Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، با شکایت انجمن متخصصین داروسازی بالینی ایران و درخواست اعمال ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری در خصوص دادنامه شماره ۱۴۰۸ مورخ ۹۷.۶.۲۰ هیات عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال کد‌های ۹۰۲۰۱۵- ۹۰۲۰۲۰- ۹۰۲۰۲۱- ۹۰۲۰۲۲- ۹۰۲۰۲۵ و ۹۰۲۰۲۶ از کتاب ارزش‌های نسبی خدمات سلامت که مربوط به خدمات داروسازی بود، با این استدلال که به متخصصین داروسازی بالینی (فارماکوتراپی) که در بخش‌های بالینی مراکز بیمارستانی مستقر بوده و پا به پای پزشکان معالج در امر مدیریت دارویی بیماران همراهی می‌نمایند توجه نشده و درخواست اعمال ماده ۹۱ در خصوص کد‌های ۹۰۲۰۲۵ و ۹۰۲۰۲۶ که مربوط به خدمات هست و توسط متخصصین به بیماران بستری در بیمارستان ارائه می‌شود را داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هیات عمومی دیوان عدالت اداری پس از بحث و بررسی و با توجه به نظریه هیات تخصصی فرهنگی، آموزشی و پزشکی با این استدلال که اولا؛ به موجب بند الف ماده ۹ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب سال ۱۳۹۵، شورای عالی بیمه سلامت کشور مکلف است هر ساله قبل از تصویب بودجه سال بعد در هیات وزیران نسبت به بازنگری ارزش نسبی و تعیین تعرفه خدمات سلامت برای کلیه ارائه دهندگان خدمات بهداشت، درمان و تشخیص در کشور اعم از دولتی و غیر دولتی و خصوصی با رعایت اصل تعادل منابع و مصارف و قیمت واقعی در جهت تقویت رفتار‌های مناسب بهداشتی درمانی و مبانی محاسباتی واحد و یکسان با حق فنی واقعی یکسان برای بخش دولتی و غیر دولتی در شرایط رقابتی و براساس بند ۸ ماده ۱ و مواد ۸ و ۹ قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور مصوب ۷۳.۸.۳ اقدام و مراتب را پس از تایید سازمان برنامه و بودجه کشور، قبل از پایان هر سال برای سال بعد جهت تصویب به هیات وزیران ارائه کند. ثانیا؛ متخصصین در امر داروسازی بالینی با بررسی تاریخچه دارویی بیمار و ارائه مشاوره‌های تخصصی در انتخاب دارو‌های مناسب برای وی و همچنین تنظیم دوز داروی بیماران دارای اختلال عملکرد ارگان‌های حیاتی در پیشگیری و مدیریت عوارض جانبی دارو‌ها ایفای نقش نموده و در ارتقای خدمات دارویی و بهبودی بیماران و کاهش زمان بستری موثر می‌باشند. افزون بر آن متخصصین داروسازی بالینی با حضور بر بالین بیمار به درخواست پزشک معالج در ارتقای تجویز و مصرف صحیح و منطقی داروها، نظارت بر تغییر مقادیر مصرف دارو و جلوگیری از مسمومیت‌های دارویی به بهبود نتایج و پیامد‌های درمانی کمک می‌کنند.

بنا به مراتب فوق، متخصصین داروسازی بالینی به عنوان آخرین حلقه زنجیره درمانی با ارائه خدمات دارو‌های ترکیبی و مدیریت درمان دارویی به درخواست پزشک معالج و از طریق حضور بر بالین بیماران به امور تشخیصی درمانی مبادرت ورزیده و ابطال کد‌های ۹۰۲۰۲۵ و ۹۰۲۰۲۶ موضوع تصویب نامه شماره ۷۰۳۵۸.ت ۵۴۲۴۰ه مورخ ۹۶.۶.۹ هیات وزیران موجب تضییع حقوق آنان شده و مغایر با ماده ۹ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب سال ۱۳۹۵ تشخیص می‌شود و بر همین اساس با رای اکثریت اعضای هیات عمومی، با اعمال ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری به دلیل مغایرت دادنامه معترض عنه با قانون یاد شده موافقت شد.

در کد ۹۰۲۰۲۵ آمده است که؛ مدیریت خدمات دارویی برای دارو‌های ترکیبی به ازای هر قلم دارو با رعایت استاندارد‌های وزارت بهداشت (هزینه مکانیزاسیون به صورت جداگانه قابل محاسبه و اخذ نمی‌باشد) این کد با کد ۹۰۲۰۲۰ قابل گزارش و محاسبه نمی‌باشد.

کد ۹۰۲۰۲۶؛ خدمات مدیریت درمان دارویی به درخواست پزشک معالج و حضور رو در روی پزشک داروساز بر بالین بیمار و ارائه مشاوره و انجام مداخلات لازم

براساس ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری، طرح آراء قبلی هیات عمومی برای رسیدگی مجدد در هیات عمومی، در موارد ادعای اشتباه یا مغایرت با قانون یا تعارض با یکدیگر، مستلزم اعلام اشتباه از سوی رئیس قوه قضائیه یا رئیس دیوان یا تقاضای کتبی و مستدل بیست نفر از قضات دیوان است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دیوان عدالت اداری بیمارستان ها سلامت بیماران متخصصین داروسازی بالینی دیوان عدالت اداری هیات عمومی خدمات دارو ماده ۹۱ ماده ۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۵۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیات علمی

به گزارش خبرنگار مهر، محمد سلیمانی قائم مقام وزیر علوم و رییس مرکز هیات امنا و هیات های ممیزه در نامه ای به روسای دانشگاه‌ها، موسسات آموزشی و پژوهشی آورده است: به استناد بند (ب) ماده (۱۰) قانون برنامه ششم توسعه و بند (ب) ماده (۲) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور و با توجه به نامه رییس مرکز حقوقی لوایح و امور مجلس وزارت متبوع به استحضار می رساند، لازم است موضوع اعطای پایه های استحقاقی اعضای هیات علمی مشمول بند (ب) ماده (۱۰) قانون صدر الاشاره به شیوه زیر اجرایی شده و در این موضوع همه افراد ذی حق مورد ملاحظه و دقت نظر قرار گیرند.

عضو هیات علمی مشمول این بند و همچنین بند (ز) ماده (۴۴) قانون برنامه پنجم توسعه به شرط دارا بودن سوابق قبل از استخدام با حداقل مدرک کارشناسی و یکی از شرایط ذیل مستحق دریافت یک پایه به ازای هر سال خدمت بوده و رییس دانشگاه مکلف به اجرای آن است.

1- سابقه خدمت تمام وقت در بخش های آموزشی پژوهشی وزارتخانه های علوم تحقیقات و فناوری، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، آموزش و پرورش، دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشی و حوزه آموزش و پژوهش سایر دستگاه های اجرایی.

۲-سابقه خدمت به عنوان مقامات مندرج در ماده (۷۹) آیین نامه ی استخدامی اعضای هیات علمی.

ارائه گواهی معتبر درباره سوابق خدمت مرتبط از دستگاه های ذی ربط الزامی است.

دانشگاه ها مکلف هستند از زمان ابلاغ این بخشنامه نسبت به بررسی و تعیین تکلیف همه اعضای هیات علمی مشمول اقدام لازم را انجام دهند.

کد خبر 6099007

دیگر خبرها

  • اولین «داروی رشد مجدد دندان» در جهان وارد فاز آزمایش بالینی می‌شود
  • رئیس فراکسیون کارگری مجلس: درخواست ابطال مصوبه دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری داده شده
  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی
  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی
  • شکایت رئیس دیوان از رای هییت تخصصی درباره کالای ورود ممنوع
  • ارائه ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان تامین‌ اجتماعی
  • کارگران درخواست ابطال افزایش ۳۵ درصدی حقوق را به دیوان عدالت اداری داده اند
  • هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود
  • دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیات علمی
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