Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@21:20:50 GMT

وزوز گوش عارضه کدام واکسن کووید -۱۹ است؟

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۳۴۳۳

وزوز گوش عارضه کدام واکسن کووید -۱۹ است؟

چند صد نفر از اهالی کالیفرنیا در ایالات‌متحده می‌گویند که پس از دریافت واکسن کووید -۱۹ در گوش خود صدای زنگ شنیدند، اما آیا زنگ و یا وزوز گوش به عنوان یک عارضه جانبی نادر واکسن کووید -۱۹ محسوب می‌شود؟

‌به گزارش ایمنا، در ماه آگوست سازمان غذا و دارو(FDA) و آژانس دارویی اروپا (EMA) وزوز گوش را به عنوان عارضه جانبی احتمالی واکسن جانسون و جانسون اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال نهادهای نظارتی در ایالات متحده اظهار کردند: هیچ رابطه علت و معلولی بین این عارضه و واکسن‌های فایزر و مدرنا که از فناوری مختلف استفاده می‌کند، وجود ندارد.

بیش از ۱۰ هزار و ۲۵۰ نفر در ایالات متحده گزارشی در مورد وزوز گوش به پایگاه اطلاعاتی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها(CDC) ارائه کرده‌اند. اکثر گزارش‌ها شامل افرادی است که با فایزر یا مدرنا واکسینه شده‌اند. این پایگاه داده گزارش‌هایی از مردم جمع‌آوری می‌کند که ممکن است ناقص، نادرست یا تأیید نشده باشد.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها اعلام کرده‌اند تعیین اینکه آیا وزوز گوش با واکسیناسیون ارتباط دارد، دشوار است؛ زیرا این بیماری بسیار رایج و درک علت آن دشوار است. تخمین زده می‌شود نزدیک به ۱۵ درصد از مردم، یعنی حدود ۵۰ میلیون آمریکایی، نوعی وزوز گوش را بعد از کرونا تجربه می‌کنند؛ دلایل وزوز گوش، آسیب به سر، احتقان سینوسی، اضطراب، بیماری‌های خود ایمنی و فشار خون بالاست.

رابرت اسکولی، در این خصوص اظهار کرد: افراد پس از عفونت‌های ویروسی و بعد از واکسیناسیون با انواع دیگر واکسن‌ها نیز به وزوز گوش مبتلا می‌شوند، اما این عارضه برای همه افراد رخ نمی‌دهد؛ بنابراین دشوار است که بفهمیم علت وزوز گوش تزریق واکسن عفونت ویروسی دیگر یا عامل دیگری است.

کارشناس بیماری‌های عفونی از سن‌دیگو کالیفرنیا، گفت: برخی از گزارش‌های وزوز گوش پس از واکسن ناشی از پاسخ ایمنی غیر منتظره به تلقیح یا التهاب بوده است؛ اگرچه مکانیسم دقیق آن مشخص نیست، اما اکثر گزارش‌ها احتمالاً اتفاقی است که توسط چیز دیگری ایجاد شده است؛ برخی از این گزارش‌ها وزوز گوش را در کمتر از یک روز پس از واکسیناسیون اعلام کردند که برای پاسخ ایمنی زمان بسیار کمی است چون پاسخ‌های ایمنی معمولاً بعد از یک یا دو هفته ایجاد می‌شود.

در کارآزمایی بالینی فایزر ۶ مورد وزوز گوش در افراد واکسینه شده گزارش شد که هیچ موردی در گروه دارونما وجود نداشت.

شرکت فایزر در این خصوص گفته محققان هر موردی را بررسی و مشخص کردند که هر ۶ نفر دارای بیماری‌های زمینه‌ای (مانند سابقه وزوز گوش و میگرن، سابقه فشار خون بالا، آلرژی فصلی و کم‌کاری تیروئید) بودند یا داروهایی مصرف می‌کردند که احتمال بیشتری برای بروز این مساله ارائه می‌دهند. علت دیگری برای این رویداد نسبت به واکسن وجود دارد.

نتایج تحقیقات در مورد کووید -۱۹ حاکی از ارتباط این بیماری با مشکلات شنوایی است. براساس نتایج تحقیق دانشگاه منچستر، ۱۴.۸ درصد از افراد مبتلا به کووید -۱۹ وزوز گوش و ۷.۶ درصد آنان کم شنوایی را تجربه می‌کنند.

منبع: ایسنا

کد خبر 524163

منبع: ایمنا

کلیدواژه: وزوز گوش علت وزوز گوش واکسن مدرنا مدرنا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بیماری ها وزوز گوش گزارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۳۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد

واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا