Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه آمریکایی نشنال اینترست در یادداشتی به موضوع نقش آمریکا در بحران برجام پرداخته است. خبرگزاری میزان - «پل پیلار»، عضو سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و تحلیلگر روابط بین الملل در یادداشتی که در پایگاه «نشنال اینترست» منتشر شد، از «برجام» به عنوان مهم‌ترین و برجسته‌ترین چالش سیاست خارجی آمریکا یاد و دلیل ادامه این چالش را تشریح کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  «پیلار» در این یادداشت در بررسی دلایل تداوم چالش برجام برای دولت آمریکا، به مسئله عدم موفقیت دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور این کشور در بازگشت به برجام به عنوان ساده‌ترین و مستقیم‌ترین راه اشاره کرده و نوشت، از آنجا که آمریکا در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» با خروج از برجام، عامل نقض آن شد، اکنون نیز آمریکا باید در ریاست جمهوری بایدن برعکس عمل کرده و به برجام بازگردد.   نقش ایران در این ماجرا کاملا واکنشی بود و پس از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تشدید جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران و اعمال فشارها، رعایت داوطلبانه محدودیت‌های برجام را متوقف کرد؛ ضمن اینکه همچنان از بازگشت متقابل به برجام استقبال می‌کند.   نویسنده در ادامه به موانع سیاسی داخلی پیش روی بایدن برای شکستن «دیوار تحریمی» ترامپ علیه ایران پرداخته و نوشت، دولت بایدن به جای غلبه بر این موانع، ضمن تلاش برای گسترش موضوع‌های مذاکره با ایران جهت اخذ تعهدات فراتر از موضوع هسته‌ای برجام، مسائل را پیچیده‌تر کرده است. بیشتر بخوانید: اقدام‌هایی که دولت آمریکا باید برای احیای مذاکره برجام انجام دهد تاثیر اعتیاد آمریکا به تحریم بر مذاکرات برجام و صلح جهانی از این رو باید گفت که تاکتیک لفاظی‌های دولت آمریکا با هدف فشار بر ایران، اعتماد مورد نیاز برای بازگشت به برجام را کاهش داده است.   در این زمینه می‌توان به صحبت‌های «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا اشاره کرد که بدون توجه به این واقعیت که آمریکا نخست از برجام خارج شد، مدعی بود ایران باید گام نخست برای بازگشت به برجام را بردارد.   از دیدگاه «پیلار»، پیامد‌های سیاسی داخلی ناشی از توجه گسترده به تحولات اخیر افغانستان، رویکرد بایدن را سخت‌تر کرده است.   ضمن اینکه بایدن در مورد برجام، باید ملاحظه موضع اسرائیل در مورد ایران را نیز بکند؛ این در حالی است که اقدام‌های خرابکارانه این رژیم، کارزار «فشار حداکثری» ترامپ و بی اعتمادی را تشدید می‌کند.   تجربه ناخوشایند بی توجهی آمریکا به تعهداتش با وجود شیوع کرونا، سبب شده تا ایران به اخذ تضمین مبنی بر عدم خروج مجدد آمریکا اصرار داشته باشد؛ این خواسته ایران که براساس مقابله با خواسته‌های جدید آمریکا مطرح شده، اصلا عجیب نیست.   تحلیلگر آمریکایی در پایان ضمن تاکید بر ناتوانی بایدن از ارائه چنین تضمینی، علت اصلی بحران برجامی را خروج آمریکا از برجام و آغاز جنگ اقتصادی نامحدود علیه ایران می‌خواند.   انتهای پیام/ برچسب ها: تحولات بین الملل آمریکا برجام

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: برجام تحولات بین الملل آمریکا برجام علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۹۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماس‌های بی‌وقفه نتانیاهو با بایدن برای جلوگیری از صدور قرار دستگیری برای نتانیاهو

به گزارش همشهری آنلاین، وب‌سایت اسرائیلی والانیوز در گزارشی از «تماس‌های بی‌وقفه» نتانیاهو با بایدن برای جلوگیری از این اقدام خبر داده است.

گفته می‌شود که جو بایدن و وزیر خارجه او «آنتونی بلینکن» که از حامیان سرسخت اسرائیل هستند با اقدام دیوان بین‌المللی کیفری علیه مقام‌های ارشد سیاسی و امنیتی اسرائیل مخالف هستند.

علی‌رغم این، خبرگزاری رویترز گزارش داده برخی از مشاوران بلینکن گفته‌اند ادعاهای مقام‌های کابینه نتانیاهو مبنی بر عدم وقوع جنایت‌های جنگی در غزه صحت ندارند.

با آنکه آمریکا جزو کشورهای امضاکننده اساسنامه رم برای تشکیل دیوان کیفری بین‌المللی نیست اما این دادگاه بابت اثرپذیری از نظرات مقام‌ها در واشنگتن مورد انتقاد قرار گرفته است.

واشنگتن پیش از این برخی از مقام‌های دیوان بین‌المللی کیفری را به دلیل تلاش برای محاکمه مقام‌های آمریکایی بابت ارتکاب جرائم جنگی در فهرست تحریم‌ها قرار داده است.

علی‌رغم این، رسانه‌های بین‌المللی گزارش داده‌اند نتانیاهو از احتمال صدور قرار تعقیب علیه خودش به شدت نگران است، چرا که صدور چنین حکمی سفر او به بسیاری از کشورها را با مشکل مواجه خواهد کرد.

نتانیاهو چند روز پیش از این در شبکه ایکس تلاش کرده بود صدور حکم علیه مقام‌های اسرائیل از سوی این دادگاه را کم اهمیت جلوه دهد. او نوشت: «اسرائیل هرگز هیچگونه تلاشی از سوی دیوان بین‌المللی کیفری برای تضعیف حق دفاع از خودش را نخواهد پذیرفت.»

وی اضافه کرد: «با آنکه دیوان بین‌المللی کیفری تأثیری بر اقدامات اسرائیل نخواهد داشت اما چنین اقدامی پایه‌گذار رویه‌ای خطرناک خواهد شد و تهدیدی برای سربازان و مقام‌های تمامی دموکراسی‌های در حال جنگ با تروریسم وحشی خواهد بود.»

«کریم خان»، دادستان دیوان بین‌المللی کیفری احتمال صدور حکم قریب‌الوقوع برای دستگیری سران اسرائیل را تأیید نکرده است.

کد خبر 848179 منبع: فارس برچسب‌ها بنیامین نتانیاهو دادگاه لاهه خبر ویژه جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • خروج علیه شهردار تهران
  • تماس‌های بی‌وقفه نتانیاهو با بایدن برای جلوگیری از صدور قرار دستگیری برای نتانیاهو
  • خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق