Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز، چهارشنبه ۲۲ سپتامبر، کمی قبل از اعتدال پاییزی سیارکی سه برابر بزرگ‌تر از مجسمه آزادی از کنار زمین عبور خواهد کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، این سیارک کمی پیش از ۱۱ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۸:۳۰ تهران) از کنار زمین می‌گذرد.

"اعتدال پاییزی" به زمانی گفته می‌شود که طول روز و شب با یکدیگر برابر و معادل ۱۲ ساعت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته‌ی آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا، این سیارک که "۲۰۲۱ NY۱"  نام دارد بدون ایجاد خطر از کنار زمین عبور خواهد کرد. سیارک "۲۰۲۱ NY۱" در دسته اجرام نزدیک به زمین قرار می‌گیرد زیرا حدود ۱۲۰ میلیون مایل(۱۹۳ میلیون کیلومتر) از خورشید فاصله خواهد داشت. با این حساب این سیارک در فاصله‌ای نزدیک به زمین در حدود ۹۷۰ هزار مایلی(۱ میلیون و ۵۶۰ هزار کیلومتر) قرار خواهد گرفت. این میزان چهار برابر فاصله زمین تا ماه است.

اگرچه این سیارک‌ها خطری برای زمین ندارند اما ناسا همه‌ی اجرام نزدیک به زمین را رصد می‌کند زیرا احتمال تغییر مدار آن‌ها وجود دارد. بررسی ویژگی این سیارک‌ها نیز اطلاعات جدیدی در مورد اولین روزهای تشکیل منظومه شمسی در اختیار ما قرار می‌دهد زیرا بیشتر سیارک‌ها قطعات سنگی متعلق به زمان شکل‌گیری منظومه‌ شمسی هستند.

طبق داده‌های ناسا، قطر سیارک "۲۰۲۱ NY۱" در حدود ۴۲۵ تا ۹۸۵ فوت(۱۳۰ تا ۳۰۰ متر) است یعنی حدود سه تا شش برابر مجمسه آزادی. این جرم آسمانی با سرعت ۳۳ هزار و ۸۰۰ کیلومتر بر ساعت در فضا حرکت می‌کند. این سرعت تقریبا ۲۷ برابر سرعت صوت است.

اگرچه این سیارک به زمین نزدیک خواهد شد اما نزدیک‌ترین سیارکی که تاکنون از کنار زمین عبور کرده نخواهد بود. سیارک  "۲۰۲۰ QG" در ۱۶ اوت سال ۲۰۲۰ از فاصله‌ی تنها دو هزار و ۹۵۰ کیلومتری اقیانوس هند گذر کرد و رکورد نزدیک‌ترین گذر از کنار زمین بدون سوختن در جو را از آن خود کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مجسمه آزادی سیارک ناسا اعتدال پاییزی کنار زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۲۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید

ماه و سیاره زحل پانزدهم اردیبهشت در یک راستا قرار می‌گیرند، این پدیده از اصفهان نیز قابل رصد است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه و سیاره زحل شنبه -پانزدهم اردیبهشت- در یک راستا قرار می‌گیرند، به طوری که ماه ۲۵ روزه از زاویه ۵۰ دقیقه‌ای جنوب سیاره زحل عبور می‌کند؛ این پدیده از اصفهان در آسمان سحر قابل مشاهده خواهد بود و ساعت ۰۲:۴۱ -دو ساعت و ۳۰ دقیقه قبل از خورشید- طلوع می‌کنند، سپس به ارتفاع ۲۲ درجه بالاتر از افق جنوب شرقی می‌رسند و حدود ساعت ۰۴:۳۴ نیز از دسترس خارج می‏‌شوند.

ماه در قدر منفی ۱۱.۲ و سیاره زحل در قدر ۱.۰ هر دو در صورت فلکی دلو قرار خواهند داشت، این دو جرم به قدری از یکدیگر جدا هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل رصد خواهند بود.

نزدیک شدن ماه و سیاره زحل به یکدیگر

ماه و سیاره زحل شنبه -پانزدهم اردیبهشت- به هم نزدیک خواهند شد و فقط در فاصله ۴۴.۷ دقیقه قوسی از یکدیگر قرار خواهند داشت، از بعضی نقاط جهان ماه ۲۵ روزه از مقابل زحل عبور می‌کند و یک غیبت ماه ایجاد می‌کند؛ ماه و سیاره زحل ساعت ۰۲:۴۱ -دو ساعت و ۳۰ دقیقه قبل از خورشید- طلوع می‌کنند، سپس به ارتفاع ۲۲ درجه بالاتر از افق جنوب شرقی می‌رسد و حدود ساعت ۰۴:۳۴ نیز از دسترس خارج می‏‌شوند.

ماه در قدر منفی ۱۱.۲ و سیاره زحل در قدر ۱.۰ هر دو در صورت فلکی دلو قرار خواهند داشت، این دو جرم به قدری از یکدیگر جدا هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل رصد خواهند بود.

غیبت قمری زحل

ماه شنبه -پانزدهم اردیبهشت- از مقابل سیاره زحل عبور می‌کند، این اختفای ماه از قطب جنوب قابل مشاهده است، این غیبت فقط در بخشی از جهان قابل مشاهده خواهد بود، زیرا ماه آن‌قدر به زمین نزدیک است که موقعیت آن در آسمان تا دو درجه در سراسر جهان متفاوت است؛ این پدیده از اصفهان قابل رؤیت نخواهد بود.

اختفای ماه فقط از بخش کوچکی از سطح زمین قابل مشاهده است؛ از آنجا که ماه بسیار نزدیک‌تر از دیگر اجرام آسمانی به زمین است، موقعیت دقیق آن در آسمان با توجه به موقعیت دقیق شما در زمین، به دلیل اختلاف منظر بزرگ آن متفاوت است.

نزدیک شدن ماه و سیاره نپتون به یکدیگر

ماه و سیاره نپتون شنبه -پانزدهم اردیبهشت- به یکدیگر نزدیک می‏‌شوند، به طوری که در فاصله ۱۴.۵ دقیقه قوسی از هم قرار می‌گیرند، در بعضی از نقاط جهان ماه ۲۶ روزه از مقابل نپتون عبور می‌کند و یک غیبت ماه ایجاد می‌شود؛ نزدیک شدن ماه و سیاره نپتون از اصفهان قابل مشاهده نخواهد بود، زیرا این دو جرم در طول روز به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهند رسید و زمان سحر نیز بیش از ۱۰ درجه بالاتر از افق نخواهند بود.

ماه در قدر منفی ۱۰.۷ و سیاره نپتون در قدر ۷.۹ هر دو در صورت فلکی حوت قرار دارند، این دو جرم به قدری از یکدیگر جدا هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل رصد خواهند بود.

غیبت قمری نپتون

ماه شنبه -پانزدهم اردیبهشت- از مقابل سیاره نپتون عبور می‌کند و یک غیبت ماه ایجاد می‌کند و از کشورها و مناطقی از جمله شرق استرالیا، نیوزیلند، تاسمانی و غیره قابل مشاهده است؛ این غیبت فقط در بخشی از جهان قابل مشاهده خواهد بود، زیرا ماه آن‌قدر به زمین نزدیک است که موقعیت آن در آسمان تا دو درجه در سراسر جهان متفاوت است؛ این پدیده از اصفهان قابل رؤیت نخواهد بود.

اختفای ماه فقط از بخش کوچکی از سطح زمین قابل مشاهده است؛ از آنجا که ماه بسیار نزدیک‌تر از دیگر اجرام آسمانی به زمین است، موقعیت دقیق آن در آسمان با توجه به موقعیت دقیق شما در زمین، به دلیل اختلاف منظر بزرگ آن متفاوت است.

کد خبر 750399

دیگر خبرها

  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی ‌/ بایدها ‌و نبایدهای حجاج
  • سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد
  • سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد، رکورد سریع‌ترین چرخش وضعی را هم شکست
  • سد بزرگ ایران پر شد | هشدار مهم : از رودخانه فاصله بگیرید
  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • فرار بزرگ پرسپولیس از بدترین سناریوی ممکن در دقیقه 95
  • شکست سنگین خیبر برابر فجر/ رقابت نزدیک قعرنشینان برای بقا
  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • انتقال پیام لیزری توسط ناسا به زمین