Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس بانک جهانی با بیان اینکه نظام‌های اقتصادی کنونی آماده برخورد با تغییرات اقلیم نیستند می گوید: طی دو سال گذشته سرمایه گذاری این نهاد برای مقابله با تغییرات اقلیم ۵۰ درصد افزایش یافته و از ۱۴ به ۲۱ میلیارد دلار رسیده است.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، در گزارش اخیر بانک جهانی پیش‌بینی شده است که تا سال ۲۰۵۰ بیش از دویست میلیون نفر از جمعیت جهان در اثر تغییرات آب‌وهوایی مهاجرت خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف اصلی بانک جهانی اعطای وام برای توسعه طرح‌های تولیدی، عمرانی و آموزشی کشورهای درحال‌توسعه و مقابله با فقر است.

اَکسل فن تروتسنبرگ، مدیر بانک جهانی در گفت و گو با یورو نیوز، از اقدامات این نهاد بین المللی در این خصوص می گوید:

‌ما در تابستان شاهد جاری‌شدن سیل در بروکسل و آتش‌سوزی گسترده در یونان بودیم و اینها بر زندگی بسیاری تأثیر گذاشت. اروپا چطور می‌تواند در آینده از چنین فجایعی پیش‌گیری کند؟

خب اروپا باید بیشتر در این زمینه کار کند، و البته تمام دنیا هم همینطور. ما در گزارش سالانه‌مان خواستیم که نشان بدهیم همه کشورهای دنیا در این زمینه مسئولیت دارند، چون این یک چالش جهانی است و راه‌حل جهانی می‌طلبد. مثلا گاز آلایندهنیروگاه‌های زغال‌سنگی را در نظر بگیرید. بخش عمده این مشکل در آسیاست. پس باید فعالیت‌هایمان را نه فقط در اروپا بلکه در آسیا و آمریکا نیز هماهنگ کنیم.

وقتی از همکاری جهانی صحبت می‌شود بلافاصله به یاد نشست مهم تغییرات آب‌وهوایی به یعنی «کُپ ۲۶» می‌افتیم که به‌زودی برگزار خواهد شد. بانک جهانی در این راستا به کشورهای فقیر چه کمکی می‌کند؟ می‌دانیم که پیش از این نشست که بناست در گلاسکو برگزار شود بسیاری خواستار کمک بانک جهانی شده‌اند.

ما موافقیم که در این کار سهمی داشته باشیم. ما فعالیت‌های مالی مربوط به تغییرات آب‌وهوایی‌ را به شکل نظام‌مندی توسعه داده‌ایم. نمونه‌اش آن‌که سرمایه‌گذاری‌مان در این زمینه طی دو سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته و از ۱۴ به ۲۱ میلیارد دلار رسیده است.

‌ آیا این سرمایه‌گذاری‌ در زمینه‌ تغییرات آب‌وهوایی و احیای اقتصاد، به‌لحاظ زیست‌محیطی پایا هست؟

این نکته یعنی پایایی و توسعهبلندمدت محور فعالیت‌های بانک جهانی است و از همین روست که ما همیشه برنامه‌های بلندمدت داریم. در واقع به خاطر همین نگاه به توسعهدرازمدت بود که بانک جهانی ۷۵ سال پیش گشایش یافت.

اما در گزارش اخیر آکسفام آمده که نباید فقط با بر کاهش آلاینده‌ها تمرکز کرد، بلکه باید کمک کرد تا اقتصاد کشورها بازگشت‌پذیر باشد تا با پیامد تغییرات اقلیمی کنار بیایند.

کاملا موافقم. باید بازگشت‌پذیری و جهان‌شمولی این فعالیتها را در نظر گرفت. ما از حالا می‌بینیم که تغییرات ‌آب‌وهوایی ممکن است میلیون‌ها نفر را، به‌ویژه در آفریقا، با فقر شدید ‌بکشد. نظام‌های اقتصادی کنونی آماده برخورد با چنین چیزی نیستند. پس نمی‌توان این موارد را به شکل یک سرمایه‌گذاری جداگانه دید. باید همه کشورها را با هم ببینیم. باید دید که آیا این سبب بازگشت‌پذیری اقتصاد و شامل همه می‌شود یا خیر؟

در گزارش آکسفام آمده که کشورهای فقیر، در مقابله با پیامد تغییرات آب‌وهوایی در ۶ سال آینده ۷۹ میلیارد دلار کسری بودجه دارند، که نگران کننده است.

متوجهم که بسیاری از کشورهای فقیر کسری بودجه دارند. این امر با بحران کووید بیش‌ازبیش روشن شده. و این بحران خودش مزید بر علت است. البته بحران‌های ریزودرشت منطقه‌ای هم در کار بوده. برای همین است که بانک جهانی بسیار فعالانه وارد میدان شده. ما پارسال با اعطای ۳۰ میلیارد دلار وام به کشورهای آفریقایی کمک کردیم که ۱۰ میلیارد دلار این مبالغ شامل کمک‌هزینه می‌شد. و البته بیش از اینها نیاز است.

بله کمک‌های بیشتری نیاز است، اما تا کنون بیش از یک میلیارد دوز واکسن کووید در دنیا توزیع شده و کمتر از دو دهم درصدش به کشورهای کم‌درآمد رسیده. مسئول این نابرابری عظیم کیست؟

این دغدغه بزرگ ماست و دراین‌باره گفته‌ایم. متأسفانه فقیرترین کشورها، به‌خصوص در آفریقا، از واکسن محروم مانده‌اند. کمتر از ۲ درصد ساکنان این کشورها واکسینه شده‌اند. این پذیرفتنی نیست. باید بیش از اینها تلاش کنیم. اتحادیه آفریقا می‌خواهد تا پایان سال ۴۰ درصد از جمعیت را واکسینه کند. اما می‌بینیم که یکی از مشکلات اصلی عدم دسترسی به واکسن است.

دقیقا می‌خواستم در همین زمینه از شما بپرسم. هفته گذشته رئيس کمیسیون اروپا وعدهاعطای ۲۰۰ میلیون دوزِ دیگر واکسن کووید را به طرح کوواکس داد، اما خبری از لغوِ حقِ انحصاریِ تولیدِ واکسن در کار نبود. آیا این شما را ناامید نکرد؟

امروز دیگر چنین اقداماتی مشکل را حل نمی‌کند. به‌عنوان یک راه‌حل میان‌مدت، باید ببینیم چطور می‌توان ظرفیت تولید واکسن را در خود آفریقا افزایش داد. موانعی در این مسیر هست. از جمله حق‌وحقوق معنوی تولید واکسن و بهره‌برداری از آن،‌ و نیز محدودیت‌های واردات و صادرات کشورهای صنعتی که دست‌وپاگیر است. باید به تمامی این موارد رسیدگی شود تا ببینیم که چطور می‌توان به کشورهای کم‌درآمد کمک کرد و نظام‌های بهداشتی آ‌نها را تقویت نمود و همچنین چطور می‌توان ظرفیت تولید واکسن را در آنها افزایش داد.

شما بر جهانی بودن مسئله و راه‌حل آن تأکید دارید. اما می‌بینیم کشورهای ثروتمند، مانع از اجرای طرح سازمان جهانی بهداشت شدند، طرحی که انحصار واکسن را از شرکت‌های داروسازی می‌گرفت و دسترسی بقیه را به آن تسهیل می‌کرد. آیا منافع این دولت‌ها از جان مردم مهمتر است؟

خیر، اما فکر می‌کنم هر کشوری منافع خودش را در نظر می‌گیرد، و امروز مسائل مربوط به واکسن آنقدر زیاد است که وقتی دربارهآن بحث می‌شود گاهی یادمان می‌رود که مهمترین مسئله دسترسی مردم به واکسن است. امروز واکسن زیادی تولید و انبار شده که به کشورهای فقیر داده نمی‌شود. و حرف ما آن است که اول باید این دسترسی فراهم شود. ما هم موافقیم که باید به دیگر مسائل پرداخت، اما بعد. چون اگر قرار باشد در مذاکرات بین‌المللی دربارهتمامی مسائل موجود صحبت کنیم، نتیجه آن می‌شود که همه‌چیز به تأخیر می‌افتد، و در نهایت نخواهیم توانست واکسن‌هایی را که اهالی آفریقا به‌شدت به آنها نیاز دارند به این مردم برسانیم.

به‌عنوان آخرین نکته مایلم دربارهبحران اقتصادی لبنان از شما بپرسم. فکر می‌کنم درباره‌اش کم‌گفته شده و ما در یورونیوز به‌دقت اخبار این بحران را پیگیری می‌کنیم. آیا بانک جهانی می‌تواند در این زمینه کاری بکند؟ و اگرنه چرا؟

لبنان یکی از اعضای بنیانگذار بانک جهانی بوده. بنابرین ما درجریان مسائل این کشور بوده‌ایم. اما نظام سیاسی لبنان بسیار پیچیده است و توافق همگانی چندانی در این زمینه وجود ندارد. لازم است که دولت دست‌به‌کار شود و برنامه‌ای بریزد که نه منافع افراد خاص بلکه منافع عموم شهروندان تأمین شود.

برچسب هابانک جهانی (World Bank) تغییرات اقلیم کرونا واکسیناسیون

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: بانک جهانی World Bank تغییرات اقلیم کرونا واکسیناسیون آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو تغییرات آب وهوایی تغییرات اقلیم کشورهای فقیر سرمایه گذاری میلیارد دلار چطور می توان بانک جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۳۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زباله سوزهای مدرن چطور کار می کنند؟ | تجربیات کشورهای مدرن در زمینه مقابله با پسماندهای به درد نخور

همشهری آنلاین- محمد سرابی: سوزاندن زباله‌ها یکی از روش‌های نابود کردن پسماندهای شهری است تا وقتی که خودش عامل آلودگی شهر نباشد. در کلانشهرهای جهان نیز بخشی از بحث‌های مربوط به استفاده از زباله‌سوزها به حوزه اقتصاد ارتباط پیدا می‌کند. اینکه هزینه تفکیک فیزیکی زباله‌ها چقدر و در مقابل خرید و راه‌اندازی یک زباله‌سوز چقدر هزینه دارد. از طرف دیگر محل‌های دفن زباله در کلانشهرها جای خالی زیادی ندارند. پیدا کردن محل جدید که مشکل محیط زیستی نداشته باشد و تمام شرایط بهداشتی در آن رعایت شود هم چندان ساده نیست زیرا معیارهای محیط زیستی باید رعایت شوند.

هلند

نیروگاه زباله سوز هلند که با نام AEB شناخته می‌شود حدود ۳۰ سال قبل به عنوان زباله‌سوز محلی ساخته شد. شهرداری‌های آمستردام و ۱۹ شهر دیگر این نیروگاه را به صورت مشترک ایجاد کردند. این نیروگاه بارها به روزرسانی شد که چهارمین‌ آن در سال ۲۰۰۷ بود اما از آن زمان تا کنون توسعه پیدا نکرده است زیرا حالا زباله‌های شهرهایی که شریک ساخت آن هستند برای کار نیروگاه کافی نیست. حالا این نیروگاه تبدیل به یک کارخانه شده است که زباله‌های شهری را از دیگر کشورهای نزدیک مخصوصا انگلیس وارد می‌کند. سامانه زباله‌سوز AEB بالاترین بازدهی را در بین سامانه‌های مشابه دارد. بخش زیادی از زباله‌های پلاستیکی تولید شده در هلند هم بازیافت و تبدیل به انواع مختلف محصولات پلاستیکی می‌شود.

بنگلادش

شهرداری داکا تصمیم گرفته است بخشی از مشکل کمبود برق این شهر را با ایجاد کارخانه زباله‌سوز رفع کند. زمینی که قبلا محل دفن زباله‌ها بود برای این کار انتخاب شده است و دولت بنگلادش هم از این پروژه حمایت می‌کند. شرکت‌های چینی ساخت تاسیسات زباله‌سوز را برعهده دارند و شروع کار زباله‌سوز با ۳ هزار تن پسماند روزانه خواهد بود. عتیق اسلام، شهردار داکا گفته است که به سازندگان چینی درباره تامین زباله تعهد داده است باید پسماند تعیین شده به محل زباله‌سوز حمل شود. دولت هم برق تولید شده را می‌خرد زیرا قیمت آن ارزانتر از برق تولید شده با گازوییل است.

بیشتر بخوانید: خبر مهم مدیرعامل مدیریت پسماند شهرداری در مورد زباله سوز | امضاء پیش قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی در ماه جاری

زباله‌سوز گرانقیمت

ظرفیت مرکز دفن زباله‌های تریل‌رود در شهر اوتاوا به انتهای خود نزدیک می‌شود. در این شهر زباله‌های خشک بازیافت و زباله‌های تر دفن می‌شوند تا به تدریج تجزیه شوند و به طبیعت برگردند اما حالا دیگر جای کافی برای دفن وجود ندارد و ۸ سال دیگر مرکز دفن زباله کاملا پر می‌شود. به گزارش سایت سی‌بی‌اس، در شورای شهر اوتاوا گزینه‌های دیگری برای حل مشکل پسماندها هم ارائه شده است که مهمترین آن خرید یک زباله‌سوز گرانقیمت است. هزینه زباله‌سوز زیاد است و بعدا هم احتیاج به تعمیر و نگهداری دارد اما هزینه‌های تفکیک و جمع آوری هم دائما زیاد می‌شود. راه‌اندازی زباله سوز به این معنی نیست که تمام زباله‌های شهر سوزانده می‌شود بلکه باز هم بخش قابل بازیافت و بخشی از زباله مرطوب که باید دفن شود باقی می‌ماند اما حجم آن‌ها خیلی کم خواهد شد. ۷۰ درصد از حجم زباله کاسته می‌شود و حرارت به دست آمده نیز برای تامین انرژی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. البته با برخی روش‌های خاص می‌شود از مرکز دفن تریل‌رود تا ۱۴ سال دیگر هم استفاده کرد به این شرط که ساکنان اوتاوا زباله تولیدی خود را کاهش دهند. اگر زباله سوز بزرگ به کار گرفته شود می‌شود از تریل‌رود تا ۳۰ سال آینده هم استفاده کرد.

در ایالت اونتاریو که اوتاوا هم در آن قرار دارد، یک مرکز تولید انرژی در دورهام‌یورک فعال است که سالانه ۱۴۰ هزار تن زباله را می‌سوزاند و نیروگاه تولید برق آن هر سال انرژی مورد نیاز برای ۱۰ هزار خانه را تولید می‌کند. اگر زباله‌های اونتاریو به دورهام‌یورک فرستاده شود باید ظرفیت آن را افزایش داد اما اگر روزی میزان زباله ورودی کاهش پیدا کند، دیگر فعالیت زباله‌سوز اقتصادی نخواهد بود. طرحی پیشنهاد شده است که شهر اوتاوا و چند منطقه دیگر که تشکیل یک شهرستان را می‌دهند، همگی یک زباله‌سوز داشته باشند. از طرف دیگر بعضی از گروه‌های حامی محیط زیست اعلام کرده‌اند که دود و گاز زباله‌سوز برای طبیعت زیان‌بار است اما شهرداری اوتاوا گفته است که زباله‌های در حرارت ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد می‌سوزند و مواد سمی موجود در آن‌ها تجزیه می‌شوند. روی دیوار مرکز تولید انرژی دورهام‌یورک یک نمایشگر الکترونیکی نصب شده است که میزان آلاینده‌ها و مواد سمی در هوای هر روز را نشان می‌دهد. استانداردهای محیط زیستی کانادا تا جایی است که گاز خارج شده از مخازن مرکزدفن زباله هم باید سنجش شود تا مشخص گردد فرآیند تجزیه زباله به درستی انجام می‌شود و زیان چندانی برای محیط زیست و گرمایش زمین ندارد.

دلیل طولانی بودن روند بررسی طرح زباله سوز این است که هزینه جمع‌آوری و دفع پسماند مستقیما از خانواده‌های ساکن اوتاوا گرفته می‌شود و شورای شهر می‌خواهد نظر ساکان اوتاوا و هزینه‌هایی که باید بپردازند را دقیقا بررسی کند. بررسی مشکل پسماند شهری در اوتاوا حدود یک دهه سابقه دارد. این شهر سالانه بیش از ۳۰۰ تن زباله تولید می‌کند و گروهی از کارشناسان نگران هستند که ساخت زباله‌سوز انگیزه اهالی شهر برای کاهش تولید زباله را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: سرانجام زباله سوزی در تهران | خرید دستگاه های سوزاندن پسماندها چه شد؟

تعهد به شفافیت

در سال‌های ۱۹۹۰ نگرانی‌های زیست محیطی زیادی درباره استفاده از زباله‌سوز در اروپا وجود داشت اما فناوری‌های مدرن باعث شدند که ترس از آلودگی این زباله‌سوزها کاهش پیدا کند. به گزارش پایگاه اینترنتی اینوستیگیت یورپ، بخش بزرگی از ۳۰ میلیون تن زباله پلاستیکی که هر ساله در اروپا تولید می‌شود به زباله‌سوزها راه پیدا می‌کند. اگرچه میزان تولید انرژی از زباله‌سوزها چندان زیاد نیست و فقط ۲.۵ درصد انرژی قاره از آن‌ها به دست میاید اما گاهی اوقات ممکن است به عنوان یک منبع انرژی مورد توجه قرار گیرند. در زمستان گذشته کشور آلمان که نیاز به تامین گاز از روسیه داشت و به دلیل جنگ اکراین با محدودیت منبع گاز روبه‌رو شده بود شروع به استفاده از برق زباله‌سوزها در بخش‌های حساس کرد. اکنون استفاده از زباله سوز در شهرهای شرق اروپا مانند کشورهای لهستان و جمهوری چک بیشتر شده است زیرا شهرداری‌ها سوزاندن زباله را جایگزین دفن کردن آن می‌دانند. زباله سوز شمال شهر لندن امسال دچار کمبود زباله شد. البته مقدار زباله‌ها فقط ۵ درصد کم شده است. زباله‌سوز ادمونتون در سال‌های قبل ۵۵۷ هزار تن پسماند دریافت کرده است اما اگر وزن آن‌ها از ۴۹۰ هزار تن کمتر شود دیگر ادامه کار زباله‌سوز به صرفه نخواهد بود. اکنون با افزایش احتمالی جمعیت شمال لندن، مشکلی درباره تعطیلی زباله‌سوز وجود ندارد اما سیاست کلی شهرداری لندن کاهش تولید زباله است حتی اگر لازم باشد از جای دیگری زباله کافی برای ادامه کار زباله‌سوز وارد شود. گروهی از حامیان محیط زیست به همین دلیل تاکید می‌کنند که باید تولید زباله پلاستیکی را از اساس کاهش داد و نگران ادامه کار زباله‌سوزها نبود. زباله‌سوز ادمونتون در سال ۱۹۷۱ ساخته شده است. قرار است در سال ۲۰۲۶ تاسیسات آن به شکل کامل بازسازی شود.

دستورالعمل‌های سراسری زباله‌سوزها در سال ۲۰۱۹ برای آخرین بار بازنگری شد و با توجه به سیاست‌های محیط زیستی اتحادیه اروپا بازنگری مجدد آن‌ها شرایط را سخت‌گیرانه‌تر خواهد کرد. اکنون شهرهای آلمان با استفاده از فیلترهای قدرتمند که مواد سرطان‌زا را جذب می‌کنند در حال تصفیه دود ناشی از سوزاندن زباله‌ها هستند. بر اساس مقررات، نه تنها آلودگی هوا مانند گازهای دیوکسین در اطراف زباله‌سوزها دائما اندازه‌گیری می‌شود بلکه ازموجودات زنده محیط مانند گیاهان یا محصولات کشاورزی مانند شیر و تخم مرغ نمونه برداری می‌شود و در صورت افزایش یک آلاینده از حد مشخص، اخطار عمومی منتشر می‌شود. از خاکستر به دست آمده در کوره‌ها هم برای زیرسازی جاده‌ها استفاده می‌شود. حتی در این مورد هم جریان آب باران که از روی جاده عبور می‌کند سنجش و میزان آلودگی محلول در آن ارزیابی و ثبت می‌شود. صنعت زباله‌سوزی در اروپا نوعی تعهد به شفافیت دارد و داده‌های آن منتشر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: زباله‌سوز جدید تهران اندازه دو نیروگاه بزرگ کشور برق تولید می کند

زباله سوز ۶ هزار تنی

شهرداری تهران در این دوره از فعالیت خود موضوع ایجاد زباله‌سوزها را پیگیری می‌کند. در همین زمینه مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از امضای پیش قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی در اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: تاکنون در کشور نمونه مشابهی از نظر فنی و یا ظرفیت موجود نبود و زباله سوز مورد بحث اولین پروژه با مقیاس بزرگ در سطح کشور است. به گفته رضا محمدی، مجموع پسماند تولیدی شهر تهران و شهرهای اطراف مثل باقرشهر و حسن‌آباد بعد از فرایند پردازش روزانه (تفکیک پسماند خشک) حدود ۶ هزار تن است که با به‌کارگیری زباله‌سوز، موضوع شیرابه و دفن زباله در مجتمع پردازش آرادکوه به پایان خواهد رسید.

کد خبر 846867 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها پسماند کلانشهر زباله تفکیک زباله محیط زیست جهان ترجمه شهر مدیریت شهری

دیگر خبرها

  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • پرسپولیس به جد‌ی‌ترین طلبکارش رسید!
  • تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی ۸ میلیون دلاری در بندر امام امضا شد
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • سود ۳ میلیون دلاری پرسپولیس از خصوصی‌سازی
  • درویش تا آخر فصل در پرسپولیس ابقا شد
  • رضا درویش در سمت مدیرعاملی پرسپولیس ماندنی شد
  • تکلیف ماندن یا رفتن مدیرعامل پرسپولیس مشخص شد
  • سرمایه‌گذاری هشت میلیون دلاری در بندر امام خمینی(ره)
  • زباله سوزهای مدرن چطور کار می کنند؟ | تجربیات کشورهای مدرن در زمینه مقابله با پسماندهای به درد نخور