Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، محمد شاطرپور، کارشناس ارشد سم شناسی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: دیوکسین یا دی اکسین (Dioxins) گروهی از ترکیبات شیمیایی بسیار سمی کلردار هستند که از راه‌های مختلف وارد بدن می‌شوند.

او با بیان اینکه دیوکسین‌ها مواد شیمیایی و سمی مضر برای بدن انسان محسوب می‌شوند و عوارض و مشکلاتی در تولیدمثل، رشد و سیستم ایمنی ایجاد می‌کنند، افزود: همچنین این مواد می‌توانند باعث ایجاد اختلال در هورمون‌ها و بروز سرطان شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاطرپور اوراق کردن و بازیافت محصولات الکترونیکی، فرآیند‌های سوزاندن از جمله؛ روشن کردن آتش در حیاط‌ها و یا سوزاندن زباله‌های تجاری و شهری به ویژه مواد پلاستیکی، پدیده‌های طبیعی از جمله؛ فعالیت‌های آتشفشانی و آتش سوزی جنگل ها، سیگار کشیدن، فرآیند‌های صنعتی از جمله؛ سفید کردن خمیر کاغذ و ذوب آن با استفاده از کلر، استفاده از سوخت‌ها از جمله؛ چوب، زغال یا نفت و همچنین تولید برخی علف کش‌ها و آفت کش‌ها را از عوامل تولید این سم خطرناک برشمرد.

کارشناس ارشد سم شناسی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهار داشت: این مواد سمی دارای قابلیت طی کردن مسافت طولانی در آب یا هوا هستند و زمانیکه این مواد سمی از طرف ماهی و سایر ارگانیسم‌ها بلعیده یا جذب شود، وارد زنجیره غذایی می‌شوند، در واقع غلظت این مواد سمی در حیوانات بیش از گیاهان، آب، خاک یا رسوبات است، ضمن اینکه دی اکسین‌ها در حیوانات بیشتر در چربی بدن آن‌ها تجمع می‌کنند.

او با بیان اینکه دیوکسین‌ها در محصولات بهداشتی زنان به ویژه تامپون‌ها (وسیله‌ای مشابه نوار بهداشتی)، بطری‌های پلاستیکی آب، چربی بدن حیوانات مثل چربی ماهی‌های آب شیرین وجود دارد، ادامه داد: تغییر رژیم غذایی، انتخاب گوشت و ماهی بدون چربی، استفاده از میوه ها، سبزیجات و غلات و همچنین جدا کردن چربی در هنگام پاک کردن گوشت از اقدامات مؤثر بر کنترل این سم هستند.

شاطرپور در خصوص عوارض دیوکسین‌ها بیان کرد: بروز سرطان، سقط جنین در زنان باردار، ناتوانی‌های مادرزادی، سرکوب سیستم ایمنی بدن، اختلالات پوستی، کاهش باروری، دیابت، ناتوانی در یادگیری و مشکلات ریوی را از عوارض آن به شمار می‌روند.

او در خاتمه به همه شهروندان بخصوص بانوان توصیه کرد؛ جهت سلامت خود و اعضای خانواده از قرار دادن ظروف پلاستیکی در دستگاه‌های مایکروویو اجتناب کرده و همچنین از قرار دادن بطری‌های پلاستیکی آب در فریزر خودداری کنند.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مواد شیمیایی مواد سمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۳۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با تاکید بر لزوم کاهش مصرف کیسه ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی گفت: درخصوص مدیریت پسماند به ویژه در حاشیه رودها نیازمند اقدامات اساسی هستیم.

میر محمد غراوی در گفت و گو با ایسنا، در تشریح روند مدیریت پسماند در سطح استان تهران گفت: باید با تدبیر و اتخاذ اقدامات اساسی از تبعات منفی پسماند در سطح استان جلوگیری کنیم.

وی افزود: بی تردید انباشت پسماند در حاشیه برخی رودخانه‌ها و مبادی ورودی و خروجی شهرها و روستاها، زیبنده استان تهران نیست. این معضل علاوه بر ایجاد منظره نامناسب، موجب انتشار بوی نامطبوع، تجمع حشرات و حیوانات موذی می‌شود که باید با مشارکت مردم، اقدامات اساسی در راستای جلوگیری از این امر و پاکسازی این نقاط توسط مسؤولان ذیربط صورت پذیرد.

غراوی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی کاهش مصرف کیسه‌ها، ظروف و محصولات یک بار مصرف پلاستیکی ادامه داد: بدون تردید برای فرهنگ سازی در این زمینه باید از خودمان شروع کنیم و با استفاده از تجربیات جهانی این موضوع را ترویج و گسترش دهیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • اعجاز سنگ نمک را بدانید تا از بلای مختلف و انرژی‌های منفی به دور باشید | خود را به آرامش دعوت کنید
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • استفاده از گاز اشک‌آور و گلوله پلاستیکی علیه دانشجویان معترض در دانشگاه آموری
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید