Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@03:04:36 GMT

وضعیت چک‌های عادی و رمزدار در بازار 

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۱۱۵۲

وضعیت چک‌های عادی و رمزدار در بازار 

از ۲۶۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان چک وصول شده در مرداد امسال ۶۵ درصد آن مربوط به چک‌های عادی است که ۳۵ درصد دیگر آن را نیز چک‌های رمزدار تشکیل می‌دهند.

به گزارش ایسنا، جدیدترین آمار بانک مرکزی بیانگر این است که از مجموع چک‌های مبادله شده حدود ۶.۶ میلیون فقره وصول شده که از این تعداد بالغ بر ۶.۲ میلیون فقره عادی و بیش از ۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ میلیون فقره رمز دار بوده است؛ بنابراین در کل کشور ۹۳.۶ درصد از کل چک‌های وصولی را چک‌های عادی و ۶.۴ درصد را چک‌های رمز دار تشکیل می‌دهند.

از نظر مبلغی نیز، از ۲۶۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان چک‌های وصولی در کل کشور حدود ۱۷۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای چک‌های عادی و بیش از ۹۳ هزار میلیارد تومان خاص چک‌های رمزدار بوده است.

بر این اساس، در کل کشور ۶۵ درصد از کل مبلغ چک‌های وصولی را چک‌های عادی و ۳۵ درصد دیگر را چک‌های رمزدار به خود اختصاص داده‌اند.

طبق این گزارش، در مرداد امسال در کـل کشـور بیش از ۴۲۱ هـزار فقـره چـک رمـزدار بـه ارزشـی بالغ بر ۹۳ هزار میلیارد تومان وصول شده که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۱۲ و ۷‌.۴ درصد کاهش داشته است.

در ماه مورد بررسی، در استان تهران حدود ۱۴۱ هزار فقـره چـک رمـزدار بـه ارزشـی بیش از ۵۱ هزار میلیارد تومان وصول شد که در این ماه، ۵۰.۲ درصد از تعداد چک‌های رمزدار وصولی در سه استان تهـران (۳۳.۳ درصـد)، اصفهان (۹.۵ درصد) و خراسان رضوی (۷.۴ درصد) وصول شده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند.

همچنــین، ۶۶.۳ درصــد از ارزش چــک‌هــای فــوق در اســتان‌هــای تهــران (۵۴.۹ درصــد)، اصفهان ( ۶.۵ درصد) و خراسان رضوی ( ۴.۹ درصد) وصول شده است.

چک عادی و رمزدار چیست؟  

گفتنی است؛ چک‌های عادی به چک‌هایی گفته می‌شود که اشخاص به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکن است خود صادرکننده یا حامل آن بوده یا چک در وجه شخصی معین یا به حواله کرد آن صادر شده باشد.

چک‌های رمزدار، چک‌هایی هستند که بنا به درخواست مشتری و به نام اشخاص حقیقی یا حقوقی توسط بانک به عهده همان بانک یا شعب آن و همچنین می‌تواند بر عهده سایر بانک‌ها تحت عنوان چک رمزدار بین بانکی صادر شود.

این قبیل چک‌ها جهت تسهیل و تسریع در نقل و انتقال وجوه بین بانکی صادر شده و پرداخت وجه آن توسط بانک صادرکننده تضمین می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بانک مرکزی چك برگشتي چک رمزدار چک عادی میلیارد تومان چک های رمزدار چک های عادی وصول شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۱۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم پیشتازی همراه اول در جذب مشترکان

آی‌تی آنالیز نوشت: جزییات گزارش آماری سازمان رگولاتوری نشان می‌دهد، در فصل بهار سال قبل همراه اول با مجموع نزدیک به 78.5 میلیون مشترک فعال و افزایش نزدیک به 25 هزار مشترک فعال، توانست ضریب نفوذ خود را به 92.59 درصد رسانده و در مجموع سهم بازار خود را به 53.093 درصد برساند.
در همین مقطع یعنی فصل بهار 1402 اما اپراتور دوم کشور ایرانسل با مجموع نزدیک به 64میلیون کاربر، در اتفاقی عجیب که دلیل آن روشن نیست با کاهش بیش از 540هزار مشترک فعال مواجه شد و در نهایت با ضریب نفوذ 75درصدی، (17درصد کمتر از همراه اول) در مجموع 43.129 درصد از سهم بازار مشترکان موبایل را به خود اختصاص داد.
در همین حال اما اپراتور سوم یعنی رایتل نیز سیر نزولی و معمول خود را طی کرد و با مجموع بیش از 5.5 میلیون مشترک، 6.59 درصد ضریب نفوذ، ریزش بیش از 19 هزار مشترک و بیش از 3 درصد از سهم بازار، فصل بهار سال قبل را پشت سر گذاشت.
با ورود به فصل تابستان اما پیشتازی همراه اول در تمامی شاخص‌های مشترکان، ضریب نفوذ و سهم بازار ادامه یافت و به این ترتیب تعداد مشترکان فعال همراه اول به بیش از 79 میلیون و 300 هزار مشترک رسید. نکته قابل توجه آن است که در این مقطع همراه اول با رکوردی جهشی توانسته بیش از 895 هزار مشترک فعال را به شبکه خود اضافه کند و به این ترتیب ضریب نفوذ خود را به 93.64 درصد و سهم بازارش را نیز به 53.146 درصد افزایش دهد.
ایرانسل نیز در تابستان سال قبل ریزش عجیب کاربران خود را جبران کرد و با بیش از 768 هزار مشترک فعال، مجموع مشترکان خود را به نزدیک 75 میلیون مشترک رساند و در نهایت ضریب نفوذ بیش از 76 درصدی و سهم بازار 43.200 درصدی را از آن خود کند. به این ترتیب میانگین سهم بازار فصل‌های بهار و تابستان سال 1402 نشان می‌دهد که نه تنها پیشتازی همراه اول در سهم بازار از ایرانسل ادامه یافته بلکه از نظر تعداد مشترکان فعال نیز همراه اول فاصله بیشتری از ایرانسل پیدا کرده است.
رایتل نیز در قیاس فصل بهار و تابستان سال 1402 کماکان سیر نزولی خود را در تمامی شاخص‌ها ادامه داده و با افت مشترکان، ضریب نفوذ و سهم بازار مواجه شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899446

دیگر خبرها

  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش
  • تداوم پیشتازی همراه اول در جذب مشترکان
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور  
  • طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران اعلام وصول شد
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • رکورد وصول مطالبات صندوق توسعه ملی شکسته شد
  • وصول ۱۱۰ میلیارد تومان از ابربدهکاران مالیاتی +فیلم
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!