Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل اتحادیه عرب ضمن حمایت از سودان و مصر در پرونده سد النهضه، آدیس‌آبابا و تل‌آویو را در یک سنگر واحد قرار داد و گفت، آن‌ها، تاوان ساخت این سد را پرداخت خواهند کرد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «احمد ابوالغیط» دبیر کل اتحادیه عرب می‌گوید که معتقد است «اتیوپی و اسرائیل تاوان ساخت سد النهضه را که موجب بروز بحران بین آدیس آبابا از یک سو و قاهره و خارطوم از سوی دیگر شده، پرداخت خواهند کرد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در گفتگو با شبکه تلویزیونی «MBC» مصر تصریح کرد: «من نام این سد را النهضه نمی‌دانم بلکه آن، سد تخریب روابط بین دو کشور عربی است، یا دست‌کم این‌چنین به نظر می‌رسد و گویی که نام آن "سدِ خرابی" است».

دبیرکل اتحادیه عرب افزود: «اتیوپی سنگ بنای سد خرابی یا آنچه به سد النهضه معروف است، در اول آوریل ۲۰۱۱ گذاشت و اسرائیل آن را یک ماه عسل تاریخی و فرصتی بزرگ برای خود دید، اما آن‌ها پس از ۲۰ سال بهای آن را پرداخت خواهند کرد».

به نوشته «روسیا الیوم»، وی در بخش دیگری از سخنانش ادعا کرد که وضعیت فاجعه‌باری که جهان عرب اخیرا شاهد آن بوده، فرصت مداخله به ترکیه، اسرائیل و اتیوپی و ایران را در امور عربی به وجود آورد.

وی در ادامه ادعاهایش ضمن هشدار در باره سخن منفی درباره اتحادیه عرب، این نهاد را یک مرکز برای جمع‌کردن عرب‌ها دانست و افزود: «اگر اتحادیه عرب متلاشی شود، ایران، ترکیه، اسرائیل و اتیوپی وارد عمل خواهند شد و یک سازمان منطقه‌ای در خاورمیانه ایجاد خواهند کرد».

مصر، سودان و اتیوپی از ۱۰ سال پیش در حال مذاکره ناموفق بر سر مساله سد النهضه اتیوپی هستند. سدی که پنج میلیارد دلار هزینه داشته و بزرگترین سد برای تولید برق آبی (هیدروالکتریسیته) در آفریقا تا ۶۵۰۰ مگاوات است. چند ماهی است که تنش‌ها در خصوص این سد میان کشور‌های مذکور، پس از آن‌که آدیس آبابا آن را راه‌اندازی کرد، تشدید شده است.

اتیوپی امیدوار به توسعه و تولید انرژی از طریق این سد است، اما سودان نگران جریان آب موجود در سد‌های خود است و مصر می‌ترسد که این سد بر منابع آبی این کشور تأثیر بگذارد.

احداث و آبگیری سد النهضه توسط اتیوپی، به یکی از بزرگترین چالش‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی مصر و سودان تبدیل شده و آن طور که دولتمردان مصری می‌گویند، آبگیری کامل این سد می‌تواند به یک بحران فراگیر برای مصر و سودان و نسل‌های آینده این کشور‌ها تبدیل شود.

«عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر در سال ۲۰۱۵ به هنگام امضای توافق (البته ناکام) با اتیوپی درباره سد النهضه ضمن استقبال از رشد و توسعه این کشور گفته بود: «مردم اتیوپی به خاطر داشته باشند که حیات و زندگی مردم مصر به رود نیل وابسته است».

در این میان اغلب ناظران سیاسی و شماری از سیاستمداران مصری می‌گویند که بحران سد النهضه، در واقع یک بحران سیاسی است که با هدف انتقال آب رود نیل به اسرائیل به وجود آمده است و تل‌آویو از اتیوپی برای تحت فشار قرار دادن مصر به منظور تحقق رویای «از نیل تا فرات» خود استفاده می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی رژیم اشغالگر قدس اتحادیه عرب اتحادیه عرب سد النهضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۲۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرائیل با استفاده از «مهمات ساخت آمریکا» مرتکب «جنایات جنگی» می‌شود

عفو بین‌الملل اعلام کرد تحقیقات این سازمان نشان می‌دهد که نظامیان صهیونیست «با استفاده از مهمات ساخت آمریکا» علیه مردم فلسطین در نوار غزه مرتکب جنایات جنگی می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پل اوبراین، مدیر عفو بین‌الملل در پستی در ایکس نوشت: به همین دلیل ما از آمریکا می‌خواهیم که ارسال سلاح برای جنایات جنگی را متوقف کند.

