Web Analytics Made Easy - Statcounter

خراسان نوشت: همزمان با دیدارهای متنوع و فشرده امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان در نیویورک و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز گذشته خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه نیز اعلام کرد که مذاکرات وین تا چند هفته دیگر از سرگرفته خواهد شد.

با وجود چنین فضایی روز گذشته نیز یک مقام آمریکایی به تغییر تیم مذاکره کننده برجامی ایران واکنش نشان داد و گفت: «اگر مذاکره کننده اصلی تغییر یابد و ما همچنان قادر به گفت‌وگوی مستقیم با ایران نباشیم و آن ها با شاخصه های اساسی متفاوتی با آن چیزی که ما مذاکره کردیم، بیایند، با مشکل مواجه خواهیم شد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: «ما حتی با مذاکره کنندگانی که با آن ها آشنا بودیم نیز نتوانستیم شکاف‌ها را از بین ببریم. اگر شما آن متغیرها را تغییر دهید به سختی شاهد خواهیم بود که این (کاهش شکاف‌ها) به سرعت اتفاق بیفتد». این مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، درباره جدول زمانی انجام مذاکرات برجام گفت: «ما یک جدول زمانی نداریم. موضع ما این است که آماده بازگشت به میز مذاکره هستیم. اگر آن ها نخواهند به زودی به میز مذاکره بازگردند یا بازگردند و موضع‌گیری‌های ناسازگار با شرایط اتخاذ کنند بنابراین نتیجه‌گیری این خواهد بود که آن ها خواستار ادامه برنامه هسته‌ای خود هستند».

سعید خطیب زاده،‌ سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز به تازگی در کنفرانس خبری خود درباره ترکیب تیم مذاکره کننده ایران برای مذاکرات برجام گفته بود: «ترکیب تیم مذاکره کننده در حال بررسی است و طبیعتا تغییراتی صورت خواهد گرفت و شکل و شمایل این تغییرات هنوز نهایی نشده و به محض نهایی شدن به اطلاع همه خواهد رسید». اما تیم مذاکره کننده جدید ایران چه کسانی هستند؟ پیشتر همشهری آنلاین نوشته بود: گمانه ها درباره تغییرات عمیق در تیم مذاکره کننده هسته ای زمانی آغاز شد که حسین امیرعبداللهیان وزیر جدید امور خارجه، علی باقری معاون سابق سیاست خارجی شورای عالی امنیت ملی را جایگزین سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه کرد. باقری در زمان تصدی مسئولیت در شورای عالی امنیت ملی، هم رده عراقچی در تیم هسته ای بود و مسئولیت مذاکرات کارشناسی با طرف ها را بر عهده داشت. با این تغییر شاید در ترکیب جدید باقری قرار است مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران باشد، مذاکراتی که خیلی زود در وین از سر گرفته می شود.

عراقچی در دورانی که سعید جلیلی مسئول شورای عالی امنیت ملی و مذاکرات هسته ای بود به نمایندگی از وزارت خارجه از اعضای تیم مذاکرات بود و بعید نیست با توجه به یک دهه حضور در پرونده مذاکرات هسته ای ایران کماکان به عنوان عضو مذاکره کننده در تیم جدید نیز حضور داشته باشد همچنان که بعد از روی کار آمدن دولت بایدن، ‌چند دور مذاکره در وین برای بازگشت آمریکا به برجام انجام شده بود که عراقچی متولی این مذاکرات بود. از طرفی طی مذاکرات اخیر رافائل گروسی با محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی که در سفر به تهران انجام شد، حمیدرضا عسکری عضو پیشین تیم مذاکره کننده هسته ای در زمان جلیلی حضور داشت که می تواند گمانه ها درباره حضور احتمالی او در تیم جدید مذاکره کننده را تقویت کند. اگر قرار باشد ترکیب تیم هسته ای در دوران قبل از ظریف احیا شود، بعید نیست ابوالفضل ظهره وند سفیر سابق ایران در ایتالیا هم دوباره در بین اعضای هیئت مشاهده شود. هنوز مشخص نیست در دولت آیت‌ا... رئیسی مسئولیت پرونده هسته ای با شورای عالی امنیت ملی خواهد بود یا وزارت امور خارجه اما با عنایت به انتصاب علی باقری به عنوان معاون سیاسی وزیر خارجه احتمال تداوم پیگیری پرونده هسته ای در وزارت خارجه همچنان وجود دارد.

اظهارات صریح امیرعبداللهیان خطاب به بورل

به گزارش خراسان، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود در محل سازمان ملل که به دلیل اختلاف ساعت میان تهران و نیویورک، بامداد به وقت تهران صورت گرفت با جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت وگو کرد. وی در این ملاقات با اعلام این‌که دولت سیزدهم مذاکرات را از سر می‌گیرد، تصریح کرد: دولت جدید در حال مرور و مطالعه پرونده مذاکرات انجام شده است. نه اتلاف وقت می‌کند، نه رفتار غیرسازنده آمریکا را می‌پذیرد و نه کشور را معطل وعده‌های توخالی سابقه‌دار می کند. وی در این ملاقات با تاکید بر این‌که دولت رئیسی در چارچوب اصول، عمل‌گراست، بنابراین به دنبال نتیجه عملی در مذاکرات است، اظهار کرد: همان طور که قبلا گفته شده، ما با جدیت در حال بررسی سوابق مذاکراتی هستیم و دولت جدید مذاکرات را از سر خواهد گرفت. ملاک ما عمل طرف‌های مقابل است و نه اظهارنظر آن ها.

منبع: فرارو

کلیدواژه: برجام شورای عالی امنیت ملی تیم مذاکره کننده وزارت خارجه امور خارجه هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۲۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی آماده نیستند

به گزارش  «تابناک» به نقل از اسپوتنیک، وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ATV بوسنی با بیان اینکه در حال حاضر هیچکس برای یک مذاکره صلح جدی و واقعی با ما اعلام آمادگی نکرده است، اظهار کرد: بر اساس اظهار نظرهایی که از رهبران اوکراین، ایالات متحده و کشورهای اروپایی و سیاستمداران این کشورها شنیده می‌شود، هیچ یک از آنها برای گفت وگوی جدی آماده نیستند.

لاوروف در ادامه افزود: غرب تلاش می‌کند به هر طریق ممکن با استفاده از ابزارهای دروغ‌پراکنی، باج‌خواهی یا با دادن قول‌های واهی، حداکثر تعداد ممکن از کشورهای در حال توسعه و کشورهای جنوب جهانی را به کنفرانس سوئیس بکشاند.

وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه به انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا اشاره و تاکید کرد که برای مسکو بین رئیس جمهور دموکرات یا جمهوریخواه تفاوتی وجود ندارد چرا که هر دو حزب در ایالات متحده، روسیه را دشمن خود می‌دانند و فارغ از اینکه رئیس جمهور این کشور از کدام حزب انتخاب شود، سعی خواهد کرد مسکو را شکست دهد.

وزیر خارجه روسیه در ادامه افزود: اینکه ما باید از سوی مقام‌های آمریکایی یک دشمن محسوب شویم یا یک رقیب به حساب بیاییم، نکته ظریفی است اما در هر صورت هدف واشنگتن، شکست استراتژیک روسیه است.

گفتنی است، ایگنازیو کاسیس وزیر خارجه سوئیس پیش‌تر در مجمع عمومی سازمان ملل، گفت: بنا به درخواست اوکراین، ما قصد داریم تا تابستان کنفرانسی در سطح عالی درباره صلح در اوکراین ترتیب دهیم تا برای رسیدن به هدف مشترکمان با هم همکاری کنیم.

وی افزود: طرح صلح زلنسکی احیای تمامیت ارضی اوکراین، خروج تمامی نیروهای روسیه، حفاظت از منابع غذایی و انرژی، ایمنی هسته‌ای و آزادی تمامی اسیران جنگی را در نظر گرفته است.

همچنین دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین نیز در مجمع عمومی سازمان ملل، گفت: اگر همه ما یک موضع اصولی داشته باشیم و با هم عمل کنیم، روسیه نمی‌تواند صدای اکثریت جهانی را نادیده بگیرد و فرمول صلح زلنسکی دقیقاً نشان دهنده چنین فرصتی است.

واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل هم در اظهاراتی در این باره، افزود: نباید زمان را برای طرح‌های بیهوده اوکراین و برای مذاکره بر اساس فرمول صلح زلنسکی تلف کرد.

سفیر مسکو در سازمان ملل گفت: این طرح فقط یک اولتیماتوم به روسیه و تلاش برای جذب هرچه بیشتر کشورها به جلسات بی پایان در مورد این پروژه خیالی است.

دیگر خبرها

  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل
  • امیرعبداللهیان: ۲ روز قبل از عملیات وعده صادق به طرف آمریکایی هشدار دادیم
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • کارشناس آمریکایی:‌ غرب باید با روسیه مذاکره کند
  • مناظره آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها درباره بمب اتم ایرانی
  • تاکید معاون وزیر خارجه بر ضرورت بی‌طرفی و حرفه‌ای گری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • نمایش دستاوردهای هسته‌ای بومی ایران در حاشیه کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی آماده نیستند