Web Analytics Made Easy - Statcounter

تراکتور این روزها وضعیت عجیب و غریبی را تجربه می کند، وضعیتی که ممکن است استقلال و پرسپولیس هم روزی به آن دچار شوند

طرفداری / سال‌هاست شاهد سخن‌سرایی مسوولان درباره خصوصی‌سازی فوتبال باشگاهی در ایران هستیم و همواره از دو باشگاه پرطرفدار استقلال و پرسپولیس به‌عنوان برنامه‌های آتی خصوصی‌سازی در فوتبال ایران یاد می‌شود اما هنوز این مهم تحقق پیدا نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته مدیران ارشد ورزش ایران هم‌صدا با آن دسته از مسوولان اقتصادی که وظیفه طراحی سازوکار لازم برای خصوصی‌سازی اموال دولتی را بر عهده دارند، در بیانیه‌های گاه و بیگاه خود و برای زنده نگهداشتن این طرح، سخن از تعیین ضرب‌الاجل برای واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی به میان می‌آورند اما واقعیت آن است هیچ اعتمادی به بخش خصوصی برای حفظ روند کنونی فعالیت‌های دو تیم پرطرفدار فوتبال باشگاهی ایران وجود ندارد و از طرفی بخش خصوصی هم امیدی به تحقق درآمدهای حاصل از تیمداری در فوتبال باشگاهی ایران ندارد.

این تمایل نداشتن، دو‌ طرفه است و سرمایه‌گذاران حاضر به سهیم شدن در ضررهای خانمان‌برانداز فوتبال باشگاهی پرهزینه و بدون بازده اقتصادی ایران نیستند و دولت و در راس آن، وزارت ورزش هم از توان مالی لازم برای اختصاص بودجه تیمداری که در شرح وظایف این وزارتخانه به آن اشاره نشده است، ندارد.

البته در سال‌های اخیر شاهد خصوصی‌سازی در فوتبال باشگاهی با واگذاری‌های پرحاشیه چند تیم شهرستانی بوده‌ایم که هیچ‌کدام به سر منزل مقصود نرسیده‌اند و این موضوع همچون آینه عبرت، فراروی متقاضیان خرید استقلال و پرسپولیس خودنمایی می‌کند. نمونه بارز آن سرنوشت تلخی است که برای تیم پرطرفدار تراکتور رقم خورده است و علیرغم جنجال‌های خبری و ریخت‌وپاش‌های اولیه‌ای که به واسطه‌ پوئن‌های پشت پرده از بابت قبول مسوولیت در این تیم به مالک خصوصی آن داده شده بود اما بازهم بخش خصوصی از عهده هزینه‌های این تیم برنیامد و تراکتور در برزخ بی‌تدبیری مدیریتی و آینده نامشخصی که در انتظار این تیم است، دست‌وپا می‌زند.

به‌دلیل موقعیت ویژه تیم تراکتور در میان هواداران پرشور فوتبال در آذربایجان‌شرقی، فعالیت این تیم با تدبیرهای دولتی بالاخره به نوعی رفع و رجوع خواهد شد اما با سیستم قطره‌چکانی امکانات دولتی، بقا تراکتور چندان پرثمر و همیشگی نخواهد بود. همه این اتفاقات مانع از تحقق خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس خواهد شد چون دامنه محبوبیت و حمایت مردمی از این دو تیم، فراتر از یک منطقه خاص جغرافیایی در ایران خواهد بود و سرنوشت سرخابی‌های فوتبال ایران مورد توجه و پی‌گیری خیل عظیم طرفداران این دو تیم در جای‌جای یاران است و تا مادامی که فوتبال در ایران به درآمدهای واقعی و حقوق قانونی خودش دست پیدا نکند و نتواند واقعیت‌های اقتصادی خود را به اثبات برساند، امکان خصوصی‌سازی این دو تیم وجود نخواهد داشت.

حتی یکه‌تازی تیم‌های صنعتی و بریز و بپاش‌های رو به افزایش آن‌ها در عرصه تیمداری هم به سقف نهایی خود نزدیک شده و سرنوشت تراکتور و دیگر تیم‌های به ظاهر خصوصی هم در انتظار آن‌هاست چون پرداخت‌های بی‌حساب و کتابی که در این‌گونه تیم‌ها شاهد هستیم آنچنان سروصدایی بپا کرده که به زودی پای دستگاه‌های نظارتی نیز به اسناد مالی تیم‌های متمول صنعتی که از خوان پر نعمتی همچون شرکت‌های زیر مجموعه به صنایع و معادن تغذیه می‌شوند، باز شده و مدیران آن‌ها باید حساب و کتاب مربوط به هزینه‌های تیمداری خود را پس بدهند.

جالب آن‌که تیم‌های صنعتی از بودجه‌های نامحدود دولتی ارتزاق می‌کنند اما نوبت به استقلال و پرسپولیس که می‌رسد، صحبت از واگذاری در بورس و فروش سهام به میان می‌آید در صورتی که تاثیرگذاری موفقیت و آرامش اجرایی در این دو تیم پرطرفدار در میان مردم کوچه و بازار بسیار بیشتر از مجموع تیم‌های صنعتی است و شور و نشاطی که از بابت موفقیت‌های گاه و بیگاه سرخابی‌ها در عرصه رقابت‌های بین‌المللی و داخلی به مردم دست می‌دهد، تاثیرات شگرف اجتماعی در دارد که به هزینه صرف شده برای آن‌ها می‌ارزد.

نوشته از مهرداد فرشیدی

اخبار داغ 

مهران غفوریان از دست رفت ! + عکسی که ناراحتت می کند! فرهاد مجیدی از هرگونه فعالیت فوتبالی محروم شد! / فوری رحمان احمدی مقابل دوربین طرفداری: شاید مسائلی پشت پرده بود که در جام جهانی بازی نکردم تصادف رانندگی آرتور ملو / عکس معاون رئیس جمهور جنجالی سورینام مسن ترین فوتبالیست تاریخ کونکاکاف شد برترین های قرن با ولی الله صالح نیا: ورزشکاری داشتیم که در یک روز هم برای تیم ملی فوتبال و هم بسکتبال بازی کرد!

منبع: طرفداری

کلیدواژه: استقلال و پرسپولیس فوتبال باشگاهی خصوصی سازی دو تیم بخش خصوصی تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۸۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایعات غیرفوتبالی یحیی گل‌محمدی

یحیی گل‌محمدی، سرمربی سابق پرسپولیس که در نیم‌فصل از این تیم جدا شد، در آستانه پیوستن به باشگاه تراکتور تبریز است. این موردی است که طرفین آن را تأیید کرده‌اند، ولی تا زمان نگارش این مطلب، هنوز قراردادی رسمی منعقد نشده است. تراکتوری‌ها که در انتظار روی کاغذ آمدن این توافق هستند، فعلا حمید مطهری، دستیار سابق یحیی در پرسپولیس را به‌عنوان سرمربی موقت معرفی کرده و امیدوارند یحیی را به‌زودی به‌عنوان سرمربی دائمی روی نیمکت داشته باشند.

تراکتور در شرایطی به سمت یحیی گل‌محمدی چرخیده که پیش از این با پاکو خمس اسپانیایی، در لیگ برتر به‌عنوان یکی از تیم‌های مدعی فعالیت می‌کرد. با‌این‌حال و طبق گزارشی که رسانه‌های اسپانیایی نوشته‌اند، جدال موشکی ایران با اسرائیل، باعث شد تا این مربی با سفارش سفارت اسپانیا در ایران، تبریز را ترک کند و برود. اگرچه در روز‌های نخست پس از این جدایی عنوان شد که تراکتور به دنبال یک سرمربی کارنامه‌دار خارجی است، ولی رفته‌رفته این ذائقه تغییر کرد و یحیی گل‌محمدی تبدیل به گزینه نخست این تیم تبریزی شد.

با‌این‌حال، درباره فعالیت یحیی در تبریز شایعاتی به راه افتاده است. مهم‌ترین آن‌ها این است که این مربی به واسطه مشکلات غیرفوتبالی که برگرفته از التهابات اجتماعی سال گذشته است، فعلا اجازه فعالیت در تراکتور را ندارد. این موضوعی است که روز گذشته خبرگزاری مهر هم به آن پرداخته و در بخشی از گزارشش درباره یحیی گل‌محمدی نوشته است: «مذاکرات مدیران تراکتور با یحیی گل‌محمدی به مراحل پایانی رسیده است، اما برای نهایی‌شدن توافق، سرمربی سابق پرسپولیس باید مسائلی را که از گذشته برایش ایجاد شده است، برطرف کند. این موضوع به اتفاقات غیرفوتبالی مربوط می‌شود و سرمربی مد‌نظر تراکتور باید بتواند این مشکل را حل کند». این در حالی است که پیش از آن، هوشنگ نصیرزاده، مدیرعامل تراکتور هم با ابراز امیدواری برای حضور یحیی گل‌محمدی روی نیمکت تراکتور گفته بود: «مشکل یحیی با کمک خودش حل می‌شود».

هم‌زمانی این اخبار و اظهارنظرها، بسیاری را به یاد ماجرای کریم باقری انداخته است. کریم که سال‌ها در پرسپولیس به‌عنوان مربی مشغول فعالیت بود، فرصتی برای تمدید قرارداد با پرسپولیس پیدا نکرد. او بعد‌ها در گفتگو با پژمان جمشیدی به وضوح از این گفت که نهاد‌های بیرونی اجازه فعالیت او در فوتبال را نداده‌اند.

مشابه با چنین اتفاقی، درباره جواد نکونام، سرمربی استقلال نیز رخ داد؛ زمانی که او می‌خواست هدایت استقلال را بر عهده بگیرد، عنوان شد ممنوع‌الفعالیت است و باید مشکلش را حل کند. بعد‌ها مشخص شد که برخی از پست‌های اینستاگرامی او مشکل تلقی شده است. نکونام طبق گزارشی که خبرگزاری فارس نوشته، آن پست‌ها را پاک کرد، عذرخواهی کرد و مشمول عفو رهبری شد. چنین شد که هافبک سابق تیم ملی فوتبال ایران توانست به‌عنوان سرمربی استقلال به کار ادامه دهد.

درباره یحیی هم به‌تازگی چنین شایعاتی به راه افتاده، ولی نکته شایان تأمل، مصاحبه گل‌محمدی با «ورزش سه» است که شایعات به‌وجود‌آمده را تکذیب کرده. او گفته همیشه آماده خدمت‌کردن به جوانان کشور است. گل‌محمدی در ابتدا با تأیید مذاکرات با باشگاه تراکتور گفته است: «من هیچ مشکلی برای کارکردن ندارم. با تراکتور مذاکرات زیادی داشتم. من بازیکن و مربی این تیم بودم و روز‌های خوبی را همراه با مردم تبریز گذراندم. شهر تبریز و هواداران تراکتور را خیلی دوست دارم و باید از این فرصت استفاده کرده و از لطفی که هواداران تراکتور در این چند روز به من داشتند، تشکر کنم. من عاشق کار‌کردن در کشورم هستم و همیشه آماده خدمت به جوانان کشورم خواهم بود».

با‌این‌حال، اینکه چرا در صورت نبود موانع غیرفوتبالی، یحیی هنوز قراردادش را به صورت رسمی با تراکتور منعقد نکرده، موضوع مبهمی است. موردی که البته گل‌محمدی برای آن دلیل دیگری هم دارد؛ «به دلیل مشکلات شخصی از باشگاه زمان خواستم تا به آن‌ها رسیدگی کنم». البته افراد مذکور تنها چهره‌های شاخص فوتبال ایران نیستند که گهگاهی با شایعات ممنوع‌الفعالیتی روبه‌رو می‌شوند؛ علی دایی، اسطوره فوتبال ایران هم سال‌هاست با این شایعه دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. دایی در آخرین گفت‌وگویش درست مثل یحیی عنوان کرده که هیچ منعی برای فعالیت به‌عنوان سرمربی در فوتبال ایران ندارد. او گفته است ممنوع‌المعامله شده است، ولی ممنوع‌الفعالیت در حوزه فوتبال نیست.

دیگر خبرها

  • خداداد: سرنوشت قهرمانی دست استقلال است | پرسپولیس بهتر است اما این حرف‌ها در مورد تیم نکونام خنده‌دار است
  • خداداد: سرنوشت دست استقلال است
  • پرسپولیس به سرنوشت استقلال دچار شد/ شمسایی، ناپلئونی به فینال رفت!
  • تغییر مدیریت در کار نیست؛ مدیران سرخابی حداقل تا پایان فصل در استقلال می‌مانند
  • بدهی کلان استقلال به بانک پرسپولیسی!
  • با اعلام رییس صدور کمیته مجوز حرفه‌ای : AFC واگذاری استقلال و پرسپولیس را تایید کرد
  • شایعات غیرفوتبالی یحیی گل‌محمدی
  • بیست سال پیش افراد غیرفوتبالی خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس را متوقف کردند!
  • یک عده غیر فوتبالی در سال ۸۰ خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس را متوقف کردند
  • بازگشت جام‌حذفی؛ فرصت تاریخی پرسپولیس برای عبور از استقلال