اوبراین از ۳۷ عضو کنگره که به لایحه ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی رای منفی دادند تشکر کرد.

در گزارش آناتولی آمده است: سنای آمریکا روز سه شنبه بسته کمک خارجی ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان را تصویب کرد. مجلس این لایحه را با ۸۰ رای موافق در مقابل ۱۹ رای مثبت به تصویب رساند و آن را برای امضای رئیس جمهور جو بایدن فرستاد.

عفو بین‌الملل در گزارش خود اعلام کرده است که گزارش‌ها نشان می‌دهد «شواهد جنایات جنگی همچنان در حال افزایش است، زیرا دولت اسرائیل قوانین بین‌المللی در غزه را به سخره می‌گیرد».

این گزارش به استفاده «گستاخانه» واشنگتن از وتوی خود برای فلج کردن شورای امنیت سازمان ملل در صدور قطعنامه ضروری برای آتش‌بس و ارسال مهمات به رژیم صهیونیستی که برای ارتکاب جنایات جنگی استفاده شده، اشاره کرده است.

در این گزارش آمده است: کشورهای اروپایی مانند انگلیس و آلمان با توجه به اعتراضات آنها نسبت به اقدامات روسیه در اوکراین، در حالی که به طور همزمان اقدامات مقامات اسرائیلی و آمریکایی را در این درگیری تایید می‌کنند، استاندارد دوگانه‌ای را بکار گرفته‌اند.

انی‌یس کالامار، دبیرکل این سازمان، گفت: شکست گیج‌کننده جامعه بین‌المللی در حفاظت از هزاران غیرنظامی - که درصد وحشتناکی از آنها کودک هستند - در نوار غزه اشغالی، به وضوح نشان می‌دهد که همان نهادهایی که خودشان برای حمایت از غیرنظامیان و حقوق بشر بنا نهاده‌اند دیگر برای این هدف مناسب نیستند.

کالامار تأکید کرد: آنچه در سال ۲۰۲۳ دیدیم تأیید می‌کند که بسیاری از دولت‌های قدرتمند ارزش‌های بنیادین انسانیت و جهان‌شمولی مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر را کنار می‌گذارند.

بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه، در جریان نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه، ۳۴۲۶۲ فلسطینی شهید و ۷۷۲۲۹ نفر زخمی شدند. علاوه بر این، حداقل ۷۰۰۰ نفر گمنام هستند که گمان می‌رود در زیر آوار خانه‌هایشان در سراسر نوار مانده‌اند. سازمان‌های فلسطینی و بین‌المللی می‌گویند که اکثر کشته‌شدگان و زخمی‌ها زنان و کودکان هستند.

حملات رژیم صهیونیستی منجر به قحطی در شمال غزه شده که منجر به کشته شدن بسیاری از فلسطینی‌ها، عمدتاً کودکان، شده است. تجاوز اسرائیل همچنین منجر به آوارگی اجباری نزدیک به دو میلیون نفر از سراسر نوار غزه شده است و اکثریت قریب به اتفاق آوارگان مجبور به ورود به شهر متراکم رفح در نزدیکی مرز با مصر شده است.

کد خبر 747845

دیگر خبرها

  • رفتارهای متناقض در زمینه عرضه زمین و پرداخت وام ساخت مسکن، مردم را سردرگم کرده است
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • جریمه تاوان گرانفروشی خودرو
  • پرداخت ۴۶ هزارمیلیارد ریال به حساب سازندگان نهضت ملی مسکن سیستان وبلوچستان
  • امریکا: آغاز ساخت اسکله در ساحل غزه
  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم
  • ادعای مقام آمریکایی: ساخت اسکله کمک‌رسانی به غزه آغاز شده است
  • بیش از ۴۶ هزار میلیارد ریال به حساب سازندگان نهضت ملی مسکن استان پرداخت شد
  • اسرائیل با استفاده از «مهمات ساخت آمریکا» مرتکب «جنایات جنگی» می‌شود
  • پرداخت بیش از ۴۶ هزار میلیارد ریال به ‌سازندگان نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان