ها و سعودی‌هاست.

اکنون که آمریکا خود را از باتلاق افغانستان خارج کرد، تمرکز آن بر روی دیگر کشورهای منطقه خواهد بود و این اتفاق نیازمند هوشیاری و آمادگی بیشتر جبهه مقاومت را می‌طلبد.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان آمریکا خروج از افغانستان عراق افغانستان سعودی ها سوریه سوریه و عراق آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۱۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند

یکی از فرماندهان حشد الشعبی عراق با تاکید بر لزوم اخراج نیروهای بیگانه از خاک این کشور گفت: «تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند.»

به گزارش ایسنا، ابو زین‌العابدین، فرمانده تیپ ۲۸ حشد الشعبی تاکید کرد که «تهدیدهای آمریکا حباب رسانه‌ای بیش نیست و از دولت می‌خواهیم که به روند بیرون کردن تمام نیروهای خارجی از کشور سرعت بخشد.»

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری المعلومه خاطرنشان کرد: «تهدیدهای آمریکا و دیگران مقاومت و مجاهدان عراقی را نمی‌ترساند و حرف آخر ما اخراج نیروهای بیگانه از کشور است.»

ابو زین‌العابدین افزود: «ما به قدرت دولت در اخراج کامل نیروهای بیگانه از خاک عراق اطمینان داریم و هدف آمریکا از تهدید این است که عراق امتیازات بیشتری برای تضمین بقای نیروهای این کشور بدهد.»

این فرمانده عراقی تاکید کرد: «تهدیدهای آمریکایی و غربی جدید نیستند، اما مجاهدین عراقی حرف آخر را می‌زنند. ما به قدرت دولت عراق در اجرای مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نیروهای بیگانه و در راس آن‌ها نیروهای آمریکایی ایمان داریم.»

پارلمان عراق در سال ۲۰۲۰ مصوبه‌ای را برای خروج نیروهای خارجی از عراق به‌ویژه نیروهای آمریکایی بعد از جنایت ترور سردار شهید قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی عراق در حمله آمریکا به فرودگاه بغداد تصویب کرد.

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق اخیرا سفری به واشنگتن داشت. رعد التمیمی، از رهبران چارچوب هماهنگی شیعیان عراق در این باره گفت: «محور سفر محمد شیاع السودانی به واشنگتن شامل سه پرونده مهم و اصلی است که مهم‌ترین آن خروج نیروهای آمریکایی از عراق است و توافق ملی در قبال این پرونده وجود دارد.»

التمیمی پیش‌بینی کرد اجرای دستورکار اخراج نیروهای آمریکایی از عراق بعد از اواسط سال ۲۰۲۴ آغاز شود.

وی در مصاحبه با المعلومه گفت: «نیروهای آمریکایی حاکمیت ملی عراق را نقض و از کشتار جمعی ساکنان غزه حمایت کردند. آن‌ها تمام امکانات خود را برای حمایت از رژیم اشغالگر صهیونیستی به کار گرفته‌اند. واشنگتن خطر مخالفت با خروج خود و پیامدهای داخلی و خارجی آن را درک می‌کند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور ویرانگرِ آمریکا در افغانستان + فیلم
  • استقبال از تیم ملی فوتسال افغانستان در تهران
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • گفت‌وگوی ویژه با مردی که افغانستان را راهی جام جهانی کرد
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • صعود فوتسال افغانستان در رنکینگ جهانی
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • تاریخ‌سازی افغانستان با یک ایرانی
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد