Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@18:33:37 GMT

«تولید» موتور محرکه اقتصاد مقاومتی است

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۷۲۲۲۲

«تولید» موتور محرکه اقتصاد مقاومتی است

ایسنا/قزوین عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی با تأکید بر اینکه «تولید» موتور محرکه اقتصاد مقاومتی است، گفت: در بند دوم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به اقتصاد دانش‌بنیان اشاره شده است؛ اقتصاد دانش‌بنیان کمک می‌کند تا مواد بی‌ارزش را به مواد با ارزش افزوده بالا تبدیل کنیم.

حمیدرضا پیله‌ور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که در شرایط تهدید و دشمنی و دشواری بتواند به اهداف خود برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه هدف عمومی استقلال اقتصادی، رفاه عمومی و پیشرفت را در اقتصاد کشور دنبال می‌کنیم، یعنی اقتصاد ما نباید وابسته و شرطی باشد و شاکله و موتور اصلی آن پیشرفت اقتصاد باشد.

وی ادامه داد: کشورها معمولاً به ۲ دسته دارای قدرت و فاقد قدرت برای پیشرفت تقسیم می‌شوند؛ اگر کشورها برای پیشرفت قدرت داشته باشند می‌توانند مسیر را برای دیگر کشورها تعیین کنند و کشورهایی که فاقد این قدرت هستند باید خود را به کشورهای دارای پیشرفت متصل کنند.

این عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: وضعیت کشور ما حاصل این تفکر است، اقتصاد مقاومتی با اهدافی که برایش مشخص کردیم راهگشای آینده کشور خواهد بود و راهی جز پیاده کردن این سیاست نداریم چون سالهاست بحث اقتصاد وابسته را داشته‌ایم و هیچ عایدی نداشتیم. دولت باید حتماً سیاست اقتصاد مقاومتی را اجرا کند، البته باید این سیاستها را باید برای مردم تبیین کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در هر اقتصادی تحریم یکی از مباحث اساسی است اما مسئله‌ای که در اقتصاد مقاومتی داریم این است که چه وزنی از تحریم‌ها به مشکلات مسائل خارجی و چه میزان به مسائل داخلی بازمی‌گردد؛ عمده تحریم‌هایی که در حوزه اقتصاد با آن مواجه هستیم به مسائل داخلی بازمی‌گردد. اگر بتوانیم تحریم داخلی را رفع کنیم می‌توانیم در رفع تحریم‌های خارجی نیز وارد شویم.

پیله‌ور با تأکید بر اینکه «تولید» موتور محرکه اقتصاد مقاومتی است، افزود: در بند ۲ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به اقتصاد دانش‌بنیان اشاره شده است؛ ۱۲ سال است که در کشور روی ادبیات دانش‌بنیان کار می‌شود و در ایام کرونا دیدیم اقتصاد دانش‌بنیان به کمک مردم آمد و مردم نتیجه عینی و عملی آن را مشاهده کردند.

وی تشریح کرد: به‌عنوان کشوری درحال‌توسعه و جزو کشورهای با درآمد متوسط هستیم؛ سه دسته کشور در دنیا وجود دارند، کشورهای با درآمد بالا که موتور محرکه آن فناوری و نوآوری است و رقابت جدی روی فضاهای فناوری و نوآوری دارند، در مقابل آن اقتصادهای با درآمد پایین و ضعیف داریم که رقابت در این کشورها بر روی قیمت و کاهش سود است؛ کشورهای درحال‌توسعه عمدتاً با درآمد متوسط هستند که وقتی می‌خواهند وارد صنعت شوند نرخ دستمزد آنان به نسبت کشورهای با درآمد پایین نرخ دستمزد بالا و سطح فناوری پایینی دارند و در تله درآمد متوسط به دام می‌افتند.

این عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی توضیح داد: ایران جزو کشورهای با درآمد متوسط است کشورهایی که در حال طی این مسیر هستند ۲ رویکرد می‌توانند نسبت به حوزه فناوری و نوآوری داشته باشند، یک حوزه حرکت به سمت سیاست‌های علم و فناوری و دانشگاهی است که کشورهای آمریکای لاتین به این سمت می‌رود و ما به این سمت حرکت کردیم تا مقاله تولید کنیم؛ رویکرد دوم ایجاد سیاست‌های نوآورانه در واحدهای صنعتی است که کشورهای آسیای شرقی به این سمت حرکت کردند و ما نیز در حال جهش از شرکت‌های نوع اول به نوع دوم هستیم.

وی گفت: بر اساس بند ۲ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برای توسعه نوآوری بنگاهی می‌توانیم فناوری را در خوشه‌های صنعتی تقویت کنیم، البته این رویه چند سالی است که در ادبیات اقتصادی کشور ما راه افتاده است. تولید محصولات دارای فناوری برای ما مزیت رقابتی داشته است چون در پی آن ضمن ایجاد بازار صادراتی، تحریم‌ها بی‌اثر و خودباوری ایجاد می‌شود و نگاه ما به سمت داخل خواهد بود.

پیله‌ور اظهار کرد: کشورهایی که با درآمد بالا هستند ارتباط مستقیمی بین صنعت و دانشگاه دارند؛ در حقیقت نیازهای صنعتی جهت دانشگاه را مشخص می‌کند، باید صنعت مسیر را برای دانشگاه‌ها مشخص کند تا ارتباط بین صنعت و دانشگاه محقق شود. در این مسیر حرکت کردیم و برای ادامه این حرکت به منابع نیاز داریم که در کشور به‌وفور جود دارد.

وی بیان کرد: دولت با ایجاد برخی از قوانین موجب ایجاد تحریم داخلی می‌شود که در رفع تحریم‌های داخلی، مانع‌زدایی حرف نخست را می‌زند؛ چند نهاد ازجمله سازمان‌های تأمین اجتماعی و امور مالیاتی از موانع کسب‌وکار به شمار می‌روند، ساختار تأمین اجتماعی باید اصلاح شود و سازمان امور مالیاتی هم باید مشوق تولید باشد تا از دلالی جلوگیری کند که در حال حاضر این رویه عکس است.

نگاه اقتصاد مقاومتی محدود کردن و بستن مرزها نیست

این عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: نگاه اقتصاد مقاومتی محدود کردن و بستن مرزها نیست؛ ایران به لحاظ منابع انسانی و طبیعی غنی است؛ در حال حاضر اقتصاد کشورمان مانند یک قطار تندرو ولی خراب است؛ برای اینکه اقتصاد روی ریل باشد می‌تواند با دنیا تعامل داشته باشد. اگر قطار تعمیر شود و به ریل بازگردد می‌تواند پرسرعت حرکت کند؛ بعدازاینکه اقتصاد وارد ریل شود می‌تواند تعاملات جدی در حوزه بین‌الملل داشته باشد. ایران به‌مانند لوکوموتیو و بقیه کشورهای منطقه مانند واگن هستند اگر واگنی بخواهد به لکوموتیو متصل شود باید هزینه کند، قطعاً این‌گونه می‌توانیم در حوزه بین‌الملل تعامل کنیم.

وی بیان کرد: تا به امروز عمدتاً با نگاه خام فروشی وارد بازارهای بین‌المللی شده‌ایم و منابع خود را بدون اینکه به محصول نهایی تبدیل کنیم خام صادر کردیم؛ ذهن ما را شرطی کرده‌اند که نفت را استخراج کرده و بفروشیم؛ اگر یک بشکه نفت را ۱۰۰ لیتر حساب کنیم و با فرض اینکه آن را به ۱۰۰ دلار بفروشیم چقدر باید برای استخراج و انتقال به مقصد هزینه کنیم؛ در فروشگاه‌های اینترنتی بین‌المللی ۱۰۰ میلی‌لیتر عطر فرانسوی را ۱۰۰ دلار می‌فروشند؛ ارزش‌افزوده عطر ۱۰۰۰ برابر بیشتر است. باید نفت کمتری را خام بفروشیم و به‌واسطه دانش به موادی تبدیل کنیم که ارزش‌افزوده بسیاری دارند.

پیله‌ور خاطرنشان کرد: ازنظر موقعیت جغرافیایی در مسیری قرار گرفتیم که ظرفیت خوبی داریم؛ در اقتصاد مقاومتی باید این ظرفیت‌ها را به کمک اقتصاد آوریم؛ اگر دید جامعه اصلاح شود می‌توانیم از آن استفاده کنیم در غیر این صورت به این مزیت‌ها به‌عنوان مزاحم نگاه نخواهیم کرد.

این عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی در پایان یادآور شد: در چند سال گذشته اگر به ادبیات مسئولین کشور نگاه کنیم خواهیم دید که همه اذعان داشتند مسیری که برای توسعه صنعت و اقتصاد پیش برویم از مسیر اقتصاد دانش‌بنیان پیش می‌رود؛ اقتصاد دانش‌بنیان کمک می‌کند تا مواد بی‌ارزش را به مواد با ارزش‌افزوده بالا تبدیل کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی قزوين اقتصاد مقاومتی توليد ملي اقتصاد دانش بنیان کشورهای با درآمد درآمد متوسط موتور محرکه ارزش افزوده تبدیل کنیم تحریم ها پیله ور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۲۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است

وزیر کشور با بیان اینکه مناطق آزاد از ارکان اقتصاد مقاومتی است، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند مناطق آزاد و ویژه باید در جذب فناوری‌های پیشرفته،جذب منابع خارجی، توسعه صادرات و توسعه تولید عملکرد بالایی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، احمد وحیدی شامگاه _ پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور اظهار کرد: همه گام‌های رشد و ارتقا را جمهوری اسلامی طی کرده و در قله‌ها به‌سر می‌برد اما کاستی و کمی هنوز در حوزه اقتصاد وجود دارد. مقام معظم رهبری فرموده‌اند یکی از مسائل ما استحکام اقتصادی است و اقتصاد باید درخور آرمان‌های کشور باشد. یک کشور با آرمان‌ها، رسالت و انتظارات جهانی باید اقتصاد کافی و چشم‌نواز داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه امروز جمهوری اسلامی قدرت کاملاً تصویب شده و مقتدری دارد، افزود: به خصوص بعد از عملیات وعده صادق نوع نگاه کشورها، ملت‌ها و نوع اشتیاق آنها به جمهوری اسلامی متفاوت شده‌است. همیشه در هر مرحله‌ای قدرت و اقتدار را تجربه کرده‌ایم و تحسین جهانیان و ملت‌های آزاده و غیر وابسته و وابسته برانگیخته و ما امروز هم در همان مسیر اقتدار هستیم.

ما در حوزه‌های سیاسی دفاعی، امنیتی، علمی و فرهنگی بسیار در موقعیت‌های خوبی به‌سر می‌بریم. ما پیام انقلاب اسلامی و رسالت انقلاب اسلامی را داریم. آینده روشن انقلاب اسلامی را به جهانیان نشان دادیم.

کدام کشور می‌تواند مانند ایران ظرفیت سیاسی، استقلال سیاسی و مانورهای سیاسی داشته باشد و همه از منظر خدا خواهی و سعادت بشری است. در حوزه امنیت و دفاعی و علمی در نرخ رشد در جهان اول هستیم.

