Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - «نشست تخصصی آسیب شناسی نظام درآمدی شهرداری ها در ایران » با تأکید بر تجربه شهرداری تهران و با حضور نماینده مجلس شورای اسلامی، عضو شورای شهر تهران و رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران برگزار شد.
به گزارش شهر و به نقل از روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در این نشست جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری تهران یکی از مراکز مهم مطالعاتی بشمار می‌آید که در بودجه 1401 و تدوین برنامه بودجه هفتم دولت می تواند مفید فایده واقع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حق و حقوق شهرداری ها به دلیل فقدان مطالعات در خصوص قوانین مطالبه گرانه شهرداری از دولت به صورت موثر احقاق نشده است.
جعفر قادری با اشاره به کاهش حدود اختیارات شهرداری ها افزود: اینکه شهرداری‌ها نمی توانند به صورت مستقیم اقدام به انتشار اوراق مشارکت و دریافت عوارض شهری داشته باشند از قدرت تصمیم ساز بودنشان کاسته است، باید قوانینی تصویب شود تا این اختیارات به طی مراحل قانونی به شهرداری ها بازگردد.
در ادامه این نشست برخط ناصر امانی نائب رئیس شورای شهر تهران با پر اهمیت و تاریخی خواندن نظام درآمدی شهرداری تهران گفت: رسیدن به یک مفهوم مشترک در این خصوص می تواند برای اولین بار دولت و شهرداری را به یک دستاورد اجماع ساز برساند.
او مدیریت کلانشهر تهران را به سه بخش تقسیم کرد و افزود: اول اینکه مشکلات تهران از جنس مشکلات سایر کلانشهرهای کشور است، دوما تهران پایتخت است و همه فعالیتهایی بزرگ و تصمیم ساز کشوری در آن متمرکز شده چنانچه در یکصد سال گذشته مرکز کشور بوده و مسئولیت اداره آن بر دوش مدیریت شهری است ودر نهایت تهران منطقه بزرگ شهری است که از پهنه آن از فیروزکوه تا قزوین و ورامین گستره شده است. حالا مدیریت این سه مفهوم مشترک روی هم با تمام هزینه‌هایش بر گردن مردم و مدیریت شهری تهران است و مشکلات انباشته شده آن در این سالها باعث عدم توفیق در رفع آنها شده است.
او با انتقاد از اصلاح قانون شهرداری ها در دهه 60 تصریح کرد: اگر در دهه 60 تصمیماتی گرفته شد و طی آن شهرداری ها برای کسب درآمد و خودکفایی از بودجه دولت منفک شدند دلیل نمی شود با گذشت 30 سال این تصمیم همچنان پابر جا بماند و تغییری نداشته باشد.
ناصر امانی افزود: شهرداری به تنهایی نمی توانند تمام مشکلات شهر را حل کنند، چرا باید شهرداری ها از منابع مالی کشور محروم باشند؟ در کشورهای پیشرفته جهان حداقل 50 درصد هزینه ها را دولت می پردازد و شهرداری فقط اداره شهر را به عهده دارد. این در حالی است که در ایران 70 درصد مردم شهرنشین هستند وآن قانون که سال 60 تصویب شد برای زمانی به کار می آمد که 70 درصد مردم روستا نشین بودند و شهرها جمعیت کمی داشتند.
او با درخواست تدوین لوایح جدید متناسب با مدیریت شهری گفت:در نظام درآمدی شهرداری‌ها باید طرحی نو انداخته شود. مدیریت شهری فقط موظف است شهر را مدیریت کند وباید هرچه زودتر این تفکیک صورت بگیرد تا شهرداری از بحرانی که سالهاست با آن مواجهند خارج شود.
در این نشست برخط محمدحسین بوچانی رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اشاره به اهمیت نظام درآمدی شهرداری ها در مدیریت شهری گفت: مسئله کلیدی تنظیم درآمدهای پایدار در شهرداری ها در کشور بحثی تاریخی است، ارتباط دولت و شهرداری ها و تعیین تکلیف درآمدهای آنان از مهمترین چالش های تاریخی این دو نهاد است.
او تصریح کرد: زمان آزمون و خطا گذشته و مدیریت شهری باید به نظام درآمدی شهرداری ها و تجربه های جهانی که در این خصوص به دست آمده پایند باشد.
بوچانی در ادامه افزود: بحث دوم در بهبود نظام درآمدی شهرداری ها عدم وجود قوانین متقن برای وصول درآمدهای شهرداری از دولت است.
او با اشاره به بحث سوم مطروحه در نظام درآمدی گفت:شهرداری‌ها زیر ساخت ایجاد می‌کنند و از ایجاد این زیرساخت‌هایی که قاعدتا خدماتی و رفاهی هستند هیچ درآمدی ندارند .
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری تاکید کرد: در قانون الزامی برای اینکه تمام ساختمانها در مقابل حریق بیمه شوند، وجود ندارد لکن اگر این قانون تصویب و اجرایی شود، سازمان آتش نشانی می تواند در ازای مانیتورینگ این ساختمانها ، دارای درآمد باشند و از سوی دیگر تبلیغات محیطی شهری که موید این موضوع است که هیات مدیره سازمان زیباسازی باید جدی تر به این منبع درآمدی نگاه کنند.
در ادامه این نشست بر خط بهروز هادی زنور عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران در خصوص کتاب تالیف شده گفت: برای بهبود نظام درآمدی شهرداری ها باید تاکید کنم که نرخ شهرنشینی در این سالها افزایش یافته و چهره ایران از یک کشور روستایی به یک کشور شهری تغییر یافته و همین امر باعث شده تا خدمات و تمرکز جمعیت و تبدیل این شهرها به کانون فعالیت‌های اقتصادی بدون توجه به منابع درآمدی شهرداری‌ها گسترش یابد اما به توسعه پایدار دست نیابد.
او افزود: شهرداری تهران و بسیاری شهرهای ایران دچار ناپایداری مالی هستند به این معنا که در آمدهای ثبات ندارند و هزینه های آنها رو به افزایش است و درآمدهای آنها پاسخگوی بدهی نیست و شهرداری باید با این درآمدها هم بدهی هایش را بپردازد هم بتواند خدمات ارائه کند.
در ادامه این نشست علی اکبر اسدی، مدیر کل دفتر برنامه و بودجه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با تاکید بر وابستگی میان توسعه پایدار شهری و نظام درآمدی گفت: با افزایش فعالیتهای اقتصادی در شهر وسعت جغرافیای شهرها گسترش و درآمدهای شهری نیز افزایش می‌یابد بنابر این رویکرد دولت و مجلس در تصویب قوانین باید در راستای افزایش درآمد و حدود و اختیارات شهرداری ها توسعه یابد.
او ایجاد تفاهم در مدیریت شهری را از اصول توسعه دانست و اعلام:اصلاح ساختاری در نطام درآمدی باید به گونه ای اجرا شود که فقط شهرداری ها را مکلف به کسب درآمد و تامین مالی پروژه های عمرانی نکند بلکه دولت هم متعهد به پرداخت بخشی از این هزینه ها باشد، نه آنکه مانند سنوات گذشته هزینه بیمه کارگران را به شهرداری ها محول کند و بار اضافی به دوششان بگذارد. 
ادامه نشست وحید عرب از سازمان برنامه و بودجه شهرداری تهران با تشکر از کتاب تدوین شده خواستار تدوین ویراست دوم این کتاب شد و افزود: به نظر می آید برای بهره برداری بیشتر از مطالب کتاب ارزشمند تألیف شده در بخشهایی که آمار و ارقام استفاده شده برای به روز رسانی و اعمال دقت نظر بیشتر با توجه به سرعت در تغییر ارقام نسبت به تألیف ویراست دوم کتاب مذکور اقدام شود که با استقبال رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران واقع شد.
در ادامه این نشست گشتاسب مظفری معاونت مطالعات مدیریت اقتصادی و امور اجتماعی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با در اولویت قرار دادن مطالبات شهرداری‌ها از دولت افزود: دولت با پرداختن این معوقات می تواند شاهد رونق و توسعه متناسب شهری باشد و رضایت شهروندان از دریافت خدمات حاصل شود. تا کنون برای دریافت این مطالبات به حق نواقص قانونی وجود داشته که امیدواریم با اجرای درست قانون این مطالبه به درستی مورد پیگیری قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران نظام درآمدی شهرداری ها ادامه این نشست شهرداری تهران شهرداری ها مدیریت شهری هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۱۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود

شهردار مشهد مقدس از راه‌اندازی سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندرشریف در مراسم امضای تفاهم‌نامه تشکیل دفتر همکاری مشترک دانشگاه فردوسی و شهرداری مشهد اظهار کرد: یک لحظه غفلت در شهر باعث نارضایتی و بحران می‌شود، مثلاً نشست یک خیابان در مشهد به سرعت رسانه‌ای می‌شود و همه پیگیر آن می‌شوند.

وی افزود: دانشگاه‌ها درگیر موضوعات شهری هستند و بهترین مکان برای اینکه علم به عمل برسد، مدیریت شهری است چرا که ویترین خدمات دولت است؛ امروز شهرداری مشهد بیش از ۴۰۰ خدمت به مردم ارائه می‌کند و این گستردگی کار مقداری مدیریت شهری را به سمت تصمیم لحظه‌ای می‌برد و اگر از قبل برای بحران فکر شده باشد، تصمیم هم لحظه‌ای و هم علمی خواهد بود.

قلندرشریف اضافه کرد: دانشگاه در این زمینه می‌توانند کمک کند و در کنار آن خلاقیت نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، در این دوره مدیریت شهری دفتر خلاقیت در شهرداری تشکیل شد که کارهای خوبی نیز انجام شده است.

شهردار مشهد مقدس افزود: ارتباط مناسب بین خلاقیت با بدنه شهرداری، ظرفیت خوبی برای همکاری دانشگاه و شهرداری به وجود آورده و این همکاری تصمیم‌گیری برای مدیریت شهری را در موقعیت‌های مختلف آسان می‌کند.

وی با بیان اینکه تا امروز پژوهش‌های زیادی برای شهرداری انجام شده که عملیاتی نبوده است، گفت: اگر پایان‌نامه‌ها هدف‌دار باشند و در قالب موضوعات شناسایی شده تنظیم شوند، کار ما در شهرداری راحت‌تر خواهد شد.

قلندر شریف تصریح کرد: سامانه شمس برای شناسایی موضوعات شهرداری در حال راه‌اندازی است و همه مسائل شناسایی شده در آن ثبت می‌شود و ما هم از ایده‌ها برای حل آن‌ها استقبال می‌کنیم.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: امروز مشهد به‌عنوان دبیرخانه خلاقیت کلانشهرها تعیین شده و در حوزه هوشمندسازی و خلاقیت پیشرو است و در ارزیابی صورت گرفته رتبه اول کشور و سوم غرب آسیا در هوشمندسازی را داریم.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال این هستیم تا همه فرآیندهای خدمات شهری آنلاین شود، یادآور شد: در حال حاضر جمع‌آوری پسماند خشک، مجوزهای حمل خاک، آتش‌نشانی و … هوشمند شده است و در آینده نزدیک هم پیش‌نویس پروانه ساختمانی در لحظه صادر خواهد شد.

قلندر شریف تاکید کرد: اگر در این حوزه‌ها سریع پیش نرویم عقب می‌مانیم و این مستلزم این است که ارتباط میان شهرداری و دانشگاه شکل بگیرد و پایان‌نامه‌ها کاربردی باشد، اگر علم با تجربیات عملیاتی شهرداری ترکیب شود در آموزش دانشگاه هم تأثیرگذار است و آن را تقویت می‌کند.

وی گفت: ٢٠ کار ویژه در مدیریت شهری استخراج شده و روی آن کار می‌شود، همکاری میان دانشگاه فردوسی و شهرداری مشهد را می‌توان از اینجا شروع کرد، با برقراری این همکاری دانشجویان می‌توانند تأثیرگذاری کارشان را ببینند و از طرف دیگر در شهرداری، هم هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند و هم کیفیت کار بالا می‌رود.

کد خبر 747677

دیگر خبرها

  • ساخت و ساز غیرمجاز خط قرمز مدیریت شهری مشکین‌دشت
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار
  • برند شهر اصفهان باید حفظ شود/ آماده تعامل با رسانه‌ها هستیم
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن‌های مترو
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران
  • اقدامات شهرهای موفق برای تحقق مفهوم زباله‌صفر
  • حل مسئله پسماند شهرستان دیر نیازمند عزم همگانی است
  • بی‌توجهی مدیریت شهری گذشته به گرامیداشت آیین‌های مذهبی