Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت‌مدیره خانه «صنعت، معدن و تجارت» با اشاره به پیوستن رسمی ایران به پیمان شانگهای، گفت: در حال حاضر یک بخشی از این پیمان می‌تواند فضایی را برای صادرات و تأمین مواد اولیه برای واردات فراهم کند. وقتی پیمان این‌چنین پیمانی بسته می‌شود یکسری عوارض مثبت و منفی دارد که باید به دنبال کاهش عوارض منفی باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرمان خالقی در گفت‌وگو با میزان، درباره وضعیت اقتصاد در دولت جدید و عضویت ایران در پیمان شانگهای، گفت: رئیس‌جمهور باید به آنچه  که به‌عنوان برنامه‌ در هنگام انتخابات اعلام کرد، وفادار باشد؛ این برنامه‌ها مکتوب و محفوظ است.

وی افزود: همچنین وزیران نیز در مجلس برنامه‌های مکتوبی را ارائه کردند و قاعدتاً باید در دستور کار خود قرار دهند و  این برنامه‌ها در خصوص  بحث شفافیت، برداشتن تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌ها در مباحث کسب‌وکار  است.

خالقی تصریح کرد: موضوعاتی که بتواند محیط کسب‌وکار را بهبود دهد شامل شفافیت و در دسترس بودن اطلاعات است همچنین موانع و بروکراسی(دیوان‌سالاری) اداری که مانع عملکرد درست بخش اقتصاد می‌شود را باید از بین برد و این شاخص‌ها مشخص است.

عضو هیئت‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از موضوعات مهم این است که بگوییم پروژه‌ای در کشور  به‌عنوان بهبود مستمر محیط کسب‌وکار داریم و یک امتیازی که قرار است آن را بهبود دهیم و باید به‌عنوان یک پروژه واجب و ضروری  به تمام دستگاه‌های ذیربط ابلاغ شود تا همه باهم، همسو حرکت کنند.

وی اظهار کرد: همچنین باید جلوی کارهای جزیره‌ای را بگیرند یعنی تفکری که دولت خواهد داشت باید در چهارچوب یک سازوکار واحد اقتصادی تحت یک فرماندهی واحد و منسجم پیش برود که دستگاه هرکدام به سلیقه خود به سمتی حرکت نکنند و این  مهم‌ترین مسائلی است که انتظار می‌رود دولت در ابتدای کار انجام دهد.

خالقی در خصوص تأثیر عضویت ایران در پیمان شانگهای بر اقتصاد کشور، گفت: پیمان شانگهای یک فرصت است، ولی  راه‌حل کامل نیست و حتی وارد پیمان اوراسیا هم شده‌ایم که منطقه دیگری را شامل می‌شود که در بعضی موارد یکدیگر را همپوشانی می‌کند این موارد فرصت‌های تجاری را در شرایط تحریم فراهم می‌کند. 

وی بیان کرد: پیمان شانگهای یک فرصت تجاری را می‌تواند به وجود بیاورد با توجه به اینکه هم‌اکنون عضو این پیمان هستیم قاعدتاً یک سری شرایط در این پیمان وجود دارد مثل بحث عوارض گمرکی که وضع می‌شود سهولت مبادلات فی‌مابین و استفاده از ظرفیت‌های یکدیگر است.

خالقی تاکید کرد: باید بخش خصوصی در این موضوع خیلی به‌طور جدی ورود پیدا کند و دولت باید بخش خصوصی را وارد کار کند و برای اجرایی شدن این قرارداد باید حتماً  با حضور تمام فعالان اقتصادی در بخش دولتی و بخش خصوصی کار، ویژه‌ای را انجام دهد تا ببیند چگونه می‌توانیم این ظرفیت‌ها را اجرایی کنیم و اینکه چگونه می‌توانیم با کشورهای عضو این پیمان ورود پیدا کنیم.

عضو هیئت‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: در حال حاضر یک بخشی از این پیمان می‌تواند فضایی را برای صادرات و تأمین مواد اولیه برای واردات فراهم کند. وقتی پیمان این‌چنین پیمانی بسته می‌شود یکسری عوارض مثبت و منفی دارد که باید به دنبال کاهش عوارض منفی باشیم.

وی افزود:  زمانی که  وارد یک پیمان می‌شویم بازاری گشوده می‌شود که وارد آن شده‌ایم و با توجه به بازاری که وارد آن می‌شویم باید به همان نسبت خوب عمل کنیم و به‌صورت تراز متوازن بازار ایجاد کنیم و اجازه بدهیم واردات صورت بگیرد و دادوستد ایجاد شود وگرنه اگر فقط صادرات صورت بگیرد و اجازه واردات را به کسی ندهیم عملاً این پیمان به‌جایی نخواهد رسید و متوقف خواهد شد بنابراین باید توجه کنیم چه کالایی را باید وارد کنیم که آسیبی به تولید ملی وارد نکند و متقابلاً کدام کالاها را برنامه‌ریزی کنیم تا بتوانیم به‌صورت مستمر و پایدار صادرات مؤثری داشته باشیم و باید به این قسمت توجه شود تا اقتصاد منتفع شود.

خالقی در ادامه گفت: اگر در پیمان شانگهای  بدون محاسبه کاری را انجام دهیم قاعدتاً آسیب به اقتصاد وارد می‌شود و خیلی باید با هوشمندی و رفتار برنامه‌ریزی‌شده عمل کنیم تا از منافع این پیمان منتفع شویم و در کنار پیمان شانگهای، پیمان اوراسیا و پیمان‌های منطقه‌ی قبلی که داشتیم مثل ترکیه، پاکستان و کشورهای منطقه از قبل پیمانی مثل اکو داشته‌ایم.

عضو هیئت‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: در پیمان اکو ظرفیت خیلی قدیمی بین کشورهای همسایه وجود داشته ولی ظرفیت اقتصادی این پیمان را خیلی ملموس و محسوس نمی‌توانیم حس کنیم که چنین پیمانی چقدر توانسته به تجارت فی‌مابین کمک کند و نباید  اجازه دهیم بازهم به سرنوشت چنین پیمانی دچار شویم.

 

بیشتر بخوانید: سیاه‌چاله‌ای بنام نقدینگی/ متوسط رشد اقتصادی کشور در دولت گذشته صفر بود

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی پیمان شانگهای اقتصاد ایران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی پیمان شانگهای اقتصاد ایران پیمان شانگهای معدن و تجارت هیئت مدیره کسب وکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۰۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری دو هزار میلیارد تومانی در حوزه تامین برق شهر تهران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، کامبیز ناظریان" همزمان با برگزاری ششمین نشست بزرگ فصلی مدیران این شرکت با بیان اینکه تمامی ظرفیت‌های ممکن به منظور بهبود روند خدمت رسانی در حوزه برق در پایتخت به کار گرفته شده است از سرمایه گذاری دو هزار میلیارد تومانی در بخش سرمایه‌ای با هدف توسعه و بهبود هرچه بیشتر وضعیت شبکه توزیع برق پایتخت خبر داد و گفت: با اجرای این طرح‌ها، شاخص‌های بهره برداری و ضرایب امنیت و پایداری شبکه برق شهر تهران به شکل قابل ملاحظه‌ای بهبود خواهد یافت.

ناظریان با اشاره به اینکه با تلاش‌های شبانه روزی کارکنان برق پایتخت و همکاری مردم تهران، طی دو سال گذشته، علیرغم برخی مشکلات ناشی از تغییرات اقلیمی و افزایش مصرف انرژی، شاهد هیچ گونه اختلالی در تأمین برق مورد نیاز هموطنان تهرانی نبوده‌ایم خاطرنشان کرد: در راستای اطمینان از پایداری شبکه در تابستان ۱۴۰۳ و حفظ آرامش و آسایش هموطنان تهرانی، همسو با برنامه‌های ابلاغی وزارت نیرو، این شرکت با همکاری کارشناسان و متخصصان، اقدام به تدوین ۱۵۰ برنامه تخصصی با تمرکز بر بخش‌های مختلف فنی، مهندسی و توزیع انرژی کرده و امید می‌رود با اجرای این طرح‌ها و تداوم همکاری تهرانی‌ها در تابستان پیش رو نیز شاهد هیچ گونه اختلالی در تأمین برق مصرفی مردم شریف پایتخت نباشیم.

کد خبر 6090672 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه
  • سرمایه گذاری دو هزار میلیارد تومانی در حوزه تامین برق شهر تهران
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • بیش از 543 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • اعلام خسارات اولیه سیل در ۴ استان کشور
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