Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@03:51:54 GMT

رد کرونا بر زیبایی لبخند

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۳۵۶۰

رد کرونا بر زیبایی لبخند

« با گذشت بیش از ۱۸ ماه از آغاز همه‌گیری کرونا متأسفانه مردم هنوز مانند قبل از این دوران به‌ صورت منظم به مطب‌های دندانپزشکی مراجعه نمی‌کنند. با کنار گذاشته شدن مراجعات دوره‌ای دندانپزشکی، شاهد افزایش قابل‌ توجه تعداد مبتلایان به خونریزی لثه، بیماری‌های پریودنتال و آثار سوء دندان‌قروچه هستیم.»

به گزارش ایسنا، روزنامه جام جم نوشت: «حتما در مدتی که از شیوع کووید-۱۹ گذشته است بارها شنیده‌اید که یکی از علائم رایج در میان مبتلایان این بیماری ازدست‌رفتن حس چشایی است؛ عارضه‌ای که ممکن است تا ماه‌ها پس از بهبودی و رفع سایر علائم بیمار تداوم داشته باشد و حس خوب چشیدن مواد غذایی را از فرد دریغ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار این علامت، خشکی دهان و ایجاد زخم‌های دهانی نیز از دیگر عوارض مشاهده ‌شده در میان بیماران کووید-۱۹ به‌ شمار می‌رود. رخداد پرتکرار این عوارض در میان بیماران در کشورهای مختلف موجب شده است گروهی از محققان با بررسی بیماران کووید-۱۹ وضعیت سلامت دهان این افراد را بررسی کنند و عوارض مختلفی که در دوران همه‌گیری موجب مشکلات سلامت دهان افراد شده است مورد مطالعه قرار دهند.

گروهی از محققان با بررسی اطلاعات منتشرشده در ۱۸۰ مقاله علمی درخصوص علائم بهداشت دهان و دندان در نزدیک به ۶۵ هزار بیمار مبتلا به کرونا در سراسر جهان مشاهده کرده‌اند تقریبا از هر ۱۰ بیمار مبتلا به کووید، چهار بیمار اختلال در چشایی یا از دست دادن کامل چشایی را تجربه می‌کنند. علاوه بر این موضوع نزدیک به ۴۳درصد مبتلایان با عارضه خشکی دهان روبه‌رو می‌شوند که آمار بسیار بالایی است.

اهمیت مراقبت دندان در دوران کرونا

دکتر ادموند هیولت، سخنگوی انجمن دندانپزشکی آمریکا، که نتایج حاصل از این یافته‌ها را بررسی کرده است، در این‌ باره توضیح می‌دهد: «این نتایج نکته مهمی را یادآور می‌شود که بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تا حدی که شرایط جسمی‌شان اجازه می‌دهد، باید بیش از پیش عادات بهداشت دهان و دندان سالم را در طول بیماری حفظ کنند. خشکی دهان خطر پوسیدگی دندان را به‌ میزان قابل‌ توجهی افزایش می‌دهد. بنابراین مسواک ‌زدن دو بار در روز با خمیردندان حاوی فلوراید، نخ دندان کشیدن یک‌بار در روز، محدودکردن میان‌وعده‌ها و پرهیز از غذاها و نوشیدنی‌های شیرین بهترین راه حفظ سلامت دهان و دندان آنهاست.»

عوارض متفاوت چشایی ناشی از کرونا

در حال حاضر همان‌ طور که اشاره شد بیشتر ما می‌دانیم از دست دادن بویایی و چشایی از علائم اصلی عفونت با ویروس سارس-کوو-۲ به‌شمار می‌رود اما نتایج مطالعات گروهی از محققان دانشگاه برازیلیا تغییراتی را در این دانسته‌ها به‌ وجود آورد. برخی افراد مبتلا به کرونا ممکن است دچار تضعیف حس چشایی (hypogueusia) شوند؛ حالتی که در آن فرد دچار اختلال حس چشایی مخدوش می‌شود، یعنی همه‌ چیز برایش مزه شیرین، ترش، تلخ یا فلزمانند (پاراچشایی یا Dysgeusia) می‌دهد. یا به صورت کامل چشایی خود را از دست می‌دهند (ناچشایی یا ageusia). به دلایلی که هنوز نامشخص است، محققان مشاهده کردند این عوارض در بیماران اروپایی تا حدی شایع‌تر بوده و حدود نیمی از آنها را تحت‌ تاثیر قرار می‌دهد. در مقایسه در آمریکا یک‌سوم بیماران مبتلا و در آمریکای‌ لاتین یک‌چهارم بیماران این علائم را گزارش کرده‌اند. این مطالعه همچنین نشان داده است برخی بیماران مبتلا به کووید ضایعاتی را رو یا زیر زبان خود یا در امتداد لثه‌ها و کناره‌های دهان گزارش کرده‌اند.

اختلالات چشایی؛ عارضه بلندمدت

هیولت درباره عوارض دهانی گزارش‌شده در مبتلایان به کرونا توضیح می‌دهد: «این عوارض منحصر به کووید-۱۹ نیست و از سوی دیگر همه افراد را درگیر نمی‌کند. هنوز مشخص نیست چرا برخی از افراد دچار مشکل دهانی می‌شوند؛ در حالی که برخی دیگر این مشکل را ندارند اما در هر صورت حتی عفونت خفیف ممکن است تا حدی منجر به اختلال دهانی شود.»

وی افزود: «از آنجا که هنوز مشخص نیست علائم دهانی تا چه زمانی ممکن است ادامه داشته باشد، به‌ نظر می‌رسد باید آنها را عضوی از مجموعه علائم شناخته‌شده به‌عنوان «کووید طولانی» در نظر گرفت.»

این اصطلاح به بیمارانی اطلاق می‌شود که ماه‌ها پس از بهبودی بسیاری از علائم اولیه خود همچنان درگیر مشکلات و عوارض مربوط به بیماری کووید هستند.

از مشکلات لثه تا دندان‌قروچه

دکتر شروین ملایم، متخصص لثه و جراح ایمپلنت و مدیر موسسه تحقیقات دهان در لس‌آنجلس، نیز نظر موافقی در رابطه با معاینات دوره‌ای دهان و دندان دارد و توصیه می‌کند افراد به‌ هیچ عنوان در این دوران از سلامت دهان و دندان خود غافل نشوند. وی می‌گوید: «با وجود گذشت بیش از ۱۸ ماه از آغاز این همه‌گیری، متأسفانه مردم هنوز مانند قبل از این دوران به‌ صورت منظم به مطب‌های دندانپزشکی مراجعه نمی‌کنند.»

ملایم توضیح می‌دهد: «با کنار گذاشته شدن مراجعات دوره‌ای دندانپزشکی، شاهد افزایش قابل‌ توجه تعداد مبتلایان به خونریزی لثه، بیماری‌های پریودنتال و آثار سوء دندان‌قروچه هستیم.»

او خاطرنشان می‌کند: «آن چه باعث افزایش دندان‌قروچه در شب شده است، احتمالا استرس ثانویه ناشی از ترس ابتلا به کووید-۱۹ است. این یعنی استرس ناشی از کرونا می‌تواند باعث ایجاد درد فک و همچنین ترک‌خوردگی و لب‌پر شدن دندان‌ها شود.»

ملایم در پایان تأکید می‌کند چه در دوران همه‌گیری کرونا چه فارغ از همه‌گیری، مراقبت‌های دهان و دندان باید در اولویت قرار داده شوند.

مراقبت‌ها را به تعویق نیندازید

مسائل مربوط به سلامت دهان و دندان از مشکلاتی است که در مدت عالم‌گیری کووید-۱۹ به‌شدت افزایش یافته است زیرا بسیاری از بیماران چکاپ‌های معمول را به‌ تعویق می‌اندازند.

دکتر ادموند هیولت، سخنگوی انجمن دندانپزشکی آمریکا، در این‌ باره می‌گوید: «حتی کسانی که تحت تأثیر مسائل مربوط به کرونا و ابتلا به این بیماری قرار نگرفته‌اند باید به خاطر داشته باشند حفظ سلامت دهان و دندان کلید اصلی سلامت کلی است. به عبارت دیگر اجازه ندهید ترس از کرونا منجر به تعویق انداختن در دنبال‌کردن مسائل مربوط به مراقبت از دندان شود.»

وی می‌افزاید: «بر اساس مطالعات انجام‌شده ثابت شده مراجعه به دندانپزشک از نظر خطر ابتلا به کووید-۱۹ بسیار ایمن است.»

منبع: webmd.com

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بهداشت دهان و دندان کرونا در جهان سلامت دهان و دندان دندان قروچه کووید ۱۹ همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۳۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت

عباس رضاییان‌زاده ضمن یادآوری شعار جامعه جهانی دندانپزشکی با عنوان «دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم» گفت: پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت، با هدف افزایش آگاهی جامعه درباره اهمیت سلامت دهان و دندان برگزار می‌شود.

او از بیماری‌های دهان و دندان به عنوان شایع‌ترین نوع بیماری‌های غیرواگیر نام برد و افزود: بیماری‌های دهان و دندان با سایر بیماری‌های غیرواگیر عوامل خطر مشترک دارد و نقش آنها در بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های گوارشی، زایمان زودرس و تولد نوزادان کم وزن در هنگام تولد مشخص شده است.

رضائیان‌زاده با اشاره به روزشمار پویش سلامت دهان و دندان افزود: ۱۷ اردیبهشت به عنوان نخستین روز این پویش با شعار «دهان دریچه سلامت»، ۱۸ اردیبهشت با شعار «سلامت دهان و دندان، سلامت کودک» و ۱۹ اردیبهشت نیز با شعار «نقش سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی در سلامت دهان و دندان» گرامی داشته می‌شود.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، عواملی موثر در بیماری‌های ناحیه دهان و دندان، می‌تواند در دیگر قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کند، به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت و همچنین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

او ضمن دعوت از مردم برای شرکت در این پویش گفت: در طول اجرای این پویش و با همکاری سایر سازمان‌ها و نهادها، برنامه‌های مختلفی برای گروه‌های کودکان، دانش‌آموزان و سایر شهروندان اجرا می‌شود که مهم‌ترین هدف آن معرفی عوامل خطر و چگونگی مراقبت از سلامت دهان و دندان است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز، ۱۸ و ۱۹ اردبیهشت
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • پویش سلامت دهان و دندان در لرستان اجرا می‌شود
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • لبخند زیبا و جذاب، راز جذابیت لبخند بازیگران چیست؟