وزیر کشور تاکید کرد: در اقتصاد ظرفیت‌ها فراوان است. ما از نظر تولید ناخالص و قدرت خرید با توجه به آنچه سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است در رتبه ١٩ قرار داریم. جهاد امروز ما مهم است و باید ظرفیت‌های بالقوه را بالفعل تبدیل کنیم و کشور را در حوزه اقتصادی بر قله‌های افتخار بنشانیم. البته دشمن در مقابل سنگ اندازی می‌کند و نمونه آن تحریم‌ها است و موارد غیر تحریم هم وجود دارد اما اینها نباید از تلاش‌های ما بکاهد.

وحیدی ادامه داد: جهاد مهم شکل گرفته است و هر کس مسئولیت‌هایی دارد و شما عزیزان جایگاه بسیار مهمی در این جهاد دارید و باید گام‌هایی در حرکت‌های بزرگ اقتصادی بردارید. مناطق آزاد و ویژه پرچم داران و بخش مهم، نقطه تعیین کننده و پیشران بزرگ در اقتصاد هستند.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد از ارکان اقتصاد مقاومتی هستند، تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند مناطق آزاد و ویژه باید در جذب فناوری‌های پیشرفته، جذب منابع خارجی، توسعه صادرات و توسعه تولید عملکرد بالایی داشته باشند. ما باید برای تحقق تک تک این موارد هدف گذاری، نقشه راه و برنامه اقدام مشخص داشته باشیم. از گذشته نسبت به این مناطق نظر بدبینانه ایجاد شده است و برگشت این نکته و نشان دادن ظرفیت بالای این مناطق بار سنگینی است که بر دوش شما عزیزان افتاده است.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: الحمدلله برخی مناطق رشد خوبی داشتند و این نشان دهنده این است که حرکت‌های خوب آغاز شده و این حرکت‌های خوب باید مستمر، هدفمند با برنامه و با اصرار و پیگیری دنبال شود. دشمن قصد دارد از حوزه مناطق آزاد و ویژه به کشور آسیب برساند، تا کشور نتواند رشد کند از این رو باید هدفمند و با برنامه جلو برویم. مناطق ویژه باید موضوع محور و هدفمند حرکت کنند و مناطق آزاد به صورت عمومی کار کنند.

وی با تاکید ورود بخش خصوصی به مناطق ویژه، ادامه داد: ما مناطق ویژه زیادی داریم که هنوز راه اندازی نشدند و باید بخش خصوصی در این زمینه ورود پیدا کند. ما باید به صورت هدفمند ظرفیت‌های مناطق ویژه را بسنجیم و عمل کنیم. سرمایه گذاران ایرانی زیادی داریم که سرمایه‌های خود را در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کردند. برای مناطق آزاد و ویژه جذب سرمایه مهم است.

وی با بیان این موضوع که باید یک منطقه آزاد را به عنوان شهر هوشمند معرفی کنیم تا الگویی برای شهرهای دیگر ما باشد، گفت: در این مناطق باید

شهرک‌های اربعینی ایجاد کنیم و باید گفت که لیستی از فعالیت‌های متعدد وجود دارد که می‌توان در این مناطق اجرا کرد. همچنین برای توسعه حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی اقدام جدی صورت گیرد. رسیدگی به مردم بومی نیز باید در اولویت قرار گیرد. امنیت و محورهای حقوقی که مطرح شد نیز باید رسیدگی شود. همچنین این موضوع که منطقه‌ای نصف آزاد است و نصف دیگر آزاد نیست نیز باید بررسی شود زیرا مشکلاتی برای آنها ایجاد شده که باید حل شود. زیرا آثار آن مردم را اذیت خواهد کرد.

در پایان این همایش از برخی مناطق آزاد و ویژه که شامل مناطق ویژه اقتصادی سلفچگان، سهلان، گرمسار و مناطق آزاد ارس، اروند بودند، تقدیر شد.

کد خبر 747981

دیگر خبرها

  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • در سال جهش تولید با مشارکت مردم، نواقص گذشته جامعه کارگری برطرف شود/ نیروی کار و کارگر موتور محرکه اقتصاد کشور است
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت