Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@05:01:45 GMT

ثواب زیارت امام حسین(ع) از راه دور به روایت امام صادق(ع)

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۴۷۹۴

ثواب زیارت امام حسین(ع) از راه دور به روایت امام صادق(ع)

زیارت از راه دور «امام حسین (ع)» مورد تاکید بسیاری از «ائمه اطهار (ع)» بوده است به حدی که از «امام صادق (ع)» نقل شده است.

به گزارش مشرق، میراحمدرضا حاجتی پیرامون جایگاه و ارزش‌های نهفته در پیاده روی اربعین گفت: پیاده روی اربعین طی سالیان گذشته رشد و گسترش بسیار یافته است و بسیاری از دلدادگان حسینی را به خود جذب کرده است، اما با ورود ویروس کرونا و درگیر شدن بخش عمده‌ای از جامعه به این ویروس و خطرات ناشی از این بیماری پیاده‌روی اربعین امسال همچون سال گذشته برگزار نخواهد شد اگرچه در مورد ثواب زیارت «امام حسین (ع)» در اربعین حسینی از سوی «ائمه معصومه (ع)» تاکید ویژه‌ای انجام شده، اما زیارت از راه دور بهترین جایگزین برای پیاده روی اربعین برای امسال به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  وی در همین راستا ادامه داد: در کتاب کامل الزیارات روایت‌هایی از «امام محمد باقر(ع)» بیان شده که ایشان تاکید ویژه بر زیارت «سیدالشهداء(ع)» داشته‌اند ایشان همچنین تاکیدات ویژه‌ای بر زیارت «امام حسین (ع)» از راه دور کرده‌اند، همین امر نشان می‌دهد که زیارت از راه دور می‌تواند تا حد زیادی از اهمیت برخوردار باشد و نیاز نیست که حتما زائران در شرایط خاصی مانند گسترش بیماری کرونا به زیارت «سیدالشهداء(ع)» بروند.

حاجتی به نحوه زیارت «امام حسین(ع)» از راه دور اشاره و ابراز کرد: روایات متعددی در مورد نحوه زیارت «امام حسین(ع)» از راه دور بیان شده است، در یکی از این روایات از «امام صادق (ع)» مبنی بر ارزش و اهمیت زیارت «امام حسین (ع)» از راه دور نیز نقل شده است، روزی فردی خدمت «امام صادق (ع)» رسید، «امام صادق (ع)» به وی فرمودند: ای سدیر، آیا هر روز مزار «حسین بن علی (ع)» را زیارت می‌کنی؟ عرض کرد:خیر، فرمودند:چقدر شما جفاکارید! و سپس فرمودند:در هر جمعه زیارت می‌کنید؟ عرض کرد:خیر، فرمودند:در هر ماه زیارت می‌کنید؟ عرض کرد:خیر، فرمودند:در هر سال زیارت می‌کنید؟ عرض کرد:گاهی زیارت می‌کنیم. فرمودند:ای سدیر، چقدر به «حسین (ع)» جفا می‌کنید آیا نمی‌دانی خداوند دو میلیون فرشته ژولیده موی و خاک آلود دارد که به طور مداوم بر «حسین بن علی (ع)» گریه می‌کنند و قبر او را زیارت می‌کنند و خسته نمی‌شوند؟‌ ای سَدیر، چرا خود را مقیّد نمی‌سازی که هر جمعه پنج بار و هر روز یک بار قبر «حسین بن علی (ع)» را زیارت کنی؟ عرض کرد:بین ما و قبر او فرسخ‌ها فاصله است، فرمودند: ندبه بلندی برو، به سمت راست و چپ خود توجه کن، سرت را سوی آسمان کن و سپس به سوی مزار «حسین بن علی (ع)» توجّه کن و بگو: «السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا أَبَاعَبْدِاللَّهِ، السَّلَامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ» اگر چنین کنی، برای تو یک زیارت نوشته می‌شود و هر زیارت معادل یک حجّ و یک عمره است. سدیر گفته است که گاهی می‌شد که در یک ماه بیش از بیست بار این کار را انجام می‌داده است. همچنین در روایات دیگری بیان شده، گفتن سه مرتبه «صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَاعَبْدِاللَّهِ» ثواب و فضیلت زیارت «سیدالشهداء(ع)» را به همراه داد. بنابراین امسال که به واسطه‌ شیوع و گسترش بیماری کرونا مشکلات بسیاری ایجاد شده و پیاده روی اربعین برگزار نخواهد شد لذا زیارت از راه دور بهترین گزینه برای این عمل مهم است. 

وی به سخنان مقام معظم رهبری اشاره و تاکید کرد: مقام معظم رهبری در سخنان خود به شیوه برگزاری پیاده روی اربعین آن هم به روشی متفاوت تاکید داشتند، ایشان زیارت از راه دور را بهترین گزینه و جایگزینی پیاده روی اربعین دانستند، این تدبیر امری مهم و ارزشمند است. این کارشناس علوم قرآنی ارزش و اهمیت زیارت از راه دور «امام حسین(ع)» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: زیارت از راه دور «امام حسین (ع)» مورد تاکید بسیاری از «ائمه اطهار (ع)» بوده است به حدی که از «امام صادق (ع)» نقل شده: «هرگاه راه بعضی از شما دور و از خانه اش تا قبور ما مسافت بسیار باشد، در فضای باز قرار گیرد و دو رکعت نماز بخواند و با اشاره به سوی قبور ما سلام کند که تحقیقاً به ما می‌رسد». حاجتی اهمیت ارتباط قلبی نسبت به زیارت‌های حضوری را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: زائران واقعی باید به این نکته توجه داشته باشند که در هر نقطه که قرار دارند می‌توانند به راحتی ارتباطی قلبی با «سیدالشهداء(ع)» داشته باشند و این مهم را با طیب خاطر و آرامش انجام دهند قطعاً زیارتی که با حضور قلب انجام شود بسیار ارزشمند است لذا زائران می‌توانند غسل کرده و بر بلندی بایستند و رو به سوی کربلا به خواندن زیارت عاشورا و یا زیارت اربعین بپردازند و از آنجا که امام شهید زنده و ناظر است بر عرض ارادات نیز توجه دارد و پاسخ آن را خواهد داد.    وی به بسته معنوی جایگزین پیاده روی اربعین اشاره و بیان کرد: بسته‌های معنوی که همواره می‌تواند جایگزینی مناسب برای پیاده روی اربعین بوده و فضیلت‌های متعددی را برای زائران به همراه داشته باشد وجود دارد در صدر این اعمال تلاوت قرآن کریم به نیت «امام زمان (عج)» و هدیه آن به «سید الشهداء(ع)» و یا «حضرت ابوالفضل العباس(ع)» است که فضیلت‌های فراوانی را در بر دارد همچنین ختم صلوات به روح «امام حسین (ع)» و یاران گرامی ایشان و حضرت «زینب کبری (س)» است در عین حال زیارت عاشورا نیز فضیلتی بسیار دارد و در روزهای منتهی و مانده به روز اربعین قرائتش ثواب بسیاری دارد.  حاجتی یکی از اعمال پر فضیلت مخصوص ماه صفر و اربعین حسینی را روضه‌های تک نفره دانست و خاطرنشان کرد: روضه خوانی و عزاداری برای «سیدالشهدا (ع)» لازم نیست که به صورت جمعی برگزار شود روضه می‌تواند به صورت تک نفره و یا هر فرد برای خود و در خلوت خود بجا آورد، بسیاری از بزرگان حتی بدون اینکه در جمع کثیری حضور داشته باشند به صورت تنها برای خود به ذکر مصیبت در خلوت پرداخته و برای «سیدالشهداء(ع)» اشک ریخته‌اند.  منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان اربعین کربلا زیارت زیارت از راه دور ثواب امام حسین سخن امام صادق حسینیه پیاده روی اربعین زیارت از راه دور سیدالشهداء ع حسین بن علی امام حسین ع امام صادق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۴۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات در محل تجمع و عیش و نوش مستشاران آمریکایی‌ به روایت حسین مظفر

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسین مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزیر اسبق آموزش و پرورش و از اعضای گروه توحیدی صف در ورامین درباره ماجرای نخستین ارتباطش با شهید محمد بروجردی و جانباز شهید احد ترشیچی می‌گوید: «پیش از انقلاب در محله اتابک معلم بودم، زمان بازگشت از مدرسه به ورامین، در مینی‌بوس با این شخصیت آشنا شدم؛ محمد قمی از دانش‌آموزان فعال مدرسه هم همراهم بود.

آنگونه که فارس روایت می‌کند، گفتگوی کوتاه ولی دلنشین من با احد این چهره ساده و بی آلایش و پیشنهاد او برای فروش کتاب‌هایش، قرار ملاقات ما را به منزل محقر او در مامازند ورامین کشاند. دیدن کتابهای تاریخی، معارف و سیاسی و خرید آنها باب رفت و آمد و گفتگویمان را گسترده‌تر کرد و ابعاد جدیدی از شخصیت و اندیشه احد برایم آشکارتر شد. احد، خود، همسر، خانه و زندگی‌اش را وقف مبارزه کرده بود. او برای تأمین هزینه‌های مبارزه از فروش کتاب‌هایش هم ابایی نداشت.»مظفر ادامه می‌دهد: «در گذر زمان و ارتباط‌های بعدی با اطمینان یافتن احد، آشنایی با محمد بروجردی با نام مستعار محمود رقم خورد . در واقع رابط آشنایی من با شهید بروجردی، احد ترشیچی بود و کار من و او را به ارتباط تشکیلاتی با بخشی از گروه توحیدی صف کشید. رفتن به کوه، تمرین خودسازی در شرایط سخت، آموزش کار با اسلحه، تاکتیک، تهیه و تولید مواد برای ساخت بمب‌های انفجاری رابطه ما را محکم‌تر کرد.»

مظفر ماجرای خرید مواد شیمیایی با ترفند تجهیز آزمایشگاه مدرسه‌ای که در آن تدریس می‌کرد، را اینگونه روایت کرد: «شهید بروجردی انجام عملیات در محل تجمع و عیش و نوش مستشاران آمریکایی‌ها در کافه خوانسالار را مطرح کرد. توفیق انجام این عملیات از بنده سلب شد؛ اما عباسعلی احمدی و علی تحیری(مصطفی) از مسئولین ارشد نظامی گروه توحیدی صف، عهده‌دار این مأموریت شدند که در این عملیات عباسعلی احمدی به شهادت رسید.»

جانباز شهید «احد ترشیچی» متولد ۱۵ فروردین ۱۳۳۶ بود. جانبازی که از چهره‌های مبارز قبل از انقلاب اسلامی و از دوستان شهید محمد بروجردی بود. مرد مجاهد و مبارزی که یکبار در دوران شاهنشاهی مجروح شد و ۳ بار هم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس. آن هم جراحتی که چندین بار او را برای معالجه به خارج از کشور کشاند. او سرانجام ۱۵ فروردین ۱۳۷۵ بعد از تحمل ۱۴ سال جانبازی به شهادت رسید و در قطعه ۲۹ بهشت زهرا(س) آرام گرفت.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899254

دیگر خبرها

  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)
  • دومین نشست کارگروه ملی امام رضا (ع) برگزار شد
  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)
  • عملیات در محل تجمع و عیش و نوش مستشاران آمریکایی‌ به روایت حسین مظفر
  • علل انتخاب حضرت عبد العظیم حسنی (ع) برای وکالت در ری
  • ختم غائله‌ی شهرنو به روایت شیخ حسین انصاریان/ قسمت ۱
  • امامزاده‌ای که زیارتش مانند زیارت سیدالشهدا (ع) است
  • انتصاب جدید در سازمان صدا و سیما