Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی جدیدِ پس از طالبان هنوز در کابل شکل نگرفته است و ظاهرا تا حد زیادی به اراده و میل روسا و اساتید طالبان بستگی دارد اما گرسنگی می‌تواند بحران شدیدی در افغانستان ایجاد کند. شرایطی وخیم‌تر از بحران‌های کنونی.

به گزارش عصرایران به نقل از بی بی سی، گرسنگی چالش کنونی بسیاری از افغان‌ها است.

برای بسیاری از فقرای شهر کابل کنار گذاشتن چند صد افغانی (واحد پول افغانستان) برای تهیه غذا بسیار سخت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این میزان تنها با چند دلار برابری می‌کند.

میلیون‌ها نفر از مردم افغانستان در کشوری که مبالغ هنگفتی از کمک‌های مردمی دریافت می‌کرده، در فقر شدید زندگی می‌کنند.

تعداد انگشت شماری از کارگران ساختمانی موفق به پیدا کردن کار می شوند. بقیه عصبانی، ناامید و بدون کار باقی می‌مانند

کمک‌های خارجی برای کمک به افغان‌ها موثر است اما اینک آمریکا دسترسی به 9 میلیارد دلار از ذخایر بانک مرکزی کشور را مسدود کرده تا از دسترس طالبان دور بماند.

صدها کارگر ساختمانی در سحرگاه هر صبح در فضای باز یکی از بازارهای کابل با ابزارهای خود به دنبال کار روزانه می گردند.

تعداد انگشت شماری از کارگران ساختمانی موفق به پیدا کردن کار می شوند. بقیه عصبانی، ناامید و بدون کار باقی می‌مانند.

"حیات خان" یکی از کارگران ساختمانی درباره ثروتی که توسط مقامات فاسد در 20 سال گذشته به سرقت رفته، خشمگین است.

او در این باره گفت: ثروتمندان تنها به فکر خودشان هستند نه فقرا. من حتی نمی‌توانم نان بخرم. باور کنید نمی‌توانم یک دلار بیابم و بقیه ثروتمندان دلارهای کمکی غرب را در جیب خود می گذارند.

او افزود: هیچ کس به مردم فقیر اهمیت نمی دهد. افراد قدرتمندتر می خواهند مطمئن شوند که کمک‌های ارسالی از خارج به بستگان آنها می رسد نه به فقرا.

"حیات خان" می گوید که افراد ثروتمند کمک‌های غربی به افغانستان را سرقت کرده‌اند

"محمد انور" که دارای شغل اداری در افغانستان است وارد مصاحبه بی بی سی با کارگران ساختمانی شد و با زبان انگلیسی آمریکایی ها را به دزدی متهم کرد.

او گفت: "به نام خدا. ما از آمریکا می‌خواهیم پولی که از دولت افغانستان گرفته را پس دهد. باید از این پول برای بازسازی افغانستان استفاده شود".

در این میان یک نیروی تنومند طالبان با ریش سیاه و پرپشت دخالت کرد. او به ما گفت که منطقه را ترک کنیم و حضور در این ناحیه خطرناک است.

نویسنده گزارش می‌نویسد: من تهدیدی را حس نکردم اما زمان بحث و جدل نبود. این فرد مانند نگهبانان طالبان بود و عینکی آفتابی بزرگ به سبک نظامیان آمریکا بر صورت و اسلحه‌ای آمریکایی در دست داشت.

نیروهای جنبش طالبان در پایتخت کشوری که آنها آن را "امارت اسلامی" می‌نامند کاملا مشخص‌اند. برخی از آنها در فرودگاه نیز یونیفرم‌های آمریکایی را بر تن کرده‌اند.

نیروهای طالبان در سراسر کابل احتمالا لباس و شلوار سنتی "کامیز" می پوشند و سربندهای سیاه و خاک گرفته بر سر دارند.

 

یک نیروی طالبان در کابل گشت می‌زند

رایج‌ترین غر و شکایت هفته پیش کابل مربوط به غذا و استیصال والدینی است که برای تغذیه فرزندان خود تلاش می‌کنند. قیمت مواد غذایی در این شهر رو به افزایش است و میلیون ها نفر برای تغذیه خانواده‌های خود تلاش می کنند.

براساس برآوردهای سازمان "برنامه جهانی غذا" (WFP) حدود 93 درصد از افغان‌ها غذای کافی برای خوردن ندارند. در ماه گذشته و پیش از کنترل طالبان بر افغانستان این آمار 80 درصد اعلام شد.

بازارهای مختلفی در سراسر شهر ایجاد شده‌اند. افرادی که موفق به جمع آورری برخی از وسایل رفاهی در دوره قبل از طالبان شده‌اند، وسایل خود را برای به دست آوردن پول نقد و خرید غذا می فروشند.

در گوشه و کنار شهر گاری‌هایی دیده می‌شود که وسایل خانه‌های مردم را حمل می‌کند. از فرش و تلویزیون تا ظرف و کارد و چنگال.

در این شرایط تعداد بیشتری می‌فروشند و تعداد کمتری می‌خرند.

پول نقد زیادی وجود ندارد و بازارها دست دوم فروشی که تعدادشان کم هم نیست پر از یاس و ناامیدی است.

جهان مسائلی مانند آزادی شخصی، تحصیل دختران و حق کار زنان در افغانستان کنونی را محکوم کرده است اما مسئله گرسنه خوابیدن مردم و کودکان در این شرایط فوریت بیشتری دارد.

برخی کشورها خواهان کمک به افغان‌ها هستند اما طالبان این موضوع را رد می کند که نشان دهنده یک معضل بزرگ است.

طالبان برای ایجاد درآمد، کنترل زندگی مردم و ایجاد مواد غذایی نیاز به تشکیل دولت پایدار دارد.

کشورهایی که در طول سال‌ها با طالبان جنگیده اند به سختی می‌توانند موفقیت‌های دشمن قدیمی خود را تحمل کنند.

جوامع سطح بالاتر شهر کابل نیز زخم‌های زیادی از 40 سال جنگ دارند. تمام روایت‌‌های یک خانواده از منطقه سطح بالای کابل نیز به جنگ ختم می‌شود.

یکی از این خانواده‌ها به اندازه کافی غذا دارد. اما آپارتمان آنها خالی است. وسایل آنها در بازارهای فروش وسایل کار کرده به فروش می‌رسد تا همه اعضای خانواده بتوانند برای رفتن به پاکستان پول تهیه کنند.

مادری که تمایلی به اعلام نامش ندارد با تدریس مهندسی الکترونیک به دانشجویان حقوق می گرفت و تنها نان آور خانواده خود بود.

حالا طالبان کار او را متوقف کرده اند و دخترش کوچکش را از تحصیل.

او متین و قوی حرف می زد اما وقتی از او پرسیدم که ترک خانه چه قدر سخت است، صدای گریه اش بلند شد.

گرسنه خوابیدن واقعیت جدید افغانستان پس از دهه‌ها جنگ است

این زن افزود: از روزی که تصمیم به خروج از کشور گرفتم، قلبم می‌سوزد. اما چه کنم. چاره‌ای ندارم.

وی گفت: فکر نمی‌کنم در صورت ماندن آنها اجازه کار یا تحصیل به ما بدهند. چگونه خانواده‌ام را سیر کنم. می‌توانم گرسنه بمانم اما نمی‌توانم گرسنگی بچه‌هایم را ببینم.

در حال حاضر بیشتر افغان‌ها در تلاش برای سیر کردن خود و خانواده و فرزندان خود هستند.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کارگران ساختمانی افغان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۴۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط دانشگاه علوم پزشکی ایران، ناهید آریائیان افزود: چاقی زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، در نتیجه با «کاهش دریافت میزان کالری» و «افزایش فعالیت‌های فیزیکی» می‌توان از بروز چاقی و بیماری‌های وابسته به آن پیشگیری کرد.

وی اظهارداشت: در سال‌های اخیر میزان شیوع چاقی افزایش یافته و آمار افراد چاق از سال ۱۹۸۰ در جهان بیش از دو برابر شده است. در ایران تقریبا نیمی از افراد دارای اضافه وزن یا چاق هستند.

آریائیان با اشاره به افزایش کودکان مبتلا به چاقی، اظهار کرد: چاقی، زمینه‌ساز بروز بسیاری از بیماری‌های شایع همچون بیماری‌های قلبی عروقی، پرفشاری و چربی خون، دیابت، انواع سرطان‌ها، برخی بیماری‌های زنان و ناباروری، کبدی (مانند کبد چرب)، کلیوی، مفاصل و اتوایمیون، تنفسی، اختلالات خواب، روحی و روانی و ... است. به علاوه چاقی باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهد به ازای هر ۱۰ درصد کاهش وزن، ۲۰ الی ۲۵ درصد خطر مرگ و میر وابسته به چاقی کاهش می‌یابد؛ در واقع چاقی زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های مزمن به شمار می‌رود و با کاهش حتی ۱۰ درصد از وزن می‌توان به اندازه قابل توجهی از ابتلا به بیماری‌های متابولیک و غیرواگیر پیشگیری کرد.

وی افزود: چاقی، افزایش درصد چربی بدن است و چاقی در کودکی، زمینه بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.

آریائیان با اشاره به شاخص توده بدنی، خاطرنشان کرد: هر چه BMI (وزن به کیلوگرم تقسیم به مجذور قد به متر) بالاتر رود، میزان مرگ و میر هم بیشتر می‌شود. BMI بالاتر از ۲۵ تا ۲۹.۹ اضافه وزن و بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی تعریف می‌شود.

وی افزود: علت چاقی افزایش دریافت انرژی بیشتر نسبت به مصرف آن است؛ بنابراین برای پیشگیری از اضافه وزن باید میزان دریافت کالری را کنترل کنیم.

به گفته وی، یکی از علل کاهش مصرف انرژی، کاهش فعالیت فیزیکی است و چاقی، خود زمینه ساز کم تحرکی است.

این متخصص تغذیه با تاکید بر افزایش فعالیت فیزیکی، اظهار کرد: برخی افراد از رژیم غذایی نامناسب پیروی کرده و مواد غذایی خاصی را استفاده و یا برخی از گروه‌های غذایی را حذف می‌کنند؛ ولی باید توجه داشت که لازم است همه گروه‌های غذایی به میزان مورد نیاز استفاده شوند و گروه‌های سبزی‌ها (دارای فیبر بالا باشند و مصرف آن‌ها به صورت خام و آب پز به حس سیری کمک می‌کند)، میوه‌ها، غلات سبوس‌دار، لبنیات کم چرب، گروه گوشت‌ها مانند انواع گوشت بدون چربی یا کم چرب، حبوبات و تخم‌مرغ در برنامه روزانه گنجانده شوند.

وی تاکید کرد: همچنین مصرف غذا‌های پرکالری و کم ارزش مانند فست فودها، غذا‌های سرخ کردنی، شیرینی‌ها و چربی‌های اشباع شده کاهش یابد و از روغن‌های مفید مانند روغن زیتون و کلزا در مقدار مورد نیاز استفاده و آب کافی مصرف شود.

به گفته آریائیان، از نشستن‌های طولانی، خوردن غذا هنگام تماشای تلویزیون، خوردن سریع غذا و مصرف غذا‌های شیرین و پرچرب خودداری کنید و به جای آن، تغییر سبک زندگی، پیاده‌روی مستمر، انجام ورزش‌های هوازی (به منظور کاهش چربی) به همراه غیر هوازی (برای افزایش متابولیسم بدن) و استفاده از مواد غذایی در حد نیاز را مورد توجه قرار دهید.

وی افزود: همچنین برای کنترل اشتها در فاصله وعده‌های اصلی می‌توانید از میان وعده‌های مغذی مناسب نظیر میوه‌ها (در حد مورد نیاز)، سبزی‌ها و آجیل بدون نمک (در میزان کم) استفاده کنید. به یاد داشته باشید که هیچ وعده غذایی به خصوص صبحانه نباید حذف شود.

آریائیان تصریح کرد: منافع فیزیولوژیک وزن مناسب بسیار بالا است و وقتی وزن ایده‌آلی داریم علاوه بر حفظ سلامت بدن، حال و روحیه بهتری هم داریم و سیستم ایمنی بدن هم قوی‌تر است، در نتیجه کمتر به بیماری‌های جسمانی و روانی مبتلا می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار در خانه + ویدئو | راز خوشمزه شدن اکبر جوجه به روش شمالی‌ها | سس ناردون چیست ؟
  • نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل