Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال صنعت مس گفت: داخلی سازی ۸۰ درصدی هر قطعه در صنعت مس، کاهش ۶۳ درصدی قیمت آن محصول را در مقایسه با قطعه وارداتی به همراه داشته و ارزبری محصول را ۹۱ درصد کاهش داده است.

به گزارش قدس آنلاین، محمدصابر شاهنوش اظهار داشت: ساخت داخل ۳۳۰۰ قطعه و کالا برای شرکت ملی صنایع مس و واحدهای وابسته در سال ۹۹  و ۱۵۷۸ قطعه در نیم سال اول سال جاری توسط شرکت خدمات بازرگانی معادن و فلزات غیرآهنی انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت شرکت‌های دانش بنیان به عنوان یکی از موثرترین مولفه های اقتصاد مقاومتی، افزود: ما به اتکای همین توان داخل سالانه بیش از ۲۰ هزار قلم کالا را با حضور بیش از ۷ هزار تامین‌کننده فعال در وندورلیست خود در قالب ۱۷۰۰ گروه‌کالایی تامین کرده‌ایم و در این راستا با بهره‌مندی از یکپارچه‌ترین نرم‌افزارهای تخصصی تامین کالا و خدمات و شبکه دفاتر تخصصی در منطقه جغرافیایی مجتمع‌های مس و استان‌های مهم بازرگانی و صنعتی کشور، این ماموریت مهم انجام شده است.

* مثلت وحدت مهندسی رمز فرصت سازی اقتصاد دانش بنیان 

شاهنوش افزود: شرکت خدمات بازرگانی در راستای توسعه ساخت داخل قطعات و کالاها و با تکیه بر سیاست درون‌زایی اقتصاد مقاومتی با بهره‌گیری از مثلث وحدت مهندسی مابین مهندسین فنی بازرگانی، دفتر فنی مجتمع‌ها و تجربه و توان تخصصی واحدهای صنعتی و شرکت های دانش بنیان توانست قطعات قابل توجهی را برای شرکت ملی صنایع مس ایران در قالب ساخت داخل، تامین کرده و به مجتمع‌های سرچشمه، شهربابک، خاتون‌آباد، سونگون و چهل‌کوره ارسال کند.

وی تصریح کرد: با توجه به رویکرد کلی کشور به سمت تمرکز بر اقتصاد مقاومتی و افزایش تنوع و حجم تولیدات داخل، تعامل بین ارکان مختلف تولید (طراحی، ساخت، بازرسی، بازرگانی و قرارداد و بهره‌بردار) از لحاظ تقسیم پذیرش ریسک، موضوعی مهم و اجتناب‌ناپذیر است، چرا که کالایی که تا به حال به‌صورت وارداتی با زمان، کیفیت و قیمت مشخص تامین می‌شده، امروز مهندسی ‌معکوس شده و پروسه‌های طراحی، ساخت، کنترل و تست و غیره خود را می‌طلبد که این امر می‌تواند ارکان یاد شده را متوجه ریسک‌هایی در زمان تامین، قیمت و کیفیت، تا حصول نتیجه مطلوب کند. لذا قطعا پذیرش ریسک مهندسی معکوس، همان رویکرد جهادی در اصول اقتصاد مقاومتی است که پله به پله طی می‌شود.

* تبدیل چالش‌ها به فرصت‌های ماندگار در جنگ اقتصادی

وی ادامه داد: شرکت خدمات بازرگانی در مسیر رشد و ارتقا ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود همواره با چالش‌هایی دست و پنجه نرم کرده است و بسیاری از این چالش‌ها را به فرصت‌های ماندگار تبدیل کرده که این فرصت‌های ایجاد شده مسیر را برای سال‌های آتی هموارتر کرده است.

وی افزود: از جمله مهم‌ترین چالش‌هایی که در چند سال اخیر بر کل صنایع تولیدی و بازرگانی در کشور سایه افکنده، می‌توان به مسایل ناشی از نقض برجام و تشدید تحریم‌ها و کاهش قدرت چانه‌زنی در تعاملات با تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان خارجی (به‌خصوص در اخذ تضامین از آنها) اشاره کرد، چرا که برای هر مهندسی معکوس داشتن نمونه اصلی جزو الزامات مهندسی است.

مدیر عامل شرکت خدمات بازرگانی معادن و فلزات غیرآهنی ادامه داد: مشکلات به‌ وجود آمده ناشی از کرونا و نامنظم شدن زمان‌های حمل کالا در کشورهای مختلف، ایجاد تاخیرات کنترل نشده در زمان‌بندی تامین و ساخت قطعات و کالا برای این شرکت و نیز برای تامین‌کنندگان پایین‌دست، از جمله دیگر مشکلات بوده است که اکثر این چالش‌ها و مشکلات که می‌توانست به یک تهدید جدی تبدیل شود به یک فرصت ماندگار در جنگ اقتصادی تبدیل شده است.

وی افزود: تلاش مستمر و بدون وقفه در رسیدن به اهداف تعریف شده در اقتصاد مقاومتی و تولید داخل، حرکت به سمت تسهیل فرآیندهای حوزه ساخت با تقویت کارگروه‌های ویژه ساخت داخل، تمرکز بر شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان و حضور در نمایشگاه‌ها و برگزاری میزهای تخصصی در جهت بومی‌سازی اقلام مورد نیاز خطوط تولید مس با یاری مجتمع‌های تولیدکننده. ارتقاء سطح کیفی تولیدکنندگان و سازندگان داخلی با به‌کارگیری دانش فنی مهندسان و کادر فنی واحدهای بهره‌بردار و توسعه زیرساخت‌های فن‌آوری و اطلاعات به‌ عنوان جزء لاینفک توسعه و پیشرفت در راستای بهبود و ارتقا سامانه‌های تخصصی بازرگانی مد نظر قرار داشته است.

وی اضافه کرد: از دیگر اقدامات مهم، تعامل با مراکز تحقیقاتی، پژوهشی، دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور تسریع و تقویت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و افزایش دامنه کالاهای تامینی از تولیدات داخل کشور است.

*حمایت از تولید داخل در مسیر چشم انداز جهانی صنعت مس

شاهنوش افزود: طبق بررسی هایی که در سال ۹۹ بر روی قطعات ساخت انجام شده است، با بومی سازی هر قطعه خارجی  با در نظر گرفتن ۸۰ درصد عمق ساخت داخل، آن قطعه ۶۳ درصد ارزان تر برای صنعت مس تمام شده است و در هر قطعه از خروج ۹۱ درصد ارز جلوگیری شده است.

وی با اشاره به استراتژیک بودن صنعت مس در جهان و اهمیت بالای آن در مدیریت منابع ارزی به عنوان یکی از الزامات اقتصاد مقاومتی، گفت: برای داشتن چشم‌اندازی واقعی، توجه به نفش صنایع معدنی به خصوص صنعت مس در جهان و ایران ضروری است. صنعت مس با تولید جهانی حدود ۲۳ میلیون تن در سال ۲۰۱۹ به‌عنوان یکی از فلزات پرمصرف و استراتژیک مورد توجه است که البته با رشد روز افزون استفاده از فلز مس در صنایع مختلف به ویژه در صنعت خودرو در سال‌های آتی، نیاز به مصرف آن بیشتر خواهد شد.

وی تصریح کرد: با توجه به جایگاه هفتم ایران در جهان از نظر ذخیره خالص مس، می‌توان به اهمیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی این صنعت و روند افزایشی مصرف در سال‌های آینده پی‌ برد و این مسئله نویدبخش توسعه و چشم‌اندازی روشن برای این صنعت و شرکت‌های پایین‌دستی آن است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کاهش قیمت صنعت مس اقتصاد مقاومتی شرکت خدمات بازرگانی شرکت های دانش بنیان اقتصاد مقاومتی ساخت داخل مجتمع ها چالش ها صنعت مس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۲۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انقلاب چین در صنعت ترانزیت: ارتقای بازدهی موتور دیزلی به بالای ۵۳ درصد

موتور احتراق داخلی دیزلی از زمان اختراع در ۱۲۷ سال پیش، اساس صنعت ترانزیت را بنیان نهاده و قیمت نسبتاً پایین حمل‌ونقل بار به لطف مصرف پایین و بازدهی نسبتاً خوب موتور دیزل اتفاق افتاده است. البته در طول قرن بیستم و هم‌چنین دو دهه اخیر، مهندسان و دانشمندان همواره تلاش کرده‌اند تا بازده حرارتی موتور دیزل را بهبود بخشند.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ایسنا، اکنون در پیشرفتی قابل‌توجه، اولین موتور دیزلی تاریخ با بازده حرارتی ذاتی ۵۳٫۰۹ درصد توسط شرکت چینی ویچای‌پاور (Weichai Power) رونمایی شده است. این شرکت، فناوری جدید خود را در کنگره جهانی موتورهای احتراق داخلی ۲۰۲۴ که در تیانجین چین آغاز به کار کرده، به نمایش گذاشته است.

این موفقیت توسط سازمان معتبر بین‌المللی آزمایش موسوم به TÜV SÜD و همچنین مرکز تحقیقات و فناوری خودرو در چین که نهاد تخصصی آزمایش موتورهای احتراق داخلی در کشور چین است، تأیید شده است.

نوآوری پیشرو در بهره‌وری

بازده حرارتی موتور، سهمی از انرژی احتراق دیزل است که بدون نیاز به مکانیسم بازیابی گرمای تلف‌شده به خروجی مفید موتور منتقل می‌شود. کارکرد موتور با افزایش بازدهی حرارتی موتور بهبود می‌یابد.

شرکت ویچای‌پاور در ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۰ با رونمایی از موتور دیزلی جدیدی که رکورد بازدهی حرارتی را به ۵۰٫۲۳ درصد افزایش داده بود، تاریخ‌ساز شد. این شرکت در ژانویه ۲۰۲۲ به پیشرفت چشم‌گیرتری دست پیدا کرد و بازدهی حرارتی موتور خود را به ۵۱٫۰۹ درصد رساند؛ سپس در نوامبر ۲۰۲۲ با دست‌یابی به بازدهی حرارتی ۵۲٫۲۸ درصد، از رکوردهای قبلی خود پیشی گرفت.

موتورهای دیزلی شرکت ویچای‌پاور در مقایسه با محصولات رایج بازار که معمولاً بازدهی حرارتی متوسط ۴۶ درصدی ارائه می‌دهند، نزدیک به ۱۵ افزایش کارایی را به ارمغان می‌آورند. در عین حال به گفته کارشناسان، به‌کارگیری موتورهای دیزلی با بازدهی حرارتی بیش از ۵۲ درصد می‌تواند به کاهش قابل‌توجه ۱۲ درصدی در مصرف سوخت و انتشار کربن دی‌اکسید منجر شود.

تنظیم دقیق فناوری‌های موجود

تیم تحقیقاتی شرکت ویچای‌پاور با صرف بیش از ۵۰۰ روز تلاش متمرکز برای بهینه‌سازی چهار سیستم حیاتی موتورهای دیزلی شامل تأمین سوخت، ورودی هوا، احتراق و کاهش اصطکاک به این موفقیت دست یافته است.

پژوهشگران فناوری‌های احتراق با انبساط بالا، فشار جریان مخلوط، تزریق سوخت با بازدهی بالا و کاهش اصطکاک با مقاومت پایین را به شکل مؤثری توسعه داده و با گام‌های ۰٫۱ درصدی در هر پیشرفت، توانستند سد بازدهی حرارتی ۵۳ درصدی را برای اولین بار در سطح جهان بشکنند.

پژوهشگران چینی می‌گویند که این دستاورد شبیه به آن است که انسانی بتواند مسابقه دو سرعت ۱۰۰ متر را در کمتر از ۹ ثانیه به پایان برساند.

کاهش مصرف سوخت

ارتقا سطح بازده حرارتی از حدود ۴۶ درصد به بازدهی حرارتی ۵۳ درصد می‌تواند اقتصاد موتورهای دیزلی را تا حدود ۱۴ درصد بهبود بخشد. این نوآوری به صرفه‌جویی سالانه حدود ۳۱ میلیون تن سوخت و کاهش انتشار ۹۷ میلیون تن کربن خواهد شد.

یک دستگاه تراکتور سنگین با تکیه این موتور می‌تواند سالانه ۲۵۰ هزار کیلومتر را با صرفه‌جویی ۵۰هزار لیتر دیزل بپیماید که با توجه به قیمت سوخت، صرفه‌جویی سالانه چندین هزار دلاری را برای مالک تراکتور به ارمغان خواهد آورد.

این پیشرفت فنی نه‌تنها به حمل‌ونقل، بلکه به صنایع دیگر مانند ماشین‌آلات ساختمانی، تجهیزات کشاورزی، کشتی‌ها و تجهیزات تولید برق و سایر صنایع نیز کمک خواهد کرد.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898830 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • کاهش قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار
  • ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی کشور ساخت داخل است/ آمادگی برای فصل گرما
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت
  • ساخت ۳۰ دستگاه برج و قطعات فنی توربین بادی در ماشین‌سازی اراک
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی
  • انقلاب چین در صنعت ترانزیت: ارتقای بازدهی موتور دیزلی به بالای ۵۳ درصد
  • کارآفرینان با همکاری اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه‌سازی کنند
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود