Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عمان با تأکید بر ضرورت جابه‌جایی مقر سازمان ملل بیان کرد: اگر مقر این سازمان در کشور بی طرفی مانند سوئیس بود، می‌توانست خیلی موفق‌تر عمل کند اما متأسفانه این نهاد تحت تأثیر سیاست‌های آمریکا قرار دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفت وگو با موضوع فرصت های پیش روی جمهوری اسلامی ایران در نظام بین‌الملل در پی سخنرانی رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل و با حضور دکتر علیرضا شیخ عطار، قائم مقام پیشین وزارت امور خارجه و دکتر علی اکبر سیبویه، سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عمان و استاد دانشگاه به روی آنتن رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا شیخ عطار با اشاره به اینکه در میان اقشار مختلف مردم حتی در میان دانشگاهیان از سازمان ملل توقعات عجیبی وجود دارد و گمان می کنند سازمان ملل بازکننده همه گره هاست، گفت: سازمان ملل قرار بود صلح و امنیت جهانی و همچنین حقوق برابر میان کشورها ایجاد کند اما از همان ابتدا با تشکیل شورای امنیت و حق وتو، این امر محقق نشد و همه آن وعده ها شعاری بیش نبوده است.

وی اشاره کرد: از سال 1946 که سازمان ملل تشکیل شد تا به امروز سازمان ملل تقریباً در هیچ یک از موضوعاتی که وارد شده موفق نبوده است و دو موفقیت این سازمان هم مربوط به ایران از جمله قطعنامه 598 است.

قائم مقام پیشین وزارت امور خارجه ایران با تصریح بر اینکه تفکر غالب در سیاست بین‌الملل جهان، رئالیسم است، اظهار کرد: در وضعیتی که کشورها به ویژه کشورهای قدرتمند به اعمال زور معتقد هستند، سازمان ملل یک تریبون برای اعلان مواضع، جهت دادن مشروعیت است. بدترین حرکت های سیاسی از جمله بمباران هیروشیما که با تمام اصول منشور سازمان ملل مخالف است از طریق سازمان ملل مشروع جلوه داده شدند.

وی با بیان اینکه سازمان ملل اگر نفعی برای جمهوری اسلامی ایران داشته باشد، صرفاً از منظر دیپلماسی عمومی است، عنوان کرد: می توانیم با حضور در مجامع عمومی سازمان ملل، با کشورهایی که هم سو هستند و یا وابستگی کمتری به نظام سلطه دارند، از ابعاد گوناگون ارتباط برقرار کنیم.

علی اکبر سیبویه در ادامه با اشاره به اینکه سازمان ملل با اهداف بشردوستانه و خیرخواهانه تشکیل شد، گفت: اهداف این سازمان جلوگیری از ظلم، تعدی، استعمار، تأمین حقوق حقه عامه مردم و ملت های جهان بود. به دلیل اینکه این سازمان بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت و همه مردم از شراره های آتش جنگ هراسان بودند، از این افکار بلند استقبال کردند.

وی در عین حال بیان کرد: سازمان ملل با تشکیل شورای امنیت و همچنین گروه بندی بین کشورهای پیروز جنگ جهانی دوم، قطب بندی خاصی را میان خود انجام دادد و تا به امروز شاهد هستیم سازمان ملل از افکار و اهداف بلند خود فاصله گرفته است. در جنگ یمن وقتی برخی از کشورهای عضو خواستند عربستان را محکوم کنند، عربستان تهدید کرد در این صورت، حق الاشتراک سالیانه را پرداخت نمی کند و دبیر کل وقت سازمان ملل جلوی تصویب قطعنامه را گرفت.

سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عمان با بیان اینکه نهاد سازمان ملل می تواند در نزاع های جهانی و برقراری توازن در معادلات دنیا اثرگذار باشد، تصریح کرد: جز در چند موضوع، در بسیاری از حوادث جهان، سازمان ملل متأسفانه نتوانسته است از این ظرفیت خود استفاده کند.

این استاد دانشگاه با تأکید بر ضرورت جابه‌جایی مقر سازمان ملل بیان کرد: اگر مقر این سازمان در کشور بی طرفی مانند سوئیس بود، می توانست خیلی موفق تر عمل کند اما متأسفانه این نهاد تحت تأثیر سیاست های آمریکا قرار دارد. در حقیقت کشورهای ابرقدرت در تعیین رئیس سازمان ملل نقش اساسی دارند و اثرگذاری آن‌ها بر این سازمان غیر قابل انکار است.

وی ضمن اشاره به عضویت تقریباً همه کشورهای جهان به عضویت سازمان ملل اظهار کرد: جهان آرام آرام در حال خارج شدن از حالت تک قطبی است که این امر مهم به فضل و یمن وسائل ارتباطی جهانی در حال محقق شدن است. مردم با این وسایل، بسیاری از حوادث جهان را مشاهده و درک می کنند و اگر اتفاقی در نقطه ای از جهان رخ دهد، مردم همه کشورهای جهان از آن اطلاع پیدا می کنند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران سازمان ملل بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۳۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران

به گزارش صدای ایران از انتخاب،بلینکن در جریان نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، طی اظهاراتی مدعی شد: «این مسئله تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین نیاز به همکاری در زمینه دفاع یکپارچه را هم نشان می‌دهد».

ایلنا: وزیر خارجه آمریکا رهبران کشور‌های خلیج فارس را به یکپارچگی دفاعی بیشتر فراخواند.

«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه ایالات متحده، خطاب به رهبران کشور‌های حوزه خلیج فارس گفت که رویارویی ایران و اسرائیل نیاز به یکپارچگی دفاعی بیشتر را نشان می‌دهد.

بلینکن در جریان نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، طی اظهاراتی مدعی شد: «این مسئله تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین نیاز به همکاری در زمینه دفاع یکپارچه را هم نشان می‌دهد».


دیگر خبرها

  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • ارتباط شبه سوئیفت و تجارت با ۱۰ کشور از طریق ارزهای ملی
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد
  • وزارت کار: تورم و حقوق کارگران به یک اندازه افزایش یافته است