Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:09:53 GMT

امام جمعه تایباد: ساماندهی گمرک مرزی دوغارون ضروری است

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۰۴۱۹

امام جمعه تایباد: ساماندهی گمرک مرزی دوغارون ضروری است

حجت الاسلام حسین ملکی ابرده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متاسفانه روند فعالیت برخی از شرکتهای خصوصی و ناهماهنگی های ایجاد شده در دوغارون موجب شده تا ساکنان شیعه و اهل سنت این شهرستان از وضعیت موجود رضایت نداشته باشند.

وی با اشاره به جایگاه و ظرفیت گمرک مرزی دوغارون در حوزه صادرات، ترانزیت کالا و مسافر و اثربخشی آن در توسعه فرآیندهای اقتصادی کشور، استان و شهرستان ادامه داد: طبق آمارهای رسمی اکنون شهرستان تایباد حدود پنج هزار جوان بیکار دارد که متاسفانه از ظرفیت های موجود در گمرک مرزی دوغارون برای به‌کارگیری و اشتغال این تعداد جوان جویای کار استفاده مطلوبی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه تایباد گفت: گمرک مرزی دوغارون یکی از پنج گمرک اقتصادی فعال کشور به شمار می رود و در حال حاضر ۶۰ درصد کالاهای صادراتی استان خراسان رضوی از این دروازه طلایی به سمت کشور افغانستان و بازارهای هدف صادر می شود که این معبر اقتصادی می تواند نقش بسزایی در پویایی اقتصاد منطقه و رفع برخی از مشکلات این شهرستان مرزی بازی کند.

حجت الاسلام ملکی ابرده افزود: فعالیت های سیاسی و اقتصادی برخی از افراد خاص در دوغارون، این کانون اقتصادی را آلوده کرده و تاکنون هیچ اقدامی در حوزه رفع مشکلات این معبر زمینی نشده است و تنها عده ای خاص و محدود از آن بهره می برند.

وی با انتقاد از وعده های عملی نشده مبنی بر ایجاد منطقه آزاد در دوغارون، گفت: در دوره های قبلی عده ای از افراد برای رسیدن به کرسی مجلس شورای اسلامی وعده دادند که دوغارون در حال تبدیل شدن به منطقه آزاد است که تاکنون نه تنها این وعده عملی نشده است، بلکه شرایط منطقه باعث سر به فلک کشیدن قیمت زمین و اجاره بهای منازل مسکونی در این شهرستان شده است.

امام جمعه تایباد گفت: مشکلات عدیده گمرک مرزی دوغارون چندین بار از خطبه های نماز جمعه شهرستان مطرح شده است اما متاسفانه تاکنون از سوی مدیران ارشد کشوری، استانی و شهرستانی هیچ گونه اقدامی برای رفع آن نشده است.

وی به قاچاق سوخت از گمرک مرزی دوغارون به سمت افغانستان اشاره کرد و افزود: قاچاق سوخت، از مهم ترین معضلات پیش آمده در کانون اقتصادی دوغارون است که عده ای از افراد با قاچاق این سرمایه ملی، روزانه درآمدهای هنگفتی به جیب می زنند.

 گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، در زمره پنج گمرک برتر اقتصادی کشور است.

بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر کشورهای همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرک‌های بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت می‌شود.

شهرستان ۱۳۸ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

برچسب‌ها تایباد افغانستان قاچاق سوخت کابل اشتغال زایی گمرک دوغارون تجارت مناطق مرزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تایباد افغانستان قاچاق سوخت تایباد افغانستان قاچاق سوخت کابل اشتغال زایی گمرک دوغارون تجارت مناطق مرزی گمرک مرزی دوغارون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۰۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است

فرماندار ماکو با اشاره به دیدار خود با هیئت ترکیه در خصوص گمرک گوربولاق این کشور گفت: در این نشست درخواست کردیم تا تردد کامیون‌های معطل شده در دو سوی مرز با افزایش نیروها و امکانات تسهیل شود.

نادر کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی با اشاره به دیدار خود با هیئت ترکیه و رئیس اداره مدیریت مرزی این کشور در خصوص بررسی مسائل و مشکلات مرزی اظهار کرد: با توجه به سیاست‌های دولت سیزدهم و پییگری‌های استاندار آذربایجان‌غربی و دیدار اخیر با استاندار وان ارتقا سطح روابط دو کشور در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: توجه به توسعه تجارت و مراودات مرزی و تسهیل ترددهای مرزی از جمله سیاست‌هایی است که پیگیری می‌شود.

فرماندار ماکو با اشاره به کندی تردد در گمرک بازرگان گفت: عملیات ساختمانی در گمرک گوربولاق ترکیه موجب ایجاد مشکل برای مسافران و خودروهای باری شده است.

کاظمی با اشاره به اینکه بازرگان بزرگ‌ترین گمرک زمینی کشور بوده و سالانه بیش از یک میلیون نفر مسافر از این گمرک تردد می‌کنند، تصریح کرد: در این نشست درخواست کردیم تا تردد کامیون‌های معطل شده در دو سوی مرز با افزایش نیروها و امکانات تسهیل شود.

وی مدیریت سیل در نواحی مرزی را نیز یکی از محورهای این دیدار بیان کرد و ادامه داد: سیل روستای سوریک یکی از موارد مورد بحث دیگر بود که دیواره مرزی ترکیه عامل آن تشخیص داده شده است که در این جلسه مطرح شد.

کاظمی عنوان کرد: به طرف مقابل گفته شد که در چندین نقطه از دیواره مرزی ترکیه آبراهه‌هایی برای پیشگیری از وقوع سیل پیش‌بینی شود.

کد خبر 749206

دیگر خبرها

  • تقدیر از کارگران یک مجموعه تولیدی در خوشاب توسط امام جمعه شهرستان
  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • ۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ به افغانستان صادر شد
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • امام جمعه فردیس خواستار ارتقای سرانه‌های ورزشی شد
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • شهید مطهری پهلوان جهاد تبین بود